Ce tip de echipament moto este necesar pe timp de ploaie?

echipament moto necesar pe timp de ploaie

Atunci când sunteți un motociclist pasionat, vă doriți să mergeți pe toate tipurile de vreme. Dacă nu v-ați pregătit temeinic, s-ar putea să fiți prins fără echipamentul sau protecția corespunzătoare pentru vreme ploioasă.  În rândurile ce urmează, veți descoperi ce tip de echipament moto este necesar pe timp de ploaie.

Dacă vă place să vă conduceți motocicleta, la un moment dat, veți fi prins de ploaie. Poate chiar plănuiți să mergeți pe ploaie. Mulți motocicliști se bucură să se plimbe pe asemenea vreme. Unii motocicliști nu vor să meargă niciodată prin ploaie și vor face tot ce pot pentru a o evita.

Dacă vă place să vă conduceți motocicleta pe vreme ploioasă sau sunteți nou în ale motociclismului, trebuie să vă asigurați că sunteți pregătit pentru orice. Acest lucru include și condițiile meteorologice.

Continuați să citiți acest articol pentru a afla totul despre ce tip de echipament pentru motocicletă este necesar pe timp de ploaie pentru a vă menține uscat.

Verifică preț Echipamente moto (căști, mănuși, pantaloni, jachete etc.) AICI!

Care este scopul unui echipament moto pe timp de ploaie?

Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să luați în considerare purtarea unui echipament pentru vreme ploioasă, în timp ce conduceți motocicleta. Echipamentul de ploaie pentru motociclete menține corpul uscat, la o temperatură optimă. Acest echipament moto special creat pentru bărbați și femei. fiind impermeabil chiar și în fața ploilor torențiale.

Indiferent dacă sunteți motociclist sau nu, rețineți că este oricum dificil să vedeți motocicliștii, cu atât mai mult în condiții de ploaie.

Cu cât plouă mai tare, cu atât mai greu este să vezi pe cineva pe motocicletă. Pantalonii de ploaie și jachetele de ploaie au zone reflectorizante, inclusiv o bandă reflectorizantă destul de mare, și o mulțime de culori, pentru a spori vizibilitatea celorlalți participanți la trafic.

Ploaia face ca totul să fie alunecos. Atunci când purtați echipamentul adecvat, cizmele și mănușile, vă vor ajuta să mențineți aderența atunci când folosiți frâna, schimbătorul de viteze și ambreiajul.

Verifică preț Echipamente moto AICI!

Tipuri de echipament de ploaie pentru motociclete

Există mai multe tipuri de echipament de ploaie pentru motociclete. Aceste echipamente impermeabile atunci vor fi purtate și atunci când mergeți pe o motocicletă în condiții de off-road.

Căști de motocicletă

Deși este posibil să nu existe o cască specifică pentru a fi purtată pe timp de ploaie, o cască este ceva ce ar trebui să purtați întotdeauna, indiferent de vreme. O cască full oferă protecție optimă împotriva vremii reci, a ploii și a vântului, pe lângă protecția împotriva șocurilor.

Unele căști cu protecție full au găuri de aerisire încorporate în cască. Cel mai bine ar fi să vă amintiți să le închideți înainte de începerea ploii. Dacă închideți orificiile de aerisire după primii stropi, sunteți deja ud.

O cască deschisă nu vă oferă prea multă protecție împotriva ploii. Dacă aveți o cască deschisă, ar trebui să vă luați o vizieră pentru a vă proteja de ploaie. O cască deschisă oferă protecție în caz de accident, dar nu și împotriva ploii.

Dacă doriți să purtați o cască deschisă, atunci procurați-vă o pereche de ochelari de protecție pentru a vă feri ochii de picăturile ploii.

Verifică preț Căști de motocicletă AICI!

 

Jachete de ploaie pentru motocicliști

Există două tipuri diferite de jachete de ploaie pe care le puteți puteți purta atunci când vă urcați pe motocicletă. Una este o jachetă rezistentă și impermeabilă, în timp ce cealaltă este o pelerină ușoară de ploaie.

O pelerină ușoară și impermeabilă se poartă peste o jachetă de motocicletă obișnuită. Indiferent de cea pe care o alegeți, asigurați-vă că are un guler suficient de înalt.

Jacheta trebuie stânsă bine pe gât pentru a împiedica scurgerea apei în interiorul jachetei. În plus, ambele tipuri de jachete ar trebui să aibă mâneci bine strînse în jurul încheieturilor. Acest lucru împiedică apa pătrundă sub mâneci și să se scurgă mai departe.

Dacă optați pentru o jachetă de ploaie ușoară, trebuie să vă asigurați că aceasta vi se potrivește corespunzător. Nu uitați că se pune peste jacheta obișnuită de motociclist. Nu poate fi prea mică sau strâmtă, pentru a putea aluneca cu ușurință peste jacheta obișnuită.

Nu ar trebui să  vă incomodeze în niciun fel. Dacă jacheta de ploaie este prea mare, s-ar putea să se umfle în timp ce mergeți cu motocicleta, iar apa ar putea intra înăuntru.

Jachetele de ploaie pentru motociclete vă oferă o protecție minimă împotriva vremii furtunoase. Nu este plăcut să simți cum ploaia se lovește de corpul tău. Veți fi fericit să aveți o protecție suplimentară.

Dacă optați pentru acest tip de jachetă, este posibil să doriți să folosiți un spray special pentru a o face impermeabilă și pentru a vă asigura că rămâneți uscat, chiar și în în ploaie. De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea spray-ului impermeabil pe orice jachetă care pretinde că este impermeabilă.

Verifică preț Pelerină moto AICI!

Pantaloni de ploaie pentru motocicliști

Motocicletele cu parbriz vă oferă o oarecare protecție împotriva ploii, a vântului și a temperaturilor scăzute. În plus, parbrizul oferă o anumită protecție pentru partea superioară a corpului dumneavoastră. Cu toate acestea, picioarele tale se vor uda.

Chiar dacă motocicleta dvs. are o protecție completă, cum ar fi aripi, pentru a vă proteja picioarele, stropii de pe șosea și ceața tot vă vor uda picioarele. Mulți motocicliști aleg să nu poarte pantaloni de ploaie, dar aceștia pot face o treabă excelentă în a vă feri de umezeală.

Există două tipuri de pantaloni de ploaie. Un tip îl reprezintă o pereche de pantaloni de motociclist obișnuiți, care au ca scop principal să vă protejeze în caz de accident. Această opțiune de echipament este, de asemenea, impermeabilă.

Celălalt tip îl reprezintă o pereche ușoară de huse de ploaie pe care le puteți trage peste pantalonii de motociclist atunci când aveți nevoie de ele. Indiferent de tipul de pantaloni pe care îl alegeți, ambele variante ar trebui să aibă manșete elastice care să se închidă în jurul gleznelor și talie elastică, pentru a preveni pătrunderea apei.

Unii pantaloni de ploaie sunt de tip salopetă , ceea ce înseamnă că acoperă zona care include partea din față a trunchiului tău. Aceștia vă oferă un pic mai multă protecție împotriva unui drum umed și a vremii ploioase.

Unii pantaloni de ploaie pentru motocicletă au niște curele elastice care mențin pantalonii la locul lor, prin prinderea lor pe sub cizme. Acest lucru îi împiedică să urce pe picior și să-l lase neprotejat. În cele din urmă, mai există și pantaloni impermeabili cau au bretele.

Aceste bretele ajută la menținerea pantalonilor la locul lor, indiferent dacă stați în picioare, mergeți sau sunteți călare pe motocicletă.

Vreți să vă asigurați că pantalonii moto vi se potrivesc corect. Dacă sunt prea strâmți, probabil că veți simți înconfortabil. Dacă sunt prea largi, vor flutura în timp ce mergeți cu motocicleta.

 

Verifică preț Pantaloni pentru motocicletă AICI!

Combinezon de ploaie pentru motocicliști

Costumele dintr-o singură bucată vă oferă avantajul de a nu permite picăturilor de ploaie să se strecoare la nivelul taliei. Nu va faceți griji: pentru confort sporit, acești pantaloni sunt prevăzuți cu o talie elasică. Deoarece sunt dintr-o singură bucată, nu există nicio parte care ar putea fi prea strâmtă.

Deoarece îi purtați doar atunci când plouă, trebuie să îi depozitați pe motocicletă, atunci când nu îi folosiți. Un costum dintr-o singură piesă este mai ușor de pliat și foarte mai compact.

Acest costum de ploaie nu risipește spațiul de depozitare pe care îl oferă motocicleta dumneavoastră.Un costum dintr-o singură piesă nu este la fel de voluminos ca un costum din două piese. Un costum din două piese nu este la fel de ușor de îmbrăcat și de scos ca o opțiune formată dintr-o singură piesă.

Este posibil să trebuiască să vă scoateți cizmele pentru a vă pune un costum din două piese. Poate doriți să luați în considerare acest lucru atunci când trebuie să vă opriți pentru o pauză la baie. De asemenea, trebuie să fiți atenți atunci când vă puneți acest costum.

Dacă observați că plouă, trebuie să trageți pe dreapta și să vă puneți acest costum. Un costum dintr-o singură bucată vă va menține corpul mai cald.

Verifică preț Combinezon pentru motocicletă AICI!

Mănuși impermeabile pentru motocicletă

Precum în cazul altor tipuri de echipament de ploaie pentru motociclete, există două tipuri diferite de mănuși din care puteți alege. În primul rând, există mănuși de purtat pe motocicletă care sunt făcute pentru a fi purtate zilnic.

Aceste mănuși sunt, de asemenea, impermeabile. În al doilea rând, există, protecții pentru mănușile pe care le puteți purta când plouă. ele se pun pe deasupra mănușilor standard și depozitează pe motocicletă, atunci când nu le purtați.

Atunci când mănușile sunt etichetate ca fiind impermeabile, ele vor beneficia totuși de un strat de spray de impermeabilizare. În plus, protecțiile de ploaie pe care le puneți peste mănuși vă oferă o protecție mai bună împotriva ploii și a vremii umede, mai ales atunci când vorbim despre o ploaie torențială.

Acestea sunt o opțiune excelentă atunci când faceți o plimbare lungă și sunteți expus la intemperii, pentru o perioadă lungă de timp.

Mănușile au o parte care se extinde mult peste mâneci. Un lucru de luat în considerare este că, în anumite cazuri, dinamica vântului creează o forță care împinge ploaia în josul mânecii și în mănuși. De obicei, nu vă dați seama de acest lucru decât atunci când se întâmplă.

Dacă aveți aceste mănuși impermeabile și descoperiți că apa ajunge în partea de jos a mănușilor și în mânecă, puteți pune mănușa pe sub mâneca jachetei.

Este esențial să vă păstrați mâinile calde și uscate atunci când conduceți, pentru a vă asigura că aveți control asupra motocicletei. Atunci când drumurile și vremea sunt umede, este și mai important să vă luați măsuri de precauție pentru a vă asigura capacitatea de a păstra controlul.

Dacă mâinile vă sunt reci și umede, probabil că sunt amorțite. Atunci când sunt amorțite, nu sunteți capabil să reacționați rapid. Dacă trebuie să frânați pe ploaie, aveți nevoie de un plus de dexteritate și îndemânare.

Verifică preț Mănuși pentru motocicletă AICI!

Cizme de moto impermeabile

La fel ca toate celelalte opțiuni de echipament de ploaie, cizmele de purtat pe motocicletă, impermeabile, vin în două opțiuni diferite. Cizmele de motocicletă obișnuite sunt în mod natural impermeabile. Acestea vă protejează automat picioarele de apă.

De asemenea, puteți găsi huse de ploaie pentru ele. Le puteți depozita pe motocicletă până când aveți nevoie de ele. Trebuie doar să le trageți peste cizme, înainte ca acestea să se ude.

Ar trebui să aveți grijă și să vă întrețineți regulat cizmele de motocicletă pentru a vă asigura că acestea rămân impermeabile. Protecțiile de ploaie pentru cizmele dumneavoastră sunt fabricate din cauciuc sau nailon și asigură un grad ridicat protecție împotriva apei.

Cele fabricate din cauciuc sunt mai durabile, dar nu se întind pe cizme la fel de bine ca cele din nailon. Aceste huse asigură o acoperire suficientă chiar și în cazul unei ploi torențiale.

 

Verifică preț Cizme / Ghete moto – diverse branduri AICI!

Bagaje moto impermeabile

Bineînțeles că bagajele impermeabile de pe motocicletă nu pot proteja persoana care conduce  în acest timp, dar pot proteja obiectele pe care le transportați. Vreți să vă asigurați că aveți haine uscate, atunci când vă opriți.

Atunci când bagajul este impermeabil și faceți o călătorie lungă, este posibil să doriți să vă împachetați obiectele în pungi de plastic, sigilate și impermeabile.

Acest lucru vă ajută să vă păstrați lucrurile în siguranță și uscate, și în cazul în care bagajul  nu se menține impermeabil. De asemenea, puteți achiziționa pungi mari de plastic care pot fi vidate și cărora li se poate elimina aerul. Acest lucru permite ca obiectele să fie mai compacte și să ocupe mai puțin spațiu.

Verifică preț Cutii portbagaj moto – diferite dimensiuni AICI!

Din ce materiale este construit echipamentul de ploaie?

Acum că am aflat cât este de important echipamentul de motociclist rezistent la apă, trebuie să știm că nu toate echipamentele sunt fabricate la fel. Depinde, de asemenea, de cât de mult timp veți merge pe motocicletă și de cât de severă va fi vremea, în vederea menținerii impermeabilității.

Costul nu ar trebui să fie singurul element căruia îi acordați atenție atunci când vine vorba de echipament, dar în acest caz, primiți ceea ce plătiți. Cu cât echipamentul costă mai mult, cu atât mai multe șanse există ca acesta să se mențină impermeabil

Materiale textile respirabile și impermeabile

Materialele textile, respirabile și impermeabile au în ele pori mici, mai mici decât picăturile de apă și mai mari decât vaporii de apă. Dimensiunea acestor pori ține apa afară, în timp ce apa evaporată se pierde, în același timp.

Există multe companii diferite care produc acest tip de material textil, impermeabil.

Material PVC

Există mulți pantaloni de ploaie și jachete fabricate din PVC. PVC este prescurtarea de la clorură de polivinil. Acest material este un polimer ușor și complet impermeabil. Nu este foarte respirabil.

Cusături sigilate

Atunci când cusăturile sunt realizate,  fac mici găuri în echipament. Acest lucru face ca apa să poată pătrunde ușor. Cusăturile sunt sigilate chimic, lipite sau acoperite ulterior pentru a le menține impermeabilitatea. Nu contează dacă cusăturile sunt sigilate sau lipite – oricare din metode este la fel de eficientă.

Material DWR

DWR înseamnă „rezistent la apă” (durable water repellent). Majoritatea echipamentelor pe care le găsiți sunt tratate cu DWR pentru a împiedica apa să se acumuleze pe partea exterioară a echipamentului. Atunci când există multă apă pe echipament, acesta din urmă poate fi îngreunat.

Atunci când echipamentul a fost tratat cu DWR, apa se adună pe partea exterioară a echipamentului, astfel încât se poate scurge cu ușurință. Pe măsură ce trece timpul, DWR-ul se uzează, dar poate fi tratat cu un nou strat.

Panouri rezistente la căldură

Atunci când găsiți o pereche bună de pantaloni împotriva ploii, aceștia vor dispune de panouri rezistente la căldură. Aceste panouri se află în interiorul părții inferioare a piciorului. Ele previn topirea care poate fi cauzată de căldura emanată de motor și de eșapament.

Clapetă de furtună sau jgheaburi de ploaie pentru fermoare

Atunci când aveți fermoare neacoperite pe echipamentul de motocicletă, acestea pot permite apei să intre în echipamentul dumneavoastră. Viteza cu care mergeți pe motocicletă poate crea o forță care va împinge apa prin fermoare.

Dacă fermoarele sunt prevăzute cu clapete speciale de furtună, aceasta vor acoperi fermoarul, astfel încât apa să nu-l lovească direct. Există jachete de ploaie care au așa numite mici jgheaburi de ploaie pe interiorul fermoarului. Aceste jgheaburi țin apa departe de fermoar.

Verifică preț Echipamente moto AICI!

Echipament moto împotriva ploii – întrebări frecvente

Ce ar trebui să port atunci când plec într-o excursie cu motocicleta?

Există unele echipamente pe care doriți să le purtați de fiecare dată când vă urcați pe motocicletă pentru o călătorie. Trebuie să purtați o cască, protecție pentru ochi, jachetă, mănuși, pantaloni și cizme. Asigurați-vă că aveți echipament moto de ploaie la îndemână, în caz că prindeți vreme rea.

Există ceva ce nu ar trebui să port în timp ce conduc o motocicletă?

Atunci când mergeți pe motocicletă, nu ar trebui să purtați o fustă sau o rochie. Există atât de multe motive pentru care purtarea acestor articole reprezintă o idee proastă. Dacă ați fi implicat într-un accident în timp ce purtați o rochie sau o fustă, cu siguranță ar fi îngrozitor.

Deși ideea de a purta o fustă pe motocicletă poate părea poetică, aceasta este periculoasă. Atunci când mergeți sau conduceți o motocicletă, singurul lucru sigur pe care trebuie să-l purtați sunt pantalonii.

Nu există legi care să vă împiedice legal să purtați alte haine decât pantaloni atunci când sunteți pe motocicletă, dar nu este o idee prea bună. Nu ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a purta pantaloni scurți în timp ce vă aflați pe motocicletă, chiar veți vedea oameni care o fac.

Dacă purtați pantaloni scurți, picioarele sunt expuse și este posibil ca acestea să sufere arsuri de la motor și de la țevile de eșapament ale motocicletei.

Pot purta adidași în timp ce conduc o motocicletă?

Nu este o idee bună să purtați adidași sau orice alt pantof care nu se recomandă drept o cizmă de motociclist. Motivul pentru care nu recomandăm purtarea pantofilor nespecifici este că, în cazul unui accident, picioarele și gleznele sunt primele care se lovesc de sol.

Este foarte probabil ca motocicleta să cadă pe piciorul sau pe glezna dumneavoastră.

Dacă purtați încălțăminte specială de motocicletă, șireturile pantofilor s-ar putea prinde cu ușurință în frână sau în maneta de schimbare a treptelor de viteză. Deși poate doriți să purtați o pereche de pantofi eleganți, ar trebui să vă limitați opțiunile la cizmele moto.

Verifică preț Echipamente moto (căști, mănuși, pantaloni, jachete etc.) AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care