16 tipuri de ochelari de soare și de vedere pentru femei și bărbați

tipuri de ochelari de soare și de vedere

Descoperă cele mai căutate tipuri de ochelari de soare și de vedere pentru femei și bărbați! Vom discuta despre diferite materiale pentru lentile, stiluri și forme de ochelari și vom oferi recomandări despre cum să alegi ochelarii în funcție de tipul de față.

A fost cândva o perioadă, în care cei care purtau ochelari erau considerați geeks sau tocilari. Dar iată că astăzi, datorită noilor materiale și paletei atât de variate de opțiuni, ochelarii sunt considerați un accesoriu la modă.

Să-ți găsești perechea de ochelari perfectă care să-ți îmbunătățească și vederea și să-ți vină și bine este clar o provocare! De fapt, astăzi există atât de multe opțiuni, încât mulți dintre noi sfârșim prin a ieși din magazin mai confunzi decât am intrat.

Acest ghid te va ajuta să înțelegi mai bine diferitele tipuri de ochelari de soare și de vedere pentru femei și bărbați și îți va oferi toate informațiile necesare ca tu să-ți alegi exact ce tip de ochelarii ți se potrivesc cel mai bine.

tipuri de ochelari de soare și de vedere

Tipuri de ochelari de soare și de vedere pentru femei și bărbați

Lentile și tipuri de materiale

Lentile de sticlă

Când au fost inventați pentru prima dată ochelarii, erau utilizate lentile din sticlă. Sticla oferă o optică excepțională, dar este, de asemenea, destul de grea și se sparge ușor, provocând leziuni grave ochiului. Din acest motiv, utilizarea lentilelor din sticlă pură s-a demodat.

Lentile din plastic

Armorlite Lens Company din California a inventat prima lentilă din plastic pentru ochelari în 1947. Lentilele au fost create dintr-un polimer plastic ieftin, CR-39, a 39-a formulă a unui plastic termorezistent dezvoltat de PPG Industries în 1940.

Acest material al lentilelor cântărește aproximativ jumătate din greutatea sticlei, are un cost foarte mic și oferă o calitate optică excelentă. Din aceste motive, rămâne și astăzi o alegere populară pentru lentilele de ochelari.

Lentile din policarbonat

Gentex Corporation a introdus primele lentile din policarbonat, în anii ’70. Materialul a fost inițial dezvoltat pentru viziere de cască Air Force, „sticlă antiglonț” pentru bănci și alte aplicații de siguranță.

Lentilele din policarbonat sunt mai ușoare și mai rezistente la impact decât CR-39, ceea ce le clasează pe primul loc în cazul ochelarilor sport, de protecție și a ochelarilor pentru copii.

Lentile din plastic cu indice ridicat

În ultimele două decenii, un număr de producători de lentile au introdus lentile din plastic cu indice ridicat pentru a satisface cererea de ochelari de vedere mai subțiri și ușori. Aceste lentile au un indice de refracție mai mare și o greutate specifică mai mică decât CR-39.

Stiluri de cadru pentru ochelari de soare și de vedere

Rame rotunde

Harry Potter a reușit el cumva să-și creeze un aspect general simpatic cu ai săi ochelarilor rotunzi, însă e clar ca acest tip de ramă nu-i pentru toată lumea. Ochelarii rotunzi, în stil retro au revenit în forță la modă, și dacă te prinde bine stilul lor adaugi din start câteva puncte bune ținutei tale.

Ochelarii rotunzi, cu rame întunecate sunt cu adevărat emblematici și foarte la modă, așa că trebuie să păstrezi un machiaj discret și să reduci orice alte accesorii la minimum atunci când porți o astfel de pereche de ochelari.

Dacă ai pielea și părul deschise la culoare, ochelarii rotunzi de culoare deschisă te vor prinde excelent. Femeile care au pielea mai închisă și părul gros și voluminos pot opta pentru rame mai groase, cu culori mai închise.

Ochelarii rotunzi sunt destul de dificil de asociat cu o formă a feței rotunde. Eventual, încercă să alegi un stil care are rame subțiri și margini ușor unghiulare. Acest lucru va oferi feței mai multe unghiuri. Pentru o față pătrată, încercă rame cu imprimeuri îndrăznețe. Curbele rotunjite ale ochelarilor vor estompa unghiurile unei fețe pătrate.

Verifică preț Rame rotunde de ochelari AICI!

Rame ovale

Lentilele cu rame ovale sunt ușor curbate și rotunjite, fără unghiuri. Acești ochelari vin în cele mai versatile stiluri. Ce este minunat la ei este că prinde bine cam pe toată lumea.

Datorită formelor lor ovale, acești ochelari sunt perfecți pentru fețele pătrate și triunghiulare, creează un bun echilibru. Persoanele cu fețe în formă de inimă pot încerca rame ovale cu bază profundă a lentilelor. Persoanele cu fețe rotunde pot scăpa și ele ușor optând pentru diverse stiluri de ochelari ovali.

Verifică preț Rame ovale de ochelari AICI!

Rame model Boston

Ramele Boston sunt un model intermediar între ramele rotunde și cele perfect ovale. Deoarece sunt un model hibrid, au câte puțin din designul amândurora.

La fel ca ramele rotunde și ovale, ramele Boston au și ele liniile curbate ca trăsătură distinctivă. Din această cauză, acestea sunt perfecte pentru fețele pătrate, triunghiulare și trapezoidale. Cu toate acestea, deoarece sunt puțin mai rotunde decât un cadru tipic din sticlă ovală, pot arăta mai puțin grozav la persoanele cu fețe rotunde.

Verifică preț Rame rotunde/ovale de ochelari AICI!

Rame pătrate

Ochelarii în formă pătrată nu au aproape nici o curbă și au în schimb o mulțime de unghiuri. Se potrivesc cel mai bine fețelor rotunde sau celor care nu au linii maxilare sau pomeți proeminenți. Ochelarii pătrați, cu o formă plată, pot crea iluzia unei fețe mai subțiri și mai lungi.

Se potrivesc foarte bine și persoanele care au fața rotundă sau diamantată (unde fruntea este mai largă decât maxilarul și obrajii).

Verifică preț Rame pătrate AICI!

Rame model Wellington

Deși astăzi nu sunt folosiți prea mult, acești ochelari în stil retro au o formă relativ plată  în partea de sus, dar cu o formă de lacrimă în partea de jos. În zilele noastre, ochelarii cu cadru pătrat, cu o discretă formă de lacrimă în partea de jos, sunt cel mai apropiat design față de aceste rame emblematice din anii ’60.

Acești ochelari se potrivesc cel mai bine persoanelor care au fața rotunjită, deoarece picătura de lacrimă din partea de jos creează o iluzie de alungire a feței. Persoanele cu fețe ovale pot încerca, de asemenea, acest stil. Persoanele cu fețe lungi ar trebui totuși să evite purtarea acestor ochelari.

Verifică preț Ochelari de soare pătrați AICI!

Ochelari cu ramă dreaptă

Acești ochelari sunt de obicei pătrați sau dreptunghiulari și sunt caracterizați printr-o linie dreaptă pe frunte, care reprezintă partea superioară a ramei. Acest design se regăsește și în rame precum cele de tip Aviators și Wayfarers.

Persoanele cu fețe în formă de triunghi – frunți mici, linii maxilară și de obraz proeminente, ar trebui să ia în considerare purtarea acestor tipuri de ochelari. Linia de sus trebuie să fie puțin mai lată, astfel încât să echilibreze partea superioară a feței cu partea inferioară.

Persoanele cu fața în formă ovală pot purta, de asemenea, acești ochelari, deoarece acest tip de față este cel mai versatil. Cei care au fața rotunjită pot purta ochelari subțiri dreptunghiulari cu rame superioare plate, care vor fi ușor mai largi decât partea frontală a feței, creând astfel iluzia unei fețe mai subțiri.

Verifică preț Ochelari de soare/vedere tip Wayfarer AICI!

Rame fără margini

Ochelarii ușori, fără margini s-au răspândit pentru prima dată drept „pince-nez” la mijlocul anilor 1800. Actorii Patrick Dempsey și Jennifer Garner sunt fani incontestabili ai acestui stilul.

Acești ochelari delicați pot fi purtați de către oricine, mai ales daca se dorește un aspect minimalist. De asemenea, având un stil atemporal, ochelarii fără ramă sunt ideali pentru toți cei care nu doresc să țină pasul cu ultimele tendințe de modă.

Deoarece ochelarii fără rame sunt și foarte ușori, îi poți purta toată ziua fără disconfortul greutății pe care o resimți, în general, în cazul ochelarilor cu ramă.

Și-n plus merg foarte bine cu orice.

Verifică preț Rame de ochelari fără margini (glazant) AICI!

Ramele Pentagon

Acești ochelari sunt cumva pătrați, deși tind mai degrabă spre o formă de pentagon, mai ales când privești laturile exterioare sau colțurile interioare ale cadrului. Datorită formei lor unice, acești ochelari pot adesea arăta grosolan pe chipul unor oameni.

Se vor potrivi persoanelor a căror fețe sunt încadrate perfect de stilul ramelor rotunde și pătrate, pentru că ramele Pentagon sunt practic un hibrid între cele două. Se vor potrivi în egală măsură și celor cu o formă ovală a feței, datorită avantajului versatil pe care îl oferă trăsăturile acestei forme.

Persoanele care au o față triunghiulară cu o frunte mică, ar trebui neapărat să le încerce pentru că își pot echilibra caracteristicile foarte frumos cu o astfel de pereche de ochelari. Persoanele cu fața pătrată sau rotundă ar trebui să fie extrem de atente, însă deoarece acest tip de amplifica forma pătrată sau rotundă a feței.

Verifică preț Ochelari de soare pentru dame (diverse modele) AICI!

Rame Aviator

Probabil cea mai grozavă ramă de ochelari, propulsată în atenția publicului de filme precum  „Top Gun”, ochelarii în stil Aviator au fost realizați în timpul Primului Război Mondial pentru a proteja ochii pilotului de lumina soarelui.

Ochelarii în stil Aviator au un obiectiv de două sau trei ori mai mare decât globul ocular. Au rame metalice subțiri, cu punte dublă sau triplă. Lentilele mari, convexe acoperă întregul ochi, iar ochelarii au o formă distinctivă de lacrimă care se curbează de-a lungul pomeților, până aproape de partea nasului.

Aceste rame de ochelari vin bine oricui și asta le face și mai grozave!

Verifică preț Ochelari/rame de ochelari stil Aviator AICI!

Rame de ochelari Cat’s Eye

Acești ochelari, Ochi de pisică, sunt preferați de către vedete, încă de pe vremea bunicilor noastre, și au evoluat semnificativ de-a lungul timpului. Au un design îndrăzneț, cu detalii atât în partea de sus cât și în cea de jos. Lățimea ramelor superioare este de regulă mai largă decât cea a ramelor inferioare.

Aceste rame vin și în forme largi și foarte înguste. Pentru o față rotundă, un cadru cu linii unghiulare îndrăznețe va arăta cel mai bine. Fețele tăiate pătrat, pe de altă parte, vor arăta mai bine cu ochelari ușor în formă de aripi, care pot ajuta la echilibrarea liniei maxilare largi, în timp ce cadrul rotund al ochelarilor Cat’s Eye va arăta bine cu fețele ovale.

Acești ochelari adaugă cu siguranță o notă vintage  stilului tău de zi cu zi.

Verifică preț Ochelari de soare/de vedere stil Cat’s Eye AICI!

Rame Wrap

Acești ochelari cu aspect foarte șic au devenit cunoscuți datorită filmelor precum „The Matrix”. Sunt cadoul perfect pentru oamenii cu fețe rotunde, care au cele mai multe dificultăți în a purta diferite stiluri de ochelari. De fapt, sunt minunate pentru toate tipurile de fețe, deoarece, asemeni ochelarilor aviator, oferă echilibrul perfect de unghiuri și curbe.

Verifică preț Ochelari cu ramă Wrap AICI!

Ochelari Horn-Rimmed

Ochelarii Horn-Rimmed sau cu broască țestoasă sunt una dintre opțiunile ideale pentru cei care doresc să rămână la curent cu tendințele actuale pentru ramele de ochelari. Acest stil vine de obicei sub forma de Cat’s Eye în partea superioară, având, însă, colțurile rotunjite sau sub formă de rame pătrate, cu o margine groasă.

Turcoazul arată uimitor cu ochelarii de tip Horn-Rimmed, totuși, mulți preferă astăzi nuanțele clasice de maro pentru acest stil de ochelari. Este adesea întâlnit în rândul vedetelor precum Kendall Jenner.

Verifică preț Ochelari cu ramă Horn-Rimmed (Clubmaster) AICI!

Cele mai bune perechi de ochelari de soare și de vedere în funcție de forma feței

Fața ovală

O față în formă ovală are trăsături echilibrate și este considerată a fi standardul „ideal” de frumusețe. Pentru a menține echilibrul natural, persoanele cu fețe ovale ar trebui să caute rame de ochelari mai largi decât cea mai largă parte a feței lor.

Ramele supradimensionate, precum și ramele în formă de nucă, care nu sunt prea înguste sau prea largi funcționează cel mai bine pentru acest tip de față.

Fața în formă de inimă

O față în formă de inimă are o frunte largă care se îngustează până la o bărbie îngustă. Pentru a atrage atenția de pe fruntea largă, persoanele cu fețe în formă de inimă ar trebui să ia în considerare ochelarii modificați în stil Wayfarer, care sunt largi de sus. Rama subțire sau ochelarii fără margini sunt, de asemenea, alegeri frumoase.

Față alungită

O față alungită este semnificativ mai lungă decât lățimea sa și are o linie lungă și dreaptă a obrazului. Pentru a face o față alungită să pară mai scurtă, încercă niște rame largi cu poduri joase, care fac ca nasul să pară mai scurt. Ramele pătrate sunt, de asemenea, o idee bună, iar anumite elemente de decorațiune pot adăuga o anumită lățime feței.

Fața Diamant

Fețele cu formă de diamant au pomeți înalți, largi și sunt înguste la frunte și la nivelul maxilarului. Acesta este cel mai rar tip de față, dar, din fericire, sunt o varietate de stiluri de rame care încadrează frumos o astfel de formă a feței.

Pentru a evidenția ochii și a estompa oasele obrajilor, purtătorii ar trebui să ia în considerare formele ovale, fără margini, cu ochi de pisică sau ramele cu detalii.

Fața rotunda

O față rotundă cuprinde curbe, toate în aceeași proporție, fără unghiuri. Pentru ca această față mai curbată să pară mai lungă și mai subțire, poartă ochelari îngustați, cu rame subțiri. Alege rame cu linii unghiulare și fii atentă să fixezi ochelarii chiar deasupra pomeților.

Fața pătrată

Caracteristica principală a unei forme pătrate este maxilarul proeminent și fruntea largă. Lungimea și lățimea feței au aproximativ aceeași dimensiune. Pentru a estompa unghiurile feței și a crea iluzia de alungire, încercă să porți rame subțiri, în formă de oval.

Triunghiul cu baza jos

Un triunghi cu baza jos este forma de inimă, în sens invers. O față cu o astfel de formă are o frunte îngustă și o zonă largă de obraz și bărbie.

Pentru a face fruntea să arate mai largă, echilibrând astfel trăsăturile feței, ar trebui să ai în vedere purtarea ochelarilor în formă de ochi de pisică, cu multe culori și detalii pe cadrul superior și culori foarte deschise pentru partea inferioară a cadrului.

Lungimea ar trebui să fie, de asemenea, mai largă decât linia maxilarului, din nou, pentru a-ți echilibra trăsăturile feței.

Indiferent de ce tip de ochelari alegi, ai grijă ca ei să respecte toate caracteristicile menționate de oftalmolog pentru a-ți proteja sănătatea ochiului tău. Cu atât mai mult cu cât astăzi chiar poți fii și elegantă având în același timp și o vedre 20/20.

Față în formă de triunghi inversat

Față în formă de dreptunghi

Verifică preț Rame de ochelari (diverse modele) AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care