15 tipuri de șosete pentru femei

Tipuri de șosete pentru femei

S-ar putea să petreci ore întregi căutând prin garderoba ta să-ți alegi haine care te vor face să arăți cel mai bine și pantofii care te vor face cu adevărat să ieși în evidență. S-ar putea, de asemenea, să petreci ore întregi să-ți faci un machiaj care să fie absolut grozav și să-ți calci hainele până când toate cutele au dispărut.

Dar, în timp ce tu depui toate aceste eforturi când te îmbraci pentru ziua ta sau pentru orice altă ocazie specială, există un aspect al modei care este de obicei neglijat de majoritatea femeilor.

Ți-ai dat seama care este acesta?

Șosetele.

Primul lucru care de obicei îți vine în minte când auzi acest cuvânt este o pereche pufoasă de șosete care-ți ține cald și este confortabil în timp ce te bagi în pat sau stai lângă șemineu cu o ceașcă de ciocolată fierbinte în mână într-o noapte rece de iarnă. Dar diferitele tipuri de șosete pentru femei reprezintă mai mult decât atât.

Fie că sunt subțiri sau groase, scurte sau lungi; femeile poartă diferite tipuri de șosete la diferite tipuri de ocazii.

Cu toate acestea, mulți oameni nu se gândesc prea mult când cumpără o pereche nouă de șosete. Ei vor alege o pereche care atrage ochiul, sau este cea mai ieftină achiziție sau uneori aleg chiar prima pereche care le iese în cale. Acest lucru se datorează faptului că ei cred că alegerea unei perechi de șosete este lipsită de importanță. Dar realitatea este exact pe dos.

Șosetele reprezintă mult mai mult decât un articol oarecare de purtat în picioare.

Lungimea șosetelor, materialul din care sunt confecționate și tipul de șosete îți influențează aspectul general și impresia pe care o faci asupra oamenilor. Mai mult decât atât, purtarea tipurilor greșite de șosete poate duce la picioare mirositoare, călcâie aspre și, în cazuri grave, ciuperci și alte infecții ale pielii.

Prin urmare, este important să cunoști diferitele tipuri de șosete disponibile, astfel încât picioarele tale să rămână protejate și să arăți superb din cap până în picioare.

Și dacă ești deja un iubitor al acestui articol de îmbrăcăminte și îți cumperi mereu altele noi, atunci iată câteva perechi de șosete pe care să le adaugi în colecția ta.

Tipuri de șosete pentru femei

După lungime

Șosete cu lungimea până la gleznă (Ankle-length socks)

Șosete cu lungimea până la gleznă

După cum sugerează și numele, aceste șosete acoperă laba piciorului până la gleznă. Acestea sunt, de asemenea, numite „low cut socks”, deoarece sunt perfecte pentru a purta cu pantofi decupați sub gleznă, cum ar fi pantofii tip loafer (mocasini) sau orice alte încălțăminte casual. Șosetele până la gleznă sunt cea mai bună alegere dacă dorești să-ți protejezi picioarele în timpul ședințelor de sport la sală, alergare și alte sporturi.

Atunci când sunt confecționate dintr-un material mai subțire, șosetele până la gleznă pot fi purtate cu pantofi casual pentru a-ți proteja picioarele de murdărie și praf.

Verifică preț Șosete scurte pentru femei AICI!

Șosete cu lungimea peste gleznă (Quarter length socks)

Puțin mai lungi decât șosetele până la gleznă, șosetele cu lungimea peste gleznă se extind deasupra gleznei până la tibie (fluierul piciorului). Acestea sunt ideale pentru a fi purtate în cazul în care încălțămintea ta sport îți provoacă bășici sau te rod pantofii sau dacă ai deja zone sensibile sau bătături ori bășici cauzate de încălțămintea purtată anterior.

Majoritatea femeilor poartă aceste șosete pentru a-și proteja picioarele de bătături și pentru a le menține fine.

Verifică preț Șosetă peste glenză pentru femei AICI!

Șosete cu lungimea până la începutul gambei (Crew length socks)

Șosete cu lungimea până la începutul gambei

Femeile care adoră să facă drumeții sau să se bucure de alte activități fizice în aer liber adoră să poarte șosete cu lungimea până la începutul gambei. Aceste șosete sunt mai lungi decât șosetele peste gleznă și pot varia între 15 și 20 centimetri în lungime totală.

Sportivele, în special jucătoarele de tenis, poartă șosete cu lungimea până la începutul gambei în timpul meciurilor.

Poți purta șosete cu lungimea până la începutul gambei în timpul iernii pentru a-ți ține cald, deoarece acestea oferă o acoperire mai mare, deoarece ajung chiar sub mușchii gambei.

Verifică preț Șosete lungime medie pentru femei AICI!

Șosete cu lungimea până la mijlocul gambei (Mid-calf length socks)

Șosete cu lungimea până la mijlocul gambei

După cum reiese din numele lor, șosetele cu lungimea până la mijlocul gambei sunt destul de asemănătoare cu șosetele cu lungimea până la începutul gambei, cu excepția faptului că șosetele cu lungimea până la mijlocul gambei nu acoperă în întregime mușchii acestei.

Verifică preț Șosete cu lungime medie pentru femei AICI!

Șosetele cu lungimea peste gambă – Șosete Trei sferturi (Calf-length socks)

Șosetele cu lungimea peste gambă

Aceste tipuri de șosete îți acoperă mușchii gambei. Acestea ajung chiar sub genunchi și sunt minunate pentru a-ți menține confortul în timpul iernii. Sunt potrivite pentru activități fizice în aer liber, dar sunt adesea disponibile și în alte materiale sau tip plasă, astfel încât pot fi purtate și cu anumite rochii formale.

Verifică preț Șosete trei sferturi pentru femei AICI!

Șosete cu lungimea până la genunchi (Knee-length socks)

Șosete cu lungimea până la genunchi

Indiferent dacă iubești iernile sau nu, trebuie să ai șosete cu lungimea până la genunchi, dacă locuiești într-o zonă în care ninge sau cu ierni grele. Acoperindu-ți picioarele până la fluierul piciorului, gambă și apoi la genunchi, aceste șosete oferă multă protecție și confort în sezonul rece.

Aceste șosete merg foarte bine să fie purtate sub cizme lungi.

Deoarece oferă multă acoperire și arată sofisticat, șosetele cu lungimea până la genunchi sunt folosite în codurile vestimentare pentru femeile care lucrează în industria aviatică și cea a sănătății. Lungimea rămâne aceeași, dar materialul folosit pentru șosetele utilizate în astfel de scopuri poate fi mai subțire.

Însoțitoarele de zbor și hostess-ele din industria aviatică ale diferitelor companii aeriene poartă șosete cu o singură culoare cu lungimea până la genunchi ca parte a uniformei lor.

Verifică preț Șosete lungi damă AICI!

Șosete cu lungimea până la coapsă (Thigh-high socks)

Șosete cu lungimea până la coapsă

Șosetele cu lungimea până la coapsă sunt tipurile de șosete de mare impact pe care să le asortezi cu fuste.

La fel ca toate celelalte șosete, acestea sunt vândute într-o gamă largă de culori și materiale diferite.

Șosetele cu lungimea până la coapsă, într-o singură culoare, purtate cu fuste în carouri sau într-o singură culoare, reprezintă adesea o parte a uniformelor școlare pentru fete. Fetele care adoră ținutele funky combină șosetele colorate până la coapsă cu fuste scurte sau fuste mini pentru un stil excentric.

Pe lângă faptul că sunt colorate în culori strălucitoare, astfel de șosete cu cu lungimea până la coapsă au de asemenea modele și imprimeuri diferite.

Verifică preț Șosete cu lungimea până la coapsă AICI!

Șosete decupate pe laba piciorului (tălpici)

Tălpici pentru femei

Aceste șosete sunt destul de asemănătoare cu șosetele cu lungimea sub gleznă. Singura diferență este că șosetele slip-on sunt puțin mai scurte decât șosetele cu lungimea sub gleznă. În plus, șosetele slip-on sunt confecționate dintr-un material mult mai subțire decât orice alt tip de șosete.

A nu purta șosete duce la picioare mirositoare și chiar călcâiele crăpate în timp. Prin urmare, indiferent de cât de subțiri sunt șosetele, trebuie să existe un strat între picior și pantof. Aceste șosete reprezintă niște accesorii necesare pentru toate femeile care nu doresc să poarte șosete decât atunci când este iarnă.

Este întotdeauna necesar să păstrezi la îndemână o pereche sau două de șosete slip-on, deoarece abia se observă și, prin urmare, merg bine cu toți pantofii formali și chiar eleganți.

Balerinele poartă în special șosetele slip-on, deoarece materialul lor ușor și elastic le completează ciupicii de balet care sunt subțiri, aproape din pânză, și, de asemenea, pentru că aceste șosete nu împiedică mișcările rapide din timpul dansului ale balerinelor.

În plus, aceste șosete sunt prima alegere a tuturor femeilor care doresc să poarte șosete pentru a-și proteja picioarele, dar nu doresc ca șosetele să fie vizibile.

Verifică preț Tălpici/Șosete decupate damă AICI!

Șosete compresive

Șosete calmante

Aceste tipuri de șosete sunt special concepute pentru sportivele de performanță care suferă adesea de dureri ale labei piciorului, ale boltei piciorului și ale călcâielor și alte dureri similare ale piciorului și probleme asociate cu mișcarea rapidă sau cu purtarea de încălțăminte sport strâmtă.

Șosetele calmante folosesc material suplimentar moale și confortabil care oferă zone de compresie pentru a reduce durerea și pentru a preveni apariția durerii.

Fibrele antimicrobiene din aceste șosete nu numai că absorb transpirația, dar oferă o senzație curată, uscată și proaspătă pe parcursul ședințelor de antrenament sau al activităților sportive.

Ca urmare, nu numai că se reduce mirosul piciorului din încălțămintea sport, dar sunt evitate și infecțiile pielii, cum ar fi creșterea fungică, care rezultă din purtarea șosetelor umede și transpirate.

Verifică preț Șosete compresive pentru femei AICI!

Șosete tricotate (Knitted Socks)

Șosete tricotate

Inutil să spun că șosetele tricotate sunt confecționate din lână.

Nu numai că îți țin picioarele calde, dar diferitele modele tricotate asociate cu modele croșetate duc la crearea unor șosete cu adevărat tradiționale dar și la modă.

Femeile care știu sau iubesc să tricoteze își fac adesea șosete pentru ele, în timp ce celelalte femei sunt dornice să-ți cumpere câteva perechi tricotate, deoarece șosetele tricotate sunt un element indispensabil din garderoba de iarnă a fiecărei femei.

Verifică preț Șosete tricotate pentru femei AICI!

Șosete călduroase (Legwarmer socks)

Șosete călduroase

Șosetele care țin cald sunt de obicei confecționate din fibre naturale de bumbac, dar tipurile disponibile în comerț pot folosi și bumbac sintetic.

Aceste tipuri de șosete sunt preferate în mod obișnuit de fetele tinere de vârstă școlară, deoarece șosetele care țin cald sunt întotdeauna la modă. Înfrumusețarea acestor șosete cu nasturi mari, șireturi sau orice alte accesorii și purtarea lor cu blugi sau fuste oferă un aspect cu adevărat șic și fascinant.

Verifică preț Șosete de iarnă pentru femei AICI!

Șosete transparente (Transparent socks)

Șosete transparente

Confecționate dintr-o combinație de poliester, spandex și bumbac, șosetele transparente au devenit ultima tendință a verii.

Ele sunt aproape complet transparente și funcționează foarte mult ca un dres transparent – cu excepția faptului că acestea îți acoperă doar labele picioarelor. Știți voi vreo doamnă care nu dorește să poarte dresuri lungi transparente vara, dar vrea ca labele picioarelor sale să arate netede și mai frumoase?

Atunci șosetele transparente sunt cele potrivite pentru ea.

Aceste șosete pot fi, de asemenea, decorate cu diferite modele și imprimeuri la vârfuri, laba picioarului și glezne. De asemenea, există modele în diverse culori pentru a se potrivi cu diferite ținute.

Verifică preț Șosete scurte cu lycra AICI!

Alte tipuri de șosete

Șosete cu un deget (Split-toe socks)

Șosete cu un deget

Se spune că tendința șosetelor cu un deget provine din Asia sau ca să fim mai specifici, India. Oricare ar fi originea, femeile din întreaga lume sunt cu adevărat recunoscătoare pentru această invenție genială.

Șosetele cu un deget au un nume autoexplicativ. În loc de o cusătură continuă ca în cazul tuturor șosetelor obișnuite, șosetele cu un deget au un compartiment separat pentru degetul mare și un alt compartiment pentru toate celelalte degete de la picioare. Destul de asemănătoare cu mănușile cu un deget.

Șosetele cu un deget cu modele sau colorate pot fi purtate în mod obișnuit cu sandale cu un deget sau cu șlapi sau papuci, în timp ce șosetele într-o singură culoare și decente sunt purtate acum din ce în ce mai mult de către femei, chiar și cu papuci de lux.

Verifică preț Șosete pentru femei AICI!

Șosete din plasă (Fishnet socks)

Șosete din plasă

Șosetele din plasă sunt denumite astfel, deoarece sunt formate din plasă care arată similar cu plasa unui pescar.

Spre deosebire de toate celelalte șosete care vin de obicei în culori și modele diferite, șosetele din plasă sunt disponibile doar în culori alb-negru.

Lungimea acestor șosete și lățimea găurilor din plasa utilizată pot varia de la un producător la altul. Cu toate acestea, un lucru este sigur: șosetele din plasă sunt un accesoriu unic, care poate scoate în evidență orice ținută obișnuită.

De asemenea, aceste șosete sunt foarte versatile prin natura lor.

Șosetele din plasă cu lungimea până la gambă (quarter length) pot fi purtate cu majoritatea tipurilor de sandale, șosetele cu rețea lungă de echipaj pot fi purtate cu încălțăminte din pânză, în timp ce șosetele din plasă până la jumătatea gambei (crew length) pot fi purtate cu rochii la evenimente casual și semi-formale.

Șosetele din plasă arată grozav cu toate sandalele cu vârful decupat.

Verifică preț Șosete din plasă AICI!

Șosete cu plasă mare – cu ochiuri mari (Fence net socks)

Șosete cu plasă mare

Mărește ochiurile din șosetele de plasă de peste de câteva ori și vei obține șosete cu ochiuri mari, tip plasă.

Este de la sine înțeles că aceste șosete cu greu oferă acoperire. Mai degrabă, ele fac parte dintr-o ținută exotică și sunt purtate de doamne în mod normal când merg la cluburi, petreceri cu dans sau la alte evenimente de divertisment, cum ar fi o ieșire sâmbătă seara cu prietenii.

Șosetele cu plasă mare sunt într-o singură mărime și se potrivesc femeilor de toate înălțimile și vârstele, deoarece sunt confecționate din materiale extrem de elastice dar rezistente – un amestec de spandex și acril.

Așadar, acum că ești informată cu privire la toate tipurile de șosete disponibile pentru femei, asigură-te că le alegi pe cele potrivite pentru a-ți completa ținuta.

La urma urmei, o ținută însoțită de șosete la modă poate să-i facă pe ceilalți să te privească admirativ și cu puțină invidie.

Verifică preț Dresuri de plasă cu ochiuri mari AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tinere poarta diferite alternative la fuste

14 alternative la fuste

Nu orice femeie este iubitoare de fuste, dar asta nu înseamnă că nu-și poate amplifica feminitatea purtând pantaloni scurți, pantaloni lungi și multe altele. Consultați

Citește mai mult »
Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care