Când e bine să porți o pălărie Fedora? La ce evenimente/ocazii?

Tanara poarta un tricou alb și o palarie Fedora

Pălăriile Fedora sunt la modă astăzi, dar și-au avut începuturile în cinema și nu numai la începutul secolului al XX-lea. Aflați despre istoria pălăriei Fedora, tipurile de pălării Fedora disponibile pe piață și dacă una din ele ar putea fi potrivită pentru dvs.

Am fost la un bar cu prietenii mei weekendul trecut. Acum, nu sunt obișnuit să văd oameni purtând pălării în interior în cea mai mare parte, mai ales că rareori mergeam într-un loc elegant, iar familia mea avea o perspectivă de modă veche atunci când era vorba de a-și scoate pălăriile în interior. Erau câțiva bărbați acolo care purtau un anumit tip de pălărie cu bor scurt, pe care mi-o aminteam din filme, dar nu știam cum se numește.

Am întrebat-o pe prietena cea mai apropiată de mine: „Ce pălărie este asta pe care o poartă toți tipii ăștia? Este un fel de tendință despre care nu știu?”

Ea a zâmbit, a râs puțin, apoi a răspuns: „Este cunoscută sub numele de Fedora! Aș fi crezut că tu, o persoană atât de cultă, de modernă, ai fi familiarizată cu pălăriile Fedora.”

Nu, îmi pare rău, cred că nu sunt atât de modernă pe cât credeam că sunt. Am decis că, atunci când ajung acasă, să fac imediat câteva cercetări pentru a afla mai multe despre acest tip de pălărie cu boruri medii. Cu siguranță am învățat multe în cercetările mele!

Oricum, iată câteva lucruri din ceea ce am învățat despre această podoabă fascinantă pentru cap.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse branduri AICI!

Ce este o pălărie Fedora?

O Fedora este o pălărie care are un design flexibil și un bor îngust sau mediu care poate proteja purtătorul de ploaie. De asemenea, are trei „gropițe/adâncituri” pe ea, două gropițe pe laterale și una deasupra. Un alt mod în care oamenii îl descriu este că are o „calotă indentată – cu o adîncitură/gropiță pe centrul calotei (indented crown)”.

Unele dintre ele vin cu o panglică care înconjoară baza calotei pălăriei, despre care se crede că este destul de la modă.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse branduri AICI!

Când este bine să porți o pălărie Fedora?

Veți descoperi că o pălărie Fedora tinde să fie de folos mai mult pentru mediul formal. Oricum, multe nișe culturale au folosit acest lucru și l-au adaptat cu propriile lor versiuni. De exemplu, există mari designeri de îmbrăcăminte urbană care au conceput pălării Fedora.

Pălăriile Fedora sunt folosite cel mai bine atunci când sunt purtate în lunile puțin mai reci, precum și în zilele în care vremea este puțin mai rece. Dacă doriți să păstrați acest stil atunci când este cald afară, optați pentru o pălărie Panama. În acest fel, puteți avea senzația de a purta o pălărie, în timp ce aveți mai multă ventilație și purtați ceva mai ușor pe cap.

Ocaziile în care ai include o pălărie Fedora în ținuta ta sunt numeroase. De exemplu, ați putea purta una în timp ce participați la o nuntă. Pălăria Fedora este un accesoriu captivant în timp ce purtați pantaloni formali și o cămașă formală.

Același lucru este valabil și atunci când participați la un dans/bal de lux. Există o anumită mistică pentru o persoană care poartă o pălărie Fedora și este o modalitate ideală de a face mai elegant costumul tău obișnuit sau de a-l purta cu o cravată. Mulți oameni poartă pălării Fedora la evenimente formale black-tie pentru un look unic.

Puteți juca o ținută mai casual atunci când vă aflați într-un cadru în aer liber dacă optați pentru o pălărie Fedora din paie. Dacă vei merge la Kentucky Derby, s-ar putea să fii într-o companie bună dacă porți această pălărie.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse branduri AICI!

Care este istoria pălăriilor Fedora?

Acest tip de pălărie cu boruri medii a început ca parte a modei bărbaților în prima jumătate a secolului al XX-lea. Ele, pălăriile, au crescut în popularitate atunci când au fost folosite des pe scena gangsterilor, în special de oamenii care erau implicați în lupta împotriva mișcării de prohibiție.

Pălăria Fedora a încetat să mai fie la fel de populară la mijlocul secolului al XX-lea. Cu toate acestea, când mișcarea artistică și culturală a apărut mai târziu în timpul secolului, a avut loc o creștere a numărului de oameni care doreau să poarte această pălărie. Vedete precum Humphrey Bogart și Frank Sinatra au putut fi văzute purtând aceste pălării în mod frecvent.

Pălăria Fedora a fost, de asemenea, un element de bază al costumului lui Indiana Jones în celebrele filme care poartă numele acestui personaj principal.

La sfârșitul secolului al XX-lea, am văzut o renaștere a faimei acestei pălării odată cu Michael Jackson și alți muzicieni cunoscuți și alți oameni celebri care au purtat pălăria Fedora. În publicul larg, nu numai bărbații au făcut pălăria Fedora parte din garderoba lor, ci și femeile! Această pălărie a devenit cu adevărat un element important al modei de a purta elemente vestimentare ale sexului opus. Pălăria Fedora nu mai este considerată doar o „pălărie bărbătească”.

Acest tip de pălărie este deosebit de popular în mediile indie, boeme și urbane.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse branduri AICI!

De unde puteți cumpăra pălării Fedora?

Pălăriile Fedora nu pot fi achiziționate doar de la magazinele de pălării, ci pot fi găsite și în magazine universale, buticuri și într-o varietate de magazine online. Ai fi încântat sau încântată să vezi în câte locuri se vând astăzi aceste pălării elegante și la modă. De la magazine de chilipiruri la magazine de lux, cu siguranță aveți o selecție largă de opțiuni de unde puteți cumpăra o pălărie Fedora.

Unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru a le cumpăra este Emag.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse branduri AICI!

Întrebări frecvente despre pălăriile Fedora

De unde numele Fedora?

Chiar dacă Fedora a fost inițial o pălărie purtată predominant de bărbați, numele derivă de la prințesa „Fedora” din piesa din 1882 scrisă de Victorien Sardou. Personajul său principal poartă acest accesoriu din fetru, care a fost remarcat de public, care era format în majoritate de bărbați.

Este posibil să găsiți un alt nume când căutați această pălărie, și anume – Borsalino. Giuseppe Borsalino, care conducea o companie italiană de pălării de lux, a inclus pălăria printre pălăriile sale și a transformat-o într-unul dintre accesoriile sale vedetă.

Ar trebui să porți o pălărie Fedora cu îmbrăcăminte casual?

De obicei, nu, nu este o idee bună să faci asta. Acest lucru se datorează faptului că pălăriile Fedora au devenit celebre pentru utilizarea lor în anumite locuri, în special formale, și văzute purtate de gangsteri în filmele vechi. Ele conferă purtătorului un look lustruit, elegant. O pălărie Fedora se poartă cu un costum sau cu alte tipuri de haine formale.

Cu toate acestea, trebuie să știți că aceasta este o regulă care poate fi încălcată. Asortați această pălărie cu boruri scurte cu perechea potrivită de blugi, o cămașă drăguță și un sacou și ai dat lovitura, ai luat medalia de aur. S-ar putea chiar să stabiliți o tendință în zona dvs. dacă acest lucru nu se întâmplă des.

Una peste alta, pălăria Fedora este o piesă elegantă care poate funcționa bine cu multe tipuri de îmbrăcăminte atâta timp cât ai grijă de celelalte elemente ale ținutei.

Cum să porți corect o pălărie Fedora?

În primul rând, trebuie să vă asigurați că pălăria vi se potrivește corect pe cap. Asigurați-vă că nu este prea mare și că nu vă cade deloc pe frunte. Cea mai bună potrivire este atunci când se sprijină aproape de centrul frunții și confortabil deasupra urechilor.

S-ar putea să o înclinați puțin în lateral dacă vă place acest look. Acest lucru nu se potrivește tuturor, iar cel mai obișnuit mod de a purta această pălărie este să o ai centrată și dreaptă. Atâta timp cât te simți confortabil și încrezător în felul în care îți stă pălăria Fedora, acesta este cel mai important lucru.

Ce tipuri de pălării Fedora există? Cum o poți alege pe cea potrivită pentru tine?

Există o mulțime de modele de pălării Fedora. Materialele din care sunt făcute pălăriile Fedora includ fetru, paie și lână. Tipul de pălărie pe care ar trebui să o cumpărați și să o purtați depinde de ținuta dvs., de stilul dvs. de pălărie, de clima în care locuiți sau de unde o veți folosi, de ocazie și de alți câțiva factori.

Gândește-te la pălăria care te face să te simți și să arăți cel mai bine. Dacă intenționați să cumpărați doar o singură pălărie Fedora, este esențial să luați ceva care să poată fi folosit în diferite medii și pentru diferite tipuri de evenimente.

Când te afli într-un climat mai cald sau dacă este o vară deosebit de fierbinte, este ideal să ai o pălărie Fedora de paie pentru a te proteja de soare și temperaturile ridicate. Dimpotrivă, climatele și lunile mai reci necesită să purtați o pălărie Fedora din lână pentru a evita frigul.

O altă opțiune care ar putea să nu fie atât de comună este o pălărie Fedora din piele. Aceasta este de obicei purtată cu stiluri urbane de îmbrăcăminte. Este cu siguranță o alegere îndrăzneață, așa că nu este chiar cea mai bună alegere pentru o purtare zilnică.

O modalitate excelentă de a decide ce pălărie Fedora să alegi este să cauți recenzii, să cauți argumente pro și contra pentru fiecare pălărie Fedora și să te gândești la situațiile în care ai purta cel mai probabil o pălărie Fedora. De asemenea, puteți vizita un magazin (sau câteva) pentru a încerca o parte din colecția lor disponibilă dacă personalul vă permite să faceți acest lucru. Majoritatea acestor magazine au oglinzi și spații amenajate tocmai în acest scop, iar un agent de vânzări specializat în pălării vă poate ajuta chiar, deoarece este sigur că acești oameni au o experiență mare cu pălăriile Fedora.

Ți s-ar potrivi mai bine ceva care seamănă mai mult cu o pălărie de cowboy sau cu o pălărie Panama? Pălăriile Fedora sunt un stil similar de pălărie și sunt potrivite pentru toate tipurile de decoruri și ocazii. Veți dori să vă gândiți la cât sunteți dispuși să cheltuiți, la culoarea de pălărie care vă va accentua cel mai mult garderoba, precum și la ce vi se poate cere dacă există o anumită schemă de culori la nuntă, dans sau la alt eveniment la care vă gândiți să participați.

Îți place să faci cumpărături împreună cu alții? Poate fi de ajutor să aduci un prieten care să vă evalueze alegerile și să vă ofere feedback despre ceea ce vi se pare grozav și care pălării nu vi se potrivesc. Îți va plăcea să ai o altă pereche de ochi pentru a face acest proces puțin mai ușor și chiar poate fi distractiv să faci cumpărături din aceste pălării la modă cu cineva în care ai încredere că va fi sincer și de ajutor.

Este ceva obișnuit să porți o pălărie Fedora dacă ești femeie?

Astăzi, Fedora își are locul bine definit printre pălăriile pentru femei. Deși în trecut a fost purtată de bărbați, astăzi femeile iubesc acest accesoriu și există pălării Fedora specifice care au fost concepute pentru îmbrăcămintea femeilor. Indiferent de cine ești și care este trecutul tău, este posibil să ai această pălărie în garderoba ta și să o folosești pentru a-ți accentua propriul stil unic.

Cum te face să te simți purtarea unei pălării Fedora?

Indiferent dacă porți o pălărie Fedora neagră, o pălărie de cocktail, o pălărie Boater, o pălărie Bowler sau o altă variantă a acestui stil, o astfel de pălărie este o modalitate de a-ți îmbunătăți puțin imaginea și de a arăta mai multă încredere în tine. Există o vorbă care spune că ar trebui să te îmbraci așa cum te simți, dar opusul este la fel de adevărat – dacă te simți deprimat sau ai nevoie de ceva care să-ți îmbunătățească nivelul de încredere, o pălărie de designer sub forma unei pălării Fedora este cu siguranță o alegere care să merite.

Poți asorta pălăria Fedora cu blugi, pantaloni formali, o rochie maxi sau o salopetă, printre alte opțiuni vestimentare. Rămâi consecventă cu tine și încearcă o pălărie cu boruri largi pentru a vedea dacă îți place.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse branduri AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci Pixie

27 tipuri de peruci Pixie

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci pixie disponibile pentru femei. Puteți găsi diferite tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau sintetic, precum și

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care