Cele mai potrivite rame de ochelari în funcție de forma feței tale (6 forme principale)

Rame de ochelari în funcție de forma feței

Ochelarii sunt o invenție necesară, care îi ajută pe oameni să vadă clar, ceea ce este esențial. Însă au trecut de la un accesoriu practic la un accesoriu de modă care poate face furori. Puteți opta oricând pentru lentilele de contact, însă ochelarii pot deveni un detaliu minunat.

Pentru a găsi cele mai potrivite rame de ochelari în funcție de forma feței, trebuie mai întâi să cunoașteți forma respectivă.

Dacă erau purtați de Clark Kent, John Lennon și Harry Potter, cu ochelarii nu poți da greș. Dar dacă purtați modelul nepotrivit, cu siguranță veți detesta ochelarii. 

Apoi, veți ști exact cum să alegeți cele mai potrivite rame de ochelari în funcție de forma feței și cum să vă puneți în valoare frumusețea trăsăturilor.

Verifică preț Rame de ochelari pentru femei și bărbați AICI!

Rame de ochelari în funcție de forma feței

Rame de ochelari în funcție de forma feței

Care este forma feței tale?

Ochelarii vin într-o mare varietate de stiluri și culori. În  orice magazin de optică veți vedea zeci și zeci de opțiuni în toate formele și mărimile. Problema este că nu fiecare stil se va potrivi cu chipul dumneavoastră. Pentru a găsi ramele de ochelari potrivite, trebuie mai întâi să vă cunoașteți forma feței.

Față ovală

Chipul dumneavoastră păstrează anumite proporții și are o formă uniformă? Linia maxilarului este puțin mai îngustă decât fruntea? Aveți pomeți proeminenți, ascuțiți? Dacă da, aveți o față ovală. Din fericire, poți purta multe stiluri diferite de ochelari și veți arăta grozav.

Dar dacă doreșți cu adevărat să îți scoți în evidență frumusețea, caută în cât mai multe rame dreptunghiulare sau rame ochi-de-pisică. Optează pentru rame mai late în pofida celor înguste pentru a-ți completa forma feței.

Poți alege chiar rame supradimensionate sau chiar modele oarecum neobișnuite, cum ar fi ochelarii trapezoidali. Dacă nu vrei să menții o ținută basic, rămâ la ramele înguste.

Față pătrată

Ai un maxilar proeminent și o frunte largă? Ai o față pătrată. Stilurile unghiulare și dreptunghiulare nu vă avantajează. Ce ar trebui să căutați sunt rame rotunde sau ovale. Căutați linii blânde, curbate, care să contrasteze cu liniile puternice ale maxilarului pentru a completa cu adevărat forma feței.

Ochelarii fără rame și cei cu semi-rame (foarte subțiri) vor funcționa bine pe tine. Formele feței rotunde pot, de asemenea, să accepte culori mai întunecate ale ramelor, așadar nu ezitați să încercați rame în tonuri închise, dacă acestea vă plac!

Față rotundă

Dacă bărbia este rotunjită, ai obrajii plini și fruntea largă, atunci fața ta este rotundă. Căutați ochelari cu colțuri ascuțite pentru a contrasta cu forma a feței. Ramele dreptunghiulare și pătrate vor arăta excelent. Mai ales într-un regim minimalist.

Modelele contrastante ajută la alungirea feței și creează un contrast drăguț cu trăsăturile tale. Ramele rotunde și ochelarii supradimensionați vă pot face fața să pară prea mare sau prea rotundă, așa că mai bine ignorați-le.

Față în formă de diamant

Uită-te la pomeții tăi. Sunt ridicați și ampli? Maxilarul tău este oarecum îngust? Ai o față în formă de diamant.

Căutați ochelari cu rame groase în zona sprâncenelor pentru oferi un plus de echilibru general chipului. Modelele cu semi-rame și ramele tip de ochi de pisică se vor potrivi perfect. Nu căutați rame înguste. Ramele mai proeminente vor evidenția frumusețtea aspectul natural.

Față în formă de inimă

Aveți o bărbie mică, pomeți proeminenți și o frunte lată? Forma feței dumneavoastră este asemănătoare cu forma unei inimi. Există multe stiluri de ochelari care se vor potrivi frumos cu trăsăturile dumneavoastră. Ochelarii fără rame, cei în formă de ochi de pisică și ramele ovale vor arăta superb pe chipul dumneavoastră.

Orientați-vă către rame înguste, de culoare deschisă. Ochelarii aviator nu vă vor avantaja la maximum. Dacă ați întâmpinat probleme în căutarea ochelarilor de soare s-ar putea să vă fi concentrat prea mult mult în jurul modelelor aviator. Descoperiți rama potrivtă formei feței și lucrurile se vor simplifica.

Față alungită

Este posibil să aveți o fizionomie mai lungă, cu obraji drepți.

Dacă da, aveți o față alungită. Ramele groase de ochelari, cum ar fi aviatori și rame pătrate, creează un contrast deosebit. Ramele înguste și dreptunghiulare vă vor face fața să pară mai lungă decât este. Alegeți rame largi și pătrate, în opoziție formei naturale a feței.

Verifică preț Rame de ochelari pentru femei și bărbați AICI!


Ochelari de vedere și culori

Ochelari de vedere și culori

Odată ce știi cum să alegi stilul potrivit de ochelari, caută rame care să completeze și culoarea pielii tale. Dacă aveți culori mai calde ale pielii și ale părului, căutați rame în concordanță cromatică și alegeți culori precum maro, auriu, roșu și roz.

Cadrele albe și negre nu vor funcționa bine cu tonurile dumneavoastră calde și ar fi bine să evitați pastelurile. Verde măslin, galben muștar sau verzui sunt culori de rame ce s-ar asorta minunat tenul dumneavoastră.

Dacă tenul dumneavoastră are o culoare mai rece, optați pentru culori tot reci, pastelate precum argintiu, albastru și verde deschis. Ramele negre, gri și violet vor arăta superb, în concordanță cu tonul pielii dumneavoastră.

Când alegeți formele ramelor, este de preferat să alegeți pe cele în contrast cu trăsăturile feței. Atunci când vine vorba de alegerea culorilor, doriți ceva care să se potrivească cu tenul și culoarea ochilor dumneavoastră, din moment ce ochelarii îți literalmente ochii.

Verifică preț Rame de ochelari pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de brățări

31 tipuri de brățări

Indiferent de preferințele tale de stil sau de modă, te poți oricând baza pe o brățară pentru completarea ținutei tale. Descoperă numeroasele tipuri de brățări

Citește mai mult »
Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care