Care este marja de profit la bijuterii?

Diferite tipuri de bijuterii

Începerea unei afaceri cu bijuterii poate dura ani de zile, dar, dacă se face corect, se poate obține un profit decent. Iată un ghid cu privire la prețurile de pe piață, costul forței de muncă și la ce fel de marje de profit vă puteți aștepta.

Toată lumea iubește o bijuterie frumoasă. De la monarhii britanici la rapperi celebri, bijuteriile au devenit un indicator al statutului și prestigiului. Acesta este motivul pentru care unii dintre cei mai faimoși bijutieri din lume au strâns mici averi din vânzarea de piese personalizate clienților lor celebri.

Dar nu toți bijutierii reușesc să ajungă mari. Este încă o afacere dificilă și poate dura ani de zile pentru a o stăpâni. Iată o privire asupra afacerii din spatele bijuteriilor și la ce fel de marje de profit vă puteți aștepta.

Verifică preț Bijuterii de lux AICI!

Care este prețul de vânzare cu amănuntul al bijuteriilor?

Prețul de vânzare cu amănuntul al bijuteriilor variază în funcție de calitatea metalului și a pietrelor, precum și de mărimea piesei. De exemplu, o piesă de bijuterie fantezie poate costa doar câțiva dolari. În timp ce o piesă similară realizată din metale prețioase reale ar putea costa câteva mii de dolari.

Cea mai scumpă bijuterie din lume este Diamantul Hope, care este expus în prezent la Muzeul Național de Istorie Smithsonian. Se estimează că valorează aproximativ 250 de milioane de dolari.

Prețul de vânzare cu amănuntul al bijuteriilor este influențat în mare măsură de materialele folosite. De exemplu, dacă piesa este realizată folosind aur sau argint pur, va costa semnificativ mai mult decât dacă este realizată din cupru sau alamă sau este pur și simplu suflată cu aur.

Chiar și bijuteriile realizate cu aur sau argint pur nu sunt, de obicei, realizate cu 100% din acel metal. Ele sunt adesea un aliaj cu alte metale amestecate.

Un lanț din aur masiv de 14K, care cântărește 825 de grame, valorează peste 25.000 de dolari numai în aur. Acest preț va crește doar dacă adăugați diamante sau alte personalizări care cresc valoarea piesei.

În plus, cantitatea de muncă depusă pentru adăugarea oricăror caracteristici suplimentare va crește, de asemenea, prețul. Așadar, prețul de vânzare cu amănuntul al bijuteriilor poate varia foarte mult în funcție de tipul de piesă pe care o obțineți și de locul de unde o cumpărați.

Verifică preț Bijuterii de lux AICI!

Care este prețul cu ridicata al bijuteriilor?

Prețul cu ridicata al bijuteriilor poate varia, de asemenea, foarte mult în funcție de o varietate de factori.

Valoarea cu ridicata se referă la prețul pe care bijutierii cu amănuntul îl plătesc pentru produs înainte de a-l majora și de a-l vinde clienților.

Unii bijutieri achiziționează materii prime și construiesc singuri piesele, în timp ce alții pur și simplu cumpără produse în vrac și le comercializează clienților.

Alții fac un hibrid din ambele și achiziționează cu ridicata piese mai simple, creând în același timp articole personalizate pentru clienți selectați.

Prețurile cu ridicata se situează de obicei undeva la 50-60% din prețul cu amănuntul. Astfel, dacă achiziționați o brățară de 100 de dolari din magazin, prețul cu ridicata ar fi fost între 50 și 60 de dolari.

De obicei, comercianții cu amănuntul cumpără aceste produse în vrac pentru a obține o reducere, apoi bagă în buzunar profiturile minus orice cheltuieli, cum ar fi ambalarea sau publicitatea.

Fiecare bijutier are propria sa formulă pentru stabilirea prețului articolelor, care depinde de cantitatea de muncă depusă pentru a crea fiecare piesă. Dar, în general, vă puteți aștepta ca prețul cu ridicata să fie aproximativ jumătate din prețul cu amănuntul pentru cele mai comune articole.

Verifică preț Bijuterii de lux AICI!

Care sunt costurile asociate cu fabricarea bijuteriilor?

Pentru a înțelege cu adevărat afacerea bijuteriilor, trebuie să înțelegeți și costurile asociate cu fabricarea articolelor înainte ca acestea să poată fi introduse pe piață. Sunt multe lucruri care intră în crearea unei bijuterii.

Pe lângă materiile prime necesare pentru a face piesa, trebuie să luați în calcul și costurile cu forța de muncă, marketingul și costurile generale suplimentare. Fabricarea unui colier poate costa doar 5 dolari sau poate costa 5.000 de dolari. Depinde foarte mult dacă folosești metale prețioase și pietre prețioase reale.

O uncie de aur de 14k valorează aproximativ 1100 de dolari (deși acest preț fluctuează în funcție de piață). Prețul unui diamant de 1 carat variază între aproximativ 2.500 și 18.000 de dolari, în funcție de tăietură și puritate. Așadar, dacă folosiți aur și diamante reale, va fi mult mai scump decât aliajele și pietrele de imitație.

Costul forței de muncă este, de asemenea, un aspect important. Cei mai mulți bijutieri profesioniști percep o rată orară fixă, care este inclusă în prețul cu ridicata sau cu amănuntul, în funcție de cine face munca. Bijutierul mediu percepe în jur de 20-25 de dolari pe oră.

Dar bijutierii calificați pot percepe între 30-65 de dolari pe oră. Realizarea celor mai multe piese personalizate durează câteva săptămâni, deși depinde de complexitatea obiectului.

În continuare, trebuie să luați în considerare toate eforturile de marketing.

În medie, majoritatea bijutierilor specializați cheltuiesc aproximativ 4-5% din veniturile lor pentru marketing. Lanțurile mai mari, precum Sterling sau Tiffany, pot cheltui mai mult, iar bijutierii independenți mai mici pot cheltui mai puțin. Dar, ca în orice afacere, publicitatea este esențială pentru a face vânzări și ar trebui să fie luată în considerare în cheltuielile generale.

În cele din urmă, bijutierii trebuie să ia în considerare toate costurile administrative. Acestea includ orice cheltuieli suplimentare necesare pentru a conduce afacerea.

Cheltuielile comune în afara materiei prime și a forței de muncă includ, de obicei, consumabile de birou, întreținerea site-ului web, timbre poștale, mașinile necesare pentru a crea bijuterii și orice utilități necesare pentru alimentarea acestor mașini.

Costurile administrative exacte vor varia în funcție de bijutier, dar este tipic ca cheltuielile administrative generale să reprezinte aproximativ 10-15% din costurile totale de producție.

Verifică preț Bijuterii de lux AICI!

Care sunt marjele de profit la bijuterii?

Bijutierul mediu realizează o marjă brută de profit de aproximativ 43-47%. Bijutierii de lux care au construit un brand impresionant pentru afacerea lor pot câștiga mai mult, în timp ce cei care sunt la început de drum pot câștiga mai puțin.

Dar acest număr a fost destul de consistent în ultimele decenii și pare să reflecte cu exactitate profiturile majorității bijutierilor din SUA.

Există încă mulți factori care pot avea un impact asupra succesului dumneavoastră, cum ar fi tipul de bijuterii pe care le fabricați, modul în care alegeți să vă comercializați și de unde vă procurați materialele.

Dar dacă reușiți să vă construiți o bază solidă de clienți, vă puteți aștepta la profituri consistente din afacerea cu bijuterii.

Verifică preț Bijuterii de lux AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de brățări

31 tipuri de brățări

Indiferent de preferințele tale de stil sau de modă, te poți oricând baza pe o brățară pentru completarea ținutei tale. Descoperă numeroasele tipuri de brățări

Citește mai mult »
Tipuri de pieptăn

10 tipuri de pieptăn diferite

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora. Pieptănul este printre cele

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care