3 tipuri de ghete de baschet – perechea potrivită pentru stilul tău de joc

Ghete de baschet Jordan Retro 1

Află toate secretele unor ghete de baschet: istoria lor, diferitele tipuri, diferitele stiluri, diferitele materiale și desigur, află mai multe despre cum să le porți corespunzător.

Aceste ghete de baschet au trecut mult dincolo de teren. Sunt un accesoriu foarte la modă, adorat de vedete de prin mai toate domeniile și un element musai de adăugat în garderobă, de îndată ce un nou model devine disponibil în magazine. Probabil deja știi câte ceva despre istoria ghetelor de baschet și despre diferitele stiluri existente, dar știi cu adevărat ce tipuri de ghete de baschet ar trebui să fie nelipste din garderoba ta?

Pantofi de baschet – scurt istoric

Este oarecum bine cunoscut faptul că brandul Converse a inventat ghetele de baschet. Primele ghete baschet au fost teniși Converse All-Star. Au fost realizați la începutul anilor 1900. Primii pantofi Chuck Taylor, unele dintre cele mai renumite ghete de baschet din istorie, au fost creați în jurul anului 1920.

Pantoful sport realizat de Converse a fost cel mai bine vândut stil de ghete de baschet timp de 40 de ani. Ghetele de baschet Chuck Taylor sunt încă fabricați astăzi, iar aspectul lor nu s-a schimbat foarte mult. Acești pantofi au fost și sunt fabricați cu fețe de pânză și tălpi de cauciuc.

Abia în anii 1960 celebrul brand Chuck Taylor a început să aibă, într-un final, ceva competitori. Acum, piața pantofilor de baschet pur și simplu a explodat. Există mulți concurenți și ai zice chiar, o paletă infinită de opțiuni pentru iubitorii acestor accesorii.

Verifică preț Ghete de baschet (diverse modele) AICI!

Câte tipuri de ghete de baschet există?

Lumea ghetelor de baschet este vastă. Și când te gândești la diferite tipuri de ghete de baschet, probabil te gândești la mărci producătoare de ghete de baschet. Există unele modele, cu adevărat celebre, care au devenit adevărate obiecte de colecție. Indiferent de numele sau mărcile lor faimoase, vorbim despre diverse tipuri care definesc într-un final același element: ghete de baschet. Și dacă abordezi lucrurile din perspectiva aceasta, vei constata că există doar trei tipuri de bază de ghete de baschet.

Verifică preț Ghete de baschet pentru bărbați AICI!

Ghete de baschet înalte (high-top)

Ghetele de baschet High-top sunt ghete cu un design înalt și le remarci cu ușurință, deoarece acoperă glezna. Acest lucru oferă un suport excelent gleznelor și picioarelor. Cu toate acestea, din punct de vedere al greutății, sunt cele mai grele ghete de baschet. Acest lucru poate afecta viteza sportivului.

Verifică preț Ghete de baschet high-top (înalte) AICI!

Ghete de baschet la nivelul gleznei (mid-top)

Ghetele de baschet mid-top sunt la nivelul gleznei. Acest lucru menține gleznele flexibile, oferind în același timp un anumit sprijin, deși nu la fel de mult ca cei cu un design înalt. Așa cum reiese și din denumirea lor, ghetele de baschet mid-top sunt oarecum între înălțimea ghetelor de baschet high-top și low-top.

Verifică preț Ghete de baschet mid LeBron Witness AICI!

Ghete de baschet joase (low-top)

Ghetele de baschet low-top sunt realizate astfel încât să fie sub gleznă. Acest detaliu oferă un maximum de flexibilitate invers proporțional cu suportul oferit, care este redus la minimum . Fiind mult mai ușoare din punct de vedere al greutății, cu o astfel de pereche de ghete, vei avea o viteză mai mare în alergare.

Dacă ești mai mult interesat de stil decât de practicabilitatea lor, alege tipul de bascheți care are aspectul preferat de tine. Dacă ești, însă, în căutarea unei perechi de ghete de baschet pe care să o porți pe terenul de joc, trebuie în mod evident să cumperi ceea ce s-ar potrivi cel mai bine stilului tău de joc.

Cele trei stiluri de bază ale pantofilor de baschet sunt concepute pentru terenul de joc și nu cu scop estetic. Aceste modele sunt foarte specifice anumitor poziții de joc pe teren.

Jucătorii poziționați pe banda de aruncare liberă, de sub panou, au nevoie de bascheți cu design înalt. Acest aspect le oferă sprijin pentru gleznă în timpul aruncărilor la coș. Jucătorii care stau mai mult pe poziție defensivă fac o mulțime de sărituri și aterizări, așa că au nevoie de sprijinul suplimentar pe care îl oferă pantofii de baschet high-top.

Cu toate acestea, nu-ți dorești conducătorul de joc într-o pereche de bascheți high-top. Un conducător de joc care are mereu mingea sub control trebuie să poată alerga, mișca și juca cu rapiditate. Asta înseamnă că varianta de bascheți joși, low-tops, sunt varianta perfectă pentru acești jucători.

Un jucător care poate comuta între poziția de aruncător și extremă, cineva care își croiește drum spre coșul de baschet pentru ca ulterior să facă un pas înapoi pentru a lansa o pasă în săritură către un coechipier, va obține cea mai bună performanță de la pantofii de baschet mid-top.

Verifică preț Ghete de baschet low (joase) AICI!

Din ce sunt făcute ghetele tale de baschet?

Atât materialul din care sunt realizați pantofii de baschet cât și modul în care sunt confecționați sunt le fel de importante. Deși pantofii de baschet din pânză sunt încă disponibili, pielea este mult mai apreciată și răspândită, fiind considerată de o calitate superioară pânzei. Pielea are o tendință mai mică de a se întinde și de a se lăsa în timp, astfel încât pantofii vor continua să se comporte bine în timp, fără să se lărgească prea mult.

Unele ghete de baschet sunt fabricate cu plasă și diverse țesături sintetice. Acest lucru reduce într-adevăr greutatea pantofilor, însă în timp,  îi predispune la fisurare și întindere, așadar ghetele de baschet din piele sunt de preferat pentru o investiție pe termen lung.

Tălpile ghetelor de baschet sunt realizate din cauciuc extrem de flexibil și foarte rezistent. Tălpile absorb șocul cauzat de sărituri, alergare și mișcare în general, oferă un suport excelent pentru picioare, încheieturi și arcade, aspect esențial indiferent dacă ești sau nu sportiv.

Verifică preț Ghete de baschet (diverse materiale) AICI!

Cum să porți ghete de baschet

Ghetele de baschet sunt în trend. Stilurile proaspăt lansate sunt râvnite de toata lumea și a deține cât mai multe stiluri ale brandurilor de renume face astăzi paret dintr-un soi de afirmare publică. Chiar și celebritățile sau artiștii din diverse industrii îi poartă la cele mai de gală evenimente. Astfel, a purta ghete de baschet peste tot, a ajuns astăzi să fie și acceptabil și foarte la modă. Bascheții pot fi, însă scumpi. De aceea, înainte de a-i cumpăra, asigură-te că știi cum să-i și porți corect. Optează pentru o pereche care să-ți vină bine, astfel încât să obții un maximum de confort și performanță.

Ar trebui să ai suficient spațiu în pantofi astfel încât să poți insera degetul mare de la mână în partea dinspre călcâie. Acest spațiu va permite ca degetele de la picioare să se întindă confortabil și-n plus îți va oferi un echilibru mai bun. Încălțămintea strânsă, purtată pe termen lung poate efectiv provoca malformații.

Asigură-te că ghetele tale de baschet sunt suficient de largi și pentru picior. Talpa piciorului tău ar trebui să aibă suficient spațiu pentru a se întinde confortabil în interiorul ghetelor. Cu toate acestea, nu vei dori, însă să existe nici prea mult spațiu. Dacă picioarele alunecă în interior, înseamnă că ghetele de baschet sunt totuși prea mari și nesigure de purtat. Picioarele trebuie să se simtă confortabil în interiorul ghetelor, cu doar o ușoară mișcare în jurul călcâiului. Dacă ghetele de baschet sunt prea largi, s-ar putea să vă accidentați.

Având în vedere că acești pantofi pentru baschet sunt special concepuți , poți oricând intra rapid într-un joc, cu prietenii tăi, fără să-ți faci griji în privința încălțămintei. Sub niciun pretext, însă nu-i lua cu tine dacă vrei să mergi la un interviu. Deși pentru unele persoane ar părea firesc ca pantofii de baschet să fie și pantofi de alergare, pentru simplu motiv că în timpul jocului se aleargă, totuși adevărul este ca pantofii de baschet nu sunt făcuți pentru alergare de distanțe.

Bascheții sunt de obicei tăiați puțin mai sus decât pantofii de alergare, iar acest detaliu face ca pasul de alergare pe distanțe lungi să fie întrerupt. Purtarea unei încălțăminte neadecvate pentru alergare de distanțe lungi poate cauza afecțiuni ale genunchilor și gleznelor. Așadar, poartă ghete de baschet pentru a juca baschet sau pentru o ținută în trend cu modă și în niciun caz pentru alergarea de dimineață.

Pantofii de baschet au o aderență excelentă pe teren de lemn și asfalt. Nu sunt grozavi, însă pentru trasee turistice. Nu lua ghete de baschet pentru drumeții, deiarece că nu-ți vor oferi aderența de care vei avea nevoie pe trasee accidentate. Ai putea aluneca sau te-ai putea accidenta cu ușurință.

Cumpără-ți ghete de de baschet în funcție de stilul pe care îl preferi, dar ține totuși cont și de întrebuințarea lor. Alege-ți o pereche de calitate, care să ți se potrivească bine.

Știi cum și unde îi vei purta, și știi și ce ți se potrivește mai bine. Acum, că ai la îndemână toate detaliile necesare pentru a face o bună alegere, poți să-ți achiziționezi cu încredere perechea preferată!

Verifică preț Ghete de baschet (diferite branduri) AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care