Ce este o pălărie Bonnie – tipuri, definiții și fotografii

Ce este o pălărie Bonnie

Acest articol oferă o descriere detaliată a pălăriilor Bonnie. El include originea lor, când și cum sunt purtate și tipurile de pălării Bonnie. Veți înțelege beneficiile și dezavantajele purtării pălăriilor Bonnie. Pălăriile Bonnie nu sunt limitate la grupurile militare, deoarece civilii le poartă la diferite evenimente.

O pălărie Bonnie este asociată cu forțele militare.

Are un design asemănător cu cel al unei pălării bucket (găleată), dar care are boruri mai rigide.

Această pălărie ajută militarii să se camufleze, atașând de pălărie vegetație suplimentară (frunze).

Ce este o pălărie Bonnie?

Pălăria militară Boonie sau pălăria Bonney este o formă de pălărie folosită în cea mai mare parte de forțele militare în climatul tropical cald, deoarece are boruri late. Este, de asemenea, menționată ca o pălărie giggle, care este o versiune a armatei australiane pentru pălăria Bonnie, iar alți oameni o numesc pălărie bush (tufiș), deoarece are borul lat orientat în jos. Cu toate acestea, termenii de giggle și bonnie hat sunt termeni interschimbabili, chiar dacă există o ușoară diferență. Pălăria giggle a armatei australiane are borurile mai înguste.

O pălărie Bonnie are boruri moi și flexibile perfecte pentru a trece prin jungle, păduri și deșerturi cu soare arzător. Cu toate acestea, în afară de faptul că militarii folosesc pălării Bonnie, astăzi, oamenii le folosesc atunci când se bucură de activități în aer liber, cum ar fi alpinism și diferite tipuri de drumeții. Ele sunt create pentru climatele calde și umede, făcându-le mai confortabile decât căștile tari de protecție, deoarece protejează mai bine împotriva ploii și a razelor U.V. ale soarelui.

Este o pălărie Bonnie la modă astăzi?

O pălărie Bonnie este un obiect de purtat pe cap creat din necesitate. Nu sunt purtate de dragul modei și sunt folosite în mod obișnuit de militari și de oameni care iubesc aventura, în principal din motive de camuflaj.

Materiale folosite pentru a confecționa pălării Bonnie

Cele mai populare materiale folosite pentru pălăriile Bonnie sunt:

  • Nailon
  • Bumbac
  • Lână
  • Pânză

Tipuri de pălării Bonnie

Pălărie Bonnie de camuflaj Woodland Camo

Aceasta este cea mai comună pălărie Bonnie. Are originea în forțele armate. Acest tip de model de camuflaj oferă o definiție adevărată a ceea ce reprezintă o pălărie Bonnie. Acest model pădure woodland a intrat în uz încă din 1981 și a continuat până la mijlocul anilor 2000 purtată de forțele armate americane U.S.. Pălăria Bonnie Woodland Camo are patru culori diferite: verde, culoarea nisipului, negru și maro cu delimitări neregulate între aceste culori.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie Flecktarn

Forțele armate germane folosesc în mod obișnuit acest tip, care este similar cu cel al armatei U.S.. Pălăriile au propriul lor model de camuflaj întrerupt, disruptiv. Cu toate acestea, numărul de culori prezente pe pălării variază.

Aceste pălării pot avea trei până la șase culori, dar modelul cel mai comun cuprinde cinci culori. Patru culori sunt constante, care includ verde închis, maro roșcat, verde deschis și negru. În Germania, modelul a fost introdus în 1990. Astăzi, armata germană folosește încă modelul, iar tipul de teren determină diferențele de culoare.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie MultiCam

Modelul a apărut în 2002. Armata U.S. a folosit pălăriile în diferite condiții și medii. Aceste pălării au modele formate din șapte culori, dezvoltate de Crye Precision. Acesta se numără printre modelele care au înlocuit modelul pădure woodland, precum și modelul deșert în 3 culori. Modelul este folosit în alte nouă țări, alături de U.S.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie Tigerstripe

Camuflajul Tigerstripe este folosit în mod obișnuit pentru operațiunile militare la distanță apropiată din junglă. Forțele armate din Vietnamul de Sud au folosit acest tip de pălărie, după care U.S. a adoptat-o ​​în anii 1960 în timpul războiului din Vietnam. Cu toate acestea, multe alte țări asiatice au adoptat modelul.

Culoarea de bază a modelului pălăriei este kaki sau verde deschis. Modelul are dungi negre late care arată asemănător cu dungile de tigru.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie MARPAT

Marina militară a SUA a folosit modelul MARPAT, care înseamnă „Model Marin -Marine Pattern”. Marina a folosit modelul din 2002, după ce a înlocuit predecesorul său, uniforma de camuflare Camouflage Utility Uniform. Modelul constă din forme dreptunghiulare minuscule cu aspect digital (asemănător pixelilor) răspândite uniform pe toată uniforma. Este un amestec de camuflaj mai bun în comparație cu modelele non-digitale, cum ar fi modelele pădure woodland.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie digitală tip deșert – Desert digital bonnie hat

Modelul de camuflaj digital tip deșert folosește, de asemenea, un model MARPAT mic, asemănător pixelilor. Aceste pălării diferă prin culoarea folosită. Acest model folosește maro și nisipiu, spre deosebire de modelul MARPAT cu nuanțe de verde. Modelul digital tip deșert există de la începutul anilor 2000, după înlocuirea modelului tip deșert cu 3 culori.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie de culoare cenușiu-măsliniu Olive drab

Măslinul are o culoare verde-gălbui închis. Stofa Drab are o culoare gri-maronie. O combinație a acestor culori duce la culoarea cenușiu-măsliniu Olive Drab. U.S. au folosit multe versiuni de pălărie Bonnie Olive Drab în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca model de camuflaj.

Culoarea a fost folosită la uniforme, vehicule și echipamente. Cu toate acestea, culoarea a fost ulterior înlocuită oficial în 1952 cu o culoare verde măsliniu Olive Green.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie digitală tip Ocean

Camuflajul digital tip ocean cuprinde o combinație de pixeli de culoare albastru, negru, alb și gri. Armata chineză îl folosește în mod obișnuit ca uniformă de luptă.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie Red digital

Camuflajul digital Red are pixeli roșu, alb, gri și negru, care alcătuiesc modelul de camuflaj digital roșu. Modelul oferă un amestec perfect în timpul toamnei și funcționează cel mai bine în mediile deșertice cu roci roșiatice.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Pălărie Bonnie tip frunze 3D

Acest tip de pălărie Bonnie are bucăți de pânză 3D care ies în relief din ea. Bucățile de pânză sunt în formă de frunze, ceea ce face ca întreaga structură să semene cu o grămadă de frunze. Cel mai bun camuflaj în păduri, printre copaci și frunze și habitate naturale asemănătoare.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Cum să o porți

Purtarea unei pălării Bonnie s-ar putea să nu fie la fel de la îndemână ca purtarea unei șepci de baseball. Uneori, șiretul/curelușa de fixare a pălăriei pe cap (sub bărbie) derutează oamenii.

  • Metoda șiretului legat în față: Puteți purta șiretul pălăriei Bonnie în față. În acest fel, nu vă veți pierde pălăria când suflă vântul, deoarece șiretul o va ține și cel mult  va cădea de pe cap pe spate. Este important să legați strâns șiretul sau curelușa de bărbie.
  • Metoda șiretului legat la spate: aceasta este o modalitate ideală de a purta pălăria Boonie. Șiretul sau curelușa sunt legate la spatele capului. Dacă este legată suficient de strâns, este foarte probabil ca pălăria să nu fie zburată de pe cap nici de vânt.
  • Metoda șiretului legat pe partea de sus a pălăriei, în exterior: Unii oameni preferă să poarte pălăriile Bonnie fără șiret. Ei trec șiretul peste pălărie, deasupra capului, și îl leagă, astfel încât să arate ca o pălărie de cowboy. Nu este cea mai bună modalitate de purtare, deoarece expune persoana unui risc mare de arsuri solare. Șiretul legat astfel trage în sus borurile pălăriei pe lateral, diminuând protecția acestora împotriva soarelui și, de asemenea, este foarte probabil ca pălăria să fie zburată de pe cap de  vânt.
  • Metoda șiretului legat pe cap, sub pălărie: Această metodă implică punerea țiretului pe cap, dar sub pălăria Bonnie, mai exact, pe cap în interiorul pălăriei. Spre deosebire de tehnica de a lega șiretul pe vârful capului peste pălărie, aceasta este o metodă mai bună, deoarece ajută la evitarea arsurilor solare.

Avantaje și dezavantaje ale purtării unei pălării Bonnie

Avantaje

Oferă protecție împotriva razelor solare U.V. în timpul verii, de aceea poate fi considerată și o pălărie de soare.

Protejează părul de soare, vânt, frig și zăpadă, care îl pot deteriora

Este elegantă și la modă, mai ales atunci când este purtată cu o uniformă militară de diferite culori și modele.

Dezavantaje

Purtarea inadecvată a unei pălării Bonnie cu șiretul liber, nelegat poate duce la o experiență de sufocare dacă pălăria este prinsă de o creangă de copac, spre exemplu.

Când borul lat se udă, acesta reduce câmpul vizual al purtătorului.

Istoria pălăriei Bonnie

Originea pălăriilor Bonnie este greu de identificat. Cu toate acestea, la sfârșitul anilor 1930, militarii U.S. foloseau pălării cu boruri largi. Pălăriile erau confecționate din material denim și, după aceea, din stofă twill în tip de țesătură oase de hering (herringbone twill). Pălăriile semănau cu pălăriile Bonnie pe care le vedem astăzi.

Pe de altă parte, pălăriile Bonnie pot fi urmărite înapoi în timp până la perioada războiului din Vietnam. Pălăriile Bonnie au fost folosite în mare măsură și au oferit confort și protecție fiecărui soldat care s-a confruntat cu condiții meteorologice extrem de dure.

Verifică preț Palării de camuflaj (pălării Army) – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tinere poarta diferite alternative la fuste

14 alternative la fuste

Nu orice femeie este iubitoare de fuste, dar asta nu înseamnă că nu-și poate amplifica feminitatea purtând pantaloni scurți, pantaloni lungi și multe altele. Consultați

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care