7 tipuri de costume de baie bikini

Tânără poartă unul din aceste tipuri de costume de baie stil bikini pe o plajă superbă

Bikinii sunt costume de baie pe care le poți etala în timpul verii. Tipurile de corp nu contează atunci când porți unul. Iată ce tipuri de bikini poți alege să porți pentru a te simți sexy și încrezătoare.

Costumele de baie bikini există de sute, dacă nu de mii de ani, primele lor exemple existând în arta romană și greacă timpurie. Lui Venus de astăzi îi place costumul de baie bikini și are multe tipuri diferite de bikini din care să aleagă.

Când alegi un bikini, nu contează ce fel de siluetă trebuie să pui în el. Contează doar că te simți minunat. Aflați mai multe despre tipurile de costume de baie bikini aici.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini – diverse modele AICI!

Definiția costumului de baie bikini

Pur și simplu, un costum de baie bikini este un costum de baie din două piese care poate avea multe forme și piese.

Deși bikinii sau costumele de baie din două piese există de mult timp, bikinii drept costume de baie nu au primit acest nume până în anii 1960, când designerul Rudi Gernreich a folosit termenul de monokini pentru un costum de baie. Apoi s-a născut termenul de bi-kini, cu „bi” referindu-se la cuvântul latin pentru „doi”.

Costumul de baie bikini poate avea acoperire completă, acoperire minimă sau o serie de combinații între ele. Costumul de baie bikini de astăzi poate fi definit de dvs., cu o acoperire cât de mică sau cât de multă aveți nevoie, într-o gamă largă de croiuri și modele.

Cel mai obișnuit bikini este o croială triunghiulară pentru partea de sus și o croială simplă de bikini pentru partea de jos, în stil slip. Bikinii cu maiouri sau pantaloni scurți băiețești sunt, de asemenea, foarte frecvente astăzi. Modelele pot varia semnificativ pentru partea de sus cu bretele, fără bretele, cu bretele foarte subțiri numite spaghetti și multe altele.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini – diverse modele AICI!

Istoria bikinilor

S-a spus că istoria purtării costumelor de baie din două piese a început la vechii romani, când Venus într-o ținută din două piese a fost purtată în Casa Iuliei Felix sub formă de artă.

Aici s-a născut aspectul iconic al Afroditei și este o mentalitate care continuă și astăzi cu costumul de baie din două piese pe care îl numim acum bikini. A fost văzut și în 5600 î.Hr. când o zeiță-mamă cunoscută sub numele de Catalhovuk a fost prezentată în artă purtând o ținută din două piese cu doi leoparzi.

Ținuta din două piese a fost folosită pentru atletism și costume de baie în 1400 î.Hr. cu ceva numit bandă pentru bust. Aceasta avea să fie folosită ulterior ca lenjerie intimă. La vremea respectivă, bărbații purtau slip (briefs) și, în unele cazuri, pânză pentru zona genitală, în timp ce femeile și sportivii continuau să poarte ținute din două piese.

Până în 1935, actrița Jane Wyman avea să fie văzută în California într-un costum de baie bikini, iar Esther Williams avea să apară purtând unul în Yank, Army Weekly, zece ani mai târziu.

În 1946, bikinii au făcut o mare explozie în epoca de după cel de-al Doilea Război Mondial, când materialul era raționalizat și costumele de baie din două piese erau o alegere rezonabilă.

Până în anii 1960, termenul bikini va fi apărut, iar aceștia vor deveni elemente de bază pe rafturile magazinelor și în colecțiile de designer, așa cum sunt și astăzi. Astazi costumul de baie bikini este o afacere de mai multe miliarde de dolari, cu multe modele din care să alegeți.

Tipuri de costume de baie bikini

Există multe tipuri diferite de costume de baie bikini și toate sunt de obicei denumite după tipul lor, în funcție de croiala lor.

Bikini String (cu șnur)

Bikini string (cu șnur) este probabil cel mai popular tip de bikini și este considerat printre cei mai mici bikini. Este un bikini revelator care este legat împreună cu șnur pentru prindere.

Partea de sus are o formă de triunghi care se leagă în jurul spatelui și al gâtului, în timp ce partea de jos este un format minimalist de slip cu șnururi pe șold.

S-a spus că primul bikini string cu șnur a fost văzut purtat de Rose de Primallio, un model brazilian care și-a creat propriul costum de baie din două piese pentru una din ședințele ei foto.

În 1974, bikinii string cu șnur au devenit faimoși în Louisiana în Cartierul Francez la deschiderea unui nou mall. Astăzi, aceștia sunt una dintre cele mai populare tipuri de costume de baie bikini.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini cu șnur – diverse modele AICI!

Microkini

Microkini este exact ceea ce le sugerează numele, cu foarte puține lucruri de adăugat. Acest design este suficient de bikini pentru a acoperi cele mai importante părți ale corpului și cam atât. Există uneori bretele și/sau șnururi pe acest design care ajuta la menținerea costumului de baie pe poziție.

Altfel, nu este mult de spus despre microkini. Termenul provine de la o comunitate online din anii 1990, unde pasionații de bikini au inventat termenul pentru ceea ce este probabil cel mai mic tip de bikini de pe planetă.

Multe locuri nu permit purtarea de microkini, dar locații în care te poți bucura de ei există în Europa.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini Tanga – diverse modele AICI!

Tankini

Tankini este un costum de baie din două piese, în care partea de sus este un top în stil maiou, iar partea de jos este un slip care variază. Slipul acestui costum de baie poate fi pantaloni scurți pentru băieți, stil chilot/slip sau orice fel de bikini.

Maioul din tankini nu este întotdeauna într-un stil tradițional de maiou. Maiourile pot fi cu bretele foarte subțiri numite spaghetti, fără bretele sau maiuri cu bretele mai late care acoperă întreaga parte superioară a corpului.

Acest bikini a fost considerat favorit încă din anii 1990 și a fost purtat cu plăcere de femei, deoarece oferă mai multă acoperire decât alte tipuri de bikini.

Tankini este aproape ca un costum de baie întreg, dintr-o singură piesă, în ceea ce privește acoperirea corpului, cu o oarecare vedere la abdomen. Are adesea lungimea până chiar deasupra buricului sau pentru a se așeza comod pe șolduri.

Se spune că designerul Anne Cole este printre primii care au creat această piesă și apoi multe variații au rezultat din această tendință inițială.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini intregi/cu top – diverse modele AICI!

Trikini

Trikini a fost un bikini care a intrat pentru prima dată în creațiile de modă în anul 1967, când a fost creat bikini batistă (handkerchief bikini). Avea două triunghiuri în partea de sus și un triunghi în partea de jos. Partea de sus în sine, totuși, a fost creată din două componente diferite, dându-iceea ce a dus la numele „trikini”.

Designerul brazilian Amir Slama a fost cel care s-a referit la acest bikini drept trikini. Este o căsătorie între bikini fără șnur și bikini fără bretele.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini fără burete – diverse modele AICI!

Bikini Stick-On (care se lipește pe corp)

Acesta este ceva interesant, deși nu este cel mai popular bikini de pe piață astăzi. Din nou, este exact ceea ce îi spune numele. Acesta este un bikini care se lipește, fără bretele.

Acest costum de baie din două piese a fost inovat din proiectul Black Tape care plasează bucăți de bandă adezivă sau material care se lipește pe cele mai importante zone ale corpului care trebuie acoperite.

Există o motivație aici, și anume, nu există linii de bronzare. Fără șnur, fără găici, fără legături, doar o situație lipicioasă. Adezivii pentru costume de baie pot fi comandați astăzi de la o varietate de branduri.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini fără burete – diverse modele AICI!

Bandeaukini (sutien tip bandeau sau fără bretele)

Bandeaukini este un costum de baie din două piese în care partea superioară este un sutien tip bandeau sau un sutien fără bretele, iar slipul este la alegerea celei care îl poartă. Acesta este un bandeau de obicei realizat din elastic și nu are bretele pe umeri în partea de sus.

Acest costum de baie din două piese bikini este confortabil pentru sportive și, de asemenea, pentru persoanele care nu vor să se complice cu șnururi și bretelele care să se desfacă.

În unele cazuri, sutienul bandeau poate fi încheiat cu găici, capse sau cleme. Poate fi, de asemenea, și un costum de baie într-o singură piesă, fără sisteme de închidere și se îmbracă peste cap. Acesta este, de asemenea, un fel de costum de baie tube.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini cu bustieră – diverse modele AICI!

Skirtini (cu fustiță)

Skirtini este un costum de baie din două piese bikini cu fustă, iar acesta poate fi uneori un costum de baie din trei piese. Partea de jos a costumului este o fustă cu volan, sau înfoiată sau o fustă pur și simplu și uneori poate fi purtată cu un slip pe dedesubt.

În aceste modele, skirtini are un slip sau pantaloni scurți încorporați dedesubt, astfel încât cea care îl poartă să se simtă în continuare confortabil și frumoasă, atractivă în același timp. Acest design este popular deoarece oferă acoperire cu stil și a fost făcut popular de branduri precum Juicy Couture.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini cu fustă – diverse modele AICI!

Inovații în costumele de baie din două piese bikini

Costumele de baie din două piese Bikini vor fi întotdeauna o tendință populară în modă și vor experimenta întotdeauna propria lor cale de evoluție. Nu mai este deloc vorba doar despre un maiou și un slip din spandex. Inovațiile din lumea costumelor de baie urmează tendințele de inovație din lume.

Tendințele în materie de țesături pentru costumele de baie bikini includ costume imprimate 3D, care sunt atât rezistente la apă, cât și ușor de purtat la soare. Costumul de baie Solar Bikinis -Bikinii solari – a fost inventat de Andrew Schneider în 2011, și care era acoperit de peste 40 de celule solare care foloseau un port USB conectat la un iPod pentru a funcționa.

Poate că nu este cel mai prietenos costum de baie, dar reprezintă totuși o inovație.

La începutul anilor 2000, o companie a folosit nanoparticule de titan din nailon pentru a crea un nou tip de costum de baie bikini rezistent la soare. În 2008, un designer francez a folosit comenzile unui joc video în costumele de baie bikini, pentru priorități.

Clar, o inovație ca aceasta este suficient de unică pentru a crea o piață pentru ea.

Alte inovații pentru costume de baie includ indicatori de UV pe unele materiale. Aici, elemente fotocromatice sunt țesute în materiale pentru a oferi indicatoare UV prin notificări LED.

Țesături/materiale folosite pentru costumele de baie din două piese bikini

Dacă există un material care să fie folosit pentru confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte, acesta a fost folosit pentru a realiza costume de baie.

Costumele de baie Bikini sunt o declarație de modă spectaculoasă, dar nu sunt piese vestimentare ușor de realizat.

Acestea au nevoie de un material special care este impermeabil, rezistent la soare și care este în același timp frumos. Există o serie de tipuri de materiale folosite pentru bikini și multe altele sunt dezvoltate astăzi.

La început, bumbacul a fost folosit pentru costumul de baie, dar acum, au fost dezvoltate mai multe țesături impermeabile pentru a face costumele de baie practice și purtabile în aproape orice element din natură.

Creatorii de modă din ziua de astăzi caută material rezistent la apă, care să fie plăcut la purtare, să nu se agațe și să nu se șifoneze, să se întindă și să poată fi purtat în orice fel de apă.

Cele mai frecvente materiale utilizate în costumele de baie sunt:

  • Bumbac
  • Nailon
  • Spandex

Au fost folosite și alte materiale, cum ar fi material ecologic și cânepă impermeabilă.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini – diverse materiale AICI!

Bumbac și nailon

Bumbacul este o alegere ușor de utilizat pentru costumele de baie bikini, deoarece este ușor de lucrat cu el, este accesibil pe piața de masă și este ușor de purtat. Costumele de baie bikini nu sunt cel mai confortabil lucru de purtat și pot fi purtate confortabil pentru perioade mai lungi de timp atunci când sunt din bumbac.

Bumbacul și tricotul/jerseul sunt cele mai comune materiale din care se fac costume de baie din bumbac, deși amestecurile de bumbac și poliester sunt, de asemenea, populare. Țesătura de aici este tratată, modelată pentru a lua forma dorită și apoi introdusă protecția interioară de bumbac.

Nailonul și spandexul sunt alte materiale populare pentru costumele de baie bikini și aceste țesături se vor purta bine în apă. De asemenea, se vor purta bine la soare toată ziua sau la o petrecere pe plajă pe tot parcursul zilei sau la un eveniment în aer liber.

Lycra este o combinație a acestor materiale și o țesătură de costume de baie foarte populară. Acest lucru a permis producătorilor de bikini să creeze modele care să nu se lase ca niște bikini din vremuri de mult trecute.

Spandexul continuă să fie o alegere populară pentru materialele pentru bikini. Ca și bumbacul, spandexul poate fi folosit pe piața de masă datorită accesibilității și flexibilității sale. Cu toate acestea, acest material nu suportă bine clorul pentru sezoane prelungite.

Un costum de baie din spandex poate rezista doar unul sau două sezoane sau câteva luni cu utilizare intensă într-un climat cald constant înainte ca clorul să descompună spandexul și costumul să înceapă să se degradeze.

Alte materiale folosite pentru costume de baie

Costumele de baie din două piese numite bikini au fost fabricate dintr-o gamă largă de țesături, inclusiv țesături ecologice, cum ar fi hârtia. Un designer din Marea Britanie a făcut și un bikini din blană de nurcă. Un alt designer din Rio de Janeiro a folosit metal pentru a realiza un bikini în stil bandeau.

Cauciucul și neoprenul au fost, de asemenea, folosite pentru a crea costume de baie din două piese bikini, la fel ca materialele ecologice, cum ar fi bambusul, bumbacul organic și materialul tip plasă (fishnet). A fost folosit nailon reutilizabil, iar Lady Gaga a purtat cândva un bikini din carne, despre care încă se vorbește cu uimire astăzi.

În unele cazuri, materialele inovatoare folosite la bikini sunt mai mult despre a face declarații îndrăznețe și a fi inovator, și nu despre a crea un produs practic pentru piața de masă.

Astăzi, orice material din care se poate confecționa o îmbrăcăminte va fi folosit pentru costumele de baie bikini, iar uneori se vor confectiona costume de baie chiar și din materialele din care nu se poate.

Verifică preț Costume de baie tip Bikini – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care