10 tipuri de peruci diferite

Tipuri de peruci

Vechii egipteni se rădeau în cap ca protecție împotriva păduchilor și a soarelui brutal. Cu toate acestea, ei purtau peruci din păr uman sau din alți înlocuitori mai ieftini, folosind lână de oaie sau fibră de frunze de palmier. De asemenea, purtau peruci pentru a-și etala statutul social.

În mod similar, vechii romani purtau peruci confecționate din părul sclavilor lor și adăugau piese de păr elaborate pentru un volum și un efect sporite. Alte civilizații antice despre care se știe că purtau peruci erau grecii, asirienii și fenicienii. Ulterior, numeroase tipuri de peruci au luat cu asalt această industrie.

Termenul „perucă” derivă din cuvântul francez perruque, referindu-se la un cap acoperit complet de păr fals, care a devenit cunoscut în mod colocvial ca peruke, periwyk și periwig în engleză.

În timpul domniei lui Ludovic al XIII-lea, care a chelit prematur, perucile au devenit la modă și au indicat clasa și veniturile proprii ale celui ce le purta, dar au devenit și ținta jefuitorilor în același timp.

Pe de altă parte, civilizațiile antice din Orientul Îndepărtat, precum China și Japonia, nu erau atât de pasionate de peruci. Doar actorii lor tradiționali și animatoarele de sex feminin, cum ar fi gheișa japoneză sau coreeana Kisaeng, erau cunoscuți ca fiind purtători de peruci.

Tipuri de peruci

Peruci anti alunecare (Anti-Slip Wigs)

Peruci anti alunecare (Anti-Slip Wigs)

Acestea pot fi numite și peruci care fac priză cu scalpul și funcționează cel mai bine pentru persoanele care nu au deloc păr. Acestea constau dintr-o bază realizată din poliuretan transparent și monofilament care face priză ușor cu scalpul și, prin urmare, nu are nevoie de reglaje elastice.

Unele peruci anti alunecare sunt realizate chiar cu dantelă în față și sunt disponibile în diverse dimensiuni și tipuri, inclusiv păr sintetic și uman.

Dacă nu sunteți complet fără păr, puteți purta totuși aceste tipuri de peruci, deși funcționează mai bine pentru persoanele ale căror păr nu depășește 5 cm în lungime. Ele tind să fie ușoare și foarte comode. Cele mai multe dintre ele sunt confecționate dintr-un material care se atașează în mod natural de scalpul dvs și nu îl va irita sau zgâria.

Verifică preț Peruci pentru femei AICI!


Peruci din dantelă pe toată suprafața (Full Lace Wigs)

Peruci din dantelă pe toată suprafața (Full Lace Wigs)

Perucile din dantelă sunt realizate pe un capac/bază de dantelă de dimensiuni complete, dar includ și benzi de uretan pentru a lipi și adezivi. Există o mulțime de varietăți de modele de peruci de dantelă care pot fi coafate, aranjate sau periate în orice mod doriți.

Aceste tipuri de peruci sunt puțin mai scumpe decât perucile standard, dar merită prețul, deoarece tind să dureze mult mai mult și sunt mult mai versatile decât perucile standard. De fapt, dacă purtați peruci în mod regulat și doriți cea mai realistă perucă disponibilă, o perucă din dantelă este cu siguranță ceea ce ar trebui să căutați.

Verifică preț Peruci pentru femei AICI!


Extensii de păr (Hairpieces)

Extensii de păr (Hairpieces)

Prin definiție, o extensie de păr nu acoperă întregul cap, ci doar îmbunătățește aspectul părului natural al unei persoane. Extensiile de păr sunt menite să se amestece cu părul care există deja și sunt de obicei acolo pentru a da formă coafurii unei persoane sau chiar pentru a acoperi anumite părți fără păr.

Există multe tipuri diferite de extensii de păr, inclusiv următoarele:

Extensie tip Banana Comb (piepten rotund fix). Într-o astfel de extensie, unul dintre capete este conectat permanent, în timp ce celălalt capăt are un anumit tip de închidere, cum ar fi o agrafă sau clemă de prindere.

Extensie tip Claw-Clip (Prindere cu agrafă cu dinți). Această extensie de păr are piepteni rotunzi care se suprapun pentru a prinde părul fals de părul propriu, pe care îi puteți deschide și închide strângându-i și care atașează extensia de părul dvs.

Extensie tip Drawstring attachement (care se atașează de părul propriu cu șnur reglabil). Cu acest tip de extensie, există un șnur care formează un buzunar și se strânge pentru a conferi extensiei o potrivire mai sigură.

Verifică preț Extensii din păr natural AICI!


Peruci de păr uman (Human Hair Wigs)

Peruci de păr uman (Human Hair Wigs)

Pentru cea mai frumoasă și realistă coafură, perucile confecționate din păr uman sunt cea mai inteligentă alegere. Ele sunt mai scumpe decât perucile din păr sintetic. Dacă vă întrebați de unde se obține părul pentru aceste peruci, răspunsul este simplu: părul provine din întreaga lume, inclusiv din Europa, China, Africa și multe alte țări.

Prețul pe care îl plătiți pentru aceste tipuri de peruci depinde de calitatea părului în sine, astfel încât prețurile pot varia foarte mult între diferitele peruci disponibile.

Dacă doriți să achiziționați o perucă din păr uman, vă recomandăm să cercetați mai întâi diferitele tipuri de păr uman, deoarece acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți peruca care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Ca regulă generală, persoanele care se descurcă cel mai bine cu peruci din păr uman sunt cele care doresc părul lung până la umeri sau părul lung, cele care doresc să-și poată schimba coafurile frecvent, oamenii care doresc ca textura părului să aibă cea mai bună calitate disponibilă și cei care poartă peruci foarte mult timp.

Odată ce ați cumpărat o perucă din păr uman, va fi dificil să vă întoarceți la orice alt tip de perucă.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!


 

 

Peruci din dantela în partea din față (Lace Front Wigs)

Peruci din dantela în partea din față (Lace Front Wigs)

Așa cum sugerează și numele, aceste tipuri de peruci au dantelă doar în partea din față a capacului. Restul capacului perucii este puțin mai gros și ar putea fi agrafe cusute pe ea, astfel încât peruca să rămână fixată în timp ce o purtați.

Perucile din dantelă în partea din față sunt foarte obișnuite, iar restul perucii constă de obicei dintr-un material care este puțin probabil să se uzeze sau să rupă ca dantela, în parte deoarece este realizat dintr-un material care nu este foarte fragil.

Cu acest tip de perucă, purtătoarea/purtătorul își poate alege propria coafură, datorită modului în care este realizată peruca. Deoarece dantela se găsește numai în partea din față a perucii, puteți despărți și coafa părul perucii în orice fel doriți.

Verifică preț Perucă Lace Front AICI!


Peruci din dantelă

Peruci din dantelă

Cu aceste tipuri de peruci, dantela franțuzească sau un alt tip calitativ de dantelă este de obicei folosit ca bază. De obicei sunt peruci din dantelă pe toată suprafața lor sau sunt din dantelă doar în partea din față și sunt deseori făcute la comandă, astfel încât să se potrivească perfect capului tău.

Unele au părul montat manual și fac o treabă excelentă pentru un look foarte natural al părului. Perucile din dantelă pot fi confecționate fie din păr sintetic, fie din păr uman și părul este montat manual pe baza din dantelă, care se potrivește apoi peste scalp pentru un aspect și o senzație naturale.

Există o mare varietate de peruci realizate cu acest tip de bază/capac de dantelă.

Verifică preț Peruci din păr sintetic pentru femei AICI!


Peruci monofilament (fire atașate individual și manual)

Peruci monofilament (fire atașate individual și manual)

Dacă doriți cea mai naturală perucă disponibilă, încercați peruca monofilament. În acest tip de perucă, este utilizată fie o micro plasă de poliester, fie de naylon, iar firele individuale de păr sunt atașate manual.

De fapt, arată la fel ca pielea care vă înconjoară părul și poate fi coafată sau periată în orice direcție doriți. Materialul utilizat este mult mai moale decât capacul (baza) obișnuit folosit de multe companii de producere a perucilor, astfel încât acestea sunt perfecte dacă aveți părul subțire sau rar sau un scalp sensibil.

Perucile monofilament sunt de obicei fie parțial, fie complet montate manual și chiar dacă tipul atașat manual în întregime este foarte scump, această perucă oferă, de asemenea, cel mai natural look.

Acest lucru se datorează parțial faptului că firele de păr sau fibrele atașate manual se găsesc de fapt pe întreaga suprafață a perucii, ceea ce înseamnă că prețul de fabricație este mai mare.

Dacă sunteți interesat să achiziționați o perucă monofilament, dar credeți că bugetul dvs. nu vă permite, puteți alege una care să fie realizată astfel pe partea de sus sau parțial, care sunt adesea mult mai ieftine.

Capacul (baza) perucii este de obicei țesut și cu mai puțină micro plasă decât perucile monofilament obișnuite, permițându-le să fie mai puțin costisitoare.

Verifică preț Peruci monofilament pentru femei AICI!


Peruci parțiale

Peruci parțiale

De asemenea, numite peruci mici (wiglets), perucile parțiale includ peruci care au rolul de a vă acoperi doar o parte din cap – puțin mai mult decât o extensie de păr, dar nu la fel de mult ca o perucă obișnuită. Cele două tipuri principale de peruci parțiale sunt:

Peruca parțială tip Honeycomb (Model hexagonal – fagure de miere) sau perucă parțială tip Pull-through (prin suportul căreia îți poți scoate propriul păr ceea ce dă volum ansamblului general).

Aceste peruci parțiale sunt perfecte pentru persoanele ale căror păr se subțiază, deoarece capacul (baza) conține găuri mari prin care vă puteți trage propriul păr și astfel adăugați rapid grosime și volum părului natural.

Puteți alege dintre diferite nuanțe și cele mai multe dintre ele sunt fixate fie cu piepteni mici, fie cu agrafe.

1/2 sau 3/4 peruci. După cum sugerează și numele, aceste peruci parțiale acoperă fie jumătate, fie trei sferturi din capul tău și, asemănător unui fagure, poți trage șuvițe din propriul tău păr prin ele. Părul tău natural se combină bine cu perucile pentru un aspect frumos și natural și sunt de obicei ținute pe loc fie cu piepteni, fie cu agrafe.

Verifică preț Peruci și extensii de păr AICI!


Peruci Standard cu capac (bază) țesut (Wefted Cap)

Peruci Standard cu capac (bază) țesut (Wefted Cap)

Majoritatea perucilor nu conțin de fapt un capac (bază) în sine, ci mai degrabă au o structură asemănătoare unui capac, care este de fapt făcut din rânduri peste rânduri de păr țesut realizate de o mașină de cusut.

Partea superioară are în mod normal un vârf sau o coroană închisă și, de obicei, fibre mai scurte care sunt puse acolo pentru a ascunde capacul, astfel încât peruca să arate mai naturală. Întrucât aceste peruci sunt fabricate de mașini, acestea tind să fie foarte accesibile și există multe tipuri din care poți alege.

O perucă fără capac (bază) este puțin mai răcoroasă și mai ușoară, deoarece firele de păr continuă pe partea superioară a perucii.

Există, de asemenea, un tip de țesătură a capacului (bazei) care sunt puțin mai distanțate și, deși permite ca părul tău să se vadă, este adesea un tip de perucă mai comod de purtat și mai aerisit. Acestea sunt adesea numite perucă cu capac țesut rar (thin-wefted cap wig).

Verifică preț Peruci diverse modele AICI!


 

Peruci din păr sintetic

Nu este surprinzător că perucile din păr sintetic sunt mult mai puțin costisitoare decât cele realizate cu păr natural uman, dar aceste peruci sunt mult mai bine realizate în zilele noastre și vă pot oferi un aspect foarte realist și atractiv.

Cu toate acestea, în cea mai mare parte, perucile de păr sintetic nu durează foarte mult și nu sunt bune pentru acele persoane care folosesc o mulțime de instrumente de coafare, chiar dacă există tipuri de peruci sintetice „sigure la căldură”.

Adesea, o perucă din păr sintetic constă din mai multe tipuri diferite de păr și o puteți trata la fel cum tratați o perucă din păr uman.

Perucile din păr sintetic funcționează de obicei cel mai bine pentru persoanele care nu doresc să cheltuiască mulți bani, preferă părul scurt până la mediu, nu au nevoie sau nu doresc să se coafeze des sau să îngrijească peruca și intenționează să o folosească doar pe termen scurt.

Perucile sintetice servesc unui scop bun, dar majoritatea oamenilor sunt de acord că, pentru utilizarea pe termen lung și pentru aspectul cel mai atractiv, perucile din păr natural uman sunt cele mai recomandate.

Verifică preț Peruci din păr sintetic pentru femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care