4 motive pentru a purta un costum

motive pentru a purta un costum

Purtarea unui costum bine croit sporește încrederea în sine și aduce un impact pozitiv la un nivel superior. Iată mai multe motive pentru care ar trebui să porți un costum mai des decât de obicei.

A arăta bine a fost întotdeauna un lucru foarte apreciat. Costumele sunt adesea considerate ca făcând parte din identitatea corporativă, un fel de marcă de imagine. Întotdeauna m-am întrebat de ce este ținuta preferată de oamenii de afaceri și de persoanele cu funcții înalte.

Se pare că purtarea unui costum joacă un rol important în modul în care oamenii îl percep pe un bărbat de genul acesta.

Când porți un costum, ai sentimentul de a fi elegant, de a purta  ceva calitativ, de a fi un individ cu putere și forță și de a avea un statut superior. Costumele au un aspect curat și clar care schimbă modul în care vezi lumea și  felul cum te percep oamenii.

Purtarea unui costum este un alt mod de a te exprima pe tine și de a exprima tipul de persoană care arată cum vrei să fii perceput . Deși un costum poate fi considerat de unele persoane ca fiind prea constrângător sau plictisitor, există multe beneficii asociate cu purtarea unuia. Haideți să înțelegem mai bine aceste beneficii.

Verifică preț Costume bărbați – diferite modele și branduri AICI!

Sunteți tratat într-un mod diferit

Ești tratat diferit atunci când porți un costum în comparație cu ținuta obișnuită de zi cu zi. Atunci când sunteți tânăr și lucrați într-un birou sau în lumea corporatistă, poate fi dificil să obțineți respect din cauza vârstei, deoarece oamenii tind să creadă cu greu că sunteți calificat. Cu toate acestea, această percepție se schimbă foarte mult atunci când purtați un costum.

În realitate, oamenii sunt superficiali și judecă în funcție de aparențe, așa că oamenii au mai mult respect pentru tine, primești un tratament special și mai mulți oameni sunt dispuși să te asculte și să-ți dea o șansă de a-ți expune punctul de vedere pentru că  emani seriozitate, ești demn de încredere, integru și ai succes.

Există o mulțime de lucruri pe care le judecăm în mod automat atunci când vedem oameni, indiferent dacă acele lucruri sunt adevărate sau nu. De asemenea, nu este vorba doar de respectul arătat față de tine, ci și de respectul față de clienții tăi.

Aveți mai multe șanse să obțineți o oportunitate atunci când purtați costum și cravată, deoarece arătați ca un profesionist. Atunci când te prezinți în costum și cravată, înseamnă că ai respect pentru ei, că te îmbraci cu adevărat cu ceva care arată că, contează pentru tine.

Verifică preț Costume bărbați – diferite modele și branduri AICI!

Costumele sunt surprinzător de confortabile și practice

Costumele sunt foarte confortabile, mai ales atunci când sunt croite și se potrivesc perfect pentru tipul tău de corp. Puteți schimba lucrurile în funcție de anotimpuri și de vreme. Deși o vestă nu este, din punct de vedere tehnic, un costum, ea se încadrează în această ținută și, atunci când este purtată cu pantaloni, vă va oferi în continuare un aspect curat și proaspăt pe vreme caldă, în timp ce iarna puteți alege o altă combinație de costum pentru a-l suprapune cu o jachetă etc., pentru a vă ține de cald.

Costumele sunt, de asemenea, mai versatile, deoarece nu trebuie să le purtați în mod tradițional.

Un costum este, de asemenea, simplu și elimină o mulțime de presupuneri, deoarece aveți deja un costum din două piese care se asortează bine.

Atunci când nu sunteți obișnuiți cu cravatele, vi se pot părea puțin neobișnuite și incomode, dar acest lucru se schimbă în timp, pe măsură ce vă obișnuiți cu ele. Ele te fac să te simți mai profesionist, ceea ce face minuni în a te pune într-o stare de spirit potrivită pentru ziua de lucru.

În general, nu poți fi niciodată prea bine îmbrăcat atunci când porți un costum.

Dacă se întâmplă să fiți invitat la o petrecere după serviciu și nu aveți timp să vă schimbați costumul și ajungeți acolo, iar toată lumea este îmbrăcată în haine mai mult sau mai puțin casual, dacă vă scoateți sacoul și cravata, vă suflecați mânecile și vă descheiați câțiva nasturi, veți avea un aspect elegant și casual și vă veți potrivi perfect în peisaj.

Verifică preț Costume bărbați – diferite modele și branduri AICI!

Costumele tind să pună accentul pe punctele forte ale corpului unui bărbat

Indiferent dacă sunteți deja în formă maximă sau încercați să slăbiți, un costum funcționează în toate cazurile. Căptușeala de pe umerii costumului face ca umerii să pară mai largi.

Atunci când vă încheiați nasturele de la sacou, dați impresia că aveți o talie îngustă și aveți tendința de a sta drept și de a avea o postură mai bună, ceea ce contribuie în mare măsură la o prezentare mai bună. Acest lucru duce la accentuarea și evidențierea tuturor părților bune ale unui bărbat.

Nicio altă piesă de îmbrăcăminte masculină nu te face să ai atâta încredere în tine, nu ca să te lauzi și să te dai mare, ci doar ca să fii. De asemenea, te aduce în atenția doamnelor, pentru că ele adoră întotdeauna un bărbat într-un costum bine croit.

Verifică preț Costume bărbați – diferite modele și branduri AICI!

Un costum va fi întotdeauna la modă

Deși bărbații nu mai poartă costume la fel de mult ca pe vremuri, când te uiți în trecut, poți vedea clar că costumele erau populare chiar și atunci. Tăieturile, modelele, imprimeurile și siluetele se pot schimba, dar nu se demodează niciodată.

Verifică preț Costume bărbați – diferite modele și branduri AICI!

Ce fel de costume ar trebui să dețină un bărbat?

Când vine vorba de costume, poate fi greu să te hotărăști ce modele să ai pentru diferite ocazii. Au fost recomandate următoarele:

  • Un costum bleumarin este un costum perfect . Atât de mult contează încât este asemănat cu o rochie neagră pe care orice femeie ar trebui să o aibă în garderobă.
  • Un costum gri/ cărbune cu un singur nasture, este perfect pentru acele evenimente la care nu vrei să arăți prea formal.
  • Un costum negru de dineu este un must-have pentru acea ocazie în care are loc un eveniment black-tie. Asigurați-vă că este croit perfect și că vă vine ca un vis.

Concluzie

Este vorba despre prima impresie creată. Este bine să ai un costum în cazul în care ai nevoie de unul pentru anumite ocazii, cum ar fi nunțile și interviurile de angajare, pentru că niciodată nu vei simți că îți lipsește ceva sau că te prezinți greșit.

Ceea ce porți transmite lumii un anumit lucru, iar dacă încerci să transmiți putere, succes și stabilitate, atunci un costum este o alegere excelentă.

Verifică preț Costume bărbați – diferite modele și branduri AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care