14 tipuri de sandale pentru bărbați

tipuri de sandale pentru barbati

Sandalele sunt un element principal pentru garderobele de vară ale bărbaților, deoarece oferă atât confort, cât și stil în căldura copleșitoare a verii. Este obișnuit să ai picioarele transpirate în timpul verii, mai ales dacă porți pantofi închiși.

Dar cu sandale, picioarele tale au șansa să respire și să simtă aerul proaspăt în timp ce îți desfășori activitățile zilnice. Picioarele tale s-ar putea să nu se simtă lejer în ghete sau pantofi încinși, dar asta nu va fi o problema dacă optezi pentru unul din aceste tipuri de sandale pentru bărbați.

Adevărul este că a te încălța și a te descălța de pantofi poate dura mult timp, mai ales, dacă te grăbești. În acest caz, o alternativă mai bună este să porți sandale. Tot ce trebuie să faci este să intri direct în ele și să ieși imediat pe ușă. Când te întorci acasă, va trebui pur și simplu să ieși din sandale, ceea ce va dura cu greu câteva secunde.

Această încălțăminte funcțională este cea mai simplă și mai veche formă de acoperire a piciorului. Arheologii susțin că prima formă de încălțăminte datează de aproape 8000 de ani. Cea mai veche dovadă referitoare la sandale a fost găsită pe o friză în Muzeul din Cairo.

Friza egipteană notabilă prezintă un purtător de sandale în urma faraonului Narmer, purtând sandalele cu el. Aceasta arată că, în cele mai vechi timpuri, sandalele erau un simbol al statutului și bogăției. Cu toate acestea, astăzi, sandalele sunt utilizate în primul rând pentru scopuri exterioare.

În schimb, egiptenii nu purtau niciodată sandale în interiorul casei.

Astăzi, sandalele high-fashion au cucerit lumea, cu o gamă largă de opțiuni disponibile pentru toți bărbații din întreaga lume. Acest articol acoperă cele mai populare sandale pentru bărbați despre care ar trebui să știi.

Verile sunt un moment ideal pentru a-și lua rămas bun (temporar) de la șosete și pantofi. Dependența se bazează mai mult pe încălțămintea ușoară, iar sandalele și șlapii (cu baretă între degete) ușor de purtat se potrivesc cu ce ai nevoie.

Tipuri de sandale pentru bărbați

Șlapi (flip-flop) pentru bărbați

șlapi-pentru-barbati

Cunoscute și sub denumirea de sandale Thong, aceste sandale tip șlap sunt purtate, de obicei, la ieșirile casual, cum ar fi la plajă, sau la cumpărături rapide. Din moment ce nu au șireturi sau fermoare, este ușor să le pui rapid în picioare.

În ceea ce privește designul, ele sunt o încălțăminte simplă care permite purtătorului să se relaxeze și să se bucure în același timp. Picioarele tale au mai multă libertate de a respira decât în pantofii obișnuiți. Cunoscute popular ca sandale de apă cu uscare rapidă, șlapii se usucă în câteva minute, spre deosebire de cazul pantofilor sau ghetelor.

Dar știi care este cel mai bun lucru în legătură cu aceste sandale ușoare ca aerul? Ele sunt super accesibile! Le poți găsi într-o mare varietate de modele și culori la un preț ieftin la orice magazin de încălțăminte.

Verifică preț Șlapi (flip-flop) pentru bărbați AICI!

Papuci deschiși (slide sandals)

Papuci deschiși (slide sandals)

Cunoscuți în mod obișnuit ca Sliders – Papuci, ei sunt o încălțăminte deschisă la degete și fără spate. Aceștia sunt în esență un papuc (Mule) cu vârful deschis, care se laudă cu o curea frontală lată care acopera lana piciorului perpendicular sau o curelusă în jurul degetului mare.

Dacă te întrebi de ce acest tip de încălțăminte a fost numit „Sliders” sau „slide sandals”, este pentru că este ușor să încalți și să descalci acești papuci.

Având în vedere stilul lor confortabil și ușor, nu ar fi greșit să spunem că acești papuci ușor de purtat reprezintă o alternativă excelentă la șlapii cu curea între primele două degete. Papucii sunt mai rezistenți și mai durabili, deoarece talpa interioară este din piele sau dintr-un plastic mai rezistent.

Prima formă de papuci a fost descoperită în Roma Antică, Grecia Antică sau Egiptul Antic. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a demonstra acest lucru. La sfârșitul anilor 1960, papucii cu modele florale au intrat pe piața din SUA, și au devenit instantaneu populari.

Papucii plini de viață și culoare au fost o încântare vizuală și îndrăgiți de majoritatea clienților, ceea ce a dus la producerea de diferite tipuri de papuci. Branduri germane precum Birkenstock și Adidas sunt apreciate pentru inventarea papucilor de fitness și respectiv a papucilor de piscină.

Sandalele Slide se laudă cu un aspect sportiv – totul datorită lui Adidas pentru faptul că este un centru de creativitate. În combinație cu aspectul lor casual, această formă de încălțăminte casual oferă cea mai bună opțiune pentru sandale atunci când ieși vara la un grătar, pe plajă sau într-un parc. Pentru astfel de activități în aer liber, asigură-te că alegi papucii din piele.

Unele dintre cele mai recente și cele mai la modă papuci (sandale Sliders) au pene, blană artificială și perle.

Verifică preț Papuci deschiși pentru bărbați AICI!

Saboții Crocs

Saboții Crocs

Moi, flexibili și extrem de confortabili sunt câteva dintre cuvintele care descriu perfect saboții Crocs. Te-ai întrebat vreodată ce îi face atât de confortabili? Se datorează faptului că sunt fabricați din cauciuc durabil – EVA. Acetatul de etilen-vinil este moale și flexibil, ceea ce crește nivelul de confort al acestor sandale.

Dar asta nu este tot. Polimerul este lucios, are o rezistență bună la fisură, este rezistent la raze UV ​​și cel mai bun dintre toate – inodor.

Designul standard al saboților Crocs include o curea la călcâi care oferă suport piciorului. Această curea poate fi ridicată pentru a transforma sandalele într-un papuc, sabot.

Cea mai remarcabilă caracteristică a lor este spațiul bombat, lejer și aerisit din față. Situat pe partea din față a încălțămintei, spațiul pentru degete are mici găurele care permit degetelor să respire și să-ți păstreze o temperatură plăcută, răcoroasă.

Produși mai ales în China, sandalele Crocs sunt foarte populare și în Arizona, Florida, Mexic, Brazilia, Italia și România. Disponibile într-o gamă largă de culori, ele pot servi cu ușurință drept o piesă îndrăzneață și vibrantă de încălțăminte sau o piesă simplă și clasică.

Verifică preț Saboți Crocs pentru bărbați AICI!

Mocasini / Pantofi cu liră (Loafers)

Mocasini / Pantofi cu liră (Loafers)

Mocasinii/pantofii loafers sunt o formă versatilă de pantofi pentru bărbați care pot fi purtați atât la evenimente casual, cât și la evenimente formale. Sunt confortabili, convenabili și eleganți, motiv pentru care au explodat în popularitate în întreaga lume.

Ei sunt cea mai bună opțiune pentru bărbații care doresc să pară mai înalți, întrucât profilul redus al acestei încălțăminte ajută la alungirea picioarelor purtătorului.

Din fericire, există cinci stiluri populare de mocasini, fiecare cu un aspect unic și caracteristici definitorii. Iată-i, unul câte unul.

Verifică preț Pantofi/Mocasini pentru bărbați AICI!

Mocasini / Pantofi cu liră cu ciucuri (Tassel Loafers)

Mocasini / Pantofi cu liră cu ciucuri (Tassel Loafers)

După cum sugerează și numele, acești pantofi sunt decorați cu ciucuri deasupra, pe liră. Confecționați în mod obișnuit din piele de Cordoba, aceste pantofi au fost creați inițial ca pantofi dintr0o singură bucată în anii ’50 de Alden shoe Co.

Pantofii cu liră cu ciucuri pot fi purtați într-un cadru formal sau casual. Îi poți purta cu pantaloni tip chinos, khakis, corduroy și un blazer. Pentru un aspect mai casual, poți asorta pantofii cu ciucuri cu un tricou elegant și blugi casual.

Verifică preț Pantofi cu ciucuri pentru barbați AICI!

Mocasini (Penny Loafers)

Mocasini (Penny Loafers)

Înclinând către un stil mai formal, pantofii cu liră tip Penny Loafers sunt mai apropiați de mocasini decât de papuci. Acestea vin cu o dungă de piele perpendicular pe bolta piciorului, în formă de romb și cu un decupaj cu diamante.

Inițial, pantofii în stil Penny Loafers au fost purtați de pescarii norvegieni. Inspirată de ei, în 1936, G.H. Bass & Co. a creat o fuziune a acestor pantofi cu pantofii tip mocasin, pe care i-au numit Penny Loafers.

Motivul pentru care acești pantofi la modă sunt numiți Penny Loafers este că bărbații tineri din acea perioadă obișnuiau să țină un bănuț în interiorul încălțămintei în caz de urgență.

Verifică preț Mocasini pentru bărbați AICI!

Pantofi cu liră Gucci (Gucci Loafers)

Pantofi cu liră Gucci (Gucci Loafers)

Ce face ca un pantof tip Loafer să fie un pantof Loafer Gucci? Dacă un pantof se mândrește cu o bară metalică montată deasupra lirei, atunci aceasta nu este altceva decât un pantof tip Loafer Gucci.

Celebrul designer italian Aldo Gucci a creat această încălțăminte în anul 1963. Scopul a fost să aibă un design de pantofi similar cu o zăbală pentru cai. Astăzi, multe branduri au produs încălțăminte cu bucăți de metal, dar toate sunt cunoscute sub numele de „Gucci Loafers”.

Aceste pantofi merg cel mai bine cu costume de afaceri și ținute semi-formale.

Verifică preț Pantofi de designer pentru bărbați AICI!

Mocasini tip Slipper Loafer

Mocasini tip Slipper Loafer

A fost o perioadă în care bărbații obișnuiau să se gândească de două ori înainte de a ieși din casă în papuci. Însă, cu un mocasin tip slipper loafer creat pentru a se încălța cu ușurință, să ieși din casă în papuci nu mai pare la fel de ciudat.

Papucii/pantofii sunt confecționați dintr-o talpă puternică și rezistentă din piele, un pic de toc, catifea luxoasă sau piele de căprioară la exterior. Pe lângă faptul că sunt eleganți și modernă, acești pantofi reprezintă cea mai bună opțiune de încălțăminte atât pentru ocazii de zi cu zi, casual, cât și pentru ocazii formale.

Pentru a duce aspectul casual la perfecțiune în pantofii tip Slipper Loafer, alege modele contemporane din piele și într-o culoare mai neutră.

Verifică preț Mocasini bărbați din piele AICI!

Espadrile tip Loafer (Espadrille Loafers)

Espadrile tip Loafer (Espadrille Loafers)

Numite și espardenyes în Spania (Catalonia și Valencia), espadrilele sunt încălțăminte casual fără toc, care sunt confecșionate din bumbac sau pânză. Datorită țesăturii moi și ușoare, ele oferă cel mai mare confort purtătorului. O altă caracteristică definitorie a acestui tip de încălțăminte sunt tălpile pantofilor, care sunt confecționate din funia unică tip esparto.

Acest tip de sanda poate fi urmărită înapoi în timp până în anul 1322 în Europa, unde a fost cândva încălțăminte țărănească. A crescut în popularitate când espadrilele au devenit încălțămintea muncitorilor din mediul urban.

Deși, de obicei, tălpile lor sunt plate, uneori, de asemenea, pot avea toc ortopedic sau înalt pe toată lungimea tălpii, tip Wedges sau tocuri groase tip Chunky, dar acest tip de design poate fi văzut doar la espadrilele pentru femei.

Verifică preț Espadrile bărbați AICI!

Sandale Gladiator

Sandale gladiator bărbațiSandalele pe bază de curele și barete au început să apară la începutul secolului XX. Cu toate acestea, stilul complet de gladiator nu a apărut decât la sfârșitul anilor 1960. Aspectul unic cu barete/curele a fost considerat îndrăzneț în acea perioadă, deoarece curelele ajungeau și până la genunchi.

Pe podium, modelele masculine au etalat sandalele de gladiator în pantaloni scurți, care au propus un look deosebit și în modă. Aceste sandale care ies în evidență au rămas populare în anii 1970, dar popularitatea lor s-a stins curând.

Abia în colecția de primăvară / vară din anul 2002 a lui Calvin Klein, sandalele gladiatori au renăscut deplin pe scena modei. Colecția a pus aceste sandale elegante într-o lumină diferită, realizate din materiale contemporane – pânză, piele sau satin – făcându-le să arate moi și elegante.

Alți designeri au urmat ideea adăugând caracteristici unice sandalelor gladiator, cum ar fi fermoare, șireturi sau tocuri.

Astăzi, sandalele Gladiator continuă să se schimbe ca stil și design și nu par să ne părăsească prea curând.

Când încalți sandale Gladiator, asortează-le cu haine din denim sau cu costum de baie. În plus, acestea pot fi, de asemenea, asortate cu pantaloni casual. Dacă ai de gând să plusezi, sandalele Gladiator înalte sunt o alegere distractivă și îndrăzneață care îți poate completa ținuta.

Sandalele Gladiator combinate cu pantaloni scurți de vară și cu o vestă cool te vor face să arăți gata de plajă.

Verifică preț Sandale gladiator/romane pentru bărbați AICI!

Sandale sport

Sandale sport

Uneori cunoscute sub numele de sandale turistice sportive sau sandale pentru drumeții, sandalele sport au făcut ca activitatea sportivă să fie mai ușoară și mai trendy ca niciodată. Proiectate inițial pentru drumeții și aventuri în aer liber, influencerii modei și stilistii modei de stradă au jucat un rol imens în aducerea acestor pantofi cu specific sportiv în centrul atenției.

Astăzi, sandalele au devenit o parte majoră a încălțămintei de modă de nivel înalt. De la stiluri simple monocromatice până la cele cu talpă groasă și barete orbitoare, sandalele sport pot fi văzute într-o mulțime de modele. Dacă preferi minimalismul față de stilurile extravagante, nu trebuie să îți faci griji. Colecția de primăvară / vară 2019 de la Teva ți-a îndeplinit dorința.

Aceste sandale unisex oferă suport pentru bolta plantară, care te protejează împotriva diferitelor probleme ale piciorului. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că poți purta această încălțăminte pentru o perioadă lungă de timp; pentru o amortizare mai bună, poți utiliza branțuri pe talpă care vor permite să le folosești pe termen lung.

În plus față de talpa confortabilă, sandalele sunt dotate cu talpă exterioară din cauciuc, care va ridica nivelul de confort general.

În timp ce multe sandale au diferite culori și texturi, sandalele sport sunt cu un pas înainte, de asemenea, pentru că ele au și mai multe modele.

Verifică preț Sandale sport pentru bărbați AICI!

Sandale pescărești (Fisherman)

Sandale pescărești (Fisherman)

Acestea sunt o formă de încălțăminte casual, purtată atât de bărbați, cât și de femei. Aceste sandale unisex au existat încă din cele mai vechi timpuri – în multe scrieri și ilustrații. Au fost menționate de mai multe ori în aceste scrieri, sugerând că au fost purtate de civili antici.

Sandalele tip Fisherman sunt din piele sau înlocuitori și au curele din centru spre exterior pe bolta piciorului, cu o bandă centrală și o curea la spate sau au călcâiul acoperit. Cureaua din spate străbate glezna, în timp ce cureaua centrală este pe partea din față a sandalei. Curelele nu sunt reglabile în design și servesc doar unui scop decorativ.

Acestea fiind spuse, uneori acest tip de sandale este prevăzută cu o baretă de închidere la gleznă care poate fi ajustată cu ajutorul unui arici din material Velcro sau al unei catarame. Designul deschis, cu vedere printre barete al sandalei menține piciorul răcoros și relaxat datorită curelelor bine plasate.

Majoritatea sandalelor pescarești sunt confecționate din piele sau din orice material sintetic. Prin urmare, culorile obișnuite ale acestor sandale sunt negru și maro. Acestea fiind spuse, unele branduri de nivel înalt comercializează sandale pescărești într-o varietate de combinații de culori.

Sandalele tip Fisherman sunt cel mai bine purtate în stil casual cu pantaloni scurți, blugi skinny, pantaloni khakis sau orice model de pantaloni.

La fel ca sandalele sport, aceste articole de îmbrăcăminte casual sunt ușor de purtat pentru călătorii extinse pe jos, cum ar fi cumpărături la mall, drumeții sau activități de trekking, sau doar o plimbare la întâmplare.

Datorită tălpilor și curelelor puternice și rezistente, devine mai ușor să mergi în aceste sandale.

Verifică preț Sandale din textil pentru bărbați AICI!

Pantofi marinărești (Boat shoes)

Pantofi marinărești (Boat shoes)

Cunoscute popular ca încălțăminte de punte, pantofii marinărești sunt confecționați din piele cu talpă fără niciun fel de model. Concepuți special pentru a fi utilizați pe o barcă, pantofii de punte oferă priză și un sprijin solid pe o navă, o barcă sau o punte umedă.

Acest rezultat este obținut prin construcția magistrală a pielii și prin cusăturile puternice – ambele ajutând la respingerea cu succes a apei.

Purtați în mod tradițional fără șosete, pantofii marinărești au fost inventați în 1935 de Paul A. Sperry din New Haven, Connecticut. Impermeabilitatea și rezistența la alunecare sunt cele două caracteristici principale ale acestor pantofi care i-au făcut celebri la nivel mondial.

Începând cu anii 1970, pantofii marinărești au fost prima alegere printre marinarii profesioniști și proprietarii de bărci. Deși scopul inițial al acestor pantofi a fost strict funcțional, ei au devenit în cele din urmă o tendință majoră a modei din anii 1980 până la începutul anilor 1990.

La începutul secolului XX, oamenii au început să poarte acești pantofi cu șosete lăsate și bufante. De obicei, le-ar purta cu jeanși franțuzești suflecați, pentru a evidenția șosetele la modă. Fetele ar influența, de asemenea, această tendință, purtându-i cu o helancă sau un tricou fără guler, rotund la gât și cu iegări sau colanți.

La acea vreme, cele mai populare două branduri pentru această ținută informală de încălțăminte erau Sebago și Eastland. Cu toate acestea, în prezent, branduri celebrele de încălțăminte pentru bărci ar fi Sperry Top-Siders, Sebago și Timberland.

Verifică preț Mocasini cu șiret pentru bărbați AICI!

Balerini pentru bărbați (Ballet Flats)

Balerini pentru bărbați (Ballet Flats)

Dacă ai crezut că balerinii sunt doar pentru femei, gândește-te din nou. În vremurile moderne de astăzi, există și o gamă largă de balerini care pot fi purtați de bărbați.

Balerini Tiek

Creați de Kfir Gavrieli, balerinii Tiek câștigă rapid popularitate și doar din motive corecte – sunt confortabili, durabili și mobili. Reține că acești balerini nu sunt pantofi obișnuiți de balet. Ei sunt concepuți pentru a oferi de 10 ori mai multă ușurință și confort decât pantofii de zi cu zi sau pantofii de balet.

Sunt ușor de încălțat și descălțat; nici nu va trebui să te apleci sau să îți folosești mâinile pentru a-i scoate din picioare. Balerinii Tiek sunt realizați din piele moale, care asigură menținerea picioarelor în cele mai bune condiții pentru o perioadă lungă de timp.

În comparație cu încălțămintea tradițională de balet, acești balerini sunt concepuți să ofere confort suplimentar prin talpa de cauciuc. La spate balerinii protejează piciorul, de asemenea, și sunt moi (mai degrabă decât elastici) și, prin urmare, nu se simt prea strânși la călcâi.

Balerini de la Telfar

Celebrul designer – Telfar – este foarte apreciat pentru introducerea balerinilor unisex la prezentările sale de modă. Calitatea distinctivă a balerinilor săi este că se situează undeva între balerinii tradiționali și teneșii standard în stil Vans. Balerinii au culori standard – alb, negru și combo alb-negru.

Acestea sunt cele mai bune sandale/pantofi pentru bărbați pe care trebuie să existe în garderoba fiecărui bărbat. De asemenea, este important ca încălțămintea pentru bărbați să aparțină brandurilor notabile precum Nike, Bottega Veneta, OluKai, Birkenstock Arizona, Adidas și Teva.

Verifică preț Papuci și sandale pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care