Ce este un sutien pentru tricou (fără cusături)?

Sutien pentru tricou

Un sutien pentru tricou vă permite să ascundeți faptul că purtați sutien, deoarece acesta nu se vede sub haine. Aceste sutiene fără cusături, dintr-o bucată, oferă confort și ridicarea bustului sub orice tip de top, chiar și tricouri subțiri sau costume purtate de dansatori (costum dintr-o singură piesă care se mulează pe corp).

Cu peste 21 de modele de sutien pe piață astăzi, s-ar putea să vă întrebați pe care să îl porți. Fiecare sutien diferă în ceea ce privește acoperirea, bretelele, forma cupei, banda și materialele. Unele se închid în față, altele în spate, iar altele nu au închidere. Doar le tragi peste cap. De fapt, puteți găsi variații chiar și la umilul sutien tricou.

Bineînțeles că nu porți sutienul pentru tricou/fără cusături (t-shirt bra), cunoscut și sub denumirea de tee shirt bra, doar cu tricouri.

De fapt, funcționează cel mai bine dintre numeroasele tipuri de sutien pentru purtarea de zi cu zi, mai degrabă decât un sutien de sport robust, de aceea sutienul pentru tricou este un must-have (obligatoriu) pentru fiecare femeie activă.

Un sutien pentru tricou folosește un design cu acoperire medie sau completă a bustului, bretele anti-alunecare, o bandă potrivită, cupe netede, fără cusături și un design confortabil în general. Sutienele pentru tricou pot folosi un design cu sârmă sau fără sârmă.

Nu veți vedea un sutien pentru tricou sub haine, de aceea este numit fără cusături, chiar și când vorbim de tricouri subțiri sau maiouri, dar oferă suficient sprijin bustului pentru a vă simți confortabil.

Acest tip de sutien vă permite să purtați orice și să obțineți o siluetă netedă, fără linii/cusături. Gândește-te la acesta ca la Spanx pentru bustul tău. Nu veți avea linii/cusături vizibile de sutien purtând acest sutien. De aceea este denumit și sutien de contur (contour bra).

Iată lucrul care derutează mulți oameni. Poți avea un sutien de tricou model sutien balcon (balconette) sau un model de sutien cu jumătate de cupă (demi bra). Puteți avea un sutien de tricou cu acoperire medie (mid-coverage) sau un sutien de tricou cu acoperire completă (full-coverage).

Lucrul care face dintr-un sutien de tricou un sutien de tricou se referă la faptul că nu se vede când porți un top subțire. Poate avea orice model, așa că ai putea avea un sutien de tricou push-up.

Acest lucru face lucrurile grozave dacă ai un tricou decoltat rotund și adânc tip scoop pe care îl iubești și vrei un sutien grozav cu care să-l porți.

De asemenea, este minunat să cumperi un asemenea sutien dacă ai bustul mai mare și detești ieșirea sânilor din cupele sutienului atunci când te apleci, deoarece poți cumpăra un sutien de tricou cu acoperire completă (full-coverage), astfel încât materialul care leagă cele două cupe de sutien între ele ajunge mai sus.

Verifică preț Sutiene fără cusături – diverse modele AICI!

O scurtă istorie a sutienului pentru tricou

Deși anul a trecut rapid peste istorici, la începutul anilor 2000, au apărut primele sutiene de tricou, denumite uneori sutiene de contur (contour bra). A fost pentru prima dată când sutienele au folosit un design dintr-o singură piesă cu cupe fără cusături.

Asta spune multe, deoarece sutienele au evoluat enorm de la stróphionul purtat în Grecia și Italia antice, apoi corsetul din Evul Mediu. Primul sutien așa cum îl știm noi, sau aproximativ, a debutat în 1859 de la Henry S. Lesher.

Concurența sa, Luman L. Chapman, a apărut cu primul lor design patru ani mai târziu. În 1876, Olivia Flynt a produs primul sutien destinat femeilor cu bustul mai mare.

În 1889, designerul francez Herminie Cadolle și-a îmbunătățit modelele sale de sutiene prin introducerea unui fir cauciucat, numit elastic. În 1893, Marie Tucek a brevetat și a prezentat femeilor din SUA ceea ce va fi primul sutien cu sârmă.

Deci, spune multe că niciun designer nu a folosit un model fără cusături dintr-o singură piesă până în anii 2000.

Verifică preț Sutiene fără cusături – diverse modele AICI!

De unde să cumpăr sutiene pentru tricou

Mergeți la magazinul dvs. local și cereți unui profesionist în domeniu să vă măsoare și să vă calculeze mărimea universală. Aceste persoane te pot ajuta să înveți cele 21 de tipuri de sutiene și care dintre ele s-ar potrivi cel mai bine sânilor tăi.

Alocarea de câteva ore cu câteva prietene pentru a face din aceasta o zi de cumpărături distractivă o va face mai puțin grea. Puteți râde împreună despre toate sutienele caraghioase pe care le încercați, iar unele vor arăta caraghios cu adevărat.

Toate vă veți găsi mărimea potrivită și ar trebui să puneți deoparte suficienți bani pentru a vă cumpăra cel puțin trei sutiene. Asta înseamnă că trebuie să intri în magazin cu aproximativ 120 USD de cheltuit.

Verifică preț Sutiene fără cusături – diverse modele AICI!

Ce sutiene pentru tricou să încerci

Câteva branduri oferă niște sutiene pentru tricou grozave. Printre ele se numără Calvin Klein și La Perla. Încercați Vera Wang și, bineînțeles, Wonderbra.

Cumpărați după forma sânilor dvs. Sigur, un sutien balconette ar putea părea grozav, dar nu va fi sexy de purtat dacă sânii tăi cad din el de fiecare dată când te apleci. Costurile acestor opțiuni variază de la aproximativ 45 USD la 150 USD.

Încercați următoarele dacă s-ar potrivi formei sânilor dumneavoastră:

  • Sutien de tricou Tess
  • Sutien căptușit Marion Contour
  • Sutien push-up Matilda
  • Sutien Lynn Y-Back cu închidere în spate/ în față
  • La Perla Souple Contour Bra,
  • Cosabella Soire Confidence Demi Bra,
  • Victoria’s Secret Lightly Lined Full-Coverage Convertible Bra,
  • Sutien cu sârmă Only Hearts Second Skins
  • Sutien de tricou Calvin Klein Perfectly Fit Modern Full Coverage T-Shirt Bra

Verifică preț Sutiene fără cusături – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente despre un sutien pentru tricou

Această categorie principală masivă de sutiene stârnește multe întrebări. Le vom aborda pe cele mai frecvente.

Ce ar trebui să cauți într-un sutien pentru tricou?

De vreme ce potrivirea pe bust a sutienului fără cusături, invizibilă sub top sau rochie este esențială, aveți nevoie de un sutien pentru tricou de mărime corectă, perfect potrivit pe bustul și corpul dvs..

Ar trebui să alegeți doar un sutien din care bustul să nu iasă sau care să nu prezinte denivelări pe cupă atunci când îl purtați. Căutați un producător care oferă și modele cu jumătate de cupă.

Ce forme de sâni arată cel mai bine în sutienele pentru tricou?

Cele mai multe forme de sâni pot purta cu ușurință aceste sutiene. Cele mai bune forme pentru a purta un astfel de sutien sunt sânii atletici, în formă de clopot/pară și relaxați, deoarece acest tip de sutien ridică și modelează sânii.

Care este diferența dintre un sutien pentru tricou și un sutien de contur?

Un sutien de contur este un tip de sutien pentru tricou. Un sutien de contur poate avea ornamente precum dantelă sau găurele, dar un sutien pentru tricou folosește un design minimalist exclusiv și nu prezintă aceste tipuri de ornamente.

Ambele tipuri de sutien folosesc o căptușeală ușoară plus căptușeală din spumă. Ambele asigură o acoperire adecvată a sânilor sub un top/tricou, astfel încât liniile/cusăturile sutienului să nu se vadă.

Ce face un sutien de contur?

Un sutien de contur evidențiază sânii unei persoane, dar nu adaugă volum sânilor, așa cum fac sutienele căptușite (padded bra). Acest tip de sutien nu se vede sub rochii bodycon, costume de dans, pulovere mulate, rochii pulover etc.

Deși un sutien fără căptușeală poate avea același efect, aceste sutiene nu măresc sânii creând iluzia de simetrie.

Căptușeala ușoară a acestui sutien ascunde și zona sfârcurilor, astfel încât persoana nu arată niciodată nepotrivit. Căptușeala complet turnată a unei cupe este disponibilă de obicei ca un sutien cu sârmă pentru un sprijin suplimentar.

Un sutien pentru tricou este întotdeauna un sutien de contur?

Un sutien de contur este un tip de sutien pentru tricou, dar nu toate sutienele pentru tricou sunt sutiene de contur. Un sutien pentru tricou poate fi disponibil necăptusit sau căptușit, cu sârmă sau fără sârmă. Un sutien de contur este disponibil cu cupe nedetașabile, complet căptușite.

Când scoateți un sutien de contur, forma cupei se păstrează.

Cum ar trebui să se potrivească pe bust și pe corp un sutien pentru tricou?

Potrivirea sutienului tău contează întotdeauna, dar contează cel mai mult atunci când vine vorba de sutiene pentru tricou și sutiene sport. Trebuie să ai un sutien care a cărui bandă din jurul trunchiului să se potrivească bine și ale cărui cupe să mențină complet și să conțină țesutul mamar.

Ar trebui să poți pune doar două degete între banda sutienului și pielea ta. Faceți același test cu bretelele sutienului pentru a vă asigura o potrivire adecvată. Orice spațiu mai mare decât atât provoacă goluri sau denivelări ale cupelor.

Ar trebui să merg în magazin pentru a alege măsura corectă sutienului?

Poți avea un sutien care să ți se potrivească perfect! Trebuie doar să stabiliți o întâlnire pentru măsura corectă a sutienului la un magazin mare. Acum, ați putea spune, Victoria’s Secret oferă astfel de ședințe, dar iată de ce ar trebui să săriți peste oferta lor și, în schimb, să vizitați și magazine mai accesibile.

Un magazin universal folosește un sistem universal de măsurare pentru a calcula mărimea sutienului tău. Un magazin universal vinde mai mulți designeri, așa că trebuie să folosească un singur sistem care oferă o potrivire perfectă, indiferent de producătorul sutienului.

Când ești măsurat la Victoria’s Secret sau la alt magazin de lenjerie de specialitate, ei îți iau măsura strict pentru linia lor de sutiene.

S-ar putea ca această măsură să nu funcționeze pentru alte branduri. Internetul este plin de femei care se plâng cu privire la mărimile pe care le-au făcut la magazinele de lenjerie, dar se bucură de mărimea pe care au obținut-o la magazinul local universal.

Pur și simplu nu te poți plânge de mărimea obținută de la cineva care nu are nimic de câștigat din decizia ta. La o programare de obținere a mărimii corecte a sutienului tău, profesionistul vă măsoară sânii și trunchiul, inclusiv mărimea peste bust și sub bust.

Acești profesioniști folosesc o formulă larg acceptată pentru a determina mărimea sutienului tău. În cele din urmă, ei aleg câteva sutiene pe care le încerci pentru a vedea care producător ți se potrivește cel mai bine.

O potrivire adecvată vă ridică sânii, îi modelează, vă ajută să vă susțineți partea superioară a spatelui și vă poate ridica umerii. Montatorul de sutien (bra fitter) discută, de asemenea, nevoile dumneavoastră specifice pentru a vă ajuta să găsiți sutienele ideale de mai multe tipuri pentru corpul dumneavoastră.

Acest lucru vă permite să părăsiți magazinul cu un sutien pentru tricou, un sutien racerback pe care îl puteți purta cu maiouri, un sutien sport care împiedică sânii să se miște în sus și în joc când alergi sau mergi cu bicicleta și un sutien fără bretele sau convertibil care îți susține bustul atunci când porți un rochie fără mâneci.

Ce sutien pentru tricou ar trebui să porți?

Forma sânilor fiecărei femei diferă, la fel ca și contextul lor. Ai nevoie de un sutien care să se potrivească tipului tău de sân și părții superioare a trunchiului.

Sânii mici: sutienele pentru tricou Balconette sau sutienele pentru tricou demi (cupă semi) reprezintă cea mai bună alegere.

Sânii grei în partea de jos: sutienele pentru tricou Balconette sau sutienele pentru tricou demi (cupă semi) reprezintă cea mai bună alegere.

Sânii mari peste tot: sutienele pentru tricou cu acoperire completă (full-coverage) care vă acoperă complet sânii reprezintă cea mai bună alegere.

Umeri îngusti: sutiene pentru tricou racerback cu închidere în față reprezintă cea mai bună alegere.

Mobilitate limitată: sutienele pentru tricou cu închidere în față reprezintă cea mai bună alegere.

Cum speli un sutien pentru tricou?

În mod ideal, sutienelor le place să fie spălate manual în apă rece. Majoritatea femeilor moderne nu au timp pentru asta, de aici și acele pungi de plasă frumoase pe care le vezi în magazinele alimentare și în farmaciile întâlnite în zona de spălătorie.

Plasarea sutienelor în punga din plasă care se închide cu fermoar le protejează pe acestea în mașina de spălat. Împiedică cupele să se deformeze, iar sistemele de închidere moș și babă să nu se prindă de altă îmbrăcăminte.

Spălați-le cu detergent delicat și fără balsam de rufe. Puteți să vă uscați sutienele așezându-le pe o zonă plată sau atârnându-le pe un umeraș la mijlocul lor. Evitați să le uscați în uscător atunci când este posibil, deoarece căldura face ca elasticul să se strice. Uscați-le doar dacă este absolut necesar.

Tocmai m-am mutat pe cont propriu. De ce îmi pasă atât de mult de sutienele mele? Pot să-mi cumpăr mai multe.

Dacă tocmai te-ai mutat singură, sunt șanse destul de mari să nu ai o idee exactă despre cât costă majoritatea articolelor. Un sutien obișnuit pentru femei costă între 40 și 50 USD. Dacă porți o mărime greu de găsit, prețul poate crește la aproximativ 100 USD per sutien.

Dacă părinții tăi le cumpărau pentru tine și ești obișnuită să porți un sutien curat în fiecare zi, poți face calculele destul de ușor.

Ai putea cheltui până la 350 USD doar pentru sutiene dacă porți o mărime medie. De aceea mama ta urmărește vânzările de lenjerie cu reducere (foundation sales sau lingerie sales în S.U.A.).

Totuși, cumpărarea de sutiene ieftine, de bază, nu vă economisește bani, deoarece de obicei ele nu se potrivesc. Ajungi cu un sutien nepotrivit care doare la purtare, care ți se înfige în umeri sau se vede sub haine.

Dacă vrei chiloței asortați cu fiecare sutien, pregătește-te să investești încă un minim de 150 de dolari, dacă nu prinzi o reducere. În loc să irosești 500 USD pe lenjerie de corp la fiecare câteva luni, poți să cumperi o pungă din plasă pentru 2 USD și să-ți faci timp pentru a încheia fiecare sutien înainte de a-l pune în punga de plasă.

Puteți cheltui mai bine cei 500 de dolari, pe chirie de exemplu!

Cum se realizează (modelează) cupa sutienului?

Producătorii modelează materialul pe o formă de sân de metal, apoi aplică căldură pentru a modela materialul pentru o formă de sân fără cusături. Această formă rotundă ajută femeile cu sânii asimetrici să obțină un aspect mai simetric. Acestea pot adăuga căptușeală (padding) la cupa cu sânul mai mic pentru a-și echilibra sânii.

Verifică preț Sutiene fără cusături – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care