34 tipuri de piele pentru îmbrăcăminte/încălțăminte

Tipuri de piele

Mulți dintre noi se bucură de senzația și mirosul pielii. Există multe tipuri diferite de piele, de la pielea de hipopotam la cea de cangur, care sunt folosite pentru încălțăminte și haine. Consultați această listă și găsiți tipul de piele pe cea care ați putea să devină noua dvs. favorită.

De la începutul omenirii, am folosit pielea în diferite moduri și în mai multe scopuri. Una dintre cele mai frecvente utilizări este pentru haine și încălțăminte. Această practică continuă și astăzi și ne permite să avem cele mai frumoase produse din piele pe care ni le putem imagina.

Există multe tipuri diferite de piele, toate cu caracteristicile lor unice. Citiți în continuare pentru a afla toate detaliile despre diferitele tipuri de piele pentru îmbrăcăminte / încălțăminte.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Conținut:

Clasele de calitate a pielii în funcție de procesul de prelucrare (Clasele de piele – Grades of Leather)

Pielea are multe caracteristici de calitate (grosimi) diferită. Pielea este fabricată din pielea animalelor (skin/hide), iar cea mai bună piele provine dintr-o zonă a corpului animalului care nu este atinsă sau rănită. Această zonă neatinsă este de obicei partea de pe spatele animalului.

Pielea mai puțin perfectă provine de pe stomac, picioare sau cap. Clasele de piele în funcție de procesul de fabricație sunt enumerate mai jos.

Piele integrală – Full Grain

Pielea naturală integrală full grain este pielea de cea mai bună calitate, deoarece nu este prelucrată deloc și se intervine cel mai puțin asupra ei și reprezintă pielea care există imediat sub părul animalului (are stratul intact).

Când această piele este integrală (full grain), înseamnă că nu a fost prelucrată/șlefuită/bronzată (sanded or buffed). Acest proces elimină orice imperfecțiune din piele.

Pielea animalului este poroasă și rigidă/strâmtă, ceea ce înseamnă că previne reținerea umezelii și tinde să fie groasă. Grosimea pielii poate face diferența privind durabilitatea acesteia. Există doar puține zone de piele pe animal, care le fac să fie ideale pentru piele naturală integrală (full-grain).

Folosirea specifică doar a anumitor zone de pe animal înseamnă că aceasta este mai scumpă și necesită o prelucrare mai dificilă de către lucrătorii în piele. Pielea Full-grain este o piele rezistentă și îmbătrânește bine și are o patină frumoasă cu o îngrijire adecvată. Piele naturală integrală full-grain este pielea adevărată pe care o doresc majoritatea oamenilor.

Pielea de calitate superioară – Top Grain

Pielea de calitate superioară Top Grain este similară cu cea integrală full grain, dar primește o cantitate mică de prelucrare/șlefuire/bronzare (sanding) pentru a îndepărta câțiva milimetri de pe partea superioară. Acest proces de șlefuire ajută la reducerea imperfecțiunilor.

Această piele este mai subțire, nu este la fel de durabilă, dar este mai uniformă decât pielea de calitate full grain. Are un finisaj neted și rezistă bine la pete. Nu respira la fel de bine, nici nu dezvoltă o patină cu un aspect la fel de frumos. Nu va rezista la fel de bine ca pielea de calitate integrală full grain.

Piele naturală corectată (Genuine Leather/Corrected Grain Leather)

Veți vedea termenul de Genuine Leather (piele naturală/autentică) marcat pe multe articole pe care le cumpărați. Pielea de calitate Genuine este de fapt pielea rămasă după ce au fost utilizate straturile superioare din piele.

Aproape orice piele a oricărui animal poate avea piele genuine. Are o cantitate semnificativă de prelucrare/șlefuire, și de obicei este vopsită și pigmentată (dyed and stained). Această piele pigmentată este ieftină și este ceea ce veți găsi la un pantof sau un articol de îmbrăcăminte mai accesibile ca preț.

Piele amestec (Bonded Leather)

Această piele este de o calitate inferioară față de pielea genuine și este formată din și mai multe resturi și deșeuri decât pielea genuine. De obicei această piele este mărunțită și pulverizată cu adezivi și poliuretan.

Pielea bonded este de o calitate îndoielnică și nu miroase bine. Rezultatul final este un amestec de piele și plastic care se amestecă între ele. Ea poate fi considerată piele de cea mai proastă calitate, iar tehnic chiar piele falsă.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Tipuri de piele

Industria pielii a cunoscut suișuri și coborâșuri de-a lungul deceniilor, dar nu va dispărea niciodată. Pielea este răspândită pe piața încălțămintei. Există piele standard pe care o vezi aproape în fiecare zi.

Există, de asemenea, câteva tipuri unice de piele pe care s-ar putea să nu le vezi niciodată sau pe care trebuie să le cauți ca să le găsești. Această listă acoperă multe dintre diferitele tipuri de piele pe care le puteți cumpăra.

Piele de viţel (Calfskin)

Pielea de vițel este cel mai obișnuit tip de piele naturală pentru a produce articole și încălțăminte de piele de înaltă calitate. Această piele aparține vițeilor tineri care au între 6 luni și 12 luni.

Pielea de vițel este, de asemenea, denumită vellum (pergament). În funcție de zona din care provine pielea de vițel, aceasta are caracteristici diferite. Vițeii europeni tind să aibă o piele de calitate mai bună, care este mai mare ca dimensiuni, deoarece au standarde de reproducere mai stricte.

Această piele are grosime și o suprafață cu imprimeuri/granulație mai mare și imperfecțiuni minime.

Este ideală pentru haine de lux și pantofi eleganți. Pielea de vițel produce o piele fină, dar durabilă. Pielea de vițel are tendința de a se uza sau zgâria, dar atâta timp cât modificările nu sunt prea adânci, acestea pot fi șlefuite sau lustruite.

Va dezvolta o patină minunată pe măsură ce îmbătrânește. Este ușor de vopsit și este disponibilă în multe culori. Această piele poate avea o strălucire plăcută datorită proceselor de ardere și finisare.

Acest pantof din piele se mulează bine pe picior, oferindu-ți un pantof confortabil. Nu are nevoie de multă întreținere, ci doar de lustruire și îngrijire, astfel încât să nu se crape sau să se usuce.

Verifică preț Accesorii și încălțăminte din piele de vițel (Calfskin) AICI!

Boxcalf

Boxcalf este piele de vițel premium, denumită box. Mărci de lux de mare calitate precum Hermes folosesc acest tip de piele pentru gențile de mână cu aspect vintage (vechi). Procesul de tăbăcire folosește săruri de crom pe pielea de vițel pentru etapa de bronzare.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Vițel (Veal)

În timp ce această piele este similară cu pielea de vițel, ea tinde să fie mai puțin în vârstă, vițelul având vârsta de aproximativ de la trei luni până la șase luni. Această piele este mai aspră și nu la fel de netedă ca o piele de vițel tradițională.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de vacă (Cowhide)

Pielea de vițel și pielea de vacă provin de la același animal, o vacă. Pielea de vacă provine de la un animal mai în vârstă și este adesea un produs secundar creat de cei din industria alimentară.

Această piele produce un tip de piele potrivit pentru pantofi și alte articole de îmbrăcăminte. Pielea de vacă este mai groasă și suferă un proces de bronzare similar cu pielea de vițel. Pielea de vacă este ideală pentru cizmele sau pantofii de lucru din piele bătută, deoarece această piele este mai lată, mai puternică și mai fibroasă.

Verifică preț Accesorii din piele Cowhide AICI!

Apache

Acest tip de piele de vacă se mai numește și uzată (distressed) sau Crazy Horse. Această piele este de obicei tratată cu ulei și ceară pentru a-i da un aspect vintage (uzat sau vechi). Acest tip de piele arată deja vechi atunci când o cumpărați.

Procesul ajută pielea să fie impermeabilă și o protejează de uzură și zgârieturi. Adesea aceasta are un strat superior de ceară pentru protecție. Pielea Apache este supusă ușor procesului de bronzare sau șlefuire și are un aspect unic. Apache este o piele excelentă pentru cizme și articole care vor fi folosite în exterior.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de bivol/taur (Bullhide)

Pielea de bivol/taur este o piele groasă care provine din umărul vacii/bivolului. Este robustă, de încredere și groasă. Îți va proteja picioarele de orice tip de daune. Când este tăbăcită, pielea se micșorează, subliniindu-i imperfecțiunile și ridurile.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de vacă/căprioară tăbăcită (Deertanned)

Pielea Deertanned este pielea de vacă care este prelucrată într-un mod specific. Această prelucrare ne oferă cel mai bun lider de calitate, fie de la căprioară, fie de la vacă. Această piele este moale la atingere și are un număr minim de defecte sau imperfecțiuni. Este o piele excelentă pentru cizme/ghete.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele naturala AICI!

Piele de porc (Pigskin)

Pielea de porc nu este folosită în mod obișnuit pentru pantofi, ci mai mult pentru mingi de fotbal și mănuși de calitate. Această piele provine de la un tip specific de mamifer din specia porc numită pecar. Acești porci se găsesc cel mai adesea în America de Sud și Peru.

Pecarul nu este crescut în ferme și este în mod obișnuit vânat. Pielea de pecar este groasă, flexibilă și moale. Moliciunea pielii face ca articolul creat din aceasta să fie flexibil și capabil să susțină uzura dură.

Nu se deteriorează ușor, dar are totuși nevoie de îngrijire. Nu este atât de potrivită pentru vreme ploioasă. Această piele are un imprimeu definit (granulație specifică) și nu este strălucitoare. Textura și imprimeul (granulația) acesteia o fac să iasă în evidență.

A fost făcută celebră de Enzo Bonafe și de cizma cu nasturi. Această piele nu este atât de scumpă și este ideală pentru pantofii casual.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele întoarsă/de căprioară (Suede)

Pielea întoarsă Suede este un tip excelent de piele pentru pantofi de stradă (sneakers) și o geacă de piele. Pielea întoarsă este ceea ce obții atunci când îndepărtezi părul și imprimeul pielii (partea superioară în relief a pielii). Ajungi astfel la partea cărnoasă sau la partea de piele fără imprimeu (fără relief).

Piele întoarsă este bronzată (buffed and sanded), ceea ce creează o textură care este subțire și moale și are o suprafață subțire. Este ușor de lucrat și ideală pentru tipuri de pantofi informali. Pielea întoarsă acționează ca un burete pentru apă și se pătează ușor.

Este un tip de piele mai fragil. Pielea întoarsă (Suede) provine de la mai multe animale și are calități diferite în funcție de animalul de la care provine.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele întoarsă (suede) AICI!

Pielea întoarsă de vacă (Cowhide Suede)

Pielea întoarsă de vacă provine din partea cărnoasă a vacii sau vițelului. Există multe nume diferite pentru pielea suede, cum ar fi piele brută (rawhide), piele de vacă despicată (split cowhide), piele bush cut și rough out, dar toate sunt de fapt piele întoarsă.

Pielea întoarsă de la un vițel este în general mai moale decât pielea întoarsă suede a unei vaci mai în vârstă.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele întoarsă (suede) AICI!

Piele întoarsă de oaie (Sheepskin Suede)

Această piele întoarsă provine de la o oaie și este probabil cea mai moale piele întoarsă, mai ales când provine din pielea unui miel. Aceasta poate fi considerată și piele de miel (lambskin leather). Această piele întoarsă are o textură catifelată și este delicată.

Poate rezista la o cantitate mică de apă atâta timp cât este doar o ploaie ușoară. De asemenea, ține cald atunci când este frig.

Verifică preț Ghete UGG din piele de oaie AICI!

Piele întoarsă de porc (Pigskin Suede)

Pielea de porc nu este cea mai comună piele întoarsă/de căprioară și este cea mai puțin populară. Pigskin Suede este un fel de piele întoarsă mai dură și mai grosieră. Este mai rigidă și are mai puțini peri. Este mai durabilă și nu se deteriorează ușor. Este mai ușoară decât pielea întoarsă de căprioară sau de vacă.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele întoarsă (suede) AICI!

Piele Șamoa/Piele de căprioară (Chamois /șami) Piele tăbăcită de capră de munte (foarte fină și moale)

Pielea Șamoa (Chamois) a fost creată în mod tradițional din pielea unei capre de munte din Europa. Astăzi, veți descoperi că pielea șamoa este confecționată în mare parte din partea cărnoasă a pielii de oaie.

Este oarecum ca pielea întoarsă (suede), dar nu exact la fel. Trece printr-un proces de tăbăcire (bronzare), care îndepărtează partea superioară imprimată (în relief) a pielii și dezvăluie partea despicată, care a rămas.

Pielea Șamoa rămâne moale, dar nu la fel de moale ca pielea întoarsă (Suede). Are o suprafață mai subțire și absoarbe foarte bine apa. Aceste piei foarte fine sunt folosite de obicei pe post de cârpe de lustruit pantofi sau sunt folosite pentru interiorul mașinii.

Pielea Șamoa este un tip poros de piele și necesită un proces lung de tăbăcire/bronzare a grăsimilor. Este rezistentă la purtat și nu trebuie lustruită.

Verifică preț Lavete auto din piele sintetică/naturală Chamois AICI!

Piele Nubuck

Pielea Nubuck provine din piele de la bovine. Este creată din partea de piele superioară cu imprimeu (în relief). Este bronzată ușor pentru a crea o suprafață moale, dar imprimeul exterior al pielii o face mai durabilă și capabilă să respingă apa.

Pielea Nubuck tinde să fie un echilibru excelent între pielea întoarsă și pielea tradițională. Vă oferă textura catifelată a pielii întoarse/de căprioară, dar și durabilitatea pielii tradiționale.

Verifică preț Încălțăminte din piele năbuc (nubuck) AICI!

Piele din Cordoba – de pe picioarele din spate ale calului (Shell Cordovan)

Pielea din Cordoba (Shell Cordovan) este vârful de calitate a pielii atunci când vorbim despre piele pentru pantofi de lux. Această piele poată fi numită piele doar după ce trece printr-un proces de prelucrare, care durează aproximativ șase luni. Este supusă unui proces de tăbăcire/bronzare vegetală, care presupune mai multe etape.

Pielea din Cordoba – Shell Cordovan – este o membrană densă, fibroasă, care este îndepărtată de pe picioarele din spate ale unui cal. Aceasă piele își are originea în orașul Cordoba din Spania. Nu are pori vizibili si nu se șifonează niciodată.

De-a lungul timpului, aceasta se ondulează, dar va dura zeci de ani, atunci când este îngrijită corespunzător. Este durabilă și rezistentă la apă. Vopsirea poate fi o provocare și este disponibilă doar într-o gamă limitată de culori. Shell Cordovan este un tip de piele rar și scump, de obicei folosit pentru cizme și pantofi eleganți.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de cal (Horsehide)

Pielea din piele de cal este diferită de pielea Shell Cordovan. Pielea de cal (horsehide) provine din partea din față a calului, ceea ce o face incredibil de dură, dar care are o oarecare elasticitate. Pielea de cal este ideală pentru cizme/ghete robuste.

Verifică preț Ghete din piele de cal AICI!

Piele Pull Up – care își schimbă culoarea la atingere (Pull Up Leather)

Această piele este tratată puternic cu grăsimi (oil) și cu ceară. Puteți atinge cu un deget o porțiune de pe piele și aceasta își va schimba culoarea într-un ton mai deschis. Pielea pull-up nu necesită multă întreținere și este incredibil de durabilă.

Va dezvolta o patină excelentă și bogată. Va absorbi zgârieturile, dar nu este rezistentă la uzură. Pielea pull-up este ideală pentru cizmele casual.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele Chromexcel

Pielea de tip Chromexcel a fost tipul original de piele pull-up. Chromexcel provine de obicei de la cai, dar poate fi folosită și pielea de vacă. Chromexcel este greu de produs, deoarece necesită tăbăcire vegetală și un proces de 89 de pași pentru a o pregăti. Este incredibil de suplă și are o reputație uimitoare.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele Rough Out

Partea cărnoasă (dinspre interior) a pielii de vacă poate fi aspră, motiv pentru care poartă numele de rough out. Adesea are o suprafață exterioară moale și nu necesită multă întreținere. Este rezistentă și a fost pielea preferată pentru cizme/ghete de lucru, alpinism și cizme/ghete militare. Nu necesită multă îngrijire.

Partea exterioară imprimată a acestui tip de piele rămâne intactă, făcând-o dură și durabilă. Poate absorbi o cantitate echitabilă de apă.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele Scotch Grain

Această piele este originară din Scoția și are o textură în relief (embossed texture). Această textură este distinctă și iese în evidență pentru că arată ca niște pietricele. Acest aspect este creat în tăbăcărie.

Această piele este adesea denumită Pebble Grain. Pielea este micșorată pentru a crea imprimeul exterior unic. Pielea Scotch Grain este un tip de piele durabilă, rezistentă la intemperii și cu întreținere redusă.

Devine din ce în ce mai populară, chiar dacă textura este realizată artificial. Pielea Scotch Grain este o piele mai groasă care facilitează ascunderea zgârieturilor sau imperfecțiunilor. Are nevoie de puțină lustruire ușoară, dar nu prea multă, deoarece ceara se poate acumula în textură.

Verifică preț Accesorii din piele tip Grain (piele texturată) AICI!

Piele tăbăcită cu tananți (agenți) de origine vegetală (Vegetable Tanned Leather)

Folosirea pielii brute – netăbăcită (rawhide) pentru încălțăminte și îmbrăcăminte nu este o idee bună. Este rigidă și se va descompune. Nimeni nu vrea să se întâmple asta cu hainele și pantofii. De-a lungul secolelor, au existat multe procedee utilizate pentru prelucrarea (handle) pielii.

În cele din urmă, a fost creată tăbăcirea vegetală (cu tananți – materiale vegetale care conțin tanin/acid tanic – de origine vegetală), iar acesta este procesul cel mai utilizat astăzi.

Este un proces lung, dar este cel mai fiabil. Acest proces folosește tananți (materiale vegetale care conțin tanin/acid tanic) din copaci și permite pielii să-și păstreze culoarea naturală.

Pielea se închide la culoare în timp. Acest proces este lung și costisitor. Pielea trebuie înmuiată în multe tratamente. Pieii tăbăcite vegetal nu-i place apa și este disponibilă doar în anumite culori.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele lăcuită (Patent Leather) – piele netedă acoperită cu un lac special la exterior

Pantofii din piele lăcuită au o strălucire ridicată, care este foarte lucioasă. Acest tip de piele este de obicei rezervat evenimentelor formale. Procesul de realizare a pieii lăcuite este originar din Japonia și folosește o metodă care lăcuiește pielea, oferindu-i un exterior neted și un finisaj cu un luciu ridicat.

Acest tip de pantof este de obicei purtat numai la evenimente formale.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele lăcuită AICI!

Piele de bizon (Buffalo Leather)

Această piele este denumită Buffalo, Water Buffalo sau Bison. Termenii anteriori se referă la același tip de piele. Aceste piei provin din Africa, Asia și SUA.

Pielea de bizon este o alegere ideală pentru cizme/ghete și genți datorită rezistenței sale. Acest tip de piele rezistă mult timp. Are imperfecțiuni naturale și o suprafață în relief, cu imprimeuri, poroasă. Are o mare de rezistență la tracțiune, mult mai mare decât pielea de vițel. Această piele este moale și confortabilă.

Verifică preț Ghete de damă din piele de bizon AICI!

Piele artificială/sintetică (PU Leather)

Pielea sintetică tinde să fie pielea aleasă de vegani, deoarece nu este tocmai piele. Este mai mult o piele artificială. Este o piele bonded (amestec) sau un material sintetic ca poliuretanul. Nu este vorba de piele de înaltă calitate.

Singurul motiv real pentru care ați alege această piele este dacă aveți gânduri și sentimente stricte cu privire la exploatarea animalelor. Aceasta este piele sintetică, dar este considerată și piele vegană.

Verifică preț Îmbrăcăminte/Încălțăminte/Accesorii din piele sintetică AICI!

Piele exotică

Este posibil să obții piele din aproape orice. Pielea poate fi folosită pentru pantofi sau genți sau pentru alte bunuri. Multe dintre aceste piei exotice au caracteristici distincte.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele artificială de șarpe AICI!

Piele de aligator / crocodil

Pielea de aligator și de crocodil este cea mai luxoasă și de calitate dintre toate tipurile de piele. Este adesea scumpă. Există aproximativ patru specii din care se creează piele de pantofi sau curele.

Fiecare are propriile caracteristici unice. Majoritatea oamenilor nu vor putea face diferența dintre ele doar privind o pereche de pantofi. Aceste tipuri de piele sunt adesea rezistente și puternice și greu de întins.

Pielea provine de pe burta aligatorului sau a crocodilului. Stomacul este o zonă moale care este protejată de o placă de solzi. Deși ambele sunt scumpe, aligatorul este considerat a fi piele premium. Au un luciu ridicat și, atunci când sunt îngrijite, vor rezista pentru totdeauna.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele artificială de crocodil AICI!

Piele de aligator american

Aligatorul american este animalul cel mai mare dintre reptilele care produc piele. El cântărește aproximativ o jumătate de tonă și are aproximativ 5 metri lungime. Pielea de la aligator se găsește de obicei într-un pantof elegant.

Aligatorii provin din ferme speciale din partea de sud-est a SUA. Această piele este moale și durabilă și are de obicei culoarea verde măslină sau gri. Ea este mai ușor de prelucrat datorită moliciunii sale, ceea ce face, de asemenea, genți și pantofi mai buni.

Are un model distinct cu solzi, care este dreptunghiular și nu uniform. O modalitate de a distinge pielea autentică de aligator de cea falsă este cicatricea ombilicală, care nu poate fi copiată.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele artificială de crocodil AICI!

Piele de caiman

Aligatorul caiman se găsește în America Centrală și de Sud. Este un văr al aligatorului american și este mult mai mic. Pielea este mai mică și sunt necesare mai multe animale pentru a fabrica un articol.

Sunt ușor de găsit și costă mai puțin decât pielea unui aligator american sau a unui crocodil. Pielea va costa mai mult decât pielea de vițel. Deoarece această reptilă este osoasă, pielea este rigidă și greu de lucrat. Pielea de caiman creează într-adevăr un model frumos pe un pantof.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele artificială de crocodil AICI!

Piele de crocodil de apă sărată / de apă dulce

Acest crocodil poate fi destul de mare. Crocodilii sunt reptile puternice care produc piei mari, care sunt ideale pentru tapițerie și mobilier. Pielea acestora are un model similar cu cea a aligatorului și dacă nu știi ce să cauți, nu îți dai seama de diferență.

Ei au piele de înaltă calitate, care tinde să fie puțin mai ieftină decât pielea de aligator. Gucci produce un pantof mocasin loafer din piele de crocodil.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele artificială de crocodil AICI!

Piele de urs furnicar/Furnicarul (Anteater)

Ursul furnicar creează o piele rară cu proprietăți unice. Este durabilă, iar solzii ei formează plăci în formă de diamant care diferă de solzii aligatorului. Ursul furnicar este o specie pe cale de dispariție, iar vânătoarea acestor animale este strict reglementată. Pieile provin din Africa sau Asia.

Ursul furnicar nu este un tip obișnuit de piele, dar se găsește mai des în cizmele de cowboy. Este disponibilă în culori cum ar fi cireș, negru, bej și maro.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de cămilă

Pielea de cămilă nu este o piele tipică pe care să o găsești. O cămilă trebuie să moară din cauze naturale pentru a-i fi folosită pielea. Se găsește mai ales în Africa și în unele părți ale Asiei.

Cămilele sunt valoroase în zona lor locală. Pielea de cămilă este rezistentă la uzură și zgârieturi. Se găsește mai ales în paltoane și creează o textură moale de piele. Pielea de cămilă are de zece ori mai multe fibre într-un centimetru pătrat decât pielea de vacă.

Această piele este disponibilă în principal în culori cum ar fi cafeniu, caramel și portocaliu deșert. Este incredibil de rar să vezi pantofi din piele de cămilă.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de găină (Chicken Leather)

În timp ce găina se găsește din abundență astăzi, pielea sa este considerată exotică. Nu este de obicei primul animal care îți vine în minte când te gândești la o pereche frumoasă de pantofi de piele. Are o textură frumoasă și este incredibil de durabilă.

Unele dintre cele mai luxoase articole sunt realizate din piele de găină. Acest tip de piele trebuie condiționat în mod regulat pentru a nu se crăpa sau a nu se înmuia. Pielea de găina este o piele drăguță pentru genți și accesorii.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de cerb/căprioară (Deerskin)

Pielea de căprioară cuprinde un număr mare de animale care nu sunt doar cerbi/căprioare. De asemenea, include renul (moose), elanul (elk), caribou (Caribus) și mulți alții. Pielea de căprioară este incredibil de moale. Unii spun că este cea mai moale piele pe care o poți găsi.

Pielea este flexibilă, ceea ce favorizează zgârierea. Se rupe ușor, făcându-o, de asemenea, mai puțin dezirabil de folosit pentru încălțăminte. Pielea este subțire și respiră bine, ceea ce înseamnă că nu vei transpira mult atunci când o porți. Nu-i place apa sau ploaia, iar aceste articole din piele trebuie să fie hidroizolate.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele de căprioară AICI!

Piele de anghilă (țipar) (Eel Leather)

Anghilele sunt pești alungiți, care au mai multe dimensiuni. Pot fi mâncați, dar și folosiți pentru confecționarea articolelor din piele. Majoritatea cantității de piele de anghilă provine din Asia, în special din Coreea și Filipine. Anghila nu are solzi și este fragilă și subțire.

Deoarece este un pește mic, este nevoie de multe piei pentru a face un pantof sau alt articol. Are un model dungat unic. Această piele are nevoie de o cantitate adecvată de condiționare și hidratare.

Verifică preț Piese îmbrăcăminte piele sintetică AICI!

Piele de rechin (Sharkskin Leather)

Pielea de rechin este cea mai durabilă și cea mai dură piele dintre toate tipurile de piele. Poate suporta cea mai mare abraziune și este rezistentă la zgârieturi.

Are un imprimeu/granulație/textură în relief unică pe suprafața ei exterioară, care variază foarte mult în funcție de rechinul de la care provine. Este greu de prelucrat și nu este cea mai bună alegere pentru vremea călduroasă.

Pielea unui rechin este dură. Pielea de rechin are adesea o suprafață ridicată, în relief, care preia vopseaua în mod diferit. De obicei, este mai deschisă în partea de jos și devine mai închisă pe măsură ce vă deplasați spre partea superioară.

Creează un aspect marmorat/pestriț imprimeului exterior (texturii exterioare în relief). Pielea de rechin are fibre lungi și este ideală pentru cizmele/ghetele de lucru. Trebuie curățată, hidratată și condiționată în mod regulat, dar va dura pentru totdeauna. Pielea de rechin este o piele scumpă.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de șarpe (Snake Leather)

Pielea de șarpe conține multe specii de șarpe, dar cea mai comună piele provine de la anaconda, piton și șarpele cu clopoței. Dintre acestea, pitonul este cel mai popular deoarece este incredibil de durabil și are modelul său de imprimeu cu solzi.

Pielea de șarpe poate fi vopsită în orice culoare, dar pielea naturală este o combinație de negru, maro și alb. Pielea de șarpe este folosită cu precădere la pantofii pentru femei, dar devine din ce în ce mai populară și la pantofii pentru bărbați. Pantofii din piele de șarpe sunt moi și comozi.

Verifică preț Încălțăminte și accesorii din piele artificială de șarpe AICI!

Piele de elefant

Pielea de elefant este puternic reglementată, dar este posibil să fie folosită pentru articole din piele. În timp ce elefanții sunt adesea braconați, este rar ca aceștia să fie braconați pentru pielea lor. Pielea de elefant este folosită pentru pantofi și genți. Acest animal mare are o piele cu proprietăți unice.

Pielea sa are de obicei o culoare ternă, dar rezistă bine la uzură și zgârieturi. Pielea are un model unic cu caneluri triunghiulare și pătrate pe suprafața exterioară. Pielea are deja un aspect crăpat și neregulat.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de girafă (Giraffe Leather)

Majoritatea girafelor se găsesc în Africa și aici se găsesc majoritatea pieilor de girafă. Girafa este o piele rară și poate fi obținută numai odată ce girafa moare din cauze naturale. Este necesar un permis special pentru a importa pielea, care mărește costurile.

Această piele nu este tăbăcită/supusă procesului de bronzare. Are un model cu forme trapezoidale pe un fundal alb. Are un nivel mediu de moliciune. Pielea de girafă este durabilă și poate fi considerată rigidă.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de hipopotam (Hippopotamus Leather)

Hipopotamul este un nou tip de piele pentru încălțăminte. Pielea de hipopotam este netezită printr-un proces de tăbăcire/bronzare/șlefuire pentru a îndepărta finisajul granulat. Hipopotamii au adesea cicatrici în sălbăticie, iar pielea lor reflectă acest lucru.

Pielea este moale, dar rămâne rezistentă. Este, de asemenea, un tip de piele confortabil.

Verifică preț Îmbrăcăminte și încălțăminte din diferite tipuri de piele AICI!

Piele de cangur (Kangaroo Leather)

Pielea de cangur nu se găsește des într-un pantof elegant. Este mai probabil să o vezi într-un pantof sport. Nu are nevoie de o perioadă lungă de prelucrare. Cangurii se găsesc pe scară largă în Australia.

Cangurul are o piele moale și, în anumite privințe, este mai bună decât pielea de vițel. Este ușoară și are fibre dese. Nu este rezistentă la zgârieturi.

Fibrele pielii se împletesc în loc să fie prezente în straturi orizontale precum în cazul pielii de vițel. Pielea de cangur este o piele durabilă, relativ ușor de recunoscut, deoarece are cicatrici naturale. Nu se recomandă pentru o cizmă/gheată bună de lucru. Pielea de cangur este mai potrivită pentru un pantof casual.

Verifică preț Sandale Saint Laurent Kangaroo Leather AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de pieptăn

10 tipuri de pieptăn diferite

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora. Pieptănul este printre cele

Citește mai mult »
Peruci Pixie

27 tipuri de peruci Pixie

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci pixie disponibile pentru femei. Puteți găsi diferite tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau sintetic, precum și

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care