Stiluri de rochii roșii și cum să alegi rochia roșie perfectă

Rochii rosii

Unii experți cred că, culorile afectează starea de spirit și sentimentele. Văzând o anumită culoare poate chiar să ne aducă aminte sau să declanșeze un anumit răspuns. Poate că nicio culoare nu este atât de asociată cu diferite sentimente și semnificații ca și culoarea roșie.

Este folosită pentru a simboliza pasiunea, furia, dragostea, durerea, căldura și multe alte emoții și stări de spirit. Așadar, atunci când te strecori într-o rochie roșie, ai putea crea tot felul de sentimente în ceilalți și în tine.

Ce ar trebui să știi despre modelele de rochii roșii? Află cum să porți nuanța potrivită de roșu, cum să stilizezi o rochie roșie și cum să arăți cât mai bine când te mândrești cu ea. Este timpul să înveți mult mai multe despre stilurile rochiilor roșii.

Verifică preț Rochii roșii – diverse modele AICI!

Istoria culorii roșii

Rochia roșie are o semnificație specială, deoarece culoarea roșie are o semnificație specială. Culoarea roșie a fost folosită în artă, îmbrăcăminte și decorațiuni cel puțin din anul 30.000 î.Hr. În cea mai mare parte a istoriei, roșul a fost o culoare scumpă, rezervată doar elitelor și celor puternici.

Până în ziua de azi, roșul este considerat în continuare o culoare „a puterii”.

Roșu antic

Era costisitor să importăm hematit, oxid de fier, din Spania. Egiptenii antici foloseau culoarea roșie cu moderație și experimentau cu diferite materiale pentru a crea această nuanță puternică.

Nu doar egiptenilor le plăcea această culoare. Grecii și romanii au folosit-o pentru lucrări de artă, pentru îmbrăcăminte și pentru produse cosmetice. Multe inscripții romane au fost realizate cu culoarea roșie.

Culoarea era atât de importantă în textele medievale, încât era folosită pentru a indica festivalurile și sărbătorile importante din calendar. De aici provine termenul de „ziua literelor roșii”.

Roșu regal

Regele Ludovic al XIV-lea a fost cel care a făcut această culoare regală. Regele francez favoriza roșul în garderoba și decorul său. Când tocurile înalte au prins contur în moda masculină, a îmbrățișat tendința și și-a făcut pantofi cu tocuri roșii care să atragă atenția.

În curând, tocurile roșii au fost folosite pentru a indica regalitatea. Această tendință vestimentară veche de secole a fost îmbrățișată de designerul de pantofi Christian Louboutin, care face pantofi cu tocuri și talpa roșie, cu o culoare izbitoare, care au devenit acum parte din brand.

Chiar și atunci, roșul era scump. Francezii au folosit gândaci din Mexic pentru a crea această nuanță. Gândacii erau uscați și expediați în Europa pe vapoare, călătorind peste ocean pentru a fi transformați în vopsea pentru încălțăminte și îmbrăcăminte.

Abia în anii 1800, coloranții sintetici au devenit disponibili pe scară mai largă. În curând, toată lumea și-a putut permite culoarea roșie. Dar până în ziua de azi, culoarea pare să aibă o putere specială.

Semnificația roșului

Roșul are multe semnificații și asociații în întreaga lume de astăzi. În bisericile catolică și creștină, roșul este asociat cu Diavolul și cu tot ceea ce este satanic. În culturile asiatice, roșul este o culoare extrem de norocoasă. Miresele indiene poartă sari-uri roșii pentru noroc.

Culoarea are o gamă imensă de semnificații. Roșul poate fi o culoare a curajului, a războiului, a sănătății și a pasiunii. În aproape toate semnificațiile, este o culoare foarte puternică. Este folosită pentru a reprezenta sentimente și emoții puternice și agresive.

Este culoarea sângelui și, adesea, este folosită ca și culoarea iubirii în sine. Sunt niște lucruri destul de puternice. Așa că atunci când te strecori într-o rochie roșie, trimiți un mesaj lumii și cu siguranță vei întoarce câteva capete. Cu ce stiluri de rochii roșii ar trebui să te joci în garderoba ta?

Purtarea rochiei roșii

Dar ce tipuri de rochii roșii ar trebui să porți? Care este secretul pentru a-ți găsi un stil personal, care să te facă pe tine și rochia să arătați minunat? Să porți o rochie roșie nu este întotdeauna la fel de simplu ca și cum ai găsi una care îți place și ai îmbrăca-o.

Există o mulțime de nuanțe diferite de roșu și o mulțime de moduri diferite de a face impresie într-o rochie roșie, fie că sunteți în căutarea unei rochii roșii de bal de absolvire sau a unei rochii roșii clasice pentru o ocazie formală.

Verifică preț Rochii roșii – diverse modele AICI!

Găsirea subtonului pielii tale

Nu toate nuanțele de roșu sunt create la fel. Roșul trandafir este adesea întâlnit în produsele de Ziua Îndrăgostiților și are cu siguranță o nuanță mai caldă, sau portocalie. Cu toate acestea, unele nuanțe au de fapt o nuanță mai rece, sau mai albastră.

Gândește-te la o rochie de culoare burgund intens care are aproape un aspect purpuriu. Acesta este un roșu rece, mai degrabă decât unul cald.

Ești un ton cald sau un ton rece? Pielea ta va avea fie un subton cald, fie un subton rece, fie un subton neutru. Ar trebui să potriviți nuanțele de culoare pe care le purtați cu subtonul natural al pielii dumneavoastră.

Cu alte cuvinte, tonurile de piele calde au nevoie de culori calde. Tonurile reci ale pielii se afișează cel mai bine în culori reci. Iar cele cu un ton de piele neutru se pot îmbrăca în orice nuanță doresc.

Pentru a-ți da seama ce ești, stai în lumină naturală și privește-ți interiorul brațului, dosul mâinii sau vârful piciorului. Uitați-vă la orice parte a corpului în care puteți vedea venele.

Dacă venele tale sunt mai mult albastre sau mov, înseamnă că ai un ton de piele rece. Dacă arată mai mult verzi decât albastre, aveți un ton de piele cald. Acum, știi ce nuanțe de roșu îți vor sta cel mai bine.

Roșii care au la bază tonuri de portocaliu, roz sau maro sunt roșii calde. Nuanțele care au nuanțe de albastru, verde sau violet subiacente sunt roșii mai reci.

Găsirea stilului tău

Există zeci de tipuri diferite de rochii și stiluri din care puteți alege, de la cele mai casual la cele mai formale rochii, în toate lungimile și formele. Au tot felul de decolteuri și mâneci diferite. Unele sunt fără spate sau realizate cu decupaje.

Cu alte cuvinte, puteți obține orice stil de rochie în culoarea roșie. Dar ce stil de rochii ți se vor potrivi cel mai bine? Tipul de rochii roșii pe care le porți depinde de tipul de corp pe care îl ai.

Forma atletică. Dacă ai o formă atletică sau dreptunghiulară, cunoscută și sub numele de formă dreaptă, nu ești extrem de curbată și măsurile tale sunt destul de consistente, cu umerii și șoldurile aproape de aceeași mărime. Ai o talie mai dreaptă, care nu este super bine definită.

Decolteurile fără bretele și  largi,  funcționează bine pe acest tip de corp. Acest tip de corp poate purta, de asemenea, o mulțime de stiluri de rochii diferite, deși rochiile care pun în evidență talia sau linia bustului te vor ajuta să-ți pui în valoare cel mai bine atuurile.

În formă de măr. Numite și triunghiul inversat, formele de corp măr au umerii mai largi decât șoldurile și au adesea o linie a bustului mai mare.

Modelele fluide și lejere arată foarte bine pe formele de măr. Orice lucru cu un decolteu în V funcționează bine, așa că,  căutați acest decolteu mai mult decât altele. Rochiile fără bretele funcționează, de asemenea, foarte bine pentru acest tip de corp.

Căutați rochii maxi cu decolteuri mai joase, deoarece acest lucru vă va flata serios forma naturală. Rochiile mini funcționează, de asemenea, bine pe acest tip de corp, împreună cu stilurile shift și sheath.

Forma de clepsidră. Poate că cea mai ușor de observat este silueta clepsidră. Acesta este un tip de corp curbat, cu o talie bine definită.

Formele de clepsidră au mai multe opțiuni de rochii diferite. Rochiile Wrap arată foarte bine pe această formă, deoarece subliniază talia și îmbrățișează curbele. Rochiile structurate, care se potrivesc formei arată foarte bine pe această formă. Rochiile sirenă vor pune, de asemenea, în evidență toate aceste curbe.

Dacă preferați să lăsați mai mult loc imaginației, încercați o rochie cu talie imperial, mai lejeră. Totuși, majoritatea rochiilor lejere nu se potrivesc bine acestei forme. Dacă nu vă place cum arată o rochie roșie pe dumneavoastră, încercați să adăugați o curea. Acest lucru poate crea o îmbunătățire semnificativă, pe care să o îndrăgești.

În formă de pară. Cunoscută și sub numele de formă triunghiulară, acest tip de corp este puțin mai lat la nivelul șoldurilor. Linia bustului nu este la fel de largă ca șoldurile și ai umerii mai înguste.

Căutați rochii cu decolteu în V și cu decolteu adânc, alături de decolteuri de tip scoop și decolteu rotund. Căutați corsete care sunt ajustate și structurate pentru a vă ajuta să vă subliniați talia. Modelele cu fuste mai largi și pline vor ajuta la crearea unei forme bine echilibrate. Rochiile în linie A arată deosebit de bine pe acest tip de corp.

Momente clasice ale rochiei roșii, în istoria modei

Rochiile roșii au jucat roluri importante în istoria modei de-a lungul timpului.

Meghan Markle a ieșit în evidență într-o rochie de seară roșie, vibrantă și îndrăzneață, creată de Carolina Herrera, pentru primul eveniment de gală pe care l-a organizat după ce ea și Prințul Harry au renunțat la îndatoririle lor regale din Marea Britanie și au devenit în schimb rezidenți în SUA.

Au existat mai multe alte momente în care celebrități și personalități publice au uimit mulțimile în rochii roșii.

Mulți oameni se gândesc la rochia roșie pe care Julia Roberts a purtat-o în filmul „Pretty Woman” din 1990 când își imaginează o rochie roșie uimitoare.

Interpretând-o pe Vivienne, doamna nopții, Roberts l-a făcut pe Richard Gere – și pe bărbații din întreaga lume – să saliveze după rochia de seară roșie, elegantă și îndrăzneață, care îi îmbrățișa silueta suficient de mult pentru a rămâne o doamnă.

Mai departe în istorie se află Marilyn Monroe și uimitoarea rochie roșie cu paiete pe care a îmbrăcat-o pentru a cânta „Diamonds Are a Girl’s Best Friend” în filmul „Gentlemen Prefer Blondes” din 1953. Cântecul și rochia sunt acum iconice. Roșul orbitor al rochiei ei se potrivește perfect cu strălucirea diamantelor din jur.

Și ca să ne întoarcem și mai mult în istoria cinematografiei, există nimeni alta decât Scarlett O’Hara.

Personajul al cărui nume însuși este o nuanță de roșu,  este celebru pentru rochia roșie, lungă până la podea și mulată, în care s-a lăudat, în timpul unei scene critice din „Pe aripile vântului”, după ce a fost surprinsă sărutându-l pe soțul unei alte femei.

Nimeni nu a arătat mai puține păreri de rău decât Vivien Leigh, în timp ce Scarlett stătea înfășurată în catifea roșie, cu mănuși lungi și un uimitor șal de tifon asortat.

Chiar și simbolurile sexuale animate Betty Boop și Jessica Rabbit au purtat rochii roșii. Micile rochii negre pot avea parte de toată presa bună, dar, de fapt, micile modele de rochii roșii sunt cele care par să facă cea mai mare vâlvă.

Dacă vrei să întorci capete, să ieși din mulțime și să fii ținută minte, caută rochia roșie. Poate că vei ajunge să devii și tu un icon celebru al modei!

Verifică preț Rochii roșii – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente despre rochii roșii

Sunt multe de știut despre cum să porți diferite stiluri de rochii roșii, deoarece există atât de multe aspecte diferite. S-ar putea să dorești o rochie roșie elegantă pentru un eveniment de seară sau ceva distractiv și casual pentru un picnic în timpul zilei.

Dacă încă mai ai întrebări despre cum să stilizezi o rochie roșie și să o faci să arate minunat pe tine, nu-ți face griji. Avem răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre purtarea rochiilor roșii pentru a te ajuta să creezi un stil perfect, indiferent unde mergi.

Ce simbolizează o rochie roșie?

În unele culturi, roșul este o culoare care semnifică sex-appeal. Toată lumea a auzit de „cartierul roșu”, cunoscut ca un loc unde se poate găsi companie fizică. Unele studii au legat chiar culoarea roșie de dorința sexuală la bărbați, arătând că bărbații au găsit femeile îmbrăcate în roșu mai dezirabile decât cele în alte culori.

Roșul poate atrage cu siguranță privirile și o rochie roșie poate crea cu siguranță un look memorabil… dar dacă aceasta crește cu adevărat sau nu dorința sexuală este încă o chestiune de studiu.

Rochiile roșii sunt, de asemenea, asociate cu o femeie sexy sau periculoasă, cum ar fi tipul femeii fatale. O rochie roșie din dantelă poate fi asociată cu lenjeria intimă, în timp ce rochiile roșii scurte sunt văzute adesea ca rochii de cocktail. Cu alte cuvinte, rochiile roșii sunt adesea asociate cu sex-appeal-ul.

Unde poți purta o rochie roșie?

Dacă o aranjezi corespunzător, poți purta o rochie roșie oriunde. De fapt, multe mirese poartă rochii roșii în ziua nunții lor. Acest lucru este tradițional în India și China, dar a fost văzut și în cultura occidentală.

Rochiile roșii arată uimitor pe covorul roșu sau la orice eveniment formal. Arată grozav și atunci când ieșiți să faceți comisioane sau când beți un cocktail,  într-o rochiță roșie. Ele pot fi un simbol puternic ca ținută de birou într-un cadru profesional și arată plin de farmec chiar și atunci când doar stai acasă.

Joacă-te cu propriile idei de ținute cu rochie roșie pentru a vedea ce îți place cel mai mult.

Cum se potrivește un look formal cu o rochie roșie?

Rochiile roșii sunt excelente pentru ținutele formale. Acesta este motivul pentru care sunt văzute atât de des fiind purtate de actrițe pe covorul roșu. Pentru a scoate în evidență culoarea, asociați o rochie roșie cu bijuterii aurii. Poartă tocuri înalte și poartă o geantă plic, fie într-o nuanță de roșu asortată, fie auriu, pentru a completa bijuteriile.

De asemenea, te poți juca cu adăugarea unor alte culori în look-ul tău cu pantofii și poșeta, în loc să porți pantofi roșii asortați. Rujul roșu va pune în valoare look-ul formal.

O regulă pe care Cocoa Chanel o respecta era aceea de a scoate un singur accesoriu înainte de a ieși din casă. Aceasta pentru că ea credea că mai puțin înseamnă mai mult. Așadar, nu uitați că adesea este la fel de important ceea ce nu purtați ca și ceea ce purtați.

Amintiți-vă, de asemenea, că în seara balului și în timpul altor evenimente cu ocazii speciale, veți primi probabil un accesoriu suplimentar de purtat sub forma unui corsaj.

Cum poți crea un look boho cu o rochie roșie?

Rochiile roșii sunt excelente pentru a crea un look boho, care este un stil casual drăguț. Asortează o rochie roșie lungă, cum ar fi o rochie maxi sau o rochie lungă de plajă, cu o pereche de adidași. Acesta este un look foarte boho.

De asemenea, puteți purta sandale. Încearcă să porți bijuterii funky, colorate. Piesele statement mari merg bine cu un look boho. O geantă de mână mare arată, de asemenea, foarte bine cu un stil boho.

Ce culori merg bine cu roșu?

Roșul este o culoare cu care este distractiv să te joci, deoarece se potrivește bine cu atât de multe alte culori. Tonurile de maro, inclusiv cele de cupru și auriu, arată uimitor cu roșu. De asemenea, această culoare se potrivește bine cu gri, alb și negru.

De fapt, roșul arată deosebit de vibrant atunci când este combinat cu alb și negru. De asemenea, puteți să vă jucați cu culori strălucitoare de portocaliu, albastru și galben cu roșu. Aceste culori ies cu adevărat în evidență pe roșu și funcționează bine cu mai multe nuanțe.

Poți să te joci oricând și cu mai multe nuanțe de roșu. Încercați să combinați un roșu purpuriu intens cu un roșu vișiniu strălucitor și vedeți cum se potrivesc cele două.

Ce accesorii se potrivesc cu rochiile roșii?

Încearcă să adaugi o eșarfă, o eșarfă sau un șal la rochia ta roșie, pentru a adăuga o notă în plus. Aceasta poate fi o modalitate bună de a suprapune o altă culoare în ținuta ta. Curelele arată, de asemenea, foarte bine pe rochiile roșii.

Aceasta vă permite să adăugați o pată de culoare strălucitoare la ținută sau poate fi folosită pentru a sparge puțin roșul, de exemplu cu o atingere de negru sau maro. Dacă preferați să păstrați un look monocromatic, purtați o curea în aceeași nuanță de roșu.

Acest lucru va adăuga totuși puțină definiție ținutei. Încearcă să porți numai accesorii roșii pentru a crea un design monocolor peste tot.

Orice tip de pantofi va arăta grozav cu o rochie roșie. Cizmele, sandalele, tocurile cu baretă, pantofii plat, chiar și adidașii pot fi asortați cu o rochie roșie pentru a crea o combinație frumoasă.

Ce nuanțe de rochii roșii ar trebui să încerci să porți?

Ce nuanțe de roșu îți vor sta cel mai bine? Alege-ți roșul în funcție de nuanța pielii, nu de culoarea părului sau a ochilor. Dacă ai pielea deschisă la culoare, rochiile de un roșu aprins, cum ar fi roșu coral sau roșu tomată, îți vor pune în evidență frumusețea de alabastru și vor face ca această culoare să iasă cu adevărat în evidență.

Dacă ai un ton de piele mediu, puțin mai închis, încearcă nuanțe vibrante și strălucitoare de roșu. Probabil că puteți reuși să purtați roșu- foc, care este o nuanță cu care este dificil de lucrat. Într-o rochie roșie în această culoare, este posibil să oprești traficul!

Tenurile mai închise la culoare vor arăta uimitor cu nuanțe reci care au în ele multe nuanțe de albastru sau violet. Un roșu-vin închis, de exemplu, se va potrivi de minune cu acest ton de piele.

Verifică preț Rochii roșii – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care