47 tipuri de cusături diferite

Diferite tipuri de cusături

Vă interesează să învățați cum să coaseți? Aflați despre toate tipurile diferite de cusături disponibile pentru a fi utilizate la cusutul manual, broderie și cusut la mașină.

Am crescut într-o familie de meșteri. Tatăl meu sculptează figurine uimitoare din lemn și am petrecut multe seri relaxându-mă și uitându-mă la televizor în copilărie, în timp ce mama mea stătea în fotoliul ei și croșeta.

Mi-a făcut totul, de la pături până la toalete pentru jucării. Când m-am căsătorit, am moștenit o croitoreasă grozavă.

Soacra mea ne-a făcut măști atunci când a lovit COVID-19 și o sun ori de câte ori fiica sau fiul meu își fac vreo gaură în haine. A avea membri ai familiei bine versați în cusut, croșetat și tricotat este ca un instrument de salvare. Acestea sunt abilități valoroase și este interesant să aflați mai multe despre toateaceste tipuri de cusături.

Unele sunt unice pentru cusuturile manuale, broderii sau mașinile de cusut, în timp ce altele se găsesc în toate cele trei metode de cusut. Citiți mai departe pentru idei și căutați cu ușurință fiecare cusătură pe YouTube pentru a găsi tutoriale.

Verifică preț Produse mercerie AICI!

Tipuri de cusături de mână

Cusătura manuală este cea mai de bază formă de cusut. În general se face cu un ac simplu și formarea firului și a cusăturilor se face manual. Cele mai frecvente utilizări pentru cusutul manual sunt repararea articole de îmbrăcăminte, animale de pluș și alte obiecte realizate din țesături.

Există multe tipuri de cusături de învățat și de ales, iată câteva care trebuie analizate atunci când intenționați să folosiți cusătura manuală.

Cusătură dreaptă / de rulare

Cel mai simplu tip de cusătură de cusut, cusătura de rulare / dreaptă se face prin introducerea acului din spate în sus și apoi introducerea acului înapoi prin țesătură și repetare.

Cusătura de tăiere

Cusătura de tăiere sau cusătura de lipire este foarte asemănătoare cu cusătura dreaptă, dar cusăturile sunt mai lungi (de obicei între 1/4 inch și 1/2 inch. Aceste cusături pot fi drepte sau înclinate. Acestea pot fi utilizate ca o cusătură temporară sau pentru a ține fixă o cusătură.

Cusătura în urma acului

Înainte ca mașinile de cusut să își ocupe locul, cusătura în urma acului era cusătura folosită pentru cusut haine. Această cusătură este simplă, puternică și fiabilă.

Cusătura de prindere

Cusătura de prindere, cunoscută și sub numele de cusătură în cruce, este folosită pentru a termina tivurile, astfel încât să nu se deșire. Poate fi, de asemenea, folosit pentru a coase ceva fără ca, cusătura să fie vizibilă.

Cusătura prin alunecare

Cunoscută și sub numele de cusatura oarbă, cusătura prin alunecare este cea mai comună cusătură folosită pentru tivuri. Arată foarte curat când este făcută corect și poate fi invizibilă.

Cusătura de pătură

Folosită pentru a coase ochiurile butonierelor, cusătura pentru pătură este, de asemenea, cunoscută sub numele de cusatura de butonieră. Poate închide marginile neterminate ale țesăturilor mai grele într-un mod decorativ.

Cusătura petrecută

O cusătură aplicată, cusătura petrecută este utilizată atunci când un strat de țesătură este cusut peste altul. Este o cusătură puternică care poate funcționa ca o balama. Este adesea folosită pentru fixarea căptușelilor.

Cusătura acoperită

Cusătura acoperită asigură marginile țesăturii pentru a preveni desfacerea.

Cusătura bici

Folosită atât la cusut, cât și la croșetat, cusătura bici este folosită pentru a coase împreună două bucăți de material cu margini plate. Când este folosită la bucăți croșetate, este aproape invizibilă. Cusătura-bici poate fi utilizată la matlasarea, închiderea pernelor și a pernuțelor și la confecționarea hainelor.

Verifică preț Produse mercerie AICI!

Tipuri de broderii

Broderia este un meșteșug complicat care creează modele frumoase pe țesături folosind fire sau fibre de lână și un ac. Oamenii își pot crea propriile modele sau pot folosi modele gata făcute sau modele de cusături.

Există multe tipuri de cusături folosite în broderie și să aflați mai multe despre aceste cusături vă va ajuta să deveniți mai rapid și, de asemenea, să creați mai bine propriile modele.

Învățarea tuturor modelelor de cusut poate părea o sarcină dificilă, dar cu puțină muncă, veți vedea cât de ușoară poate fi broderia. Să aruncăm o privire asupra câtorva cusături de bază pentru broderie.

Cusătură rulată

Cusătura cea mai ușoară, cusătura rulată este utilizată atât pentru reparare, cât și pentru brodat. Este, de asemenea, cunoscută sub numele de cusătură dreaptă și este utilizată în mod normal pentru a crea conturul unui design de broderie.

Cusătura pe dos

O cusătură cu linie subțire, cusătura pe dos este utilizată în mod normal pentru a contura un design înainte de a-l completa cu o altă cusătură. De asemenea, servește ca bază pentru mai multe cusături compozite și este folosit pentru a adăuga detalii fine desenelor și modelelor.

Cusătura tijă

O altă cusătură ușoară, cusătura tijei este excelentă pentru începători. Poate crea conturul multor cusături de broderie și poate fi folosit pentru linii curbe sau drepte.

Cusătură împărțită

Dând aspectul unei cusături mini-lanț atunci când se face în mod repetat, cusătura împărțită este o cusătură de broderie de bază. Este utilizată în mod obișnuit pentru a crea linii și curbe delicate. Cusătura împărțită poate fi folosită și ca o cusătură de umplere.

Cusătură de satin

Dacă broderia dvs. are nevoie de textură, utilizați acul și firul pentru a crea cusătura-satin. Această cusătură ușoară poate acoperi modele, cum ar fi o frunză, și poate lăsa în urmă un aspect neted.

Mulți dintre cei care brodează creează mai întâi un contur folosind una dintre cusăturile drepte și apoi folosesc cusătura din satin ca o cusătură de umplere pentru a completa interiorul.

Cusătură nod francez

Cusătura nod francez arată ca un nod și este utilizată pentru a crea detalii fine în broderie. Este adesea folosită pentru ochi sau pentru a umple mijlocul desenelor sau formelor rotunde.

Cusătură lanț

Crearea unui model asemănător lanțului, cusătura în lanț este o tehnică de bază și folosește o serie de cusături în buclă. Aceasta poate fi utilizată atât pentru linii curbe, cât și pentru linii drepte.

Cusătura-pană

O cusătură foarte atractivă, cusătura-pană este, de asemenea, cunoscută sub numele de cusătură-coral. Este ușoară și arată foarte frumos când este făcută cum trebuie.

Cusătura margaretă

Folosit pentru a face petale sau alte modele florale, cusătura margaretă este realizată prin parcurgerea câtorva pași. Mai întâi, faceți o buclă și apoi adăugați o mică cusătură la capătul buclei. Când faceți mai multe dintre acestea, creează aspectul unei flori de margaretă.

Cusătura șiret

De asemenea, cunoscută sub numele de cusătură de prindere sau cusătură împletită, cusătura -șiret este utilizată atât în ​​broderii, cât și în articolele de îmbrăcăminte. Luați în considerare trasarea liniilor paralele pentru a asigura spațierea uniformă.

Cusătura bob

Cusătura bob este considerată o cusătură rulată. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de cusătură bob de orez și se realizează prin crearea unei cusături rulate într-o singură direcție pentru a completa un design.

Cusătura muscă

Creând un aspect similar cu o pasăre zburătoare, cusătura muscă se realizează prin crearea mai multor cusături una după alta pentru a arăta ca niște păsări zburătoare. Procesul este similar cu realizarea unei cusături cu zale, dar este transformat într-o formă de „v” în loc de petală.

Cusătură cu zale

Un alt mod simplu de a face petale de flori și frunze, cusătura cu zale este, de asemenea, cunoscută sub numele de cusătura-lanț unic. Este similară cu cusătura lanț, dar are doar o verigă.

Cusătura Couching

Cusătura de canapea este puțin mai complicată, deoarece folosește două fire de fir în același timp. Un fir se află pe suprafața țesăturii, iar celălalt îl ține în loc, folosind alte cusături de prindere.

Cusătură roată

Cunoscută și sub numele de cusătură de trandafir țesută, cusătura de roată este minunată. Poate părea complicată, dar este creată doar prin crearea mai întâi a unei stele din cusătura cu acul și firul și apoi prelucrarea firului pentru a forma o floare.

Cusătură de pătură

Folosit pentru a face o margine sau o margine decorativă, cusătura pentru pătură poate fi utilizată ca un cadru decorativ. Poate fi folosit și pe laturile unui tiv din țesătură. Variația poate fi adăugată modificând lungimea și distanța cusăturilor.

Nodul Bullion

O cusătură obligatorie pentru cei care creează trandafiri în munca lor, nodul lingou sau cusătura lingou, este o cusătură de broderie avansată. Se compune din mai mulți pași, inclusiv un centru de bază, un nod francez și apoi nodurile lingou.

Verifică preț Produse mercerie pentru broderii AICI!


Cusături ale mașinilor de cusut

Mașinile de cusut oferă un număr mare de tipuri de cusături. În unele cazuri, mașina care oferă cele mai multe cusături poate părea că are cea mai mare valoare. Ar putea fi cazul dacă sunteți creativ în cusut și folosiți bine mașina. Iată o privire asupra posibilităților când vine vorba de cusături oferite de mașinile de cusut.

Cusătură dreaptă

Cea mai obișnuită cusătură făcută de mașină. Mașinile de cusut includ și cusătura dreaptă. Cu o mașină, puteți regla lungimea cusăturii și puteți menține totul uniform.

Cusătură dreaptă inversă

Cusătura dreaptă inversă este utilizată ca ancoră. Mașinile vor coase cusătura dreaptă sau în zig-zag înapoi și vor folosi cusături de ancorare pentru a împiedica desfacerea cusăturilor.

Cusătura continuă

Mărind lungimea cusăturii pentru o cusătură dreaptă, puteți crea cusături continue sau cusături grupate. Acestea pot avea o lungime de până la doi centimetri.

Cusătură de satin

O cusătură în zig-zag realizată îndeaproape, cusătura de satin este utilizată pentru a face butoniere, ca o cusătură decorativă, pentru a coase aplicații și pentru a termina marginile.

Cusătura Zigzag

Această cusătură arată așa cum sună și formează o linie în zigzag. Pentru a realiza această cusătură, piciorul de presiune al mașinii de cusut va avea nevoie de o gaură mai largă decât cea folosită pentru o cusătură dreaptă. Cea mai obișnuită utilizare pentru o cusătură în zigzag este de a netezi marginile unei țesături tăiate.

Cusătură elastică

Folosită pentru a coase țesături din tricot, cusătura elastică este o cusătură îngustă în zig-zag. Această cusătură se mai numește și cusătură fulger sau cusătură întinsă și permite țesăturii să continue să se întindă. O cusătură dreaptă obișnuită se va rupe dacă se întinde o țesătură, dar nu și cusătură întinsă.

Cusătura de tiv

Cusătura de tiv folosește un picioruș presor pentru a realiza o cusătură dreaptă de-a lungul marginii țesăturii.

Cusătura surfilată

Folosită pentru a crea margini rulate țesăturii tăiate, cusătura de surfilare este realizată folosind un picior special numit picior de tiv.

Cusătură triplă dreaptă

Excelent pentru multe utilizări, cusătura triplă dreaptă este realizată prin completarea unui model care este cu doi pași înainte și un pas înapoi. De asemenea, cunoscut sub numele de cusătură pe dos sau cusătură elastică triplă, este folosită pentru a realiza cusături extrem de puternice în țesăturile care se întind.

Cusătura de acoperire

Cel mai adesea utilizat în articole de îmbrăcăminte care sunt gata de purtat, cusătura de acoperire include rânduri drepte și paralele de cusături pe partea din față a îmbrăcămintei și cusături în zigzag pe spate. Există o mașină specială pentru această cusătură, dar efectul se poate obține și pe o mașină de cusut obișnuită cu ace duble.

Cusătură butonieră

Unele mașini posedă o cusătură de butoniere într-un singur pas, în timp ce altele vin cu o versiune în doi pași. Dacă mașina dvs. nu are niciun tip, puteți regla manual mașina în zig-zag pentru a coase butoniere.

Cusătură de tiv orb

Folosit pentru a tivui țesătura fără cusături vizibile pe partea din față, cusătura tivului orb lasă pur și simplu puncte mici pe suprafața îmbrăcămintei. Unele mașini includ, de asemenea, o cusătură de tiv orb pentru țesături care se întind.

Cusătură scoică

O cusătură dificil de stăpânit, cusătura scoică creează forme de scoici. Există și alte metode pentru a adăuga margini festonate unei cusături, dacă este prea dificilă.

Cusătura cochilie

Cu un design plăcut ochiului, cusătura cochilie oferă cusături frumoase de-a lungul marginii țesăturii.

Cusătură festonată

Cusătura festonată este o altă metodă frumoasă utilizată pentru a face marginile țesăturii să arate îngrijite. Folosiți un picioruș presor acoperit pentru a realiza această cusătură.

Cusătură de inserție

De asemenea, cunoscută sub numele de cusătură faggoting sau în cruce, această metodă unește două bucăți de țesătură . Dacă țesătura este elastică, poate fi unită într-o cusătură adiacentă.

Cusătura scară

Cusătura scară realizează un canal frumos pentru inserarea elasticului sau a panglicii. Este, de asemenea, cunoscută sub numele de cusătură de protecție .

Cusătură zig-zag în mai multe trepte

O cusătură mai complicată, cusătura în zig-zag în mai multe trepte este o altă cusătură folosită pentru a termina marginea țesăturilor. Poate fi folosit ca o cusătură de inserție.

Cusătura Overlock

O combinație între o cusătură în zigzag și dreaptă, cusătura overlock coase atât înainte, cât și înapoi. Acesta creează aspectul de surfilare, metoda utilizată pentru a coase îmbrăcămintea cumpărată din magazin, astfel încât să poată face articolele de îmbrăcăminte să pară finisate profesional.

Cusătura de blocare

Cusătura de blocare este disponibilă pe mașinile de cusut ca o modalitate de a fixa cusăturile fără a fi nevoie să desfaci cusătura înapoi. Se face o buclă din capetele a două fire, câte unul pe fiecare parte a materialului.

Cusături decorative

Unele, dar nu toate mașinile de cusut au capacitatea de a crea o cusătură decorativă sau mai multe cusături decorative. Acestea pot înfrumuseța proiectele și vor avea nevoie de puțină practică pentru a le crea. Asigurați-vă că aveți un fir robust și timp la dispoziție.

Verifică preț Mașini de cusut – diferite modele/producători AICI!

Întrebări frecvente despre tipuri de cusături

Ce este o cusătură în îmbrăcăminte?

O cusătură este o buclă sau o singură rotație de fir sau lână.

Care sunt cele trei cusături de bază?

Dacă sunteți nou în cusut, cele mai de bază cusături de învățat sunt cusătura dreaptă / alergare, cusătura pe dos și cusătura de festonare. Acestea vă vor oferi un punct minunat de început și o temelie frumoasă pe care să construiți.

Cum începeți și terminați o cusătură?

Există câteva metode diferite de a începe și a termina o cusătură. Ancorați-vă firul utilizând un nod rezidual, tehnica „L” sau un nod îndepărtat. Când vă terminați firul, aduceți firul pe partea inferioară a țesăturii. Treceți acul sub câteva ochiuri pentru a fixa firul. Dacă este necesar, rulați-l din nou în direcția opusă.

Cum poți învăța cusături acasă?

În prezent trăim în era tutorialelor online. Există videoclipuri uimitoare disponibile pe YouTube care vă pot învăța aproape orice cusătură. De asemenea, nu uitați de prietenii sau membrii familiei care știu să coasă. Invitați o croitoreasă profesionistă la cină și cereți o lecție după masă.

Unele magazine de țesături / artizanat oferă, de asemenea, cursuri dacă sunteți dispus să vă aventurați.

Cum alegeți o mașină de cusut?

Gândiți-vă la motivele dvs. pentru a învăța să coaseți. Mașina va fi folosită la confecționarea de proiecte, confecționarea sau repararea îmbrăcămintei, matlasarea, brodarea, confecționarea draperiilor sau altceva?

Luați în considerare scopul dvs. și cât timp veți petrece folosind mașina pentru a vă face un buget.

Faceți cercetări și comparați mașinile din gama dvs. de preț care pot îndeplini funcțiile de care aveți nevoie.

Restrângeți alegerile și mergeți la un magazin de cusut. Cereți să vedeți demonstrații ale mașinilor și cereți sfatul profesionistului în vânzări.

Decideți și efectuați achiziția.

Verifică preț Mașini de cusut – diferite modele/producători AICI!

Care este mai rezistentă cusătura dreaptă sau în zigzag ?

Cusătura dreaptă este considerată cea mai puternică cusătură, dar cusătura în zigzag este și ea destul de durabilă.

Care este cea mai bună cusătură de utilizat pentru tivire?

Dacă tiviți o țesătură tricotată, cusătura în șir este cea mai bună alegere, deoarece permite o anumită flexibilitate în tiv. Dacă flexibilitatea nu este importantă, cusătura pentru pătură arată foarte bine atunci când este utilizată pentru tiv.

Cum se estimează numărul de cusături?

Majoritatea proiectelor de broderie sunt evaluate la un cost per o mie de ochiuri. Pentru a estima numărul de cusături, sunt luate în considerare trei lucruri. Cele umplute cu blocuri din zone colorate au aproximativ 1.250 ochiuri pe inch.

Cusăturile de satin sau cusăturile-coloană, cele care sunt de obicei utilizate pentru a face litere sau margini largi, au de obicei 100 de cusături la 1/4 inch. Cusăturile rulate, care sunt utilizate pentru conturarea elementelor mici, includ în general aproximativ 50 de ochiuri pe inch liniar.

Verifică preț Produse mercerie AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Tinere poarta diferite alternative la fuste

14 alternative la fuste

Nu orice femeie este iubitoare de fuste, dar asta nu înseamnă că nu-și poate amplifica feminitatea purtând pantaloni scurți, pantaloni lungi și multe altele. Consultați

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care