22 tipuri de pulovere diferite

Tipuri de pulovere

Puloverele datează din secolul al XV-lea, când soțiile pescarilor din Guernsey din Insulele Canalului, între Marea Britanie și Franța, tricotau diverse tipuri de pulovere de lână pentru soții lor. Puloverul tip Guernsey a fost adoptat de alte comunități de coastă din Insulele Britanice și Marea Nordului și mai târziu a fost numit „gansey”. Puloverul Gansey avea un guler scurt și manșete.

La mijlocul secolului al XIX-lea, puloverul de lână strâmt pe corp a fost purtat ca parte a uniformei de către marinari, militari și personalul din armată. La sfârșitul secolului al XIX-lea, tendința modei a devenit mai relaxată, astfel încât bărbații purtau puloverul ca îmbrăcăminte exterioară. Femeile au urmat exemplul ulterior.

Tipuri de pulovere și modele

Pulover Boyfriend

Pulover Boyfriend

Acest tip de pulover este un cardigan cu guler în ​​V și, de obicei, este un pulover cu nasturi. Lucrul grozav despre puloverul boyfriend este că se potrivește să fie purtat atât la ocazii casual, cât și elegante, mai ales pentru că există într-o selecție atât de largă de țesături și culori. Este, de asemenea, un pulover supradimensionat, care este atât confortabil, cât și arată bine.

Verifică preț Pulovere Boyfriend (supradimensionate) AICI!

Pulover cardigan

Pulover cardigan

Acesta este puloverul tău obișnuit cu mâneci lungi și nasturi în partea din față. Este fără guler și poate fi rotund în jurul gâtului sau anchior (în formă de V). Acest tip de pulover este puloverul pe care-l îmbraci rapid atunci când ieși pe ușă și știi că e rece afară. Poate fi într-o singură culoare sau cu diferite modele și poate fi tricotat manual sau la mașină.

Verifică preț Pulovere tip cardigan pentru femei AICI!

Pulover Crew Neck (la baza gâtului)

Pulover Crew Neck

Gulerele Crew Neck sunt practic rotunde la baza gâtului și sunt cel mai popular tip de pulover care există. Potrivit atât pentru bărbați, cât și pentru femei, aceste pulovere avantajează majoritatea tipurilor de corp și sunt, de asemenea, foarte confortabile, indiferent de modelul pe care îl cumpărați. Acesta are un aspect practic, dar clasic, și trebuie ca toată lumea să aibă cel puțin un astfel de pulover în dulap.

Verifică preț Pulover cu decolteu rotund (la baza gâtului) AICI!

Pulover Grandpa (Puloverul bunicului)

Pulover Grandpa

Acestea sunt foarte asemănătoare cu puloverul cu guler tip șal, chiar dacă unele sunt realizate fără guler. Acestea sunt largi, lejere și au caracteristici supradimensionate, inclusiv nasturi mari, buzunare mari și petice mari la coate. De obicei, sunt făcute din ceva precum lână pentru a vă ține mai cald și sunt extrem de confortabile.

Verifică preț Pulovere lejere pentru bărbați AICI!


Pulover Half-Zip

Pulover Half-Zip (cu fermoar de la piept la gât)

În ceea ce privește designul, aceste pulovere pot fi confecționate din aproape orice țesătură și există într-o varietate de modele, dar toate au un lucru în comun – au un fermoar de la partea de sus a gâtului până în zona mijlocie a pieptului.

Cu alte cuvinte, fermoarul nu acoperă toată lungimea puloverului de la guler până la baza puloverului, așa că tot trebuie îmbrăcat peste cap. Puloverele cu fermoar la baza gâtului sunt menite să fie îmbrăcăminte exterioară și fac o treabă excelentă pentru a vă ține cald în zilele reci de toamnă sau de iarnă.

Verifică preț Pulovere cu fermoar de la piept la gât (cu fentă) AICI!


Pulover Mock Turtleneck

Pulover Mock Turtleneck (cu guler înalt pe gât, dintr-un sigur strat de material)

Acestea sunt foarte asemănătoare cu gulerul tip helancă în felul în care arată, diferența fiind că gulerul înalt în sine este într-un singur strat și nu este la fel de mulat sau la fel de înalt ca un guler tip helancă obișnuit.

Dacă îți place aspectul gulerului, dar nu-ți place felul în care gulerul se simte pe gât, puloverul cu guler înalt ți s-ar putea potrivi. De asemenea, aceste pulovere există într-o mare varietate de țesături și culori.

Verifică preț Pulovere cu guler scurt AICI!


Pulover cu mânecă tip Raglan

Pulover cu mânecă tip Raglan (o singura bucată de la guler la subraț – fără cusătură pe umăr)

Acest tip de mânecă folosește o bucată continuă de țesătură și nu are îmbinări de bucăți separate până nu ajungeți la gât. Dacă ați văzut vreodată un tricou tipic de baseball, acesta este un exemplu perfect de mânecă raglan.

Verifică preț Pulover cu mâneci raglan AICI!


Pulover tip Roll Neck

Pulover tip Roll Neck (care se rulează pe gât)

Puloverele tip Roll Neck sunt uneori confundate cu gulerele tip helancă (turtleneck), dar în cazul lor, gulerul pe gât nu este la fel de înalt. Destinat a fi purtat mai ales pentru ocazii casual, este în esență o combinație între gulerul tip Crew Neck și gulerul Turtleneck (helancă). Are un guler înalt, dar în mod normal nu este la fel de înalt ca un guler helancă și are o margine care este rulată puțin.

Verifică preț Pulover cu guler înalt AICI!

Pulover cu mânecă Set-in

Pulover cu mânecă Set-in (cusătură pe umăr, mâneci cusute pe umăr)

Aceste mâneci sunt de fapt cusute pe corpul puloverului, ceea ce înseamnă că puloverul are două bucăți separate de material care au fost cusute împreună. Datorită cusăturilor suplimentare și a cusăturilor utilizate în mod obișnuit, mânecile cusute pe umăr arată foarte profesional și, prin urmare, sunt purtate frecvent în mediul de business și de cei care doresc un aspect mai elegant.

Verifică preț Pulover cu mâneci largi AICI!

Pulover tip Shawl Collar (cu guler șal)

Pulover tip Shawl Collar (cu guler șal)

Gulerele șal se numesc astfel deoarece gulerele puloverelor arată ca un șal. Există un material suplimentar cusut în jurul zonei gâtului, care ține cald și conferă confort.

Gulerele șal sunt folosite cel mai frecvent la cardigane și sunt potrivite atât pentru îmbrăcăminte casual, cât și pentru îmbrăcăminte formală sau chiar în cazul în care aveți nevoie de un înlocuitor de hanorac – outfit cu glugă.

De asemenea, sunt purtate atât de bărbați, cât și de femei, deci ele nu sunt numai niște pulovere atractive, ci pot fi și la modă.

Verifică preț Pulover cu guler tip șal AICI!


Pulover vestă

Pulover vestă

Vestele pulover nu au mâneci și sunt menite să fie purtate peste un anumit tip de cămașă. Pot fi rotunde la baza gâtului sau anchior (în formă de V) și se asortează perfect cu un costum de afaceri sau chiar la o ținută casual.

Verifică preț Pulover tip vestă AICI!

Pulover tip Turtleneck (helancă)

Pulover tip Turtleneck

Puloverele tip helancă sunt extrem de populare din motive întemeiate. Nu numai că există într-o varietate de țesături și culori, dar pot fi potrivite atât pentru ocazii casual cât și mai formale. Dacă le porți cu un sacou, le poți purta aproape oriunde. Atâta timp cât nu le băgați în pantaloni și nu sunt prea strâmte pentru, ar trebui să arate grozav indiferent de locul în care le purtați.

Verifică preț Helancă damă diverse modele AICI!


Pulover tip V-Neck (anchior – cu guler în ​​V)

Aceste pulovere au un guler în formă de V, de unde și numele. Există multe avantaje în purtarea unui pulover cu guler în ​​V. Nu numai că sunt foarte atrăgătoare și la modă, dar îți pot alungi corpul și te pot face să arăți mai înalt, ceea ce femeile iubesc în special.

Aceste pulovere pot fi realizate din mai multe țesături și culori diferite și ar trebui într-adevăr să fie considerate elemente de bază atunci când vine vorba de ceea ce este în dulapul dvs., deoarece pot fi purtate în atât de multe circumstanțe diferite.

Verifică preț Pulovere cu decolteu în V AICI!

Materiale utilizate pentru pulovere

Amestecuri

În funcție de materialele utilizate, amestecurile pot face pulovere fie mai răcoroase fie mai călduroase, mai ușoare sau mai grele. Există amestecuri de bumbac și amestecuri de mătase, orice căutați care să vi se potrivească, puteți găsi cu ușurință.

Puteți găsi pulovere realizate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi cașmirul, mătasea și lâna, pentru un produs mai clasic; sau materiale de calitate inferioară, cum ar fi pânză, in și bumbac, dacă doriți ceva mai ușor și mai durabil. De fapt, indiferent de combinația de țesături pe care o căutați atunci când cumpărați un pulover, o găsiți cu ușurință dacă știți unde să căutați.

Verifică preț Pulovere din amestec de materiale AICI!

Pulover de cașmir

Cașmirul este simbolul luxului și este fabricat dintr-un tip de lână care provine de la capre. Este extrem de ușor și moale, dar ține foarte cald. A simți cașmir pe piele este un sentiment unic și, odată ce porți un pulover din cașmir, va fi dificil să revii la purtarea oricărui alt tip de pulover. Da, sunt puțin mai scumpe decât alte pulovere, dar mereu merită prețul.

Verifică preț Pulovere din cașmir AICI!

Pulover de bumbac

Puloverele din bumbac sunt ușoare, durabile și răcoroase. Puteți să le purtați atât vara, cât și primăvara, ori de câte ori seara este răcoroasă. Deși este considerat mai ales o îmbrăcăminte casual, bumbacul poate arăta elegant dacă știi cum să-l accesorizezi.

De asemenea, puteți alege amestecuri de bumbac dacă nu vă place să călcați. Bumbacul este una dintre cele mai confortabile și mai versatile țesături disponibile, iar găsirea puloverelor de bumbac de înaltă calitate și la un preț rezonabil nu ar trebui niciodată să fie dificilă.

Verifică preț Pulovere din bumbac/bumbac organic AICI!

Pulover de pânză de in/olandă

Deoarece pânza de in respiră și absoarbe umezeala chiar mai bine decât bumbacul, aceasta este o țesătură pe care vrei să o porți doar atunci când este cald. Pânza de in se poate șifona, motiv pentru care mulți bărbați nu o agreează, dar este un material ușor, care există în multe culori și modele, este răcoroasă, așa cum nu veți mai găsi alt material.

Este, de asemenea, un material foarte atractiv, în culori care variază de la albastru deschis la culori mai închise, cum ar fi visiniu și bleumarin.

Verifică preț Pulovere din in/amestec de in AICI!

Pulover de lână merino

În afară de bumbac, lâna de oaie este utilizată pentru majoritatea puloverelor fabricate în zilele noastre și există diferite tipuri de lână din care puteți alege. Fiecare variază când vine vorba de moliciune și căldură, dar cele mai frecvente tipuri sunt Shetland, merinos (Merino) și de miel (Lambswool), aceasta din urmă fiind rezultatul primei tunsori a oii.

În ceea ce privește moliciunea, lâna merinos ocupă primul loc, urmat de Lambswool și Shetland. Dacă aveți un pulover care vă produce mâncărime, probabil că a fost făcut din lână Shetland, deoarece lâna merinos este mult mai moale și mai plăcută.

Verifică preț Pulovere din lână merino AICI!

Pulover de mătase

Puloverele realizate în întregime din mătase sunt dificil de găsit, dar puteți găsi pulovere realizate cu mătase ca izolator și, de asemenea, pentru un plus de atractivitate estetică. Mătasea nu este doar comodă și moale, ci este și un material durabil, care face o treabă excelentă de a îndepărta căldura.

În cele mai multe cazuri, veți găsi amestecuri de mătase, dar acestea sunt fără nicio îndoială pulovere foarte moi și confortabile. Puloverele sunt comercializate în diferite modele și stiluri, astfel încât să puteți avea unul de orice culoare sau de orice dimensiune aveți nevoie.

Verifică preț Pulovere din matase/amestec de mătase AICI!

Modele de bază ale puloverelor

Pulover tricotat tip Cable Knit (pulover cu împletitură tip cosiță)

Puloverele tricotate tip Cable Knit sunt cunoscute pentru un model unic de împletitură tip cosiță, dar există pentru mai mult decât pentru atracția sa estetică. De asemenea, ele adaugă căldură și puțină textură, având un aspect relaxat, un pulover pe care îl poți purta oriunde ai nevoie.

Este destinat mai mult ocaziilor casual, dar dacă îl porți cu pantaloni eleganți sau cu o fustă și un blazer, acesta poate arăta destul de elegant. Puloverele tricotate cu împletitură tip cosiță sunt atât comode cât și la modă, unul dintre multele motive pentru care sunt extrem de populare.

Verifică preț AICI!

Pulover tricotat/împletit

Majoritatea puloverelor sunt tricotate și au un model vertical distinct care arată ochiurile și există multe avantaje ale acestui tip de pulover. Se întind bine fără a se rupe și sunt ușor de întreținut.

Cel mai mare avantaj al puloverelor tricotate este că se pot asorta cu orice și există în atât de multe culori diferite încât este aproape imposibil să nu găsești ceva care să îți placă. De asemenea, pot fi tricotate din diferite fire, ceea ce înseamnă că veți găsi exact ceea ce aveți nevoie, indiferent dacă doriți ceva subțire sau puțin mai gros.

Verifică preț Pulovere tricotate pentru femei și bărbați AICI!

Pulover tricotat tip Ribbed (punct leneș, cu nervuri)

Pulover tricotat tip Ribbed (punct leneș, cu nervuri)

Așa cum sugerează și numele, aceste pulovere au un aspect „nervurat”, asemănător cu velurul. Puteți găsi aceste pulovere în diferite grosimi și culori și vă oferă o textură excelentă, fără toată volumul pe care îl are un pulover obișnuit. Este un pulover ușor, dar dacă îl asortați cu un blazer îl puteți purta chiar și atunci când este frig afară.

Verifică preț Pulovere pentru femei și bărbați (diverse modele) AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care