15 tipuri diferite de îmbrăcăminte sport pentru femei

Îmbrăcăminte sport pentru femei

Păstrați-vă în formă cu stil purtând aceste diferite tipuri de îmbrăcăminte atletică pe care fiecare femeie ar trebui să le aibă în garderoba lor. Te îmbrăcăm cu tot ce ai nevoie, de la bluze decupate și hanorace până la colanți de alergare și costume de baie.

Având în vedere ascensiunea mișcării de a purta haine de sport și în timpul liber, îmbrăcămintea sport pentru femei a suferit o revoluție și o transformare masivă.

De la bluze decupate și hanorace până la colanți și costume de baie, întreaga dinamică a îmbrăcămintei sportive pentru femei s-a schimbat foarte mult pe baza acestei mișcări, care este practic o tendință în care hainele specifice fitnessului și antrenamentelor sportive pot fi purtate și într-o varietate de alte ocazii și medii.

Aruncați o privire la unele dintre cele mai populare tipuri de îmbrăcăminte sport pentru femei, fiecare cu diferite variante și modele.

Îmbrăcăminte sport pentru femei

Bluze/Topuri

Bluzele sunt unul dintre cele mai importante și esențiale tipuri de îmbrăcăminte activă pentru femei, care sunt disponibile în diferite stiluri și modele. Este foarte important să alegeți un top de bună calitate pentru alergare sau sală, deoarece acestea vă pot afecta performanța.

Există o întreagă varietate de topuri/bluze din care puteți alege în funcție de cel care se potrivește cel mai bine stilului și nevoilor dvs.

 

Maiouri (Tank Tops)

Maiouri (Tank Tops)

Acesta este un tip de tricou fără mâneci, care este purtat de obicei ca jenjerie de corp pe sub o cămașă, atât de bărbați, cât și de femei. Acestea sunt adesea purtate pe sub cămăși și costume, dar cel mai popular și tradițional, maiourile sunt purtate de femei ca îmbrăcăminte sport.

Maiourile sunt o opțiune excelentă de îmbrăcăminte fitness, având în vedere felul în care sunt concepute și fabricate. De obicei, sunt foarte decupate în jurul axilei și decolteului, ceea ce asigură o purtare îndelungată.

De asemenea, ele permit trecerea aerului prin țesătură în timpul unei ședințe intense de antrenament, motiv pentru care veți vedea că majoritatea femeilor poartă maiouri în timpul activității lor sportive.

Un tip special de maiou se numește tricoul cu mușchi (muscle shirt), cunoscut și sub numele de tricou shooter în Statele Unite ale Americii. Ele au fost deosebit de populare în anii 1980 și erau în mod normal asociate cu culturiștii, surferii și de cei pasionați de sală, astfel că au primit acest nume unic.

Maiourile nu au buzunare, nasturi sau guler și, deoarece sunt special concepute pentru o potrivire strâmtă pe corp, sunt adesea confecționate din bumbac țesut (ribbed cotton).

Verifică preț Maiouri (Tank Tops) pentru femei AICI!


Tricouri cu mânecă lungă

Acestea sunt o opțiune excelentă pentru a le include în antrenamentul sau garderoba de fitness a oricărei femei. Tricourile lungi și tricourile cu mânecă lungă sunt un tip de îmbrăcăminte activă pentru femeile care doresc să-și acopere brațele în timp ce se antrenează la sală sau în aer liber.

Aceste tipuri de haine de antrenament sunt grozave în timpul ședințelor de încălzire, unde puteți, de asemenea, să renunțați la maiouri și începe antrenamentul în tricourile cu mânecă lungă. De asemenea, ele sunt deseori menite să fie strâmte pe corp, așa că sunt confecționate din materiale care se lipesc cu ușurință de corp și nu incomodează exercițiile de fitness.

Tricourile și bluzele cu mânecă lungă oferă o serie de avantaje ca îmbrăcăminte activă la îndemână pentru femei. Acestea sunt comode pe perioada antrenamentului și asigură performanțe îmbunătățite. Adesea realizate din poliester de înaltă tehnologie, țesătură care elimină umezeala, aceste tricouri îndepărtează umezeala de pe corp și nu rămân transpirate.

Verifică preț Tricouri sport cu mânecă lungă pentru femei AICI!


Topuri cu bretele și cu bretele în formă de T la spate Racerbacks

Nu tocmai un maiou, dar asemănătoare cu unul, topurile cu bretele Racerbacks se caracterizează prin spatele lor în formă de „T” chiar în zona omoplaților. Această formă unică asigură ușurința și confortul mișcării în timpul activității sportive pentru femei.

Una dintre cele mai bune părți despre topurile Racerbacks este croiala lor uimitoare, care vă ajută să vă expuneți mușchii spatelui și umerii puternici. Ceea ce este chiar mai bun decât aceasta este că atunci când le porți, îți poți verifica cu ușurință mișcările în oglindă în timpul unui antrenament intens și poți analiza modul în care lucrează mușchii tăi.

Deși această îmbrăcăminte de antrenament fără mâneci este purtată atât de bărbați, cât și de femei, el este extrem de benefic pentru femei, datorită confortului sporit și ușurinței de mișcare pe care le oferă. Puteți găsi topuri Racerbacks de cea mai bună calitate la unele dintre cele mai bune branduri sportive, cum ar fi Adidas și Nike și vă duc ședințele de antrenament la un nou nivel.

Verifică preț Topuri sport pentru femei AICI!

Pantaloni

După topuri, pantalonii sunt un alt element vestimentar vital pentru îmbrăcămintea exterioară, care pot ajuta foarte mult performanța și eficiența. Atunci când alegeți pantalonii pentru setul de exerciții fizice pe care le efectuați, este foarte important să alegeți ceva comod, robust, de bună calitate și durabil.

Acestea sunt unele dintre cele mai populare și mai folosite tipuri de pantaloni de fitness pentru femei, fiecare cu propriile caracteristici și beneficii unice.

Pantaloni de trening (Sweat Pants)

Mai des purtați ca pantaloni casual, pantalonii de trening sunt, de asemenea, unul dintre cele mai populare tipuri de îmbrăcăminte activă care sunt purtate de sportivi, atât bărbați, cât și femei.

Prima pereche de pantaloni de trening a fost tricotată simplu, din jerseu gri, și a apărut cândva în anii 1920. Țesătura utilizată în acești pantaloni le-a permis sportivilor să alerge confortabil și de asemenea să se întindă cu ușurință.

Tipurile tradiționale de pantaloni de trening au un stil mai „larg”, deoarece tind să fie destul de lejeri. Cu toate acestea, aceștia sunt acum disponibili în forme care se potrivesc pe forma corpului, care asigură o mai mare flexibilitate și confort, în special în timpul alergării sau ședințelor de antrenament.

Pantalonii de trening sunt de obicei confecționați din materiale care elimină umezeala, cum ar fi poliesterul și bumbacul, ambele având o țesătură deasă. Majoritatea conțin șnururi, benzi elastice în talie și pot avea sau nu buzunare.

Majoritatea femeilor poartă acești pantaloni ca îmbrăcăminte sport la majoritatea evenimentelor sportive și chiar la sala de sport din vremuri destul de vechi. Ei sunt, de asemenea, o opțiune destul de bună pentru vremea rece, deoarece stau aproape de piele și vă pot ține cald cu adevărat.

Verifică preț Pantaloni de trening pentru femei AICI!


Pantaloni scurți de trening (Sweat Shorts)

În timp ce pantalonii scurți de trening sunt purtați cel mai frecvent de bărbați, în zilele noastre sunt purtați și de femei ca îmbrăcăminte activă și pentru sport. Sunt la fel de confortabili ca pantalonii de trening, cu excepția faptului că se usucă rapid, astfel încât reprezintă o opțiune excelentă pentru vară.

Pantalonii scurți de trening oferă o alternativă excelentă la pantalonii scurți din nailon și cu plasă și vă ajută să vă oferiți avantajul necesar pentru a avea o performanță sportivă excelentă. Îi puteți găsi cu ușurință la marile branduri de fitness, cum ar fi Nike sau Adidas, deoarece acestea garantează întotdeauna cel mai bun confort în sală, precum și pe terenul de sport în aer liber.

Cea mai bună parte a pantalonilor scurți este că sunt confecționați din materiale prin care pielea respiră, cum ar fi pânza flaușată sau materialul polar, care sunt grozave pentru a elimina toată transpirația și umezeala. Aceste materiale sunt, de asemenea, incredibil de flexibile, ceea ce face din pantaloni opțiunea ideală de îmbrăcăminte sport pentru o zi cu rezultate!

Verifică preț Pantaloni scurți de trening AICI!


Pantaloni scurți până deasupra genunchiului – Bermude (Bermuda)

Aceste tipuri de pantaloni scurți sunt adesea purtați de femei ca ținute semi-casual și, de asemenea, denumiți pe scară largă ca fiind cea mai bună îmbrăcăminte activă, în special pentru alergare. În mod obișnuit, au lungimea până deasupra genunchiului sau chiar se pot extinde până sub genunchi, ceea ce le conferă lungimea ideală pentru sala de sport și alte sporturi similare.

Pantalonii scurți Bermude nu sunt doar ușor de întreținut și confortabili, dar sunt o opțiune de îmbrăcăminte activă cu impact redus, care nu stresează corpul în niciun fel și care permite femeilor să continue exercițiile de alergare sau de la sală cu lejeritate, fără probleme.

De asemenea, au talie înaltă, ceea ce înseamnă că se așează frumos pe corp și nu vă oferă niciodată neplăceri atunci când vă aflați în mijlocul activității fizice.

Interesant este faptul că în timpul majorității ceremoniilor de deschidere a Jocurilor Paralimpice și Olimpice, echipa sportivă din Bermuda poartă pantaloni scurți roșii Bermuda.

Verifică preț Pantaloni scurți până deasupra genunchiului AICI!


Colanți (Leggings)

În timp ce colanții sau colanții de alergare nu sunt la fel de populari ca pantalonii Capri sau pantalonii scurți de trening, atunci când vine vorba de opțiunile de îmbrăcăminte pentru sport, ei sunt de fapt foarte benefici pentru femeile sportive care sunt mereu în căutarea unor tipuri confortabile de pantaloni de yoga.

Dacă sunteți și dvs. una dintre aceste persoane, poate că ar trebui să vă uitați la produsele Bandier, unul dintre cele mai bune companii de pe piață, care își propune să reinventeze modalitățile prin care femeile își cumpără îmbrăcăminte activă.

Colanții de sport sunt adesea cu talie înaltă și au lungimea până la glezne. Unul dintre cele mai importante avantaje oferite de acest tip de îmbrăcăminte sport este acela că oferă mai multă căldură pe vreme rece, în comparație cu pantalonii de trening.

De asemenea, sunt realizați de obicei cu e țesătură performantă, cel mai bine descrisă ca absorbantă a umezelii, care îndepărtează toată transpirația și umezeala de pe piele în timp ce vă antrenați.

Colanții și colanții de alergare au de obicei un fel de compresie în țesătura lor, care îi ajută să se potrivească pe picioare aproape ca o a doua piele. Acest lucru ajută la asigurarea unui sprijin suplimentar și, de asemenea, îmbunătățește circulația sângelui în picioare.

Această caracteristică se dovedește a fi deosebit de benefică atunci când alergi pe distanțe lungi, deoarece capacitatea lor de a comprima menajează picioarele obosite și îți oferă un avantaj în timpul alergării.

Verifică preț Colanți Sport pentru femei AICI!


Pantaloni Capri

Cunoscuți drept cea mai atractivă îmbrăcăminte exterioară pentru sport, pantalonii Capri sunt un tip de pantaloni de sport care au adesea lungimea până la mijlocul gambei. Sunt excelenți pentru vremea caldă și sunt adesea menționați ca o piesă de bază confortabilă pentru vară, mai ales în timpul ședințelor de antrenament.

Pantalonii Capri sunt adesea confecționați dintr-un material numit spandex, care este un tip de fibră sintetică ușoară care face ca acești pantaloni să se întindă cu ușurință. Această întindere permite lejeritate și confort în timpul ședințelor intense de antrenament, care implică o mulțime de stretching și încordare a mușchilor.

Acești pantaloni tind să fie un pic mai strâmți decât alte tipuri de pantaloni, ceea ce îi face extrem de utili mai ales atunci când trebuie să-ți menajezi picioarele în timpul unor ședințe sportive sau de fitness foarte intense, chiar și în timpul clasei de Pilates sau antrenamentului de mare intensitate (HIIT).

Verifică preț Pantaloni/Colanți Capri AICI!

Șosete

Probabil că nu există o modalitate mai rapidă de a distruge un antrenament uimitor decât purtarea unui tip greșit de șosete. Fie că sunteți un om care merge pe jos în mod normal, fie că sunteți un om care aleargă mult sau faceți maraton, purtarea șosetelor greșite vă poate strica întreaga ședință de fitness.

Atunci când alegeți șosetele de antrenament, este extrem de important să luați în considerare factori precum suportul arcului piciorului, călcâiul confortabil, materialul, calitățile absorbante ale șosetelor etc.

Iată câteva dintre cele mai preferate tipuri de șosete sportive pentru femei, dintre care unele sunt cu adevărat excepționale în ceea ce privește beneficiile pe care le oferă și modul în care garantează performanțe excelente.

Șosete decoltate, scurte, până sub gleznă (Low Cut Socks)

Șosete decoltate, scurte, până sub gleznă (Low Cut Socks)

Aceste șosete au o construcție uimitor de subțire și protectoare, care le face extrem de comode și prin care pielea respiră în timpul alergării și a altor ședințe intense de antrenament. De asemenea, acestea sunt prevăzute cu un material care ventilează mijlocul labei piciorului și care oferă un fel de relaxare în timpul tuturor activităților fizice.

Zona medie a șosetei ajută la menținerea șosetelor în poziție prin fixarea lor de picioare și, de asemenea, protejează piciorul de bășici/bătături.

Cea mai bună caracteristică a majorității șosetelor scurte până sub gleznă este că au porțiuni din plasă prin care piciorul respiră sau guri de aerisire care împiedică acumularea de transpirație și umezeală în picioare.

În plus, acestea sunt proiectate cu facilitatea Ultimax, care încearcă să vă ofere suport sporit și performanță și eficiență maximizate. Majoritatea șosetelor decoltate au, de asemenea, caracteristica de a nu fi vizibile, ceea ce înseamnă că nu se văd din pantofii de alergare sau de sport și sunt aproape invizibile.

Verifică preț Șosete scurte pentru femei AICI!


Șosete de alergare (Running Socks)

Șosete de alergare (Running Socks)

Când vine vorba de șosetele de alergare, cea mai importantă caracteristică pe care femeile ar trebui să o ia în considerare este materialul șosetelor. Alegerea materialului greșit înseamnă să deschizi posibilitatea apariției unor bășici dureroase la picioare, bătăturilor, frecării și altor astfel de afecțiuni ale pielii.

Cheia este să stați departe de șosetele de alergare confecționate din 100% bumbac. Acest lucru se datorează faptului că bumbacul este unul dintre acele materiale care se udă cu ușurință și rămâne ud atât timp cât purtați șosetele. Aceasta înseamnă că, dacă și când îți transpiră picioarele, toată transpirația și umezeala se vor rămâne în șosete.

Cele mai bune tipuri de șosete pentru alergare sunt cele fabricate din țesături care elimină umezeala, pentru a se usca rapid. Acestea includ materiale sintetice, cum ar fi acrilul și poliesterul, prin care pielea respiră și care nu favorizează frecarea.

Aceste șosete sunt prevăzute, de asemenea, cu o perniță protectoare la nivelul gleznei, ceea ce oferă o protecție suplimentară picioarelor în timpul alergării, atunci când au cel mai mult nevoie.

Verifică preț Șosete de alergare pentru femei AICI!


Șosete Micro Elite

Șosete Micro Elite

Aceste șosete sunt destinate alergătorilor serioși care doresc să facă mișcare cu ușurință și confort și sunt, de asemenea, șosete bine concepute. Șosete ușoare Micro Elite sunt confecționate de obicei dintr-o combinație de materiale, inclusiv elastan, lână merinos și nailon.

De asemenea, constau dintr-o perniță ultra-ușoară de protecție care favorizează confortul minim. Acest lucru ajută la maximizarea performanței oricărui atlet fără a adăuga surplus de material sau greutate picioarelor.

Aceste tipuri de îmbrăcăminte sport vin adesea cu un doctorat sau, cu alte cuvinte, Performanță în cel mai înalt grad, care este practic un sistem de potrivire de elită de grad maxim, care ajută la menținerea șosetelor la locul lor. De asemenea, au zone de ventilație care deschid calea pentru o gestionare sporită a umidității și, de asemenea, asigură o respirabilitate ridicată.

Unele tipuri de șosete Micro Elite folosesc tehnologia brevetată ReliaWool, care oferă o durabilitate superioară, în special în zonele cu impact ridicat.

Verifică preț Șosete Sport pentru femei AICI!


Șosete de compresie (Compression Socks)

Șosete de compresie (Compression Socks)

Mișcarea pentru sport și agrement (Athleisure) a propulsat în mod semnificativ utilizarea îmbrăcămintei de compresie, în special datorită faptului că aceasta are o mulțime de beneficii de oferit sportivilor de performanță și pasionaților de sport.

La fel ca un sutien de compresie pentru sport, șosetele de compresie au mai multe beneficii medicale asociate și nu numai că ajută foarte mult la alergare și la alte activități fizice, dar ajută și la sănătatea fizică.

Aceste șosete oferă asistență majoră în circulația sângelui în corp, pentru că împing sângele și alte lichide sau fluide din picioare, creând un unghi de presiune. Ceea ce se întâmplă în acest proces este că șoseta se așează perfect pe piele și se înfășoară propriu-zis în jurul gleznei.

Procedând astfel, ele creează o presiune venoasă care previne oboseala în timpul ședințelor intense de antrenament și, de asemenea, previne orice tip de umflare să apară în picioare.

Au fost efectuate numeroase studii cu privire la efectele și beneficiile purtării șosetelor de compresie, și s-a constatat că purtarea lor în timpul exercițiilor fizice poate preveni apariția durerii în mușchi și picioare.

Verifică preț Șosete de compresie pentru femei AICI!

Încălţăminte

Pe cât de esențiale sunt șosetele, alegerea încălțămintei este la fel de importantă. Încălțăminte greșită la sală sau în timpul alergării în aer liber vă poate deturna serios planurile de fitness.

Acest lucru se datorează faptului că în timpul oricărui tip de posibil antrenament, picioarele tale sunt singura parte a corpului tău care este de fapt împinsă dincolo de limite și au tendința de a fi supuși unui impact puternic.

Iată unele dintre cele mai frecvente tipuri de încălțăminte de fitness pentru femei, care le pot ajuta cu adevărat să se descurce cât mai bine în timpul unei ședințe de antrenament.

 

Pantofi de alergare (Running Shoes)

Când vă gândiți la pantofii de alergare, este posibil să vă gândiți la branduri precum Puma și Reebok, deoarece acestea sunt câteva dintre mărcile foarte bune pentru încălțăminte sport. Cu toate acestea, în ceea ce privește încălțămintea pentru femei, există anumite lucruri de care trebuie să ții cont.

Există o diferență între picioarele bărbaților și cele ale femeilor, ceea ce cauzează diferența principală între tipurile de pantofi de alergare pentru fiecare dintre ei. În comparație cu bărbații, femeile au un călcâi mai îngust în raport cu circumferința maleolei piciorului.

De asemenea, sportivele, în special, tind să aibă călcâie chiar mai înguste și arcuri ale piciorului mai înalte, în comparație cu o femeie obișnuită.

Deci, în ceea ce privește pantofii de alergare pentru femei, trebuie să căutați elemente precum o talpă intermediară moale și ușoară pentru a ține cont de impactul redus creat de picioarele unei femei.

De asemenea, o plasă care respiră pe partea superioară pentru a se asigura că există acumulare zero transpirație sau umezeală, deoarece acest lucru poate afecta foarte mult performanța atletică a alergătorului.

Verifică preț Pantofi de alergare pentru femei AICI!


Încălțăminte minimalistă

Încălțăminte minimalistă

Acești pantofi au stârnit o dezbatere destul de intensă în lumea fitnessului, deoarece unii spun că pantofii minimaliști au o mulțime de beneficii majore în prevenirea rănilor, în timp ce alții susțin opusul, și anume că expun sportivii unui mare risc de accidentare.

În comparație cu pantofii tradiționali, pantofii minimaliști sunt cei proiectați să semene cu mersul sau alergatul desculț.

Acest lucru a fost posibil cu ajutorul greutății mai ușoare decât a altor pantofi de fitness, având tălpi subțiri și, de asemenea, o amortizare redusă. Acest lucru creează o oportunitate pentru un contact senzorial sporit între sol și picior, oferind în același timp o protecție maximă împotriva pericolelor fizice pentru sănătate.

Nike și Adidas sunt unele dintre brandurile majore care au urmat întreaga mișcare minimalistă și au creat pantofi care diferă de tipurile standard sau tradiționale de pantofi sportivi. Odată a fost realizat un studiu care a comparat eficacitatea încălțămintei atletice minimaliste cu cea a exercițiilor specifice de întărire a piciorului.

Studiul a descoperit că primul ar putea necesita o activare musculară crescută pentru a susține piciorul și, făcând acest lucru, cercetătorii studiului au atestat că pantofii minimaliști promovează un mod mai natural de mișcare, în care sportivii ar putea alerga mai repede și, de asemenea, s-ar reduce riscul de accidentări ale piciorului.

Verifică preț Încălțăminte pentru alergare New Balance AICI!

Îmbrăcăminte de corp / pe interior (Innerwear)

Sportivele, în special, trebuie întotdeauna să fie atente la bust în timp ce aleargă sau efectuează orice fel de exercițiu de intensitate ridicată.

Deci, pentru a face acest lucru, au nevoie de îmbrăcămintea de corp perfectă, care să le permită să restricționeze mișcarea din zona bustului pentru care sutienele sport s-au dovedit a fi cea mai bună alegere de îmbrăcăminte de corp.

Sutiene de sport (Bustiere)

Sutiene de sport (Bustiere)

Acestea trebuie să fie cele mai esențiale haine de antrenament pentru femei și sunt un tip absolut necesar de îmbrăcăminte activă. Cheia este să eviți sutienele de sport care sunt 100% din bumbac și, în schimb, să optezi pentru cele confecționate dintr-o țesătură care elimină umezeala.

Sutienele de sport oferă sprijin și confort excepționale femeilor atunci când aleargă în aer liber sau se antrenează în sala de gimnastică. Una dintre caracteristicile definitorii ale sutienelor de sport este că acestea sunt mai strâmte decât un sutien obișnuit, dar ele ar trebui să vă permită să respirați confortabil și ușor.

Există diferite tipuri de sutiene de sport pe care le puteți cumpăra de la branduri precum Nike și Adidas, inclusiv sutiene de sport cu compresie, sutiene sport cu efect de încapsulare și o versiune combinată a celor două.

Sutienele de compresie restricționează foarte mult mișcarea în regiunea bustului, în timp ce sutienele cu efect de încapsulare nu sunt atât de limitative și oferă un sprijin mai mare.

Există, de asemenea, maiou de sport cu sutien încorporat – si cu fermoar (sports bra tanks/shimmels), numite și shimmels, care sunt mai potrivite pentru activități fizice cu impact redus, decât pentru alergare. Acestea sunt practic maiouri cu sutien încorporat, care oferă suport și confort sporit bustului în timpul exercițiilor fizice.

Nu este cu adevărat uimitor cum există o varietate atât de mare de îmbrăcăminte sport pentru femei și cât de multe branduri propun îmbrăcăminte activă atât de grozave pentru femei?

Verifică preț Sutiene de sport (Bustiere) AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care