Poți purta o rochie neagră la o nuntă?

rochie neagră la o nuntă

O ținută adecvată este esențială pentru o nuntă. Vrei să te bucuri de această zi și să o susții pe mireasă. Cu toate acestea, este dificil să te decizi în privința ținutei. O rochie neagră este excelentă pentru multe ocazii. Da, poți purta o rochie neagră la o nuntă, dacă respecți câteva reguli de bază.

Când primești o invitație la nuntă, unul dintre primele tale gânduri se referă la ținută. Bărbaților le este relativ ușor, dar subiectul devine complicat pentru femei.

Ni se spune să nu eclipsăm mireasa, ceea ce este o cerere rezonabilă. Cu toate acestea, modul în care să evitați acest lucru poate varia, iar dumneavoastră veți deveni 1stresată și confuză.

În plus, există culori care, în mod tradițional, nu se poartă la nunți. Vreți să fiți un bun nuntaș, iar asta implică un aspect corespunzător. Dar cum?

Micuța rochie neagră (Little Black Dress)  este un simbol al modei. Este versatilă. Arată foarte bine pe tine. Este un must-have în dulapul oricărei femei. Este însă potrivită pentru a fi purtată la o nuntă? Dacă da, cum poți purta o rochiță neagră la o nuntă și de ce este considerată un subiect controversat în lumea modei?

Verifică preț Rochii negre elegante – diverse modele AICI!

Nunțile și culorile

În mod tradițional, existau trei culori pe care nu ar fi trebuit să le porți la o nuntă. Nu puteai purta alb, pentru că este culoarea rochiei miresei. Nu puteai purta roșu, pentru că era văzut ca fiind prea strident.

Nu puteai purta negru, pentru că era culoarea doliului. Purtarea acestei culori la orice tip de sărbătoare era considerată nepotrivită, dar acest lucru era valabil în special pentru nunți. La urma urmei, o nuntă este sărbătoarea supremă.

Vestea bună este că astăzi, codul vestimentar este mai puțin restrictiv. Puteți purta negru la o nuntă, cel puțin în unele cazuri.

Verifică preț Rochii negre elegante – diverse modele AICI!

Când și unde să porți o rochie neagră

O rochie neagră este considerată, de obicei, o ținută de seară. Dacă se consideră că ar arăta nelalocul ei la brunch, atunci probabil că nu este potrivită nici pentru o nuntă, la prânz. Dacă este o nuntă în timpul zilei, optează pentru o rochie de culoare mai deschisă.

Dacă pastelurile vă fac să vă dați ochii peste cap, negrul nu este complet exclus. O rochie neagră cu imprimeu poate adăuga culoare și poate face rochia mai potrivită pentru zi. De asemenea, poți să o accesorizezi cu o eșarfă sau un pulover viu colorat.

Dacă este o nuntă de vară, ia în considerare o rochie simplă, pentru a evita să arăți prea formală. Dacă este o nuntă de iarnă, asociați o rochie neagră cu o jachetă/pulover asortată cu bijuteriile.

Nunțile în destinații exotice sunt populare în aceste zile și aduc cu ele propriul set de reguli de modă.

În cele mai multe cazuri, o rochie neagră va arăta deplasat la o nuntă pe plajă. Cu toate acestea, dacă nunta care are loc într-o destinație specifică,  este o nuntă formală la un castel medieval, o rochie neagră este o alegere perfect logică.

Va trebui să iei în considerare locul unde va avea loc nunta și să alegi haine care se potrivesc atât cu timpul, cât și cu locul. Dacă vrei cu adevărat să reușești să porți cum trebuie o rochie neagră pe plajă, aceasta trebuie să fie una semi-casual.

Poți purta o rochie neagră la o nuntă într-un loc tradițional sau într-o zonă în aer liber, atunci când nunta are loc seara. De obicei.

Verifică preț Rochii negre elegante – diverse modele AICI!

O chestiune de formalitate

Acesta este poate cel mai important aspect demn de luat în calcul atunci când alegem o ținută pentru nuntă. O nuntă cu tematică black-tie va avea un cod vestimentar foarte diferit pentru ținuta invitaților, față de o nuntă casual de după-amiază.

Când vine vorba de ținuta de nuntă casual, nu poți da greș cu o  rochie maxi neagră. Dacă este necesară o ținută formală, ia în considerare o rochie neagră simplă  sau o rochie neagră de cocktail.

Cum să porți o rochie neagră la o nuntă

Dincolo de a lua în considerare ora din zi, perioada anului și locul de desfășurare, va trebui să stabilești cât de relevantă ar trebui să fie rochia.

Dacă participați la o nuntă seara, la o biserică, o rochie neagră scurtă nu este potrivită. Pune deoparte ținuta de cocktail și lasă rochia fără bretele în dulap.

Cu toate acestea, dacă participați la o nuntă-cocktail, o alegere a unui model  fără bretele ar putea reprezenta rochia neagră perfectă.

În general, vei dori să eviți orice rochie prea strâmtă sau scurtă. De asemenea, vei dori să eviți o rochie prea foarte decoltată. Chiar dacă locul de desfășurare a evenimentului nu necesită o rochie conservatoare, nu vrei ca sex-appeal-ul tău să fure atenția de care ar trebui să aibă parte mireasa.

Verifică preț Rochii negre elegante – diverse modele AICI!

Negru pentru petrecerea burlăcițelor

Poți purta negru ca invitată la nuntă, dar ce se întâmplă dacă esti invitată la petrecerea burlăcițelor?

Moda de nuntă s-a schimbat în ultimii ani. A început cu nuanțe pastelate palide, auriu și argintiu. Astăzi, chiar și negrul este perfect acceptat.

O rochie de mireasă neagră oferă câteva avantaje. Este memorabilă și unică. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pete. Ziua nunții tale este aglomerată, iar amenințările peste tot atunci când porți o rochie albă. Negrul arată bine pe toată lumea și are un efect de slăbire.

În cele din urmă, tulul negru sau dantela neagră sunt pur și simplu uluitoare.

Rochiile negre pentru domnișoarele de onoare sunt și ele la modă. Dacă le permiteți domnișoarelor de onoare să își aleagă singure rochiile, acestea pot cădea de comun acord la o singură nuanță de negru.

De asemenea, negrul contrastează frumos cu albul. Rochiile negre ale domnișoarelor de onoare pot ajuta, de fapt, să atragă lumina reflectoarelor asupra miresei, îmbrăcată în alb.

Cea mai mare nemulțumire legată de a fi domnișoară de onoare este rochia. Cele mai multe rochii de domnișoară de onoare sunt purtate strict la acea nuntă și nu mai sunt relevante pentru alte ocazii.

O piesă little black dress poate fi purtată în multe situații, permițându-le domnișoarelor de onoare să primească o rochie de care se vor bucura cu adevărat mult timp după ce nunta s-a terminat.

Îl poate ajuta chiar și pe mire să arate cât mai bine. Bineînțeles, nu recomandăm mirelului o rochie neagră, bineînțeles.

Pentru o nuntă formală, un costum negru, un papion și un buzunar colorat arată elegant. Din nou, o rochie neagră va concentra atenția pe vedeta spectacolului, și anume mireasa. Ținutele tuturor sunt în același ton, permițând miresei să iasă în evidență.

 

Verifică preț Rochii negre pentru pereceri AICI!

Cum să porți o rochie neagră la o nuntă – întrebări frecvente

Poți purta o ținută neagră la o nuntă?

Bineînțeles. O rochie little black dress nu este singura opțiune pe care o ai pentru ținuta pentru care vei opta pentru o nuntă. Un costum cu pantaloni sau o fustă neagră poate fi, de asemenea, potrivită.

Cel mai important lucru de luat în considerare este spiritul și formalitatea nunții. O fustă neagră casual este perfectă pentru o nuntă de după-amiază, în timp ce un costum negru cu pantaloni este o alegere mai bună pentru o nuntă de seară.

Cum știi cum să te îmbraci ca invitat la o nuntă?

Urmează exemplul miresei. Majoritatea mireselor vor include codul vestimentar pe invitația de nuntă. Discută cu aceasta despre codul vestimentar de la nuntă. De asemenea, puteți aduna indicii de la locul de desfășurare și de la ora la care va avea loc. Dacă aveți dubii, vă recomandăm să vorbiți direct cu mireasa.

Când este sezonul nunților?

Iunie și septembrie sunt cele mai populare două luni, propice organizării nunților. În general, sezonul nunților începe în luna mai și merge până în septembrie (de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei). Nunțile în afara sezonului pot fi mai ușor de organizat și, de obicei, mai puțin costisitoare.

Aduce ghinion să porți o rochie de mireasă neagră?

Poate anumiți invitați are considera cu o rochie de mireasă neagră aduce  ghinion prin explicația că negrul este asociat cu doliul.

Depinde de tine dacă îmbrățișezi sau nu această superstiție. Superstițiile pot juca un diverite roluri pe parcursul ceremoniei, cum ar fi faptul că mireasa nu trebuie văzută înainte de ceremonie.

Cu toate acestea, ele nu ar trebui să te împiedice să ai nunta pe care ți-o dorești.

Aduce sau nu culoarea negru ghinion? Depinde foarte mult de ceea ce simbolizează negrul pentru tine. Dacă îl vezi ca drept o culoare cu o astfel de încărcătură energetică, atunci evită-l. Dacă vezi negrul drept punct maxim al eleganței, atunci ai făcut o alegere excelență.

Ce culoare de rochie nu ar trebui să porți la o nuntă?

Culoarea universal agreată pentru rochia de mireasă este cea albă. Nu purta o rochie albă la o nuntă, mai ales dacă mireasa poartă alb. Eticheta nunții spune că doar mireasa ar trebui să fie îmbrăcată în alb în ziua cea mare.

Poți purta negru la petrecerea burlăcițelor?

În mod ironic, experții în stil spun că nu ar trebui să porți negru la o astfel de petrecere. Motivul invocat este, de obicei, că este un eveniment de sărbătoare, iar negrul nu-și are locul. De ce negrul este potrivit la o nuntă, dar nu și la o petrecere a miresei este o întrebare fără răspuns. Albul este considerat și el interzis, din motive evidente.

Verifică preț Rochii negre elegante – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care