25 de lucruri despre un rucsac smart

lucruri despre un rucsac Smart

Consultă cu încredere ghidul nostru complet despre ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un rucsac Smart! Am adunat o listă cu toate caracteristicile, funcționalitățile și materialele despre care ar trebui să știi mai multe înainte de a investi într-un rucsac snart.

Atunci când alegi un rucsac Smart, trebuie să iei în considerare mai întâi necesitățile tale. Dacă ești student, îți recomandăm să căutați rucsacuri cu manșon pentru laptop, porturi USB, bucle pentru stilou și buzunare interioare. Oamenii de afaceri se pot orienta după același caracteristici plus un sistem  antifurt pentru asigurarea bunurilor.

Un călător poate dori un rucsac mai mare care să poată proteja toate lucrurile, dar care să fie totuși și ușor portabil pentru a asigura o călătorie mai plăcută.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le știi și să le iei în considerare înainte de a cumpăra un astfel de accesoriu. Având în vedere că un rucsac Smart nu este tocmai ieftin, este de preferat să te documentezi bine înainte de a-ți achiziționa unul. Iată ghidul nostru complet.

Verifică preț Rucsacuri Smart pentru laptop AICI!

Conținut:

25 de lucruri bine de știut înainte de a cumpăra un rucsac Smart

Smart” poate însemna diverse lucruri

Tehnologia Smart a devenit atât de obișnuită încât este utilizată pentru a descrie aproape orice are o componentă digitală. Acest lucru se aplică și rucsacurilor. Cel mai de bază va oferi porturi USB pentru telefon; modelele mai high-tech sunt realizate cu baterii încorporate și cabluri de încărcare pentru laptopuri, tablete și alte dispozitive.

Unele dintre ceste accesorii Smart au chiar și facilități Bluetooth pentru a-ți sincroniza muzica sau a urmări locația. Va trebui să analizezi cu atenție descrierile produselor pentru a te asigura că vei cumpăra rucsacul potrivit pentru tine.

Există o diferență între „impermeabil” și „rezistent la apă”

Majoritatea genților Smart vin, cu siguranță, cu un anumit grad de impermeabilizare. Producătorii nu doresc ca componentele lor tehnice să fie complet inutilizabile dacă ești prins în ploaie. Cu toate acestea, există o mare diferență între ceva care este complet impermeabil și ceva care este pur și simplu rezistent la apă.

Primul poate fi complet scufundat într-o piscină fără a suferi efecte negative; acesta din urmă îți poate proteja laptopul de furtuni sau ninsoare, dar nu va face prea mult dacă vei cădea într-un lac.

Este posibil să nu ai nevoie de un rucsac impermeabil

Pentru a contrazice complet ceea ce tocmai ai citit, gențile impermeabile nu sunt neapărat mai bune decât cele rezistente la apă. Pentru început, rucsacurile trebuie fabricate cu mare atenție pentru a preveni scurgerile, deci nu există mult confort sau creativitate în design-urile lor.

De asemenea, trebuie să fie realizate din materiale termoplastice speciale care pot fi sudate împreună utilizând o tehnologie cu ultrasunete; acest lucru este destul de diferit de țesăturile de zi cu zi, care pot fi cusute sau prinse cu fermoar.

Este posibil să nu-ți placă designul, prețul sau durabilitatea termoplasticelor, deci este posibil să nu-ți placă rucsacurile impermeabile în ansamblu. Din nou: va trebui să te familiarizezi puțin cu caracteristicele lor astfel încât să-ți dai seama ce ar putea funcționa cel mai bine pentru tine.

Importanța dimensiunii alese corespunzător

Dacă te uiți la rucsacuri Smart, există șanse mari să ai deja gadgeturi și dispozitive care trebuie să se potrivească în interiorul acestuia. Nu cumpăra un rucsac smart  de 15 „x 13” atunci când laptopul tău are un ecran de 17 „. Pe de altă parte, nu cumpăra un rucsac smart atât de mare încât dispozitivele electronice să alunece în toate direcțiile posibile în timp ce te deplasezi.

Găsește ceva care se potrivește dispozitivelor tale sau investește în ceva cu compartimente de specialitate, cum ar fi spații speciale în locuri separate pentru telefoane, tablete, încărcătoare, consolele de jocuri și pachete de baterii.

Durata de viață a bateriei contează

Nu toate rucsacurile Smart vin cu baterii externe, dar dacă vrei totuși să optezi pentru unul, acordă atenție duratei de viață a bateriei. Unele te vor ține mai mult, în timp ce pentru altele va trebui să ai în vedere o reîncărcare la intervale de timp uneori agasante.

În mod ideal, descrierea produsului oferă specificații cum ar fi „include un pachet de baterii litiu-ion de 10.400 miliamperi pe oră”, însă dacă nu găsești aceste informații pe site-ul web al producătorului, nu ezita să-i contactezi pentru a le solicita direct. Nu lua drept referință afirmații vagi precum „vă pot încărca telefonul de aproximativ trei ori”. Obțineți detalii concrete.

Unele rucsacuri oferă mai multe porturi USB decât altele

Dacă dorești doar un rucsac smart care să-ți poată încărca telefonul în timpul cursului, un model care are un singur port USB ar trebui să te mulțumească. Pe de altă parte, dacă ești în căutarea unui rucsac  care să poată satisface nevoile întregii familii din punct de vedere al bateriilor externe, în timpul unei excursii de câteva zile, îți recomandăm să investești într-un rucsac Smart cu cinci sau mai multe porturi USB.

Când faci selecția finală, ia în considerare toate dispozitivele pe care ar trebui să le încarci. Reține că un rucsac smart bun are o viață lungă și chiar dacă astăzi nu ai multe gadgeturi, s-ar putea ca în timp situația să fie diferită.

Ai nevoie de porturi USB încorporate în rucsac sau preferi porturi USB externe?

Unele porturi USB sunt amplasate în exteriorul rucsacului pentru o încărcare rapidă și la îndemână. Altele sunt ascunse în interiorul genții pentru a le proteja sau pentru a le conecta cu un compartiment special.

Nu există un răspuns corect sau greșit atunci când vine vorba despre ce tip de rucsac smart îți dorești; totul depinde de preferințele personale. Dacă dorești să-ți alimentezi laptopul în timp ce stai într-o cafenea și lucrezi la romanul tău, poți opta pentru un rucsac cu port USB extern. Dacă dorești să-ți încarci telefonul în timp ce navighezi pe net, poți opta pentru un rucsac cu port USB intern.

Poți cumpăra un rucsac smart alimentat cu energie solară

Dacă nu te încântă ideea de a te ocupa de acumulatori, ia în considerare posibilitatea de a investi într-un rucsac alimentat cu energie solară. Practic, aceste genți au panouri fotovoltaice încorporate în țesături, astfel încât să adune mereu energie de la soare pe măsură ce tu îți desfășori activitățile zilnice.

Poți încărca toate gadgeturile tale la fel cum obișnuiai să o faci până acum, doar că vei opta pentru o sursă de energie solară în loc de una electrică. Singurul dezavantaj al rucsacurilor solare este că nu vor oferi multă putere de încărcare în zilele înnorate, deci este posibil să vrei să ai și ale opțiuni la îndemână. Așadar, ar fi bine să ai în vedere o baterie externă suplimentară în mașină pentru orice eventualitate.

Unele rucsacuri nu vin cu indicatori de încărcare

Aceasta este o anomalie a anumitor rucsacuri Smart, pe care ar trebui să o ai în vedere. Așadar, este posibil ca în unele cazuri să nu fie afișată nicio lumină sau niciun sunet care să confirme conectarea dispozitivului la încărcare. Pentru a te asigura că dispozitivul tău este într-adevăr conectat la sursa de energie, va trebui să verifici dispozitivul în sine pentru a vedea dacă există un mic semn de alimentare, de regulă sub forma unui procentaj de baterie.

Acest lucru nu se aplică în cazul tuturor rucsacurilor și este chiar posibil să nu fie atât de deranjant încât să te determine să te răzgândești în privința achiziționării rucsacului dorit, dar este totuși ceva de luat în considerare. Este posibil ca unele persoane să dorească evitarea unor astfel de produse.

Rucsacurile vin în diferite dimensiuni, care se vor mula diferit pe corpul tău

Există mai multe tipuri de potriviri diferite atunci când vine vorba despre rucsacuri. Iată câteva dintre cele mai frecvente:

  • Rucsacurile care au lungimea trunchiului tău se sprijină pe întregul trunchi. În general, merg de la ceafă spre partea inferioară a spatelui. Rucsacurile Smart cu acest design sunt menite să transporte simultan o mulțime de tehnologii.
  • Rucsacurile până la talie încep de la gât și se termină deasupra șoldurilor. Vei vedea acest design scurt, compact, la o mulțime de rucsacuri Smart care sunt promovate ca „ideale pentru Chromebookuri” sau „perfecte pentru laptopurile de 16 inch”.
  • Rucsacurile extra-lungi depășesc trunchiul. Acestea sunt de obicei rucsacuri de călătorie grele, deci este posibil să nu vină cu multe funcții Smart, dar ar putea adesea include un port USB sau două.

Unele rucsacuri Smart au funcții special concepute

Cei pasionați de drumeții ar putea prefera un rucsac cu difuzoare încorporate, care să le afișeze melodiile preferate în timpul călătoriilor lor. Oamenii de afaceri ar putea prefera un rucsac cu un manșon pentru laptop, compatibil cu TSA sau un compartiment pentru adaptor.

La fel ca rucsacurile tradiționale, cele Smart pot fi concepute având în vedere diferite elemente demografice, așadar, când ieși la cumpărături, să nu-ți fie teamă să adresezi întrebări despre caracteristici specifice intereselor tale de nișă. Rucsacurile pentru studenți s-ar putea să nu fie suficient de bune pentru profesioniștii corporativi, iar rucsacurile de călătorie complet nepotrivite  pentru lucrătorii de birou.

Adesea poate fi necesar să iei în considerare vârsta și amperajul porturilor USB

Acesta este un aspect care nu va afecta produsele electronice contemporane obișnuite. Pe de altă parte, dacă ai gadgeturi mai vechi sau precizări atipice de alimentare la sursa electrică, îți recomandăm să verifici din nou specificațiile porturilor USB ale rucsacului.

Există patru clasificări diferite pentru încărcătoarele USB care pot afecta aspecte precum viteza de încărcare și compatibilitatea dispozitivului. S-ar putea să fie necesar să te orientezi pentru un rucsac smart care să ofere, spre exemplu, un port USB 3.0 și două porturi USB 3.1.

Vei dori să iei în considerare opțiunile cu buzunare ușor accesibile

Rucsacurile cu opțiune de încărcare a dispozitivelor tale electronice, oferă, de regulă, acces în partea superioară a rucsacului prin buzunare practice care se închid cu fermoar sau capse . Altele ar putea avea panouri încorporate în partea din față sau laterală a rucsacului, astfel încât să poți ajunge la obiectele plasate la baza rucsacului cu ceva mai multă ușurință, fără a fi nevoie să pierzi prea mult timp căutând în interiorul rucsacului tău.

Luminile LED pot fi utilizate atât cu scop estetic cât și funcțional

Probabil că ai auzit deja de rucsacurile cu lumini fosforescente, dar ce spui de rucsacurile special concepute să aibă lumină încorporată în designul lor? Anumite rucsacuri sunt alimentate cu baterii și au becuri LED, a căror mecanism de funcționare este similar cu cel al clasicelor lanterne.

Modelele mai simple pot avea reflectoare de trafic sau modele geometrice cu scopuri estetice; rucsacurile mai scumpe ar putea totuși avea lumini cu opțiuni de culoare și luminozitate care pot fi ajustate prin intermediul unui smartphone. Dacă te încântă ideea cu LEED-uri încorporate trebuie neapărat să arunci o privire peste aceste tipuri de rucsacuri!

S-ar putea să vină sau nu cu cabluri de încărcare

Unele rucsacuri Smart vin cu propriile cabluri de încărcare. Acest lucru este deosebit de comun în cazul porturile micro USB sau a altor opțiuni concepte să fie elegante și compacte. De regulă, includ un cablu subțire sau flexibil, care se potrivește cu restul rucsacului.

Pe de altă parte, vei găsi o mulțime de rucsacuri Smart care oferă doar porturile USB fără cablurile însoțitoare. De obicei, este un aspect care ține de preț, dar poate fi și un aspect care ține de comoditate și accesibilitate.

La fel ca rucsacurile obișnuite, acestea pot fi realizate cu diferite materiale

Am vorbit deja puțin despre materialele termoplastice care sunt utilizate în cazul rucsacurilor complet impermeabile, dar există și altele tipuri de materiale care ar trebui luate în considerare. Iată câteva țesături utilizate adesea  în confecționarea rucsacurilor:

  • Nailon
  • Poliester
  • Cord
  • Pânză
  • Pânză de bumbac

Unele țesături pot fi, de asemenea, create sau combinate cu caracteristici speciale. De exemplu, rucsacurilor din nailon li se oferă adesea o acoperire din material rezistent la apă (DWR); acest lucru le permite să fie comercializate ca rezistente la umiditate.

Țesăturile Ripstop pot fi realizate cu multe materiale diferite, dar sunt țesute cu tehnici de „întărire” care le ajută să reziste în timp. Înainte de a face o achiziție, îți recomandăm să te familiarizezi cu toate opțiunile pe care le ai la dispoziție.

Verifică preț Rucsacuri Smart pentru laptop (diverse materiale) AICI!

Va trebui să fii atent cu porturile USB încorporate in designul rucsacului tău

Porturile USB externe pot fi o binecuvântare atunci când vine vorba de accesibilitatea din mers, însă, din moment ce sunt atât de expuse, sunt automat și mai vulnerabile la daune decât porturile USB interne. Pot fi ușor avariate sau chiar să distruse când ești pe punctul de a-ți conecta orbește telefonul.

Desigur, daunele nu sunt un capăt de lume, dar dacă ești o persoană neîndemânatică, îți recomandăm să te gândiți de două ori înainte de a opta pentru un rucsac smart cu port USB extern. S-ar putea să fie mai înțelept să optezi pentru cel cu porturi USB interne.

Unele rucsacuri pot fi recuperate în cazul în care sunt pierdute

Ai obiceiul de a-ți rătăci adesea bunurile? Sau te îngrijorează ideea că noul tău rucsac smart ar putea  atrage atenția unui hoț? Oricare ar fi motivele pentru care dorești o protecție suplimentară pentru geanta ta, află că rucsacurile Smart  vin cu etichete de urmărire Bluetooth. Acestea se vor conecta la telefonul tău smartphone printr-o aplicație și cu siguranță te vor scuti de stresul că ți-ai putea rătăci rucsacul.

Dacă se întâmplă vreodată să te îndepărtezi considerabil de bunurile tale, poți identifica locația acestora cu ajutorul tehnologiei de urmărire din rucsacul tău. Poți chiar programa aplicații pentru a te avertiza dacă rucsacul tău părăsește o anumită „zona de siguranță’’, setată în prealabil de tine.

Rucsacurile cu Bluetooth pot face tot felul de lucruri

Apropo de Bluetooth, există o mulțime de funcții distractive pentru rucsacurile Smart cu Bluetooth încorporat. De exemplu, unele au difuzoare care se pot conecta fără fir la telefonul smartphone sau la playerul MP3.

Altele au indicatori de umiditate care te vor anunța dacă se acumulează prea multă apă pe exteriorul rucsacului. Când vine vorba despre utilizări practice pentru dispozitivele Bluetooth, am putea chiar supune că limitele tind să devină infinite iar rucsacurile de tip Smart par să profite din plin de tehnologia lor.

Există rucsacuri Smart cu hard diskuri externe

Perfecte pentru persoanele care au nevoie de a stoca informații din telefonul lor, aceste rucsacuri Smart permit stocarea tuturor fișierelor importante din telefon pe un hard disk extern. Vei putea să joci jocuri, să transmiteți filme, să editezi documente și să răsfoiești galerii cu fotografii fără ca toate aceste să-ți încarce memoria telefonului tău mobil. În schimb, vor fi stocate pe hard disk, iar tu te vei putea conecta pur și simplu la acesta ori de câte ori vei dori să-ți accesezi tezaurul digital.

Supraîncălzirea este un pericol

Rucsacurilor Smart, puternic protejate, se poate încălzi destul de mult, acesta ar fi dezavantajul lor. După cum probabil știi, aparatele electronice nu funcționează bine la temperaturi extreme, așa că va trebui să fii atent atunci când îți achiziționezi un rucsac smart cu o mulțime de opțiuni tehnice interne.

Acest lucru este valabil mai ales dacă optezi pentru un rucsac smart cu o baterie reîncărcabilă litiu-ion; se știe că astfel de baterii se supraîncălzesc, cedează și chiar au riscul de a exploda. Pentru a evita aceste situații, asigură-te că rucsacul tău este construit cu materiale respirabile sau sisteme sigure de ventilație.

S-ar putea să te bucuri de un rucsac cu curele suplimentare

Curelele nu sunt întotdeauna incluse sau atașate rucsacului, însă pot fi o caracteristică frumoasă. Sunt cel mai adesea întâlnite în designul rucsacurilor de călătorie; o curea suplimentară bine amplasată are rol de a stabiliza atât mișcările, cât și bunurile stocate în interiorul rucsacului tău.

Curelele sunt disponibile în mai multe varietăți, inclusiv curele de umăr, curele de ridicare a greutății și curele pentru stern, așadar nu ezita să te documentezi înainte de a decide care ar fi cea mai potrivită pentru tine.

Nu buzunarele sunt factorul cel mai important când vine vorba despre rucsacuri

Rucsacurile Smart sunt foarte apreciate pentru compartimentarea lor practică și numărul impresionant de buzunare, și într-adevăr, sunt oameni care caută aceste caracteristici. Este cumva la îndemână să ai zeci de spații marcate individual pentru telefoane, tablete, notebook-uri și console de jocuri.

Cu toate acestea, ar trebui să te gândești și la viitoarele tale gadgeturi. Ce se întâmplă dacă, peste doar câțiva ani Apple va scoate pe piață un smartphone supradimensionat ? Ce se întâmplă dacă următorul laptop este prea mic pentru a se încadra în acel manșon special pentru laptop? Concentrându-te prea mult asupra facilităților de astăzi, riști să pierzi din vedere schimbările de mâine sau avantajele unei investiții pe termen lung.

Unele rucsacuri antifurt oferă tehnologie Smart încorporată

Există o mulțime de rucsacuri antifurt, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate, de la compartimente care se pot încuia până la carcase de protecție din sârmă care se pliază peste geantă. Cu toate acestea, în cazul rucsacurile de tip Smart, protecțiile sunt de obicei ceva mai subtile. De exemplu, am vorbit deja despre dispozitivele de urmărire Bluetooth care pot declanșa o alarma dacă cineva încearcă să sustragă geanta departe de zonă de siguranță setată de tine.

Există, de asemenea, genți cu tehnologie anti-RFID care vor bloca furtul de informații de pe card datorită scanerelor magnetice. Există multe modalități de a-ți proteja bunurile cu un rucsac de calitate, așadar nu te zgârci când vine vorba despre caracteristicile antifurt.

Sunt disponibile atât cu cadre interne cât și externe

Cele mai multe dintre rucsacurilor Smart sunt realizate cu rame interne. Aceste cadre sunt ușoare, confortabile, convenabile și pot îndepărta o parte din presiunea de pe umeri, oferind suport portabil pentru laptop-uri și camere de luat vederi grele.

Pe de altă parte, dacă vrei ceva similar în cazul unui rucsac smart alimentat cu energie solară, s-ar putea să dorești un cadru extern care să susțină mai bine panourile fotovoltaice. Alegerea îți aparține în totalitate.

Verifică preț Rucsacuri Smart pentru laptop AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care