Cum se fac peruci din păr uman?

Peruci din păr uman

Explorăm în detaliu procesul prin care părul uman este procurat, prelucrat și adaptat la o varietate de modele de capace de peruci pentru a crea peruci de înaltă calitate pentru clienții pretențioși.

Aceste peruci din păr uman nu sunt noi și au împodobit capetele doamnelor la modă timp de secole și, deși tehnicile de bază de construcție a perucilor au rămas oarecum neschimbate timp de mulți ani, noile progrese în colorare și designul capacului de perucă au revoluționat industria.

Acest articol despre peruci din păr uman va explora procesul prin care părul uman este obținut, prelucrat și adaptat la o varietate de modele de capace de peruci pentru a crea peruci de înaltă calitate pentru clienții pretențioși.

Peruci din păr uman

Părul uman a devenit fibra aleasă pentru peruci, coafuri și extensii de înaltă calitate, datorită aspectului său superior, senzației și mișcării sale, fiind atât de aproape de părul biologic.

De-a lungul istoriei, atât părul de cal, cât și părul de iac au fost folosite la confecționarea perucilor datorită capacității lor de a menține buclele și, prin urmare, de a menține stilul.

Cu toate acestea, acest păr este aspru, gros și inconfortabil, iar primii designeri italieni de peruci au optat pentru părul uman ca fiind o variantă mai bună.

În prezent, părul uman reprezintă o piață de 5 miliarde de dolari, care este cu adevărat globală prin natura sa și care, la fel ca majoritatea lanțurilor de aprovizionare, include mai multe etape:

 1. Recoltarea / aprovizionare de fibre de păr uman
 2. Sortarea și prelucrarea părului uman
 3. Asamblarea/fabricarea perucii/ extensiilor
 4. Distribuția

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Aprovizionare: De unde provine părul pentru a obține peruci din păr uman?

Piața de păr uman este o piață globală care continuă să se extindă anual, determinată de creșterea cererii de peruci și extensii în Europa de Vest și în Statele Unite.

În prezent, peste 70% din părul uman provine fie din China, fie din India, dar creșteri recente au fost observate în America de Sud (Brazilia și Peru) și, de asemenea, în Europa de Est (Rusia).

Calitatea variază și practicile de recoltare sunt controlate, pe măsură ce marii producători de peruci încearcă să își gestioneze lanțurile de aprovizionare și să promoveze fibra de origine etică, cu origine și calitate cunoscute.

Cea mai căutată fibră de păr uman este cea obținută în mod voluntar, recoltată de la un singur donator și care nu a fost vopsită, tratată sau prelucrată anterior (Păr uman Remy).

O sursă majoră de păr uman este reprezentată de templele hinduse din sudul Indiei, unde pelerinii își sacrifică părul în cadrul unei practici numite tonsuring. Conform scripturilor străvechi, toți hindușii trebuie să se radă voluntar pe cap cel puțin o dată în viață.

La templul Venkateswara, din Tirumala, peste 1.300 de bărbieri rad în medie 40 de capete pe zi, iar părul este vândut la licitație unor comercianți pentru a fi distribuit în întreaga lume.

Calitatea, fiabilitatea și proveniența etică a acestei fibre fac ca aceasta să fie foarte dorită. În China, comercianții de păr uman se adună la licitații precum Fuchun Hair Market pentru a cumpăra și vinde fibre de păr uman brut care au fost legate în „șnururi” sau mănunchiuri.

Tranzacțiile se ridică la milioane de dolari pe zi, deoarece agenții de cumpărare profesioniști caută calitatea și resping loturile de fibre de calitate slabă.

Părul uman est-european este considerat cel mai apreciat dintre toate. Genetica, stilul de viață și dieta fac din acesta cel mai bun păr din lume datorită aspectului său sănătos, rezistenței și culorii naturale blonde/maro.

Acesta este adunat la „târgurile de păr”, unde agenții licitează pentru păr și îl rad după ce se ajunge la o înțelegere. Părul vândut în mod voluntar pentru rambursare este considerat „de origine etică”.

Există o latură lipsită de scrupule a acestui comerț, care profită de cei săraci și defavorizați din întreaga lume și comercializează fibre amestecate de origine necunoscută care au fost tratate chimic.

Părul uman, din cauza valorii sale, poate fi ras involuntar, ceea ce nu se califică drept „de origine etică”.

Marile corporații precum Aderans (Noriko și Rene of Paris), HairuWear (Raquel Welch și Gabor) și Jon Renau investesc masiv în stabilirea unor practici etice de aprovizionare care să asigure o fibră de cea mai bună calitate, cu un lanț de custodie bine stabilit.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Procesare: Cum se prelucrează părul uman?

Fibra de păr uman este, în general, achiziționată în mănunchiuri neprelucrate și nespălate și trebuie să fie sortată și prelucrată înainte de a trece la etapa de asamblare a perucii.

 • Presortare. Pachetele de la licitații sunt despachetate și sortate pentru a se asigura că au fost îndepărtate corpurile străine (insecte), că au fost îndepărtate firele de păr alb sau gri și că toate cuticulele din lot sunt dispuse în aceeași direcție.

Părul se va încreți necontrolat în timpul spălării dacă fibrele nu se desfășoară în aceeași direcție.

 • Spălare și dezinfectare. Toate fibrele sunt spălate și dezinfectate și uscate cu o atenție deosebită pentru a nu se înmuia prea mult, ceea ce va îndepărta uleiurile valoroase din părul uman.

Uscarea se face, de obicei, în aer liber, timp de câteva ore, cu o atenție deosebită pentru a nu usca prea tare firele de păr și a nu le face fragile.

 • Sortarea firelor scurte de păr. Cu ajutorul unui aparat numit hackle, mănunchiul de păr este trecut printr-o serie de țepi în mod repetat pentru a îndepărta firele de păr mai scurte (cele mai mici de 5 cm).

Aproape identice cu hackles folosite în secolul al XV-lea pentru a sorta inul și cânepa, hackles din industria modernă a părului nu s-au schimbat prea mult. Hackle-ul îndepărtează firele de păr scurte care ar cauza încurcarea părului.

După ce se termină, fibrele de păr din mănunchi sunt fixate și legate cu o sfoară și apoi spălate din nou.

 • Sortarea în funcție de lungime. Fascicolele uscate se întorc la hackle pentru a fi îndreptate, iar fibrele sunt sortate pe lungimi cu ajutorul unor perii de sârmă. Sortarea în funcție de lungime este esențială pentru ca producătorii de peruci să selecteze anumite lungimi de fibre pentru diferite stiluri.
 • Colorarea. Părul uman este prelucrat prin albirea părului la cel mai înalt nivel înainte de a depune vopsele de păr de tip textil pentru a obține o anumită culoare.

Se folosesc substanțe chimice pentru a îndepărta mai întâi pigmentarea fibrelor și apoi se aplică coloranții pentru a crea culorile predefinite.

Odată finalizate, fibrele de păr de aceeași lungime sau de lungimi diferite pot fi acum combinate sau amestecate conform specificațiilor exacte ale producătorului de peruci.

 • Silicon aplicat. Ultima etapă constă în aplicarea unui strat fin de silicon pe mănunchiurile de păr uman înainte de a trece la etapa următoare. Acesta menține culoarea, umiditatea și textura netedă și va dispărea la scurt timp după o primă purtare.

Aplicare fire în calota perucii. În unele cazuri, fibrele individuale sunt folosite pentru asamblarea într-o perucă, iar în alte cazuri se folosesc fire de păr uman. Ce este un Weft pentru păr uman?

O tramă este o bandă subțire pe care sunt atașate firele individuale de păr. Lungimile benzilor sunt  de până la 3 ori pentru întărire și pentru a evita pierderea firelor odată ce sunt aplicate pe un capac de perucă.

Aceste weft-uri pot fi folosite pe anumite părți ale calotei perucii și sunt, evident, mai rapid și mai ieftin de creat, deoarece sunt fabricate la mașină.

În cele mai multe cazuri, firele și mănunchiurile de păr uman sunt acum mutate de la fabrica de păr la locația de producție a perucilor pentru asamblarea finală în produse finite.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Opțiuni de colorare pentru o peruci din păr uman

Clienții își doresc opțiuni de colorare reale în peruci, la fel cum își doresc și de la coloristul lor de la salon.

Producătorii au răspuns cererii cu un spectru larg de opțiuni de culoare pentru fiecare dintre perucile lor din păr uman și, în unele cazuri, pot exista 25-30 de opțiuni de culoare pentru fiecare stil de perucă.

În timpul procesului de fabricație, sunt date instrucțiuni stricte pentru fiecare opțiune de culoare și pentru amestecul fiecăreia dintre ele pentru a forma mănunchiul final de fire de păr folosit pentru a realiza peruca finală.

Fiecare producător a dezvoltat o abordare sistematică pentru a ajuta la categorisirea culorilor lor.

În cazul lui Jon Renau, abordarea începe cu un spectru standard al industriei de niveluri de culori de bază care variază de la negru la brunet, blond, roșu și gri/platinat. Fiecare nivel este reprezentat de un număr.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Producția de peruci: Cum se face o perucă?

O perucă este asamblată din diferite componente, în conformitate cu specificațiile designerului perucilor. Capacul perucii și firele de păr uman sau mănunchiurile de fibre se unesc pentru a forma produsul finit.

În cele mai multe cazuri, acestea sunt operațiuni separată. O mare parte din producția de peruci are loc în China, dar unele dintre cele mai importante mărci de peruci și-au mutat fabricile în Thailanda (Aderans) sau Indonezia (HairuWear și Jon Renau).

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Capacul de perucă

Capacul perucii este exoscheletul care stă la baza perucii și definește potrivirea, funcția și aspectul produsului final. Există multe componente diferite ale capacului de perucă pe care designerii le pot reuni în funcție de obiectivul lor și de nivelul de preț al stilului.

Fibra de păr uman este atașată la fiecare dintre aceste componente ale capacului de perucă pentru a crea diferite opțiuni și caracteristici de stilizare.

Componente ale capacului de perucă:

 • Plasa frontală. Ce este plasa frontală? O bucată de plasă de dantelă transparentă este situată în partea din față a capacului perucii. Firele de păr sunt legate manual și individual pe această plasă foarte fină și delicată, pentru a crea un aspect mai natural. Plasa se va întinde pe partea din față a perucii, de la tâmplă la tâmplă, creând o linie de păr realistă. Firele de păr uman sunt atașate într-un mod neuniform pentru a da aspectul de creștere naturală a părului și sunt aproape imposibil de distins de o linie reală, ca a părului biologic. Purtătorii de peruci pot adopta acum coafuri în care părul este purtat în sus sau pe lângă față fără teama de a dezvălui o linie de păr artificială care să dea aspect de perucă.
 • Monofilament. Ce este o perucă monofilament? Monofilamentul este o plasă moale care este montată în capacul perucii, care poate fi plasată în partea din față, coroana sau partea superioară. Fibra de păr uman este atașată la monofilament și se pot adăuga straturi suplimentare de monofilament pentru a oferi un confort sporit pentru purtător. Părul uman este legat manual pe monofilament fir cu fir și înnodat. Procesul este foarte laborios și adaugă un cost suplimentar la articol, dar rezultatul final este minunat. Firele individuale arată și se mișcă în același mod ca și părul biologic. Părul poate fi despărțit în ambele direcții și ajută peruca să arate mult mai natural. Plasa transparentă lasă, de asemenea, scalpul să se vadă prin ea pentru un aspect cât mai realist posibil.
 • Monofilament dublu. Ce este o perucă cu cap monofilament dublu? Perucile cu monofilament dublu includ un strat suplimentar de plasă moale care amortizează stratul de dedesubt pe care este înnodat părul. Rezultatul este că acesta se simte și mai mătăsos și mai moale pe piele. Perucile cu monofilament dublu arată și par foarte naturale și sunt o alegere excelentă pentru clienții care au scalpuri sensibile.
 • Partea de sus a fost desenată French. Ce este un French Drawn Top? Un top French Drawn include un al treilea strat de monofilament care acoperă întregul interior al capacului perucii pentru un confort maxim.
 • Open Wefting. Ce este un capac de perucă wefted? În unele cazuri, componenta monofilament și componenta frontală din dantelă vor constitui doar o parte din suprafața totală a bonetei  perucii, iar zona rămasă va fi alcătuită dintr-o chingă de dantelă elastică. Tresele de păr uman sunt cusute pe panglica de dantelă pentru a asigura acoperirea părților rămase ale bonetei  perucii.

Aproape 95% din toate perucile vândute sunt de mărime medie, deși producătorii de peruci și-au extins liniile pentru a include selecții considerabile de dimensiuni mici / foarte mici, precum și de dimensiuni mari.

Purtătorii ar trebui să fie încurajați să își măsoare capul înainte de a comanda pentru a asigura o potrivire perfectă.  Cele 3 măsurători folosite pentru a determina mărimea capacului perucii sunt:

 1. Circumferința. Se măsoară în jurul circumferinței capului, de la linia părului din față, în spatele urechii, la ceafă, la cealaltă ureche și înapoi la linia părului din față.
 2. De la ureche la ureche. Măsurătoarea din punctul din față al unei urechi unde se termină linia părului, peste creștetul capului, până la același punct din fața celeilalte urechi.
 3. Din față în spate. Măsurătoare de la linia naturală a părului din față, peste creștetul capului, până la curbura din spatele capului, unde capul întâlnește partea superioară a gâtului.

Cele mai multe peruci sunt concepute cu o curea reglabilă cu Velcro la spate pentru a se strânge și a se slăbi pentru a se potrivi. Aceste curele oferă, în general, un joc de ½ inch până la 1 inch și permit ca, calotele de dimensiuni medii să fie aproape de mărimea unică pentru toate modelele.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Aerisirea unui capac de perucă

Baza unui capac de perucă este așezată pe o formă (cap artificial), iar firele de păr sunt atașate la monofilamentul și la piesele frontale din plasă ale capacului de perucă printr-o procedură numită înnodare.

Nodul simplu sau „V complet” este cel mai frecvent tip de nod utilizat, iar producătorul de peruci va trage părul prin plasa fină cu un ac de ventilație și va completa nodul pentru a-l fixa. Nodurile sunt de obicei realizate cu un singur fir de păr, în timp ce în coroană pot fi înnodate până la opt fire de păr.

Procesul de legare a nodurilor la perucă este cunoscut și sub numele de aerisire. O perucă completă care este 100% legată manual necesită între 30.000 și 40.000 de noduri, care necesită în total aproximativ 40 de ore de legare.

În cazul în care o anumită parte a perucii este specificată ca fiind țesută, o serie de țesături sunt cusute la mașină pe nervurile capacului perucăi. Țesăturile sunt dispuse pe orizontală, de la o parte la alta a capacului perucii, și cusute aproape una de alta pentru a forma rânduri de păr.

Acest procedeu este mai rapid decât aerisirea, iar piesele împletite alcătuiesc, în general, partea din spate a perucii, acolo unde nu este necesară o despărțire.

În cazul în care stilul necesită stratificare, atunci se adaugă strategic fire de țesut cu diferite lungimi de păr uman pentru a da aspectul unor lungimi de păr diferite.

Coafarea perucilor ondulate / ondularea perucilor

Peruca ventilată este ușor umezită prin trecerea unui pieptene umed prin păr și se adaugă bigudiuri sau bucle de ac pentru a crea modelele de bucle dorite.

Producătorii au prescris stilul pentru fiecare perucă, iar bigudiurile și acele sunt aplicate printr-un plan strict, pentru a asigura coerența, de la un articol individual la altul.

Odată ce bigudiurile sunt aplicate cu succes, peruca este plasată într-un cuptor la temperatură mică, pentru a fixa buclele. Rolele/ bigudiurile sunt apoi îndepărtate, peruca este periată manual, iar apoi este readusă la căldură pentru o setare finală.

Distribuție: Perucile sunt împachetate în cutii și expediate

Perucile sunt etichetate, inspectate din punct de vedere calitativ în fabrică și apoi ambalate pentru a fi expediate în întreaga lume.

Datorită faptului că fiecare stil poate avea 25-30 de variații de culoare, iar colecția unui producător poate avea peste o sută de opțiuni de stil (2500-3000 de opțiuni de stil/culoare), gestionarea inventarului poate fi o provocare.

Reaprovizionarea poate dura săptămâni și, prin urmare, îmbinarea inventarului cu cererea clienților este un proces extrem de sofisticat. Comenzile restante sau stocurile epuizate sunt frecvente în întreaga industrie.

Peruci din păr uman – argumente pro și contra

 

 

 

 

Pro- peruci de păr uman

Perucile din păr uman sunt considerate în continuare cele mai dezirabile și, din punct de vedere istoric, au fost preferate pentru că fibra este foarte reprezentativă pentru părul pe care îl înlocuiește.

Progresele în domeniul fibrelor sintetice din ultimii 20 de ani au redus decalajul față de peruci din păr uman și au transformat peruci sintetice în competitori demni de luat în seamă.

Plasele frontale și capacele monofilament sunt oferite în cazul ambelor fibre și, ca urmare, nu mai există o diferență uriașă și marcantă în ceea ce privește aspectul, senzația și mișcarea.  Diferențele sunt subtile, dar totuși distincte pentru consumatorii pricepuți.

 • Aspectul natural: Perucile realizate din păr uman arată cel mai natural și sunt cele mai apropiate de părul biologic. În mare parte pentru că sunt din păr natural. Părul uman are o strălucire și o textură naturală. Acesta curge, se așază și se mișcă precum părul adevărat, iar acesta este un lucru pe care designerii de păr sintetic s-au străduit să-l perfecționeze. Perucile din păr uman se încrețesc, se mătuiesc și se încurcă la fel ca părul adevărat. Deși acest lucru necesită adesea efort și timp pentru a fi întreținut, reflectă, de asemenea, imperfecțiunile părului adevărat și, ca atare, denotă real, natural și autentic. Părul Remy, având cuticulele firelor de păr orientate în aceeași direcție, este cea mai apropiată alternativă la părul bio și, evident, vine la pachet cu cel mai bun aspect natural.
 • Senzație naturală: Numai o perucă din păr uman se simte ca părul natural… din nou, pentru că este. Există, bineînțeles, variații ale senzației naturale, părul uman Remy dovedindu-se din nou a fi cel mai apropiat de cel real. Părul uman care este colectat și sortat, cu cuticulele firelor aliniate poate fi extrem  de moale la atingere, iar părul uman cu cuticulele firelor nealiniate necesită o prelucrare suplimentară care reduce viața, senzația și elasticitatea.  Uneori, ar putea fi vorba doar de psihologia faptului că cel uman, care este cel mai plăcut la atingere, este cel natural, iar sinteticul nu este natural.
 • Styling: Părul uman poate fi tăiat, colorat, încălzit și aranjat la fel ca părul biologic.  Ondulează-l, fă-ți un permanent, împletește-l, răsucește-l sau texturizează-l cu ajutorul ondulatorului, a plăcii de îndreptat și a uscătoarelor de păr. Adăugați culoare sau reflexii!  Pentru cei obișnuiți să petreacă ore întregi în fața oglinzii pentru a crea acea coafură „perfectă”, peruca din păr uman este o soluție potrivită. Opțiunile de styling sunt nelimitate, iar părul uman va imita părul real pentru a susține creații nelimitate. Puteți inclusiv să tundeți peruca din păr uman, dar rețineți că nu va crește niciodată la loc, iar tratamentul de colorare de către un colorist profesionist este fezabil, dar vine cu pericole similare.
 • Rezistența la căldură: Părul uman este foarte puternic și poate tolera bine căldura. Lumea e plină de povești de groază despre accidente cu peruci sintetice și păr topit. Părul uman va rezista mai bine.
 • Longevitate: Părul uman este mai durabil decât cel sintetic ,și, prin urmare, are o durată de viață mai lungă. Se estimează că perucile din păr uman vor dura de 3 ori mai mult și, cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare, pot fi purtate până la 8 ani. O bună îngrijire și întreținere este factorul determinant aici. Dacă intenționați să purtați o perucă în fiecare zi, o perucă din păr uman este probabil cea mai bună alegere
 • Confort: Deși acest lucru este în mare măsură un factor determinant al perucii, se consideră adesea că părul uman reflectă lumina în mod natural și „respiră” mai bine decât alternativele sintetice. Rezultatul este că sunt mai răcoroase și avem parte de mai puțină transpirație.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Contra – peruci din păr uman

Perucile din păr uman pot fi grozave, dar, ca și în cazul oricărui lucru, există și dezavantaje, oricât de puține. Unele dintre dezavantajele perucilor din păr uman sunt următoarele.

 • Preț: Perucile din păr uman au un preț mai mare, fără îndoială, iar acesta este cel mai mare impediment pentru majoritatea consumatorilor. Prețurile pentru perucile din păr uman la LA Wig Company încep de la aproximativ 600 de dolari.  Uneori, prețul este de 3 sau 5 ori mai mare comparativ cu  o perucă sintetică cu preț moderat. Dacă fronturile din plasă și capacele monofilament sunt cerințe, atunci acest factor va crește de 2-4 ori. Motivul pentru diferența de preț este că aprovizionarea cu fibre, sortarea, pregătirea și fabricarea produselor din păr uman este mai complicată. Părul uman Remy reprezintă cost  suplimentar.  Este adesea înțelept să se ia în considerare durata de viață extinsă a perucii din păr uman față de peruca sintetică (de 3 ori) atunci când se calculează adevărata diferență de cost. La sfârșitul zilei, diferența de cost în timp s-ar putea să nu fie atât de mare pe cât vă imaginați.
 • Îngrijire: La fel ca părul obișnuit, peruca din păr uman necesită o coafare zilnică, ceea ce poate consuma mult timp. Orele petrecute în fața oglinzii, deși plăcute pentru unii, nu sunt întotdeauna posibile. Pentru cei care suferă de oboseală ca urmare a chimioterapiei, caracterul practic al unei peruci sintetice de tip „scutură și poartă” depășește cu mult plăcerea coafării. Este ceva de spus despre o perucă care își păstrează forma și stilul și pentru mulți „comoditatea” este factorul important atunci când cumpără o perucă.
 • Daune pe termen lung: La fel ca și părul natural al oricărei persoane, o perucă din păr uman se poate deteriora și se poate rări în timp din cauza periajului repetat, a coafării la căldură și a prelucrării culorii. Acesta este motivul pentru care este mai bine să nu colorați o perucă foarte des, dacă nu chiar niciodată. Spre deosebire de părul adevărat, care poate crește și se poate reface, părul deteriorat de pe o perucă este deteriorat permanent.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Cum se fac peruci din păr uman – rezumat

Peruca din păr uman a devenit globală. Fibrele sunt obținute în China și India, perucile sunt asamblate în Indonezia și Thailanda și vândute clienților din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite.

Producători mari, precum Hairuwear, Aderans și Jon Renau, au dezvoltat modele fabuloase, cu opțiuni de culori vibrante, cu capace de peruci proiectate și cu fibre de păr uman de cea mai bună calitate, obținute în mod etic.

Rezultatul final este un produs care aduce stil, rafinament și fericire celor care le poartă.

Verifică preț Peruci din păr natural AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de pieptăn

10 tipuri de pieptăn diferite

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora. Pieptănul este printre cele

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care