11 tipuri de epilare diferite (îndepărtarea a părului de pe corp)

Tipuri de epilare

Astăzi, procesul de eliminare a părului este accesibil pe scară largă în saloanele de cosmetică și coafură, studiouri și centre de tratament, prin diferite tipuri de eepilare. De asemenea, epilarea este considerată o parte a îngrijirii zilnice a fiecărui bărbat și a fiecărei femei și nu este neapărat stabilit ca un indicator al clasei sociale sau al privilegiilor de gen.

Este o poveste diferită de cele mai vechi timpuri în care oamenii cavernelor de acum mai bine de 20.000 de ani și-au îndepărtat părul de pe corp în scopuri practice și de supraviețuire. Teoreticienii cred că bărbații peșterilor fără păr au folosit instrumente foarte ascuțite sau scoici pentru a-și îndepărta părul.

Vechii egipteni au inventat multe dintre metodele de îndepărtare a părului care există și astăzi, cum ar fi penseta, aparatele de ras, ceara de albine și metoda de epilare cu zahăr. A fost considerat necivilizat să aibă păr, așa că și-au îndepărtat părul de pe corp, cu excepția sprâncenelor.

Vechii romani considerau că părul pubian este necivilizat, așa că l-au îndepărtat folosind aparate de ras, pensete, pietre și creme.

Epilarea cu ață (Threading) a apărut în Persia în urmă cu peste 5.000 de ani și a fost răspândită în India, Arabia Saudită, Pakistan, China și SUA. În Europa, regina Elisabeta I a stabilit tendința îndepărtării părului atunci când și-a îndepărtat sprâncenele pentru a-și face fruntea să pară mai mare.

Primul aparat de ras drept pentru bărbați a fost inventat de Jean Jacques Perret în 1760, în timp ce primul aparat de ras pentru femei a apărut abia în 1915, produs de Gilette. Primele creme depilatoare au fost create în 1844 de dr. Gouraud. Benzile de ceară și epilarea cu laser au fost introduse în anii 1960.

Tipuri de epilare

Permanentă

Există câteva opțiuni diferite, cum ar fi epilarea cu laser, dacă sunteți interesată de metode de epilare permanentă și, în timp ce tratamentul nu va elimina complet părul unei persoane într-o zonă a corpului, va scădea cantitatea de păr care crește acolo și chiar va deschide culoarea părului tratat, ceea ce îl va face mult mai puțin evident pentru alte persoane.

Din păcate, există unii oameni care, chiar și atunci când sunt tratați corect cu aceleași opțiuni, inclusiv epilarea cu laser, ei vor experimenta o creștere normală a părului la finalizarea ședințelor de tratament, ceea ce poate fi foarte frustrant.

Alte opțiuni permanente, cum ar fi electroliza, sunt mult mai eficiente și durează mai mult în timp, motiv pentru care atât de mulți oameni aleg acest tratament atunci când vor să-și îndepărteze părul definitiv. Deoarece pot apărea probleme majore cu deteriorarea pielii și chiar decolorarea ei, este imperativ să mergi la un profesionist atunci când optezi pentru acest tip de tratament.

De asemenea, este important să înțelegem că epilarea permanentă este, în general, mult mai costisitoare decât metodele de epilare temporară și va fi nevoie de mai multe ședințe de tratament pentru a fi eficace.

Ședințele sunt repartizate uniform și vor dura, în general, aproximativ un an pentru un tratament complet, ceea ce face ca acest lucru să necesite atât disponibilitate de timp cât și un angajament financiar.

Verifică preț Epilatoare cu laser AICI!

Temporar

Oamenii au o multitudine de opțiuni diferite pentru epilarea temporară a părului de pe corp, dintre care unele pot fi făcute acasă, iar altele sunt efectuate în general la un spa sau salon. Tipul de îndepărtare temporară a părului pe care îl alegeți va depinde de câțiva factori, inclusiv de locul unde este localizat părul tău pe corp, câți bani trebuie să cheltuiți pentru epilare și toleranța la durere.

De-a lungul timpului, există câteva metode temporare de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu ceara și epilarea cu zahăr, care de fapt vor face ca părul să se subțieze și să i se reducă creșterea, dar acestea nu sunt considerate opțiuni permanente.

Unul dintre motivele pentru care mulți oameni optează pentru metode de epilare temporară în comparație cu metodele permanente este că este în general mai puțin costisitor și pot fi realizate acasă. Este important de menționat, totuși, că multe metode de epilare temporară sunt mult mai dureroase decât metodele permanente.

Persoanele care au pielea foarte sensibilă sau care au nevoie să îndepărteze o zonă de păr în mod regulat pot beneficia de cercetarea metodelor de epilare permanentă pentru a vedea dacă există o opțiune mai bună. În plus, multe tipuri de metode temporare de epilare tind să fie dureroase și pot duce la probleme precum fire de păr încarnate și chiar pielea iritată.

Verifică preț Epilatoare clasice AICI!

Metode de epilare

Smulgere / Pensare

Dacă aveți păr facial care vă face să vă simțiți foarte neplăcut, atunci probabil că veți dori să optați pentru smulgerea sau „pensarea” părului pentru a-l îndepărta.

În loc să folosiți alte opțiuni de tratament pentru a vă îndepărta părul, este important nu doar să îl smulgeți, ci să înțelegeți și riscurile și cum să faceți corect această procedură, astfel încât să nu vă protejați pielea.

Smulgerea părului vă permite mult control într-o zonă foarte mică, ceea ce înseamnă că puteți îndepărta cu ușurință exact părul pe care îl vizați, dar este foarte ușor să vă răniți accidental în timpul acestui proces.

Nu numai că te poți înțepa singură sau îți poți ciupi accidental pielea și elimina unele straturi de piele, dar îți poți provoca chiar o infecție dacă folosești o pensetă care nu este sterilizată.

În timp ce multor oameni le place să se penseze, deoarece se poate face rapid și acasă, nu este o opțiune excelentă dacă aveți un spațiu mai mare de pe care doriți să vă îndepărtați părul. Este cea mai bună metodă atunci când doriți să îndepărtați firele de păr rătăcite și este cea mai bună alegere dacă aveți fire mici, care sunt prea mici pentru a folosi ceara pentru smulgerea lor.

Când smulgi părul, atunci îndepărtezi de fapt rădăcina părului, ceea ce înseamnă că părul va crește la loc mult mai încet. Această metodă de îndepărtare a părului va dura, în general, în jur de trei până la opt săptămâni înainte ca părul să crească din nou.

O problemă majoră care poate apărea la smulgere/pensare este atunci când părul se rupe și nu este complet îndepărtat. Acest lucru poate face ca firul de păr să crească sub piele și să crească încarnat dureros.

Verifică preț Pensete cosmetică AICI!


Ras/Bărbierit

Există câteva opțiuni diferite din care puteți alege dacă doriți să vă bazați pe bărbierit ca metodă principală de îndepărtare a părului. Nu numai că poți folosi un aparat de ras cu cremă de ras, dar poți opta și pentru un aparat de ras electric care să tundă părul cât mai aproape de piele.

Indiferent dacă alegeți un lamă de ras sau alegeți să folosiți un aparat de ras electric, bărbierirea părului nedorit are o serie de avantaje și câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a începe.

Bărbieritul este o opțiune incredibilă dacă doriți să puteți îndepărta părul de pe suprafețe mari ale corpului rapid și fără prea multe bătăi de cap și, deoarece se poate face la duș, dacă doriți, nu este nevoie să va curățați în plus după aceea.

Chiar dacă bărbieritul este excelent pentru îndepărtarea rapidă a părului din zone precum picioarele, acesta poate fi folosit pe cap, față și chiar la subraț. Rasul este, de asemenea, foarte ieftin, rapid și se poate face rapid.

Este important ca, dacă decideți să vă bărbieritiți, să vă asigurați că aveți produse de înaltă calitate pentru a nu vă răni accidental. Lamele sau aparatele de ras de unică folosință fac ca bărbieritul să fie extrem de convenabil, dar acestea se vor toci rapid și trebuie schimbate în mod regulat, astfel încât să nu vă tăiați accidental.

În plus, bărbieritul poate duce adesea la creșterea de fire de păr încarnate datorită modului în care foliculul de păr își schimbă de fapt direcția de creștere. Dacă aveți o piele foarte sensibilă, este posibil să doriți să ignorați bărbieritul, deoarece este posibil să provoace iritații.

În cele din urmă, bărbieritul nu este o opțiune excelentă pentru îndepărtarea părului dacă nu doriți să o faceți în mod regulat. După bărbierit, părul dvs. va începe să crească imediat, ceea ce face ca mulți oameni să se bărbierească în fiecare zi pentru efectul dorit.

Verifică preț Aparate de ras electrice AICI!


Epilarea cu zahăr (Sugaring)

În timp ce mulți oameni cred că epilarea cu zahăr (Sugaring) și epilarea cu ceară (Waxing) sunt unul și același lucru, ele prezintă o serie de diferențe care le deosebesc unul de celălalt. Gelul sau pasta care se utilizează în epilarea cu zahăr (Sugaring) nu conține rășini, pe care le conține ceara.

Când procedura de epilare este efectuată corect și rădăcina părului este îndepărtată, epilarea tip Sugaring poate dura până la șase săptămâni înainte să observați că trebuie să vă epilați din nou.

Utilizatorii trebuie să se asigure ce aleg pentru epilarea cu zahăr, respectiv un gel sau o pastă, deoarece procedura este puțin diferită pentru fiecare în parte, chiar dacă ambele îndepărtează părul din corp.

Unul dintre beneficiile majore ale metodei Sugaring – epilarea cu zahăr este că poate duce de fapt la îndepărtarea permanentă a părului dacă îl epilați suficient de des.

De vreme ce produsul utilizat pentru epilarea cu zahăr este solubil în apă, puteți îndepărta cu ușurință orice rămâne în urmă pe piele, fără a provoca iritații, și fără a folosi un agent de curățare pe bază de ulei, așa cum ar trebui să îndepărtați ceara rămasă după epilarea cu ceară (Waxing).

Epilarea cu zahar este, de asemenea, minunată dacă doriți să îndepărtați mult păr dintr-o dată, deoarece îl puteți aplica pe suprafețe mari ale corpului fără a vă face griji că se usucă înainte de a avea șansa de a finaliza îndepărtarea părului.

Deoarece pasta pentru epilarea cu zahăr este atât de blândă, puteți epila cu ușurință aceeași zonă de două ori dacă rămân fire de păr neepilate, fără să vă faceți griji că va provoca iritații.

Din păcate, zahărul are unele dezavantaje. Deși este în general o opțiune mai puțin dureroasă pentru epilare, îndepărtarea părului cu zahăr necesită o anumită lungime a părului pentru ca epilarea să funcționeze corect și poate fi problematică pentru persoanele care au pielea foarte sensibilă.

Puteți realiza epilarea cu zahăr acasă, dar poate fi dificil să obțineți consistența corectă și nu există o mulțime de saloane care oferă acest serviciu. În cele din urmă, orice contraindicație trebuie luată în serios, deoarece epilarea cu zahăr poate provoca iritații majore ale pielii și leziuni dacă persoana care este epilată cu zahăr ia anumite medicamente sau are pielea foarte sensibilă.

Verifică preț Epilatoare – diverse modele AICI!


Epilarea cu ceară

Epilarea cu ceară este o modalitate temporară excelentă de îndepărtare a părului și poate fi efectuată fie de un expert într-un salon, fie acasă, cu un kit de ceară de calitate.

Spre deosebire de smulgere/pensare, care îndepărtează doar câte un fir de păr o dată din zonă, epilarea cu ceară este o modalitate mult mai bună de a îndepărta mai mult păr simultan, făcându-o comparabilă cu epilarea cu zahăr, deoarece este excelentă pentru suprafețe mai mari, precum și pentru cele mai mici, dn jurul sprâncenelor.

Există câteva opțiuni pe care trebuie să le luați în considerare atunci când optați pentru ceara ca metodă de epilare, iar una dintre ele este tipul de ceară pe care urmează să îl utilizați. Ceară tare, ceară moale și benzi de ceară sunt toate disponibile și toate au propriile avantaje și dezavantaje, dvs trebuie doar să stabiliți care opțiune este cea mai bună în ceea ce vă privește.

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii optează pentru epilarea cu ceară pentru îndepărtarea părului spre deosebire de alte opțiuni este acela că va dura mult timp înainte ca părul să crească la loc și poate duce chiar la reducerea creșterii părului dacă vă epilați suficient de regulat.

Este important să vă epilați cu ceară numai dacă nu aveți pielea foarte sensibilă, deoarece nu doriți să provocați o reacție care poate fi dificil sau dureros de tratat.

Dacă doriți să vă epilați acasă, asigurați-vă că alegeți o ceară pe care o puteți îndepărta cu ușurință sau aveți un produs la îndemână pentru a vă ajuta să îndepărtați orice ceară rămasă. Deoarece ceara nu este solubilă în apă, trebuie să vă asigurați că aveți un produs care va putea elimina ceara rămasă de pe piele.

Alte lucruri de luat în considerare atunci când alegeți ca cineva să vă epileze corpul cu ceară, este cât de curată este locația pe care o veți vizita, toleranța dvs. la durere și dacă firele de păr sunt suficient de lungi pentru ca ceara să se prindă de ele și apoi să le îndepărteze complet.

Verifică preț Ceară, benzi si creme depilatoare AICI!


Epilarea cu ață – Metoda Threading

Deși nu este la fel de obișnuită ca alte tipuri de îndepărtare a părului, epilarea cu ață devine din ce în ce mai populară pe măsură ce oamenii învață despre asta ca o modalitate excelentă de a îndepărta părul nedorit. În timpul epilării cu ață, un expert trage și răsucește un fir de-a lungul părului pentru a-l prinde în fir și a-l scoate din piele.

Aceasta este o opțiune excelentă de îndepărtare a părului din mai multe motive și este populară printre unii oameni, deoarece părul nu va mai crește timp de aproximativ șase săptămâni. Un alt avantaj al epilării cu ață este că este o metodă incredibil de igienică.

Numai firul de ață atinge pielea și, deoarece este aruncat după ce a fost folosit, nu există nicio îngrijorare cu privire la faptul că ața nu este complet igienică. Epilarea cu ață este benefică pentru persoanele care au pielea foarte sensibilă, deoarece nu există produse chimice sau alte produse aplicate pe piele, deci nu există nicio șansă de reacție alergică.

Deoarece epilarea cu ață este atât de precisă și poate fi realizată foarte repede de un expert, este ușor de văzut de ce atât de mulți oameni apelează la această metodă atunci când doresc să scape de părul în problematic, în special din jurul ochilor.

În timp ce epilarea cu ață este de obicei la fel de dureroasă sau de inconfortabilă ca pensarea, aceasta se termină foarte repede, ceea ce înseamnă că durerea nu durează atât de mult. Există câteva dezavantaje în ceea ce privește epilarea cu ață, iar cele mai multe dintre ele se învârt în jurul găsirii unei persoane cu competențe în această practică și care vă va putea oferi rezultatele de înaltă calitate pe care le doriți.

Majoritatea școlilor de cosmetică nu predau această practică și poate fi dificil să găsești pe cineva din zona ta care să poată realiza acest procedeu. În plus, dacă persoana pe care o alegeți să vă epileze cu ață nu este pricepută, atunci firele de păr se pot rupe, ceea ce nu va face doar ca ele să apară mai devreme, ele evident cresc mai repede, dar poate cauza, de asemenea, și apariția firelor de păr încarnate.

Verifică preț Aparat epilare cu ață AICI!


Creme epilatoare

Aceste creme funcționează prin dizolvarea efectivă a părului și apoi permite îndepărtarea acestuia odată cu ștergerea cremei pe care ați aplicat-o. Produsul trebuie aplicat în straturi groase pe piele unde se află părul nedorit și apoi lăsat să stea astfel încât să aibă timp să dizolve complet părul.

În timp ce aceste produse fac în general o treabă excelentă îndepărtând părul fin și subțire, acestea nu sunt cea mai bună opțiune pentru persoanele care au părul aspru sau gros. Unul dintre motivele pentru care mulți oameni evită cremele depilatoare este acela că ele au un miros neplăcut și pot lăsa pielea lipicioasă după ce sunt spălate.

Deși, în general, dau o ușoară senzație de furnicături, aceste creme nu produc durere. Orice semn de durere înseamnă că ați lăsat produsul să acționeze prea mult timp și trebuie să îl îndepărtați imediat sau că pielea dvs. este foarte sensibilă și trebuie să alegeți o metodă alternativă de îndepărtare a părului.

Deoarece aceste produse sunt relativ ieftine și pot fi achiziționate în multe magazine, ele sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care se grăbesc și trebuie să-și epileze părul imediat. Nu au nevoie de nicio abilitate sau îngrijire specială așa cum sunt pensarea și bărbieritul și nu trebuie să fie încălzite sau îndepărtate cu benzi, ca în cazul în care folosiți ceara.

O problemă majoră cu aceste creme este că îndepărtează părul doar de la suprafața pielii sau imediat sub suprafața pielii, ceea ce înseamnă că va începe să crească din nou în doar câteva zile.

Verifică preț Creme epilatoare – diferite branduri AICI!


Electroliză

Aceasta este singura formă permanentă de epilare care a fost aprobată de FDA. Electroliza funcționează prin distrugerea efectivă a rădăcinii părului, ceea ce va face imposibilă reapariția părului. Prin aplicarea unui curent electric prin păr, persoana poate identifica și îndepărta cu ușurință firele de păr individuale pentru un petic neted de piele, fără păr.

O problemă cu electroliza este că, deoarece fiecare fir de păr este vizat unul câte unul, poate dura foarte mult timp pentru a îndepărta tot părul dintr-o anumită zonă.

Este posibil ca ședințele de tratament în sine să nu fie foarte lungi, dar în general există o mulțime de ședințe de tratament, ceea ce face ca această opțiune de îndepărtare a părului să fie costisitoare și consumatoare de timp.

În general, există o mică senzație de înțepătură/usturime când fiecare fir de păr este vizat, deși nivelul de durere pe care o simte de fapt o persoană va depinde de toleranța sa la durere.

Spre deosebire de alte tipuri de opțiuni de epilare, acest tratament poate fi utilizat pe oricine, indiferent de tipul de piele sau de păr, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru persoanele care au părul foarte aspru sau gros, care altfel ar putea fi prea greu de îndepărtat.

Zonele mai mici ale corpului, cum ar fi fața, vor prezenta, evident, rezultate mai rapide decât zonele mai întinse pe o suprafață mai mare, cum ar fi picioarele. Continuarea tuturor ședințelor va duce, de obicei, la pierderea permanentă a părului, dar există unele persoane care încă au păr care crește la loc, chiar și după finalizarea tuturor tratamentelor.

Epilare cu laser

Această opțiune pe termen lung poate ajunge să fie permanentă din același motiv pentru care epilarea cu ceară și cea cu zahăr pot fi uneori permanente. De obicei, totuși, epilarea cu laser subțiază pur și simplu părul de pe corp și îl face mai fin și mai puțin evident.

Acest tratament este cel mai bun pentru persoanele care au pielea mai deschisă la culoare și părul mai închis, deoarece laserul este de fapt capabil să detecteze diferența de pigment și să aibă drept țintă părul. O combinație de piele mai deschisă și păr mai deschis la culoare sau piele mai închisă și păr mai închis la culoare face mult mai dificilă pentru laser detectarea firelor de păr pe care trebuie să le îndepărteze.

Spre deosebire de electroliză, care poate dura zeci de ședințe pentru a obține rezultatele dorite, cu epilarea cu laser, în general, aveți nevoie de doar șase până la doisprezece ședințe pentru cele mai bune rezultate posibile. În plus, există acum dispozitive pe care le puteți avea în casă pentru a efectua propria epilare cu laser fără ajutorul unui profesionist.

Totuși, acest tip de tratament nu este lipsit de durere și mulți oameni spun că senzația este similară cu a fi pleznit cu un cauciuc. După ce ați finalizat toate ședințele necesare, în general va fi nevoie să faceți retușuri regulate la fiecare șase până la douăsprezece luni pentru a vă asigura că părul nu crește înapoi mai repede decât puteți controla.

Verifică preț Epilatoare cu laser/IPL AICI!


Medicamente

În timp ce majoritatea medicilor vor solicita pacienților să încerce și alte metode de epilare înainte de a le prescrie medicamente pentru îndepărtarea părului nedorit, dacă metodele obișnuite nu funcționează, atunci există anumite medicamente pe care un medic le poate prescrie.

Aceste medicamente vor inhiba creșterea părului nou, astfel încât să puteți reduce cantitatea de păr care crește pe corpul dumneavoastră.

Deoarece există câteva tipuri diferite de medicamente din care puteți alege, este important să lucrați cu un medic în care aveți încredere, care poate determina ce tip de tratament este potrivit pentru dvs. Unul dintre cele mai frecvente medicamente utilizate în îndepărtarea părului este Spironolactona.

Această pastilă este utilizată pentru a reduce sau a încetini creșterea părului în zonele în care dvs. nu doriți să crească. Are avantajul suplimentar de a stimula de fapt creșterea pe scalp, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la pierderea părului în partea de sus a capului.

O altă opțiune populară pentru unii oameni este o cremă numită Vaniqa. Aceasta este o cremă cu prescripție medicală care a fost aprobată de FDA pentru a încetini creșterea părului facial la femei. În timp ce această cremă este excelentă pentru a încetini cât de repede crește părul facial, nu este capabilă să îndepărteze efectiv părul și trebuie aplicată de două ori pe zi.

Dacă crema nu se aplică conform indicațiilor, atunci părul va începe să crească din nou imediat, dar atunci când crema este utilizată în mod corespunzător, ea poate reduce necesitatea ca femeile să se epileze, să penseze sau să-și bărbierească părul de pe față.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care