20 de tipuri de machiaj

Tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău de piele și care machiaj arată cel mai bine în anumite ocazii.

Machiajul este unul dintre acele lucruri care există pur și simplu. Toată lumea l-a purtat, toată lumea are un produs care se califică drept machiaj și toate vedetele de la Hollywood îl poartă peste tot. Dar care este diferența dintre o pudră iluminatoare și o pudră de contur?

De ce există tot felul de fonduri de ten diferite? Și despre ce tipuri de machiaj nu ați auzit niciodată până acum?

Sunt multe de știut despre machiaj, care este de fapt una dintre primele invenții ale omenirii. De aproape atâta timp cât au existat oamenii, ei au găsit modalități de a-și picta fețele pentru a părea mai atrăgători.

Deci câte trucuri de machiaj ai în comun cu fetele din epoca străveche și glamour precum Cleopatra?

Verifică preț Produse și accesorii din machiaj AICI!

Istoria machiajului

Este bine-cunoscut faptul că egiptenii antici foloseau machiajul pentru a-și îmbunătăți aspectul. Cleopatra era cunoscută că folosea produse cosmetice pe față, măcinand gândacii carmin pentru a face ruj. Anticii din imperiul grec și roman foloseau machiaj. Ei măcinau pietre și minerale pentru a face pulberi colorate.

Când lucrurile au devenit ciudate

După epoca clasică, tendințele de machiaj s-au schimbat. În Evul Mediu și de-a lungul Renașterii, pielea palidă a devenit o tendință. Cosmeticele colorate nu erau deloc la modă și erau considerate a fi pentru clasa de jos. În schimb, era popular obiceiul de a acoperi pielea cu un amestec de plumb și oțet care era de fapt extrem de periculos.

Machiaj modern

Abia în secolul al XX-lea a apărut machiajul modern. Acesta este momentul în care articolele familiare precum rujul și rimelul au devenit disponibile pentru cumpărare. O combinație de lucruri s-a adunat pentru a începe revoluția machiajului de la începutul anilor 1900. Aceste lucruri erau industria cinematografică și un bărbat pe nume Max Factor.

Max Factor

La începutul anilor 1900 au luat naștere filmele. Odată cu inventarea imaginilor în mișcare s-a născut o industrie. Pudrele grele care erau folosite ca machiaj de scenă la acea vreme nu arătau atât de grozav pe cameră.

În 1914, un bărbat pe nume Max Factor a inventat un fond de ten cremos care nu se crăpa și nu se aglomera pe ten. Factor era familiarizat cu studiourile de film pentru că furniza peruci mai multor producători de film de la Hollywood la acea vreme.

Fondul de ten a fost un succes și Max Factor a început o carieră cu totul nouă. A continuat să creeze luciu de buze și un creion pentru sprâncene. De fapt, el este cel care a inventat cuvântul „machiaj”. În anii 1920, a început să-și vândă creațiile publicului larg.

Campania de marketing spunea că machiajul ar putea să te facă să arăți ca starul tău preferat de film. Publicul alerga în magazine pentru a cumpăra fiecare produs de machiaj pe care îl crea.

Verifică preț Produse de machiaj Max Factor AICI!

Tipuri de machiaj

Anticearcăn. Fond de ten. Fard de pleoape. Ruj. Când începi să te gândești la toate tipurile diferite de machiaj pe care le-ai încercat, lista începe să devină destul de lungă.

Dar s-ar putea să fii surprins să afli despre multe, multe tipuri diferite de machiaj care au fost folosite de-a lungul anilor și cum au început să devină obișnuite. Istoria machiajului este atât de lungă cât istoria omenirii însăși. Și în acea lungă istorie a machiajului… ei bine, nu toți au fost câștigători.

Bronzer

Bronzerul este machiajul care a apărut brusc peste tot. Este esențial pentru a crea acea strălucire naturală,de piele sărutată de soare. Dar, spre deosebire de multe tipuri de machiaj, bronzerul nu își are rădăcinile în vechile obiceiuri de frumusețe. Când vine vorba de istoria machiajului, bronzerul este încă destul de nou.

Bronzer palid

Timp de mii de ani, pielea palidă a fost la modă. Femeile mergeau până la extreme pentru a o atinge. Nu numai că își ascundeau pielea sub pălării mari și umbrele de soare, dar o acopereau cu substanțe chimice toxice pentru a crea o piele nenatural de palidă. Aceasta nu era o pudră ușoară, inofensivă, ca machiajul de astăzi.

La un moment dat în istorie, femeile se ungeau pe față cu vopsea albă, cu plumb.

În epoca medievală, în timpul Renașterii, în perioada Victoriană și prin epoca Edwardiană, pielea palidă era ideal de frumusețe și semnul unei femei bine crescute, atrăgătoare. Toate acestea s-au schimbat literalmente într-o singură zi din cauza unei singure femei: singura și unica, Coco Chanel.

În 1923, Coco Chanel era deja un designer de modă urmărit și un creator de tendințe pe care alții îl urmau. În timp ce se plimba pe un iaht pe Coasta de Azur, ea nu s-a ferit de soare și a ajuns să se bronzeze. Când a coborât de pe barcă cu pielea bronzată, a făcut senzație. Brusc, pielea bronzată a devenit un look hot.

Pe la mijlocul anilor 1920, totul se schimbase. Acolo unde cândva, pielea palidă era un semn de clasă înaltă, acum bronzul era semnul bogăției. Dacă erai bronzat, însemna că aveai timp suficient pentru a te răsfăța pe plaje, a te bucura de soare lângă piscină la o stațiune și a te relaxa pe puntea unei nave care se îndreaptă spre un port exotic.

Pielea bronzată era noul trend. Iar curând după aceea, au apărut pe piață produse autobronzante de toate felurile.

Folosirea Bronzerului

Bronzerul se găsește cel mai frecvent sub formă de pudră, dar este vândut și sub formă de cremă și gel. Bronzerul este folosit cu moderație pe față, gât și piept pentru a crea un aspect de piele sărutată de soare.

Bronzerul nu este același lucru cu o pudră de contur și nu este folosit în același mod. Bronzerul este menit să fie folosit doar pe anumite zone ale feței și corpului pentru a crea iluzia unei străluciri naturale oferite de soare.

Verifică preț Bronzere pentru machiaj AICI!

Ulei de ricin

Uleiul de ricin a fost folosit de mult ca produs cosmetic. De fapt, era folosit de egiptenii antici ca balsam hidratant pentru piele și buze. Uleiul încă funcționează în acest fel. Hidratează și detoxifică pielea, conform Byrdie.

Verifică preț Uleiuri cosmetice de ricin AICI!

Corector

Covermark Cream a debutat în anii 1930. Acesta a fost probabil primul corector, un tip de machiaj conceput cu scopul de a acoperi petele. Covermark a fost dezvoltat cu scopul de a acoperi semnele de naștere.

Cu toate acestea, femeile au văzut curând beneficiile utilizării corectorului pentru urmele de acnee, cearcănele de sub ochi și alte imperfecțiuni ale feței.

Verifică preț Corectoare machiaj AICI!

Pudră/cremă de contur

Conturarea este una dintre acele tehnici care pare că a apărut peste noapte, dar dintr-o dată, toată lumea o practică și toată lumea știe totul despre asta și dacă nu o faci, ești un ratat. Dar nu vă faceți griji.

Când vine vorba de folosirea conturului pentru a scoate în evidență oasele feței și pentru a crea un aspect sculptat, absolut toată lumea se înșeală. Folosirea conturului pe față este o tradiție a machiajului care datează din zilele lui Shakespeare. Deci da. Chiar și Kim Kardashian este atât de mult în urmă față de această tendință.

Istorie

Actorii de teatru, în anii 1500, au fost pionieri în utilizarea conturării. Aplicau creta și funingine în mod strategic pe fețe pentru a-și îmbunătăți trăsăturile și expresiile pentru publicul care viziona.

Odată cu inventarea iluminatului artificial la sfârșitul anilor 1800, creta și funinginea nu au mai funcționat. Lumina palidă a lumânărilor și a gazului mascau culorile dure, dar lumina artificială făcea trucul prea evident. Au apărut și alte trucuri și până în anii 1930, conturarea a fost făcută cu diferite pulberi.

Acum, toată lumea încearcă tehnici de conturare. Nu trebuie să fii un artist în machiaj pentru a învăța cum să faci asta pe propria ta față și să-ți scoți în evidență trăsăturile, la maximum.

Verifică preț Pudre și creme de contur AICI!

Creion pentru sprancene

Creionul pentru sprâncene este unul dintre cele mai recunoscute produse de machiaj acum, dar nu a fost întotdeauna așa. Tendințele sprâncenelor s-au schimbat de-a lungul anilor. Sprâncenele naturale, bine definite,sunt acum în tendințe.

Dar înapoi, în anii 30 era mult mai în tendințe să ai sprâncene subțiri, puternic creionate. Sprâncenele îndrăznețe au fost în trend în anii 1980, când era popular să ai sprâncene grele și groase. Dar, de fapt, obsesia pentru machiajul sprâncenelor merge înapoi, mult mai departe decât aceste perioade.

Istorie

Egiptenii antici foloseau oxidul negru și carbonul (cenusa) pentru a-și picta și întuneca sprâncenele, făcându-le mai proeminente. Sprâncenele erau clar scoase în evidență în epoca elisabetană din anii 1500. Femeile își smulgeau sprâncenele și genele pentru a crea un aspect neted, fără păr.

Când Max Factor a inventat creionul pentru sprâncene în anii 1910, în lumea modei au apărut tot felul de tendințe și tehnici diferite pentru conturarea sprâncenelor.

Verifică preț Creioane pentru sprâncene AICI!

Tuș de ochi

La fel ca multe tipuri de machiaj, aspectul de eyeliner a fost făcut celebru de către egiptenii antici. Atât bărbații, cât și femeile foloseau cărbune și pulberi minerale în jurul ochilor. Cu toate acestea, probabil că acest lucru nu era doar despre a fi atractiv.

Culoarea închisă din jurul ochilor îi ajuta să-i ferească de lumina soarelui. Dar folosirea colorației închise în jurul ochilor exista în vremuri străvechi și nu a mai fost văzută de mii de ani.

Istorie

Nimeni nu a folosit creion de ochi din zilele târzii ale imperiului egiptean (în jurul anului 53 î.e.n.) până în anii 1920. Este un timp foarte, foarte lung pentru ca o tendință să iasă din modă. Dar când eyelinerul a prins din nou, a revenit ca o explozie.

Lumea a fost captivată de toate lucrurile egiptene în 1922, când a fost descoperit mormântul regelui Tut. Vestea descoperirii a făcut înconjurul lumii și tot ceea ce era asociat cu Egiptul a devenit incredibil de popular, inclusiv creionul de ochi.

La fel ca egiptenii antici, oamenii din anii 1920 foloseau kohl ca tuș de ochi. Acest lucru crea mai mult un aspect șters, nu ca liniile ascuțite de eyeliner care sunt mai frecvente astăzi.

Eyelinerul pudră, gros, a fost singurul tip disponibil până în anii 1950, când au apărut pe piață linerele lichide. Acum, eyelinerul este disponibil în mai multe tipuri și nuanțe de culoare pentru a crea o multitudine de look-uri.

Verifică preț Tușuri de ochi AICI!

Fard de pleoape

Utilizarea fardului de pleoape poate fi urmărită până în Egiptul antic, când oamenii foloseau funingine și diverse ingrediente pentru a picta cu negru în jurul ochilor.

Mineralele sub formă de pulbere erau amestecate împreună în Grecia antică și Roma pentru a oferi culoare feței. Aceste pudre erau puse în jurul ochilor, pe obraji și în alte părți ale feței.

Istorie

Tenul palid a fost în vogă timp de secole după căderea Romei. Dar totul s-a schimbat în 1909 cu un spectacol de balet, potrivit Glamour Daze. O reprezentație a London Ballet Russes i-a arătat pe dansatori. machiați strident cu fard de pleoape.

Femeile de pretutindeni au început să poarte farduri de pleoape mai grele și mai colorate și diferite culori de fard de ochi au devenit disponibile pe piață datorită pionierilor în machiaj, ca Helena Rubinstein și Elizabeth Arden.

În zilele noastre, fardul de ochi poate fi găsit în stiluri și nuanțe sclipitoare și mate.

Verifică preț Farduri de pleoape AICI!

Pudra de față

Indiferent dacă este pudră sau presată, pudra de față este un tip de machiaj foarte ușor de recunoscut. Practica folosirii pudrelor pe față datează din vremuri străvechi. Pudra de față este atât de veche, încât nimeni nu știe cu adevărat cât de veche este de fapt.

Istorie

În cele mai vechi timpuri, diferite minerale și plante erau măcinate și făcute pulbere pentru a da culoare feței sau pentru a uniformiza tenul. Femeile din perioada edwardiană a anilor 1900 își făceau propria putere de față folosind ingrediente precum amidonul de porumb și talcul, potrivit Sew Historically.

Astăzi, pudra de față vine într-o mare varietate de nuanțe și tipuri de culori. Pudra translucidă este folosită ca pudră de finisare pentru a fixa machiajul odată ce a fost aplicată și pentru a crea un aspect fin și delicat. Pudra translucidă nu va ascunde luminozitatea naturală a pielii tale.

Verifică preț Pudre de față AICI!

Gene false

Genele au fost întotdeauna parte integrantă a frumuseții. Femeile au dorit întotdeauna gene lungi, dar genele false pe care le puteai purta peste propriile tale gene nu au fost inventate până în 1911. Un inventator canadian a brevetat genele artificiale în 1911.

Istorie

Genele false nu au fost niciodată departe de lumina reflectoarelor modei, de la inventarea lor. Astăzi, sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri, tipuri și culori. Sunt fabricate din tot felul de materiale și sunt disponibile chiar și gene false de lux.

Verifică preț Gene false AICI!

Fondul de ten

Fondul de ten este folosit de toate marile vedete și de către oamenii frumoși pentru a crea un aspect neted, uniform. Formula își are de fapt rădăcinile în Grecia antică. Aici, plumbul și mercurul erau folosite pentru a crea o vopsea care putea fi pusă chiar pe piele. Aceasta era o combinație toxică și letală.

Istorie

Mai târziu, vopseaua amestecată cu grăsime a apărut datorită actorilor de teatru. Pielea foarte albă era populară pe scenă în anii 1800. Cu toate acestea, acest ten fantomatic nu a funcționat pentru industria cinematografică care a apărut la începutul anilor 1900.

Max Factor a creat un tip de vopsea grasă cu aspect mai uniform, pe care l-a numit machiaj Pan-Cake.

Machiajul său Pan-Cake a stabilit standardul pentru toate fondurile de ten care au urmat. Majoritatea fondurilor de ten de astăzi sunt făcute cu creme hidratante, coloranți, ulei sau ceară și adesea, talc.

De asemenea, sunt făcute în multe tipuri diferite, de la pudre minerale la fond de ten cremă. Ele pot fi aplicate cu orice, de la degete la burete sau o pensulă pentru fond de ten.

Tipuri de fond de ten

Există multe, multe tipuri diferite de fond de ten. Este disponibil în toate formele, de la lichid la solid. Dar chiar și în lumea fondului de ten, există mai multe tipuri de creme și opțiuni care fac totul destul de confuz.

BB cream este un tip de fond de ten care este infuzat cu SPF, antioxidanți și alte ingrediente care promovează sănătatea pielii. Crema BB este făcută pentru a fi mai ușoară decât fondul de ten tradițional, dar oferă mai multă acoperire decât crema hidratantă colorată.

Crema BB ajută la crearea unui ten uniform, în timp ce infuzează pielea cu ingrediente benefice.

CC cream este o crema corectoare de culoare. Acesta este menită să ascundă roșeața și să creeze un ton mai uniform al pielii. CC cream este chiar mai ușoară decât BB cream. Are o consistență oarecum cremoasă, pufoasă.

Crema DD este mai degrabă un amestec de cremă BB și CC. Este ușoară, dar este concepută pentru a oferi acoperire feței, ascunde roșeața și corectează nuanța pielii.

Verifică preț Fonduri de ten – diferite tipuri AICI!

Iluminator

Evidențierea a devenit aproape o necesitate pentru machiajul modern. Conturarea este acum status quo-ul și evidențierea, sau iluminatorul, este un element esențial al creării aspectului. Dar evidențierea face parte din setul de instrumente de machiaj de secole. Actorii de teatru au început să-l folosească cu secole în urmă pentru a-și accentua expresiile.

Obțineți un aspect glam

Acum, evidențierea a devenit o parte a multor rutine de machiaj de zi cu zi. Se folosește sub formă de pudră, creion, cremă și lichid. Poate fi folosit pentru a contura zona sprâncenelor și pentru a oferi contur feței.

Verifică preț Iluminatoare machiaj AICI!

Kohl

Kohl este binecunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi tipuri de machiaj pentru față. Atât bărbații, cât și femeile din Egiptul antic foloseau kohl negru, un minereu luat din plumb, pentru a crea linii negre în jurul ochilor. Acest produs cosmetic este evident în arta egipteană din epocă.

Era un aspect extrem de popular, care era și practic. Kohlul negru ținea lumina soarelui departe de ochi.

Verifică preț Creioane Kohl AICI!

Luciu de buze

Mulțumim industriei cinematografice pentru inventarea luciului de buze. Însuși vrăjitorul machiajului, Max Factor a inventat primul luciu pentru buze, care le-a făcut pe actrițe strălucitoare și atrăgătoare pe ecran. El a introdus pentru prima dată luciul de buze în 1930, potrivit Love to Know.

Verifică preț Luciu de buze – diferite modele AICI!

Contur de buze

Creionul de buze este folosit de mulți pentru a accentua buzele și pentru a le face să pară mai pline. Folosirea creionului de buze pentru a modela gura a devenit populară în anii 1920. Apoi, creionul de buze folosit pentru a crea efectul a fost cunoscut sub numele de trasor metalic de buze, potrivit Glamour Daze.

Verifică preț Creioane de buze AICI!

Gloss de buze

Funcționează ca rujul, dar glossul de buze este cu totul diferit și cu siguranță se comportă diferit decât rujul. Acolo unde rujul este realizat cu ceară, uleiuri și pigmenți, vopseaua de buze se face cu gel sau apă și coloranți sintetici sau naturali, precum henna.

Colorează de fapt buzele timp de până la 18 ore, mult mai mult decât durează rujul. De asemenea, nu se întinde.

Cum funcționează

Tatuajul de buze se aplica ca un gel roll-on cu un aplicator de burete. Cu toate acestea, poate fi aplicat și cu un tub care seamănă puțin mai mult cu un ruj tradițional. Conține alcool, așa că este posibil să observați că vă usucă buzele mai mult decât rujul.

Produsul este disponibil în mai puține culori și are un aspect mai natural, care este mai aproape de nuanțele de buze mai naturale. De asemenea, nu este disponibil în finisaje strălucitoare sau mate. Este creat pentru a adăuga buzelor un aspect natural, rezistent la pete și de durată.

Verifică preț Gloss de buze – diferite modele AICI!

Ruj

Termenul „ruj” datează din anii 1880, dar practica folosirii machiajului pentru a colora buzele datează din primele zile ale civilizației. Oamenii bogați care trăiau în Mesopotamia antică zdrobeau bijuterii prețioase pentru a da culoare buzelor. Egiptenii foloseau ciuperci și alte ingrediente pentru a face o vopsea pentru buze.

Istorie

Un vechi chirurg și chimist, Abu al-Qasim al-Zahrawi, este creditat cu crearea unui ruj care seamănă mai mult cu rujurile moderne pe care le cunoaștem astăzi. El le-a descris ca fiind bețișoare de parfum care erau rulate și presate în forme.

Cu toate acestea, abia până la crearea unor tuburi metalice mici, netede, în 1915, au devenit disponibile rujurile care se răsuceau.

Farmecul unui sărut

Rujul este disponibil într-un număr mare de nuanțe și tipuri de culori și cu diferite niveluri de strălucire. Cumpărați acest cosmetic în orice variantă, de la nuanțe lucioase până la ruj mat.

Verifică preț Rujuri solide/lichide AICI!

Rimel

În 1915, un bărbat pe nume T.L. Williams a format Compania Maybelline. El a numit compania în onoarea surorii sale Mabel și a invenției ei. A amestecat vaselina cu praf de cărbune pentru a crea rimel. După aceea, rimelul a devenit un must-have foarte iubit de multe femei.

Istorie

Femeile din Egiptul antic foloseau malachitul, un mineral de cupru, pe gene. Ei credeau că este un afrodisiac. Genele lungi și ondulate erau populare în Roma antică, unde femeile foloseau kohl pentru a obține efectul. Femeile au continuat să folosească tot felul de trucuri de-a lungul istoriei pentru a obține aspectul genelor pe care și-l doreau.

În cele din urmă, Mabel Williams a schimbat jocul cu genele.

Verifică preț Rimel/Mascara – diverse branduri AICI!

Baza de machiaj

Primerul pentru machiaj este un cosmetic care se aplică pe pielea curată înainte de aplicarea machiajului. Acesta este folosit pentru a netezi pielea, ușurând aplicarea machiajului și pentru a proteja pielea de efectele machiajului. Este bine cunoscut acum că machiajul poate provoca decolorarea, uscarea pielii și poate crea pete.

Cu toate acestea, acest lucru nu a fost întotdeauna atât de bine cunoscut.

Istorie

În cea mai mare parte a istoriei, oamenii nu și-au dat seama de importanța utilizării primerului pe piele. Pur și simplu își aplicau machiaj direct pe față, ceea ce a dus la generarea multor probleme ale pielii și chiar la decese premature.

Timp de secole, oamenii au folosit amestecuri de substanțe chimice toxice direct pe pielea lor, de dragul frumuseții. Machiajul toxic a continuat să pună probleme chiar și relativ recent când, în 1939, un actor a fost internat din cauza pastei de aluminiu folosită pe piele.

În comparație cu alte farduri, primerul este o invenție relativ nouă. Acum că toată lumea înțelege pericolele machiajului, primerul a devenit un cosmetic standard.

Primerul special pentru ochi și primerul pentru buze sunt, de asemenea, vândute, deși mulți oameni folosesc doar același primer pe toată fața.

Verifică preț Baze de machiaj AICI!

Rouge / fard de obraz

Fardul de obraz adaugă culoare feței, creând un aspect tineresc și o strălucire radiantă. Acesta este considerat a fi un aspect foarte de dorit astăzi, dar obrajii roșii nu au fost întotdeauna la modă. Multă vreme, frumusețea a însemnat să fii palid. Deci de ce s-au schimbat lucrurile?

Istorie

Egiptenii antici au fost probabil primii care au folosit fardul de obraz. Au folosit ocru roșu măcinat pentru a-și colora obrajii și buzele. Acesta era folosit atât de bărbați, cât și de femei pentru a crea o culoare atractivă și cu aspect sănătos. Mai târziu, grecii antici au zdrobit dude pentru a obține aspectul.

Dar după căderea Romei și sfârșitul erei clasice, standardele de frumusețe s-au schimbat. Paloarea a apărut în timpul Evului Mediu. Pielea foarte palidă a devenit asociată cu înalta societate.

Toată lumea dorea acest aspect. Au recurs la purtarea vopselei pe față, pe bază de plumb și pe bază de arsenic și chiar au folosit lipitori pentru a-și scurge sângele din corp, pentru a le face pielea palidă.

Schimbarea jocului frumuseții

Elisabeta I, regina Angliei, a fost o icoană a stilului, la sfârșitul anilor 1500. Fiecare femeie dorea să o imite pe regina, care era unul dintre cei mai puternici oameni din întreaga lume la acea vreme. Ea a folosit cu generozitate roșul pentru a-și picta obrajii și tendința a prins, atât bărbații, cât și femeile, adăugând culoare feței.

Stilul reginei

O altă regină a fost cea care a readus la modă pielea palidă. Regina Victoria, care a condus Anglia în anii 1800, nu credea în purtarea machiajului strident. Ea prefera un aspect mai natural, așa că, desigur, acesta este stilul pe care toată lumea a început să-l imite.

Arată ca o vedetă de cinema

Femeile au adus din nou blush-ul la modă în anii 1920 cu nebunia modei flapper. Flappers, femeile cărora le plăcea viața de noapte și refuzau să poarte fuste lungi, își pictau fețele cu fard de obraz. Pictogramele de stil ale ecranului filmului au început să facă același lucru.

Acum, fardul de obraz este o bază a machiajului pe care mulți oameni îl folosesc în rutina lor zilnică.

Fardul de obraz este realizat atât sub formă de pudră, cât și sub formă lichidă, deși mulți artiști în machiaj folosesc o pensulă pentru pudră pentru a aplica fardul de obraz în mișcări uniforme, ușor de amestecat, pentru a crea un finisaj natural.

Verifică preț Farduri de obraz AICI!

Spray de fixare

Sprayul de fixare este mult mai nou decât majoritatea celorlalte tipuri de machiaj de pe această listă. Utilizarea acestui spray este o tendință oarecum mai nouă. Spray-ul este conceput pentru a fi aplicat odată ce toate celelalte produse de machiaj au fost puse.

Este folosit pentru a „așeza” machiajul, astfel încât să arate bine timp de multe ore. Spray-ul este menit să prevină descuamarea, petele și crăparea. Unii oameni sunt siguri de eficiența spray-ului și susțin că, cu siguranță păstrează machiajul să arate mai proaspăt mai mult timp.

Verifică preț Spray-uri fixare machiaj AICI!

Toner

Tonerul este un cosmetic oarecum neînțeles. De fapt, nu este un tip de machiaj, dar este atât de des menționat în rutinele de machiaj și comercializat ca un pas esențial înainte de machiaj, încât trebuie inclus în această listă. Dar pentru a ști cum să folosești tonerul și dacă ai nevoie sau nu de el, trebuie să știi ce este și ce face.

Ce este tonerul?

Tonerul real este menit să elimine bacteriile din piele. Specialiștii folosesc acest lucru înainte de a administra un tratament facial. O poți folosi și pentru a-ți curăța fața înainte de a te machia sau după demachiere.

Cu toate acestea, tonerul este adesea comercializat ca un tip de machiaj care este folosit pentru a hidrata pielea înainte de aplicarea machiajului. De obicei, este un tip de apă sau ulei parfumat. Tonerele vândute de companiile de machiaj pot face tot felul de lucruri, de la hidratarea pielii până la îndepărtarea machiajului.

Când cumpărați toner, singura modalitate de a ști cu siguranță pentru ce este proiectat este să verificați eticheta.

Verifică preț Tonere machiaj – diferite branduri AICI!

Întrebări frecvente despre tipuri de machiaj

Cu cât înveți mai multe despre machiaj, cu atât ai mai multe de învățat. Ar trebui să te machiezi? Ce tipuri de machiaj ar trebui să porți? Ce alte întrebări mai ai despre machiaj? Obțineți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre machiaj și cunoașteți aria machiajului ca un expert.

Ce tipuri de machiaj ai nevoie?

Tenul fiecăruia este diferit și fiecare are trăsături care le plac și trăsături care nu le plac. Unele femei pot avea întotdeauna ruj la ele, astfel încât să își poată accentua buzele, în timp ce altele nu ar fi prinse nicăieri fără rimel.

Dar există câteva articole de machiaj de bază pe care majoritatea oamenilor care poartă machiaj vor ajunge să le folosească din când în când, dacă nu zilnic.

Majoritatea tuturor păstrează corectorul și/sau fondul de ten în geanta de machiaj. Ele va ajuta la uniformizarea nuanței pielii, va vor acoperi petele și cearcănele și vor crea o bază fină pentru restul machiajului.

Correctorul ar trebui să fie cu aproximativ două nuanțe mai deschis decât propriul ton al pielii, în timp ce fondul de ten ar trebui să se potrivească perfect cu nuanța pielii.

Este esențial să aveți fie rimel pentru sprâncene, fie un creion pentru sprâncene pentru a oferi sprâncenelor mai multă evidențiere și pentru a umple zonele rare. Dacă nu aveți această variantă, puteți folosi și fardul de pleoape pentru sprâncene.

Fardul de pleoape este cu siguranță considerat a fi esențial. Fie că ai o cutie enormă de tăvițe pline de diferite culori sau un singur borcănel de fard de pleoape, acesta este cel mai bun mod de a da chipului tău un aspect finit și de a atrage atenția asupra ochilor.

Există multe tipuri de fard de pleoape de încercat și tot felul de trucuri care vă pot face ochii să pară mai mari și să le scoată în evidență culoarea.

Rimelul este o modalitate excelentă de a finisa machiajul ochilor și de a scoate genele în evidență. Multe femei consideră rimelul ca fiind esențial pentru a crea gene mai lungi și ondulate.

Nu-ți uita buzele! Ruj, luciu, balsam de buze simplu, totul iti îmbunătățește aspectul gurii. Femeile folosesc machiajul pentru a-și îmbunătăți aspectul buzelor, de mii de ani.

Există multe alte tipuri de machiaj care pot fi folosite pentru a vă îmbunătăți aspectul. Crema de ochi, pudră de față, spray de fixare, fard de obraz, iluminator, bronzant… lista poate continua. Dar dacă ai elementele de bază, poți să dobândești un aspect mai glam și mai aranjat, oricând vrei.

Un articol care este esențial și pe care ar trebui să-l folosești dacă vei folosi oricare dintre celelalte tipuri de machiaj: primer. Utilizați primer pentru a vă proteja pielea de machiaj, pentru a bloca umiditatea și pentru a preveni îmbătrânirea, uscarea sau deteriorarea pielii.

Dacă veți purta machiaj, va trebui să utilizați un demachiant pentru a vă curăța corect fața.

Ce tipuri de fond de ten de machiaj există?

Este bine cunoscut faptul că fondul de ten este baza machiajului tău, folosit pentru a netezi pielea și a crea un ten uniform. Dar există multe tipuri diferite de fond de ten din care să alegi. Dacă nu știi ce face fiecare, de unde știi care este cel mai bun pentru tine?

Fondul de ten cremă este făcut pentru a fi ușor și ceva mai puțin umed decât fondul de ten cu ulei, ser sau lichid. Fondul de ten cremă se poate crăpa, totuși, mai ales dacă aveți pielea grasă sau vă aflați într-un mediu umed.

Fondul de ten lichid este unul dintre cele mai comune tipuri de fond de ten. Fondul de ten lichid este fie pe bază de apă, fie pe bază de silicon. Se așază fin pe piele și poate fi pus pe piele în straturi dacă aveți nevoie de mai multă acoperire.

Fondul de ten pudră se aplica cu pensule de machiaj, cum ar fi o pensula pentru fond de ten sau o pensula pentru pudră. Acest fond de ten este conceput pentru a fi ușor și pentru a menține pielea de tip gras, impecabilă, chiar și toată ziua.

Fondul de ten serum este creat pentru a hidrata pielea în timp ce oferă acoperire. Este creat pentru a oferi multe beneficii pielii, deoarece serurile sunt adesea infuzate cu diverse vitamine și minerale pentru a îmbunătăți sănătatea pielii.

Fondul de ten stick este într-adevăr conceput să semene cu un creion mare, gros și moale. Poate fi punctat și desenat pe față și apoi amestecat. Fondul de ten stick este ușor de transportat și ușor de utilizat. Este mai ușor de lucrat cu el decât decât cu alte tipuri de fond de ten.

Fondul de ten uleios, pigmentat, este pe bază de ulei. Acest machiaj este cel mai bun pentru pielea foarte uscată. Este creat pentru a oferi multă hidratare pielii.

Fondul de ten spumă, cunoscut și sub denumirea de fond de ten mousse, este extrem de ușor și aerat. Este conceput pentru a evita înfundarea porilor și pentru a se simți foarte ușor și aerisit pe piele. Fondul de ten spumă este un fond de ten inițial lichid, care a fost bătut pentru a-l face mai spumos.

Fondul de ten mousse poate fi dificil de aplicat uniform datorită texturii sale.

Verifică preț Fonduri de ten – diferite tipuri AICI!

Cum porți tipuri de machiaj pentru diferite ocazii?

Oamenilor le place să vorbească despre diverse tipuri de look-uri de machiaj, cum ar fi look-uri de nuntă sau de bal, look-uri de birou și look-uri de zi cu zi. Este puțin descurajant să încerci ceva nou atunci când trebuie să fii prezent undeva, într-un loc important.

Așa că alegeți o zi liberă pentru a experimenta diferite look-uri și vedeți ce vă place cel mai mult.

Încearcă să creezi un aspect fin, plin de farmec, cu ruj nude și ochi machiați smokey, adăugând suficient bronzer, pentru orice întâlnire sau eveniment elegant în care nu vrei să arăți exagerat. Obțineți o privire îndrăzneață cu eyeliner ascuțit și aplicat în trei straturi.

Adaugă o culoare strălucitoare pe pleoapa superioară și într-o linie fină, sub genele de jos. Puneți o culoare mai închisă într-o nuanță similară în cuta pleoapei. Adăugați o culoare de accent pe mijloc, aproape de centrul pleoapei, chiar sub cută.

Asociați un fard de ochi nude cu un ruj strălucitor și îndrăzneț. Dacă doriți să adăugați puțină culoare zonei ochilor, încercați să adăugați un eyeliner verde sau albastru pe pleoapa inferioară.

Vrei un look gotic plin de farmec? Combinați un fard de ochi negru fumuriu cu ruj în culoarea prunei. Purtați foarte puțin blush și bronzer cu acest look.

Există o mulțime de look-uri diferite de încercat. Experimentează și joacă-te cu machiajul, pentru că este făcut pentru a te distra.

Verifică preț Produse și accesorii din machiaj AICI!

Poți să aduci produse de machiaj în avion?

Puteți călători cu multe produse de machiaj. Tipurile de machiaj solid sau pudră pot fi plasate atât în ​​bagajul de mână, cât și în bagajul de cală. Nu există limitări în ceea ce privește cantitatea pe care o puteți avea.

Machiajul care este sub formă de gel, pastă, cremă, loțiune sau lichid, totuși, poate fi pus doar în recipiente care au 3,4 uncii sau mai puțin.

De asemenea, puteți lua doar câte sticle mici cu lichid, inclusiv toate articolele de machiaj și articole de toaletă, cum ar fi loțiune și șampon, pot încăpea într-o singură geantă mică, cu fermoar.

Este permis să ai o pungă cu produse lichide pentru fiecare pasager, în bagajele de mână. În ceea ce privește controlul bagajelor, dimensiunea și cantitatea de lichide este nerestricționată.

Poți purta machiaj după proceduri botox?

Frecarea, tragerea, apăsarea și atingerea feței în urma unei proceduri cu botox pot cauza vânătăi și alte probleme. Veți avea parte de toate acestea pe față dacă vă machiați, așa că cel mai bine este să evitați acest lucru. Medicul dumneavoastră vă va recomanda să evitați orice presiune sau stres asupra feței timp de una până la trei zile după procedură.

De asemenea, ar trebui să evitați masajele faciale, scruburile și orice altceva care vă poate pune presiune pe ten cât timp este încă sensibil de la botox.

Poți să te machiezi după un tratament facial?

După un tratament facial, porii tăi au fost, în esență, curățați în profunzime. Sunt mai deschiși decât de obicei și pielea este foarte sensibilă. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să purtați machiaj imediat după un tratament facial. Așteptați cel puțin 24 de ore după un tratament facial înainte de a vă machia.

Sunt șervețelele de machiaj dăunătoare mediului?

Șervețelele de machiaj sunt o modalitate obișnuită de a îndepărta machiajul la sfârșitul zilei, dar aceste șervețele de unică folosință creează în mod clar multe deșeuri. Dacă purtați machiaj în fiecare zi și folosiți p singură bucată din aceste tipuri de șervețele pentru a îl îndepărta, ați aruncat personal, 365 de bucăți.

Majoritatea șervețelelor de machiaj sunt fabricate din material sintetic care va sta în gropile de gunoi timp de mulți, mulți ani, înainte de a deveni mici resturi care nu dispar niciodată.

Unele companii produc acum șervețele de machiaj biodegradabile. Acestea sunt mult mai bune pentru mediu. Cu toate acestea, toate șervețelele de unică folosință creează o mulțime de deșeuri. Cârpele reutilizabile și lavabile sunt cele mai bune pentru îndepărtarea machiajului dacă doriți să fiți ecologic.

Verifică preț Șervețele și dischete demachiante AICI!

Cum aplică artiștii în machiaj rujul?

Artiștii în machiaj folosesc tot felul de mici trucuri atunci când machiază. Allure a citat mulți artiști de machiaj care și-au împărtășit câteva dintre secretele lor. Ce poți face pentru ca buzele tale să arate ca și cum un profesionist în machiaj ți le-a făcut?

Ei recomandă tapotarea rujului după prima aplicare, folosind primer înainte de aplicarea rujului, pentru a-l face să dureze mai mult.

De asemenea, puteți folosi puțină pudră de finisare pe ruj pentru a-l face să reziste mai mult. În loc de luciu, adaugă fard de pleoape strălucitor chiar în centrul buzelor pentru a adăuga un volum și o strălucire care va dura mult mai mult decât luciul.

Verifică preț Rujuri – diferite branduri AICI!

Machiajul înrăutățește acneea?

Dacă vă întrebați dacă machiajul va înrăutăți problemele cu acneea, răspunsul scurt este da. Când aveți o erupție activă, pielea este mai sensibilă. Machiajul, cum ar fi corectorul, poate înfunda și mai mult porii și poate cauza probleme.

Anumite tipuri de machiaj pot face erupțiile să apară și nu vor face decât să înrăutățească situația. Dermatologii recomandă să păstrați tenul acneic curat și fără machiaj, potrivit Self.

Cu toate acestea, poți purta machiaj chiar dacă ai erupții, dacă porți machiajul corespunzător. Schimbarea produselor de machiaj poate preveni erupțiile care vă provoacă durere. În primul rând, treceți la toate produsele fără ulei.

Mulți oameni cu piele sensibilă au probleme din cauza loțiunilor, săpunurilor și machiajului care conțin ulei. Inspectează tot ce pui pe față și aruncă orice conține ulei. Înlocuiți-l cu produse pe bază de apă.

De asemenea, ar trebui să începeți să utilizați primer înainte de a vă aplica machiajul în fiecare zi. Primerul vă va proteja pielea de machiaj și chiar va preveni formarea uleiului pe piele. Se recomandă un fond de ten ușor, non-lichid, dacă veți purta fond de ten. Și orice ai folosi, asigură-te că fondul de ten este complet fără ulei.

Va provoca machiajul acnee?

Există multe moduri în care machiajul poate cauza probleme de acnee. Folosirea machiajului pe bază de ulei vă poate înfunda porii și poate provoca erupții. De asemenea, modul în care vă aplicați machiajul poate provoca probleme ale pielii.

Dacă folosiți pensule sau bureți pentru a vă aplica machiajul, trebuie să spălați des aceste articole. În mod ideal, le veți spăla după fiecare utilizare. Dacă folosești degetele pentru a te machia, oprește-te! Treceți la pensule și/sau bureți.

De asemenea, nu dormi machiat/ă. Dacă aveți probleme de piele existente, ori de câte ori este posibil, utilizați machiaj pe bază de pudră, spre deosebire de opțiunile pe bază de lichid.

Cine a inventat machiajul?

Din câte pot spune istoricii și arheologii, inventarea machiajului a avut loc cu mii de ani în urmă. Un mormânt egiptean antic a fost găsit, conținând recipiente de lut cu diverse paste și pigmenți care erau folosite ca machiaj. Mormântul avea mai bine de 3.000 de ani.

Diversele produse de machiaj modern nu au fost atât inventate, cât de fapt au evoluat. Fardul de pleoape este într-adevăr doar o versiune mai modernă a plantelor zdrobite și a pigmenților folosiți de oamenii antici pentru a obține același efect.

Cu toate acestea, mai multe nume mari au contribuit la momente importante din istoria machiajului de-a lungul anilor. Max Factor a creat un fond de ten modern care crea un finisaj frumos impecabil, chiar și atunci când era privit de aproape. Au urmat alți inovatori moderni, pentru a crea machiajul care este atât de des folosit astăzi.

Ce mărci de machiaj sunt cruelty-free?

Peta și multe alte site-uri web mențin liste cu produse de machiaj netestate pe animale. Cruelty-free înseamnă că, compania nu își testează produsele pe animale, ceea ce este o practică comună în industria cosmetică de zeci de ani.

De unde știi care machiaj îți vine cel mai bine?

Există o mulțime de stiluri diferite de machiaj pe care oamenii le poartă și un număr destul de nelimitat de nuanțe de culoare pe care le poți pune pe față. Deci, de unde știi ce o să arate bine pe tine?

Există multe moduri diferite de a alege ce machiaj purtați. Puteți alege culorile în funcție de culoarea ochilor. Experții în machiaj spun că, în loc să potriviți culoarea ochilor cu machiajul dvs., ar trebui să folosești culori contrastante, pentru a scoate culoarea ocjilor în evidență.

De exemplu, ochii albaștri sunt cel mai bine evidențiați cu nuanțe de fard de pleoape roz și auriu. Nuanțele metalice, precum cuprul, completează frumos ochii căprui. Roșul închis, precum visiniul, este o modalitate excelentă de a face ochii verzi să iasă în evidență.

De asemenea, puteți alege culorile în machiaj, în funcție de piele. Acest lucru nu are nimic de-a face,de fapt, cu culoarea pielii tale. Totul ține de subtonul pielii. Dacă subtonul tău este spre albastru, ești tip rece. Frumusețea ta naturală este cel mai bine evidențiată de pasteluri și culori reci, cum ar fi albastru, verde și violet.

Subtonurile calde sunt cele mai potrivite pentru tonurile roșii, roz și calde, de pământ.

Mulți aleg să-și asorteze machiajul cu orice poartă. Așadar, dacă alegeți roz, s-ar putea să doriți să vă gândiți să purtați fard de pleoape sau ruj roz pentru a vă oferi un aspect bine coordonat. Puteți să vă potriviți machiajul cu părul pentru a vă pune în evidență nuanța.

Cel mai bun mod de a afla ce tipuri de machiaj arata bine pe tine este sa experimentezi. Căutați celebrități care au o nuanță a pielii, culoare a părului și culoare a ochilor similare cu dvs. sau celebrități care au o structură facială similară. Copiați diferitele moduri în care ei apar. Sau alege o celebritate pe care o admiri pentru a o studia.

Joacă-te cu aspectul lor și fă unul al tău, propriu.

Ce sunt parabenii și sunt siguri?

Parabenii sunt compuși sintetici. Îi puteți vedea listați ca etilparaben, butilparaben, izobutilparaben, metilparaben sau propilparaben. Aceștia sunt parabeni și se găsesc în aproape tot ceea ce folosești. Acestea includ șampon, deodorant, pastă de dinți, balsam, loțiune și multe, multe produse de machiaj.

Deci… sunt periculoși? Ei bine, răspunsul nu este atât de simplu. Cantitatea de parabeni din produsele individuale nu vă va face rău. Cu toate acestea, parabenii sunt în multe produse. Dacă utilizați în mod regulat o mulțime de produse care conțin parabeni în ele, se adună.

Cantitățile mari de parabeni pot perturba funcția hormonală, ceea ce poate crește riscul de cancer de sân.

Care sunt pașii potriviți pentru aplicarea machiajului?

Știi ce face fiecare articol de machiaj… dar în ce ordine ar trebui să fie aplicat? Înainte de a pune ceva pe față, asigură-te că fața ta este curată. De asemenea, ar trebui să aplicați cremă hidratantă pe față după ce a fost spălată. Îngrijirea pielii este cel mai important pas.

Înainte de a te machia, gândește-te să pui primer. Acest lucru creează un strat neted, mătăsos, care permite machiajului să se așeze mai uniform.

În continuare, aplică fond de ten și corector, dacă folosești aceste articole. Dacă folosești contur, adaugă-l acum, împreună cu bronzerul, fardul și iluminatorul. Amestecă! Omogenizează-ți întotdeauna machiajul folosind o pensulă mare, moale și curată. Amestecă totul împreună, astfel încât să nu apară pete de machiaj și să arate foarte natural.

Urmează sprâncenele. Dacă nu purtați produse de machiaj pe sprâncene, folosiți o perie pentru sprâncene sau o perie uscată, de rimel pentru a separa firele și a le face să pară mai pline. Poate doriți să folosiți o periuță de sprâncene oricum pentru a le pregăti pentru machiaj.

Acum este timpul pentru machiajul ochilor. Adăugați fardul de pleoape. Pune creion de ochi dacă folosești eyeliner și finisează-ți ochii cu rimel. Utilizați un ondulator de gene pentru a vă lungi vizual genele, dacă doriți.

Pune-ți rujul pentru a-ți finisa machiajul. Apoi, fixează-ți machiajul cu pudră și/sau spray fixator.

Puteți sări peste unii dintre acești pași, în funcție de propriile nevoi, dar aceasta este ordinea generală pe care ar trebui să o urmați atunci când vă machiați.

Este necesar primerul?

Dacă vrei să folosești primer sau nu, depinde de tine. Potrivit Allure, fiecare artist în machiaj are o părere diferită despre asta. Unii spun că este un must-have, în timp ce alții spun că într-adevăr depinde doar de persoana care poartă machiajul.

Cum îți poți face machiajul să arate natural?

Dacă dorești un machiaj natural, mai puțin înseamnă mai mult. Pregătește-ți pielea cu cremă hidratantă, cremă hidratantă colorată, dacă ai. Adaugă primer și apoi un strat ușor de fond de ten, dacă folosești fond de ten. Utilizați ușoare tușe de corector acolo unde este necesar.

Adaugă puțin fard de obraz folosind o atingere foarte ușoară. Aplicați ușor o nuanță neutră de fard peste pleoape, apoi o nuanță puțin mai închisă în pliu. Amestecă fardul de pleoape foarte bine. Perie-ți sprâncenele cu o perie uscată de la rimel sau o perie pentru sprâncene.

Umpleți-vă sprâncenele foarte fin cu rimel, creion pentru sprâncene sau fard de pleoape, după cum este necesar. Folosește o atingere ușoară cu machiajul pentru ochi pentru a păstra aspectul natural.

Puțin rimel, luciu și o atingere ușoară de pudră de față vă vor completa aspectul natural și vă vor oferi acea strălucire de frumusețe fără efort… un aspect care necesită multă muncă grea pentru a-l crea! Nu uita de pensula și blend. Utilizați-o pentru a elimina orice linii vizibile sau semne de machiaj și pentru a crea un finisaj neted și uniform.

Cum potrivești fondul de ten?

Nimeni nu ar trebui să știe că porți fond de ten. Găsește un fond de ten care se potrivește perfect tenului tău, aplică-l perfect și va arăta foarte natural. Dar acesta este trucul: cum găsești fondul de ten potrivit pentru pielea ta?

Determinați subtonul pielii dvs. Esti cool, cald sau neutru? Unele fonduri de ten vor oferi nuanțe specifice, cum ar fi „bej rece” și „bronz cald” care vă vor spune dacă este destinat tonurilor de piele reci sau calde.

Căutați un fond de ten care să arate ca și cum ar fie exact aceeași nuanță ca și tenul tau. Experimentează cu diferite nuanțe până când găsești una care funcționează pentru tine. Când nu îți reușește, poți oricând să amesteci două nuanțe de fonduri de ten pentru a crea o nuanță care este potrivită pentru propria ta culoare, cu efect frumos și natural.

Verifică preț Fonduri de ten – diferite tipuri AICI!

Ce este machiajul mineral?

Machiajul mineral nu este o tendință nouă, deși pare să se vorbească mult despre el în zilele noastre. De fapt, cel mai vechi tip de machiaj creat vreodată a fost machiajul mineral. Oamenii antici măcinau mineralele, transformându-le în pulberi și pigmenți de diferite culori pe care le foloseau pentru a-și decora fețele.

Machiajul mineral modern a devenit la modă în anii 1970. Acesta a fost un moment al istoriei în care preocupările legate de mediu au primit o mulțime de prime pagini și s-a concentrat foarte mult pe utilizarea mai multor produse naturale.

Machiajul mineral este comercializat ca machiaj natural. De obicei, machiajul mineral nu conține uleiuri, ceară și parfumuri găsite în alte tipuri de machiaj. Machiajul mineral nu înfundă porii, așa cum pot face alte tipuri de machiaj.

Deoarece este o pudră aerată, machiajul mineral poate fi aplicat doar cu o pensulă de machiaj. Puteți găsi perii de toate dimensiunile și pentru toate scopurile diferite. Pentru aplicarea machiajului mineral se poate folosi orice pensula pentru pudra.

O pensulă kabuki scurtă și lată funcționează bine pentru aplicarea fondului de ten mineral și lichid.

Aplicați machiajul mineral cu o pensulă pentru fard de obraz, o pensulă pentru contur, o pensulă pentru corector, o pensulă pentru fond de ten, o pensulă pentru buze… puteți folosi chiar și o pensulă pentru eyeliner dacă evitați în întregime machiajul lichid și folosiți toate produsele tip pudră.

Nu poți aplica machiajul mineral cu un burete de machiaj.

Ce este machiajul HD?

O inovație relativ nouă în cosmetică, machiajul HD este conceput să arate impecabil chiar și de aproape. A fost conceput special pentru a fi purtat pentru cameră. Acest fond de ten este conceput pentru a reflecta lumina așa cum o face pielea naturală. Este, de asemenea, făcut pentru a fi flexibil și a se mișca cumva, odată cu pielea, mai degrabă decât să se deterioreze sau să se strice.

Machiajul HD trebuie aplicat cu atenție pentru ca acesta să arate natural. De asemenea, nu merge bine cu tenul gras sau cu pielea care are nevoie de multă acoperire, deoarece este conceput pentru a fi extrem de ușor.

Ce este machiajul permanent?

Poate că ați auzit despre proceduri cosmetice precum microblading și machiaj permanent. Dar ce este asta, mai exact? Pentru a spune clar, machiajul permanent este un tatuaj pe fata ta.

Cel mai comun tip de machiaj permanent este microbladingul. Aceasta este o tehnică în care cerneala pentru tatuaj este aplicată pe zona sprâncenelor prin mișcări scurte și fine, care imita firele de păr. Acest lucru oferă sprâncenelor tale un aspect mai plin. Acest lucru poate fi numit și microshading sau conturarea sprâncenelor.

Tatuajele se estompează în timp, așa că va trebui să vă retușați machiajul „permanent” dacă doriți ca acesta să arate în continuare bine.

Un alt tip obișnuit de machiaj permanent este nuanțarea buzelor, cunoscută și sub numele de colorarea buzelor. Aceasta este de fapt o procedură destul de intensivă, care poate necesita două până la trei vizite înainte de a obține acoperirea dorită, deoarece este dificil să tatuați buzele.

Aceasta poate fi, de asemenea, o experiență destul de dureroasă. Gura ta va fi dureroasă și umflată cam o săptămână după tratament, iar tratamentul va răni foarte mult în timp ce este efectuat.

Puteți avea, de asemenea, tatuaj cu eyeliner permanent sau pistrui pe nas și obraji. Pistruii creează un aspect foarte tineresc. La fel ca toate tatuajele, totuși, acestea vor trebui retușate în mod regulat dacă vreți să arate fresh.

De ce se numește machiaj?

În 1821, termenul „machiaj” se referea la felul în care ceva a fost asamblat, dar cuvântul în sine datează din anii 1300. Pe atunci, era folosit pentru a însemna același lucru cu „ a pregăti”. Începând cu anii 1600, a fost folosit pentru a însemna încheierea unei cerți sau pentru a rezolva diferențele de opinie.

La începutul anilor 1800, termenul de machiaj a fost aplicat actorilor de teatru. Era folosit pentru a te referi la costumele și vopselele pe care le purtau. Mai târziu, machiajul a fost folosit de către guru glamour de la Hollywood, Max Factor, pentru a se referi la produsele cosmetice aplicate pe față.

Verifică preț Produse și accesorii din machiaj AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa: