17 tipuri de costume de baie pentru femei și bărbați

Costume de baie

Înotul oferă sănătate și distracție la soare. Actualele costume de baie pe care le purtăm la piscină și plajă sunt variate ca stil, model, imprimeu, culoare și caracteristici. Costumele de baie pentru femei, în special, trebuie să îndeplinească câteva cerințe, cum ar fi să ne stea bine și să ascundă burta. Deoarece costumele de baie sunt necesare, distrează-te cu ele.

Există puține lucruri mai adorabile decât o fetiță care se plimbă nostim în jurul piscinei, purtând un costum de baie din două piese viu colorat. Eu, îmbrăcată în mod similar, am urmat-o îndeaproape pe tocuri cu aripioarele ei pentru apă.

Fratele ei și tata, purtând versiunea din acel an a slipilor la modă pentru bărbați, ne urmăreau amuzați. De ce ne plac atât de mult costumele de baie? Cum au devenit ele parte din viața noastră?

Verifică preț Costume de baie pentru femei și bărbați AICI!

Începuturile costumelor de baie

Anticii

Înotul este vechi de milioane de ani. Tabletele de argilă, în plus față de peșteri și alte arte pe perete, ilustrează oamenii antici din Egipt și Babilon până în Imperiul Roman înotând și jucându-se pe plaje. Rețineți că zona unde locuiau ei era fierbinte, așa că aveau nevoie să se elibereze cumva de vreme.

Ceea ce ei purtau este o altă poveste. Bărbații tindeau să poarte pantaloni scurți – brief shorts – dacă purtau ceva. Femeile se bucurau de apă în grupuri complet separate de bărbați. Ele purtau în general veșminte lungi la modă, un fel de robe, care le acopereau de la nas până la picioare.

Doar în epoca romană femeile și bărbații se puteau scălda nud în băi publice.

Timpurile biblice au avut partea lor de bărbați și femei care înotau, de exemplu, așa cum este descris în Isaia 25:11. Cartea nu menționează îmbrăcămintea, dar având în vedere modestia și integritatea oamenilor acelor timpuri, sigur exista îmbrăcăminte pentru înot.

Verifică preț Costume de baie pentru femei și bărbați AICI!

Evul Mediu

Abia pe măsură ce ajungem în anii 1800, începem să vedem îmbrăcămintea formală de înot cum apare în prim planul vieții. După perioada antică, ideea de a folosi apa pentru distracție și chiar pentru igienă a căzut în dizgrație. Evul Mediu a văzut o reapariție a scăldatului pentru distracție și igienă.

Bărbații se puteau scălda în zone separate, la fel de goi ca în ziua în care s-au născut. Femeile, de dragul modestiei, trebuiau să poarte țesături grele concepute să nu se lipească de corp. Erau atașate greutăți pe partea de jos a țesăturii pentru a împiedica veșmântul să se ridice în apă.

După cum vă puteți imagina, nu se prea putea înota în acest fel, dar totuși a rezultat o anumită îmbunătățire curățeniei.

Verifică preț Costume de baie pentru femei și bărbați AICI!

Timpurile moderne

În vremurile moderne, înotul a fost separat de spălare, de a face baie. Hainele adecvate erau necesare pentru a cultiva modestia. Doamnele s-au bucurat de rochii mai scurte.

Ele au beneficiat chiar de pantaloni de tip bloomer (pantaloni foarte largi, lungi până la gleznă sau până sub genunchi, care erau strâmți în partea inferioară, pentru a nu se ridica în apă, peste care se purta o fustă cu lungimea până sub genunchi) purtați cu un top modest.

Bărbații purtau costume de baie dintr-o singură piesă care le acopereau corpul până la genunchi (ca un maiou care se continua cu pantalonii). Unii bărbați purtau costume de baie din două piese, cu același acoperire.

Până la acel moment, plajele segregate au devenit norma. Costumele de baie trebuiau să fie modeste, dar să permită totuși mișcarea. Lecțiile de înot au început să fie disponibile în Europa, cu un anumit succes.

Producătorii de îmbrăcăminte de înot de astăzi se luptă între ei pentru a fi mai bine cotați în modă, folosind cele mai noi inovații și design textil. Slipii/costumul de baie pentru bărbați (swim trunks) nu s-au schimbat prea mult de-a lungul anilor, dar costumele de baie pentru femei oferă varietate și stil.

Ce fel de inovații au fost făcute în costumele de baie pentru bărbați și femei de-a lungul anilor?

Verifică preț Costume de baie pentru femei și bărbați AICI!

21 tipuri de costume de baie pentru bărbați și femei – clasificare

Costume de baie pentru bărbați

Bărbații au de acoperit mai puțin, așa că, în mod necesar, pantalonii lor de înot nu se bucură de o mare cantitate de inovație. Cu toate acestea, există multe modele de luat în considerare.

Board Shorts – Pantaloni pentru surfing sau sport cu placa, mai lungi, până deasupra genunchiului

Pantalonii scurți pentru placă (board) seamănă cu pantalonii scurți Bermuda. Se potrivesc pe talie, largi pe șolduri și cu lungimea până deasupra genunchiului. Confecționați din nylon sau poliester, ei se usucă rapid și sunt impermeabili.

În timp ce pantalonii pentru placă nu sunt de obicei purtați cu ceva dedesubt, unii preferă suport suplimentar. Ei poartă un slip tradițional de baie sau pantaloni scurți boxer sub pantalonii pentru placă.

Avantajele purtării costumelor de baie de placă pentru a înota includ o protecție suplimentară împotriva căldurii soarelui, precum și ulterior pentru drumeții, ciclism sau a altor plăceri terestre care includ înot sau plajă.

Ar putea fi inconfortabil pentru cei care îi poartă atunci când pantalonii de placă se usucă înainte ca boxerii lor să se usuce. Pantaloni scurți de placă pot fi cumpărați de la orice magazin universal și online de la Lands, End, de exemplu.

Verifică preț Bermude de baie AICI!

Costumele de baie Speedo

Costumele de baie Speedo au fost inițial concepuți pentru ciclism, astfel încât pantalonii să nu se prindă în lanțul bicicletei. Au fost atât de populari, încât bărbații au început să îi poarte pentru înot și alte sporturi. Costumele de baie Speedo au început să aibă croială de bikini, slipi (brief) și pantaloni până la genunchi.

Șortul este realizat în principal din nylon și spandex, deși pot fi utilizate și alte materiale în confecționarea lor. În 1994, șortul a început să fie confecționat din Endurance, un material textil rezistent la clor.

Înotul necesită o gamă de mișcare și viteză. Costumele de baie Speedo sunt adaptate la acest lucru, deoarece se potrivesc strâns la talie și șolduri. Faptul că sunt strâmți este unul dintre dezavantajele utilizării costumelor de baie Speedo pentru a înota, deoarece este nevoie de timp pentru a vă simți confortabil în ele.

Altul ar fi lipsa de modestie a șortului; unii tipi nu doresc să se întâmple accidente atunci când îi poartă. Costumele de baie Speedo pot fi cumpărate oriunde se vând costume de baie.

Verifică preț Costume de baie Speedo AICI!

Costume de baie Swim Trunks – șorturi de înot

Aceste costume de baie se numesc swim trunks sau boxer shorts și sunt cele mai populare dintre toate costumele de baie pentru bărbați. Se potrivesc la talie și cad lejer pe șolduri și au lungimea până la jumătatea coapsei. Au o pereche de chiloți de plasă pe interiorul șortului. Ambele se usucă rapid pentru cei care ies din apă pentru a face alte activități.

Aceștia merg oriunde și fac tot ceea ce este nevoie, de aceea ei sunt favoriții bărbaților și un argument important în favoarea lor. Principalul inconvenient al acestui șort de baie este că incomodează înotul, mențin apă în ei și te îngreunează, ceea ce reprezintă moarte pentru înotătorii competitivi sau pentru înotătorii de tură.

Costumele de baie swim trunks sunt confecționate din poliester și pot fi cumpărate de la orice magazin universal și online de la orice magazin de sport.

Verifică preț Pantaloni scurți de baie AICI!

Swim Briefs – Slipul de înot

Potrivindu-se strâns pe talie, șolduri și deschiderile picioarelor, acești slipi seamănă mai mult cu lenjeria de corp pentru femei hip-hugger sau bikini. Fabricați din nylon și spandex, acești slipi sunt căptușiți cu același material textil.

Deoarece sunt mulați pe corp, ei permit înotătorilor să taie apa fără niciun fel de rezistență. Singurul inconvenient al slipilor este că sunt mulați pe corp, iar orice accidente vor fi destul de evidente și ar putea descoperi ceea ce avem sub ei. Acești slipi de baie pot fi cumpărați online, precum și de oriunde se vinde îmbrăcăminte de baie pentru bărbați.

Verifică preț Slipuri de înot AICI!

Costume de baie pentru femei

Femeile au mai mult corp de acoperit la piscină, așa că modelele costumelor lor de baie arată acest lucru.

Topuri – partea de sus a corpului

Bandeau – sutien fără bretele

O bandă fără bretele în jurul pieptului, topurile bandeau din costumele de baie acoperă doar bustul. Ele permit femeilor să se bronzeze fără urmele bretelelor. Cu toate acestea, sutienele fără bretele nu sunt bine susținute, deci sunt destinate doar pentru mărimile de la 32 la 36 și pentru cupele de la A la B.

Majoritatea costumelor de baie pentru femei sunt confecționate din nylon și spandex și pot fi cumpărate de la magazine universale și online.

Verifică preț Sutiene de plajă tip Bandeau AICI!

Top cu bretele (Bra Top)

Acest tip de top pentru costumele de baie seamănă cu un sutien prin faptul că bretelele lui trec peste umeri ca un sutien. Unele modele seamănă cu sutienele cu susținere cu sârmă care împing sânii în sus, în timp ce altele seamănă cu sutienele sport cu bretele mai groase.

La unele sutiene se pot îndepărta bretelele pentru a deveni o bandă (top bandeau), în timp ce altele își pot folosi bretelele ca legături de tip halter (în spatele gâtului). Varietatea modelelor este nesfârșită. Femeilor le place acest stil de topuri.

Singurul dezavantaj real îl reprezintă faptul că te bronzezi cu urme. Aceste topuri pot fi găsite în orice magazin universal sau online.

Verifică preț Topuri cu bretele de plajă AICI!

Top decupat (maiou scurt)

Acest top este ideal pentru femeia care vrea să meargă undeva după ce a fost la piscină. Asemănător cu o bluză de femeie, acest top poate avea mâneci, poate fi fără sutien și poate coborî fie până sub bust sau până în talie.

Întrucât cam toată costumele de baie pentru femei sunt confecționate din nylon și spandex, nu le vom menționa din nou. Aceste topuri drăguțe pot fi găsite la orice magazin universal și online.

Verifică preț Topuri crop de plajă AICI!

Top Crew (maiou lung)

Unele femei preferă puțin mai multă substanță la costumul lor de baie. Pernuțele (pads) care se așează în buzunarele interioare ale sutienelor au fost inventate din acest motiv.

Topurile cu sutiene încorporate, care susțin partea de jos a bustului (shelf bra, built-in bra) sunt de asemenea disponibile pentru femeile care nu doresc să se deranjeze cu sutiene, cu atât mai puțin la costumele lor de baie.

Sunt disponibile, de asemenea, topuri cu suport de sârmă. Și acestea pot fi găsite în orice magazin universal și online.

Verifică preț Topuri/rochii de plajă AICI!

Partea inferioară (slipul) a costumelor de baie pentru femei

Acoperire completă

Pentru femeia obișnuită, slipul este făcut să acopere posteriorul și șoldurile până în talie. Totuși, poți tăia apa cu acești slipi care acoperă totul. Ei pot fi cumpărați online sau la magazinele universale.

Verifică preț Slipi clasici AICI!

Bikini clasic

Acest slip se așează pătrat pe șold chiar deasupra părților private. Unii vin cu șnururi care se leagă în lateral. Alții sunt piese deja construite. Mulți se plasează un pic mai sus de șoldul. Unii sunt cât se poate de mici, fără pierderea modestiei.

Alții se plasează foarte sus pe șold și sunt numiți high-cut. Unii arată fesele, în timp ce alții le acoperă. Indiferent de preferința dvs., acest tip de slip poate fi cumpărat online sau de la magazinele universale.

Verifică preț Slipuri bikini clasic (brazilieni) AICI!

Tanga

Unor doamne le place să fie cât mai naturale posibil, evitând în același timp închisoarea pentru expunere indecentă. Cu toate acestea, plajele și piscinele sunt despre distracție la soare. Cu cât este mai puțin de purtat, cu atât mai bine.

Slipul Tanga a fost conceput pentru femeia cu spirit liber. Tanga oferă o acoperire completă în față, se plasează sus pe șolduri, dar prezintă foarte puțin material în spate. Acolo, slipul practic dispare între fese pentru a reapărea în față. Excelent pentru bronzare. Cumpărați-i la magazinele universale și online.

Verifică preț Costume de baie cu slip Tanga AICI!

Costume de baie întregi

Monokini

Amestecul perfect dintre costumul de baie dintr-o singură piesă și costumul de baie din două piese, acest costum de baie ar putea avea un top bandeau (fără bretele) și un slip cu acoperire completă unite de o bandă sau alt tip de legătură la gât.

Unele dintre aceste costume acoperă doar ceea ce este necesar în timp ce au bucăți de țesătură în diferite locuri. Unele sunt croite înalt pe șolduri în timp ce folosesc un slip tanga pentru posterior. Altele au pur și simplu benzi de material textil pentru a acoperi ceea ce este necesar și atâta tot.

Oricum este construit, poate fi cumpărat oriunde se vând costume de baie și online.

Verifică preț Costume de baie întregi decupate AICI!

Costumul de baie întreg clasic

O bucată solidă de material cu bretele pe umeri acoperă trunchiul femeii de la bust până la spate. Unele se leagă în spatele gâtului (halter). Altele nu au bretele și pot fi numite bandeaux (fără bretele).

Unele sunt croite înalt pe șold, în timp ce altele au mâneci și acoperă corpul până la gât. Unele costume de baie dintr-o singură piesă acoperă doar ceea ce este necesar, în timp ce altele seamănă cu costume de baie întregi pentru bărbați din anii 1800. Indiferent de cum vă place acoperirea dvs., costumele de baie întregi pot fi cumpărate de oriunde și online.

Verifică preț Costume de baie întregi AICI!

Shorty – costum pentru sporturi nautice/scufundări

Cu toții am văzut imagini și filme cu scafandri în adâncime. Ei poartă costume din neopren cu pantaloni lungi și cu mâneci lungi. Unii poartă costume cu mâneci lungi dar cu pantaloni scurți. Costumul de baie pentru femei nu este din neopren, dar este croit ca un costum de scufundări.

Are un slip băiețesc care nu ajunge la jumătatea coapsei și mâneci lungi. Ideal pentru schi nautic, scufundări, surfing și alte sporturi nautice. Puteți găsi acest costum la un magazin de articole sportive sau online.

Verifică preț Costume de baie întregi pentru înot AICI!

Costume de baie elegante tip rochie (Swim Dresses)

Costumele de baie elegante au fost concepute pentru a acoperi formele feminine mai puțin decât costumul de baie întreg. Multe costume au fustițe care seamănă cu ceva mai mult decât fuste mini. Unele seamănă cu o rochie cu fustă scurtă, completată de un top bluzat.

Multe arată ca o rochie de tenis, în timp ce altele arată ca un top care acoperă pantaloni scurți. Costumele de baie elegante tip rochie sunt confecționate din nylon obișnuit și/sau spandex, la fel ca oricare alt costum. Pot fi cumpărate de unde pot fi cumpărate și alte costume de baie.

Verifică preț Costume de baie întregi stil rochie AICI!

Tankini

Multe femei au crezut că această nouă inovație din anii 90 are legătură cu bronzarea. Femeile așteptau cu nerăbdare un bronz minunat în timp ce purtau ceva mai multă îmbrăcăminte. Din păcate pentru bronzare, termenul combină cuvântul tank din tank top – maiou – cu terminația de la slipii bikini pentru partea inferioară.

Dorit să fie o combinație de articole, tankini oferă femeilor modestia pe care și-o doresc cu eleganța după care tânjesc. Aceste costume de baie sunt confecționate din nylon și/sau spandex și pot fi cumpărate oriunde sunt în vânzare costumele de baie.

Verifică Topuri de baie preț!

Caracteristicile costumelor de baie pentru bărbați și femei

Bărbații se bucură rar de inovații în costumele lor de baie în afara unui buzunar suplimentar în care să-și uite telefonul în timp ce se aruncă în valuri. Femeile, pe de altă parte, se bucură de multe alte inovații și caracteristici în costumele de baie:

  • Mărgele (Beading)
  • Volane feminine (Ruffles)
  • Legături sau inele metalice în locurile corespunzătoare de pe costum
  • Decupaje
  • Sutiene încorporate
  • Controlul abdomenului

Verifică preț Costume de baie pentru femei și bărbați AICI!

Costume de baie în funcție de materialele de fabricare

Poliester

Acest material textil nu se micșorează și nu se întinde și este rezistent la clor. Este fabricat din fibre puternice, dar moi, cu protecție împotriva razelor UV.

Verifică preț Costume de baie – diverse materiale AICI!

Nylon

Nylonul nu durează atât de mult ca poliesterul și nu este rezistent la clor. Este moale și drăguț și nu se întinde, dar dacă doriți protecție UV, nylonul nu o va face pentru dvs.

Verifică preț Costume de baie – diverse materiale AICI!

Lycra

Acest material textil este folosit în amestec cu nylon și poliester datorită faptului că este elastic și se întinde. Poate fi întins de șase ori față de lungimea inițială și revine la forma inițială. Lycra este rezistent la clor.

Verifică preț Costume de baie – diverse materiale AICI!

Spandex

Un polimer cu o putere extremă de întindere, elastic, această țesătură este folosită în amestec cu la alte țesături pentru a crea îmbrăcămintea care se mulează pe corp și care este elastică.

Deoarece se mulează pe forme, spandexul merge bine atunci când este încorporat în îmbrăcămintea de antrenament. O vezi la sala de sport în fiecare zi. Spandexul elimină transpirația, lăsând cel care se antrenează să lucreze mai mult și mai confortabil.

Asta îl face atât de grozav atât pentru pantalonii de yoga, cât și pentru tricourile și maiourile pentru bărbați. Funcționează foarte bine atât în ​​sala de sport, cât și la piscină. Cu toate acestea, clorul distruge spandexul și lycra, motiv pentru care niciun costum de baie nu este fabricat exclusiv din spandex sau lycra.

Combinat în cantități mici cu alte țesături, totuși, spandexul este rezistent la clor.

În acest moment, te gândești „oh, minunat, acum costumul meu de baie se va dezintegra, lăsându-mă jenat la clasa de jazzercise în apă”. Știu că aș gândi la fel. Totuși, nu este totul pierdut. Tot ce trebuie să faceți este să căutați un costum de baie pentru femei din poliester și PBT.

PBT sau polibutilen tereftalat este o fibră amestecată cu alte materiale textile pentru a oferi elasticitate și rezistență. Atât poliesterul, cât și PBT sunt rezistente la clor. Citiți toate etichetele de pe costume de baie în timp ce alegeți. Cu cât este mai puțin spandex și mai mult PBT, cu atât este mai bine.

O mulțime de doamne cred că un amestec de poliester va arăta mai puțin atractiv decât surorile sale din spandex. Dimpotrivă. Modelul, culoarea și imprimeul nu sunt lăsate pe dinafară; noul tău costum de baie va străluci pe plajă, ca să nu mai vorbim că rezistă mai mult decât costumele de baie ale altor femei.

Verifică preț Costume de baie – diverse materiale AICI!

Întrebări frecvente despre costume de baie

Ce trebuie să purtați sub pantalonii scurți pentru placă (board shorts)?

Acest lucru se reduce la preferința personală. Scopul de a purta ceva sub pantalonii scurți de placă este doar pentru suport. Astfel, unii pantaloni scurți de placă sunt disponibili cu căptușeli din poliester sau plasă, eliminând nevoia de a purta chiloți.

Alții sunt doar asta: pantaloni scurți de placă (board shorts). Înotătorii au posibilitatea de a alege să poarte pantaloni de compresie sau chiloți pe sub pantalonii scurți de placă, dar și aceasta este o chestiune de preferință personală.

Au ieșit din modă costumele de baie Tankini?

Răspuns scurt: nu. Elegantul va fi mereu la modă. Cu toate acestea, costumul de baie tankini, elegant și modest, a revenit în modă în anul acesta, potrivit Fashionista. Modelele din acest an se pare că au readus o privire nostalgică asupra primelor zile ale costumelor de baie tankini. Ele au dispărut de pe rafturi într-un ritm alarmant.

Care este cel mai bun costum de baie pentru a ascunde burtica?

Anumite costume de baie au porțiuni de material care arată ca și cum ar înfășura corpul, reducând astfel talia. Sârmele de susținere ale sutienului ridică bustul.

Alte costume de baie se înfășoară  în jurul corpului pentru un efect de slăbire în timp ce bustul este ridicat cu bretele tip halter.

Cum se folosește toaleta într-un costum întreg?

Doamnele au doar două opțiuni aici: scoateți tot costumul sau țineți într-o parte materialul dintre picioare în timp ce vă faceți nevoile. Bineînțeles, doamnele nu pot face asta dacă trebuie să facă nevoia numărul 2, așa că să-și dea jos tot costumul este singura opțiune.

La fel ca în cazul costumelor de baie pentru bărbați, doamnele trebuie să facă ceea ce este comod pentru ele.

De ce sunt costumele de înot (Swimsuits) numite costume de baie (Bathing Suits)?

Începând din istoria antică până la aproximativ 1800, femeile purtau costume în care nu numai că făceau baie, dar și se jucau pe plajă. Nuditatea a fost acceptată doar în băile publice din Roma. În teritoriile din jur femeile și bărbații mergeau separat la plajă.

Așa au fost inventate mașinile de scăldat (bathing machines). Doamnele intrau într-un adăpost ca o colibă mică, se schimbau în costumul de baie (bathing costume), deschideau ușa de cealaltă parte a colibei și erau trase în apă de un cal.

Astfel, ea nu era văzută de nimeni până nu ajungea în siguranță în apă. Acolo, femeile se scăldau de cel puțin de două ori pe săptămână. Costumele au devenit „costume de baie”.

Rezistă costumul dvs. de baie la clor?

Oamenilor aflați în dificultate într-o vară sufocantă nu le pasă dacă costumul lor de baie este făcut să reziste capriciilor clorului. Vor doar să intre într-o piscină răcoroasă sau în valurile care sărută plaja.

Cu toate acestea, costumele de baie costă suficienți bani pentru ca cumpărătorii să verifice dacă costumul lor de baie preferat își va păstra sau nu culoarea și imprimeul într-o piscină tratată cu clor în timp ce folosesc protecție solară împotriva razelor UV, precum și dacă costumul este rezistent la sarea din mare sau ocean.

Verifică preț Costume de baie pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care