5 tipuri de șlapi diferite și istoria acestora

tipuri de șlapi diferite și istoria acestora

Dacă vrei să le oferi picioarelor tale o mult meritată vacanță la plajă, află mai multe despre diferitele tipuri de șlapi, astfel încât să-i poți alege pe cei mai buni pentru picioarele tale.

Îi porți pe plajă, la duș, la piscină, la magazin și în jurul casei. Probabil ați purtat atât de multe perechi de șlapi în viața voastră, încât nici nu puteți încerca să le ghiciți numărul. Și știi că ai cel puțin o pereche prin casă chiar acum.

Aceștia sunt șlapii … și sunt peste tot. Dar când începeți să aflați cu adevărat despre diferitele tipuri de șlapi și de cât timp acest tip de sandale / încălțăminte fac parte din lumea modei, veți fi uimiți.

Lunga istorie a șlapilor

Șlapii au un design destul de simplu. La prima vedere, s-ar putea să credeți că nu există multe lucruri de spus despre șlapi.

La urma urmei, această încălțăminte este alcătuită pur și simplu dintr-o tălpă tăiată aproximativ pe forma labei piciorului, cu o singură baretă în apropierea secțiunii mediale superioare a pantofului. Bareta se ramifică în două în formă de Y pentru a se prinde de fiecare parte a tălpii. Simplu, nu?

Dar șlapii reprezintă un bazin vast pentru modă dintr-un motiv foarte clar și au reprezentat o parte importantă a stilului popular mult mai mult decât credeți probabil. De fapt, șlapii au un design atât de vechi încât nimeni nu știe nici măcar cine i-a inventat sau când.

Șlapii au un model foarte simplu. Probabil de aceea au fost de fapt unul dintre primele și cele mai vechi modele de încălțăminte inventate vreodată. Corect. Șlapii există de atât de mult timp, încât chiar au fost purtați de egiptenii antici și datează încă din 4.000 î.e.n. Cleopatra însăși purta șlapi.

Acum, această influență a șlapilor este destul de puternică în lumea modei.

Astăzi, modelul cel mai răspândit este acela de a purta șlapi cu baretă între degetul mare și al doilea deget. Totuși, aceasta nu a fost întotdeauna alegerea populară în modă. În Roma antică, era popular ca bareta șlapului să fie poziționată între degetele al doilea și al treilea.

Verifică preț Șlapi pentru femei și bărbați AICI!

Stabilirea tendințelor de-a lungul veacurilor

În timp ce modelul șlapi are o vechime de cel puțin 6.000 de ani, cu siguranță numele nu este atât de vechi. Șlapii nu au avut acest nume în mod oficial până în anii 1960 și nu au fost un model popular în SUA până în anii 1940.

Restul lumii, inclusiv anticii, au descoperit bucuria purtării șlapilor cu mult înainte ca aceștia să devină parte a modei americane. Numele acestui model de încălțăminte provine din sunetul pe care îl fac atunci când mergi în ele: flip flop, flip flop în engleză.

Soldații care se întorceau acasă din al doilea război mondial au adus cu ei șlapii din Japonia, unde acest tip de încălțăminte era încă extrem de popular. Fabricați din paie de orez și purtați continuu încă din cele mai vechi timpuri, japonezii îi numeau „zori”. Șlapii au fost un succes în rândul femeilor americane, mai ales după ce producătorii americani au înlocuit paiul de orez cu cauciuc.

Deoarece șlapii au fost purtați de atâtea secole în diferite culturi din întreaga lume, această încălțăminte a fost confecționată din orice. În Egipt, au fost făcuți din papirus și stuf care creștea lângă fertilul râu Nil. În China, au fost fabricați din paie de orez. Oamenii din Africa antică foloseau pieile de animale.

Dar cauciucul a fost materialul care a transformat șlapii într-o încălțăminte durabilă, cu care poți merge oriunde. Tehnologia modernă a conferit designului antic un aspect modern, iar producătorii au început să producă șlapi (flip-flops) în multe culori și modele pentru a-i face o alegere la modă pentru orice expert al stilului.

De atunci, șlapii moderni au fost un standard al stilului și modei americane în întreaga lume. În lumea pantofilor, șlapii sunt un tip de sanda. De fapt, aceștia sunt cele mai bine vândute sandale din SUA, generând anual venituri de aproximativ 2,5 miliarde de dolari pentru producătorii de pantofi în fiecare an.

Verifică preț Șlapi pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de șlapi

Șlapii au fost cu siguranță prin preajmă de suficient de mult timp pentru ca designerii să se joace cu acest model.

Șlapii din cauciuc sunt unul dintre cele mai comune tipuri de încălțăminte. Puteți găsi destui șlapi de cauciuc oriunde, probabil chiar și în propriul dulap. Șlapii din cauciuc sunt fabricați într-un stil simplu, curat, deși sunt disponibili într-o mare varietate de culori și modele.

Șlapii cu baretă din piele au o baretă în formă de Y confecționată din piele, după cum ați ghicit cu siguranță. Bareta din piele este doar un accent mai elegant, care îi face să fie puțin mai rezistenți și puțin mai frumoși.

Șlapii tip Wedge, cu talpa mai groasă sau ortopedică, vă oferă un plus de înălțime. Aceștia sunt pur și simplu niște șlapi standard, care au o talpă mai groasă, care poate avea de la jumătate de centimetru până la câțiva centimetri înălțime, sau chiar formă ortopedică. De asemenea, puteți găsi modele de șlapi cu toc, care au un toc subțire standard.

Verifică preț Șlapi pentru femei și bărbați AICI!

Șlapi controversați

Nu fiecare profesionist al modei este de acord cu privire la criteriile sau caracteristicile care definesc de fapt șlapii.

De exemplu, papucii de plajă tip slides nu sunt șlapi (flip-flops) tradiționali, motiv pentru care unele fashioniste spun că aceștia sunt cu totul un alt stil de încălțăminte, diferită de șlapi. Cu toate acestea, există o mulțime de asemănări.

Papucii Slides nu au bareta distinctivă în formă de Y pe care o vedem la șlapi (flip-flops). Mai degrabă, aceștia au o singură bandă lată care se potrivește peste vârful piciorului.

Papucii/Sandalele tip Birkenstock sunt, de asemenea, o adăugare controversată la panteonului șlapilor, deoarece mulți susțin că aceștia se individualizează drept o categorie distinctă. Este vorba de o sanda germană realizată cu o talpă care conține plută.

Sunt deschise/decupate la călcâi ca niște șlapi, dar baretele superioare sunt puțin mai complicate. Încălțămintea Birkenstock are model de papuc, slip-on, și o formă simplă a tălpii, motiv pentru care unii îi consideră și pe aceștia șlapi, dar cu barete mai complexe.

Sunt șlapii buni sau răi pentru picioarele tale?

Șlapii sunt ieftini, ușor de purtat și disponibili în toate tipurile de culori. Este ușor să te încalți rapid și să pleci. Sunt simpli, sunt comozi și sunt purtați de toată lumea. Deci, nu poate fi nimic în neregulă cu purtarea lor, nu?

Gresit. Potrivit experților în sănătatea piciorului, șlapii sunt de fapt destul de neplăcuți pentru picioarele tale. Mușchii tăi reacționează în mod natural la designul șlapilor și tu faci inconștient ajustări la pasul tău natural pentru a menține șlapii în picioare.

Aceasta înseamnă că folosiți tendoanele și mușchii piciorului pentru a menține șlapii pe poziție. Acest lucru poate crea durere în picioare dacă purtați șlapi frecvent.

Majoritatea șlapilor sunt realizați cu o talpă simplă, plată, care nu oferă suport pentru arcul piciorului. De asemenea, acest lucru nu este exact un ideal pentru picioarele tale.

Această încălțăminte nu vă oferă multă susținere sau amortizare și nu vă permite să pășiți și să mergeți în modul cel mai natural posibil, toate acestea putând crea probleme la picioare în viitor dacă purtați șlapi mult timp.

Deoarece șlapii lasă aproape întregul picior expus și au doar o baretă pe partea superioară pentru a vă menține piciorul în poziție, chiar nu poți face nimic legat de sport în aceste încălțăminte. Încercarea de a alerga, de a face sport sau de a vă folosi dinamic corpul în timp ce purtați șlapi poate duce la răniri și accidente.

Șlapii nu sunt fixați de picioare. Picioarele tale pot aluneca și derapa în ei, ceea ce te poate face să te rănești grav dacă efectuezi orice fel de mișcare complexă (și, uneori, chiar și una simplă).

Verifică preț Șlapi pentru femei și bărbați AICI!

Șlapii în lume

Numele acestor încălțăminte este recunoscut instantaneu de majoritatea americanilor, dar șlapii (flip-flops, numele american) au nume diferite în întreaga lume. În Noua Zeelandă, aceste sandale sunt cunoscute sub numele de jandals și sunt numite schlapfen în Austria.

În Hawaii, se numesc slippers, papuci. În Filipine se numesc tsinelas. Sunt cunoscuți sub numele de thongs în Australia, ceea ce poate crea confuzie în rândul americanilor care se gândesc la lenjerie intimă atunci când aud cuvântul „thong – tanga”. În Africa de Sud, șlapii sunt cunoscuți sub numele de slops.

În modelul de bază al șlapilor, designerii au găsit mult spațiu pentru a se juca cu stil. Nu doar că poți avea șlapi de orice culoare sau model, dar îi puteți obține și în modele deosebite, cu diferite ornamente. Unii șlapi au barete care sunt decorate cu mărgele, strasuri, pietre sau alte podoabe mici.

Uneori, baretele sunt realizate cu modele împletite sau țesute sau realizate din pânză. Puteți găsi șlapi care sunt acoperiți cu sclipici sau ornați cu flori chiar la intersecția baretei în formă de Y.

Orice funcționează atunci când vine vorba de șlapi și te poți distra mult cu aspectul. Acesta este un pantof pe care îl puteți înfrumuseța singură folosind panglici, mărgele sau orice materiale de artizanat. Șlapii pot varia în grosimea baretelor sau a talpii pentru a le schimba aspectul de bază. Îi puteți avea în orice material și găsi în orice mărime.

Sunt făcuți pentru a fi purtați de oricine și de aceea șlapii au fost pur și simplu purtați de toată lumea. Chiar și designerii de clasă au lansat propriile versiuni de șlapi. Sunt unii dintre cei mai versatili și mai cunoscuți pantofi din lume. Alegeți șlapii și veți fi gata să faceți față oricărei provocări de stil.

Verifică preț Șlapi pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care