Cum să depozitezi cașmirul

Casmirul este folosit la fabricarea puloverelor

Îmbrăcămintea din cașmir este un articol de lux călduros, moale, pur și simplu irezistibil. Cu toate acestea, din cauza naturii moi a fibrelor naturale, depozitarea cașmirului poate fi dificilă.

Așezați întotdeauna orizontal îmbrăcămintea de cașmir într-un loc răcoros și uscat, pentru ca hainele să fie păstrate corespunzător pe o perioadă lungă de timp în viitor.

Cașmirul este un articol de lux care este moale, călduros și minunat de deținut. Tricotajele din cașmir, totuși, pot fi delicate, așa că protejarea articolelor de îmbrăcăminte din cașmir este o prioritate.

Când vine vorba de o îmbrăcăminte din cașmir, trebuie luate mai multe măsuri de precauție pentru a vă asigura că puloverul sau șalul/fularul dvs. de cașmir continuă să arate bine în anii următori.

Mai jos, să aruncăm o privire la câteva sugestii pentru ca acest material, cașmirul, să arate grozav, chiar și atunci când îți depozitezi puloverul an de an.

Verifică preț Îmbrăcăminte din cașmir pentru femei și bărbați AICI!

Nu agățați niciodată cașmirul

Indiferent dacă ai o rochie de cașmir, un pulover sau un șal/fular, nu vrei să-ți agăți niciodată hainele din cașmir.

Cașmirul, deși ușor și moale, este un material mai greu care își poate schimba forma foarte repede. Lăsând o rochie sau un pulover de cașmir pe un umeraș sau într-un cuier poate duce la întinderea delicată a fibrei de cașmir. Când fibrele se întind, îmbrăcămintea își poate pierde forma inițială.

Pe termen lung, acest lucru poate face ca articolele dvs. de cașmir să arate distorsionate sau să nu vi se potrivească la fel de bine precum o făceau cândva.

În schimb, este o practică bună să vă împăturiți întotdeauna hainele din cașmir. Asigurați-vă că vă puneți rochia sau puloverul de cașmir într-un sertar sau pe un raft. Dacă articolul de cașmir este pur și simplu pliat frumos, acesta nu își va pierde forma.

Această practică vă va păstra puloverul sau rochia de cașmir corect și vor arăta grozav în anii următori.

Verifică preț Îmbrăcăminte din cașmir pentru femei și bărbați AICI!

Plastic limitat

Deși cutiile și recipientele din plastic care economisesc spațiu sunt o modalitate excelentă de a vă depozita articolele de sezon, cum ar fi un pulover de cașmir, nu este o idee bună să vă lăsați cașmirul în plastic pentru o perioadă lungă de timp.

Experții în îmbrăcăminte sugerează să lăsați cașmirul în plastic doar timp de aproximativ trei luni. Această practică este valabilă pentru articolele plasate într-un coș de plastic sau într-o pungă de plastic.

Plasticul tinde să rețină umezeala și căldura, ceea ce poate deteriora fibrele sensibile de cașmir.

Prea multă umiditate acumulată poate provoca mucegaiul și ciupercile să crească în interiorul fibrelor naturale de cașmir. Prea mult mucegai și diferite ciuperci vă pot decolora sau păta îmbrăcămintea, pot da un miros îmbrăcămintei sau pot deteriora definitiv integritatea puloverului dvs.

Folosește bile de cedru/levănțică

Moliile sunt atrase în mod natural de fibrele naturale precum lâna. Cașmirul este deosebit de susceptibil la deteriorarea produsă de molii. Pentru a preveni deteriorarea puloverelor din lână, încercați să adăugați biluțe de lemn de cedru în sertare și rafturi.

Biluțele de cedru au un miros puternic, dar plăcut, care poate descuraja moliile să-și facă o casă în comoda ta. Când lucrați pentru a respinge moliile, puteți elimina daunele cauzate de această insectă flămândă.

Verifică preț Îmbrăcăminte din cașmir pentru femei și bărbați AICI!

Climă controlată

Pentru a vă proteja cașmirul pe tot parcursul anului, asigurați-vă că vă păstrați îmbrăcămintea într-un mediu controlat. Lăsarea piesei delicate de cașmir într-o zonă fierbinte sau umedă poate face ca umezeala să intre în fibrele subțiri.

Când există umiditate în cașmirul tău, poate crește rapid mucegaiul și se pot dezvolta diferite ciuperci. Prea mult mucegai și diferite ciuperci vă pot deteriora grav puloverul, ceea ce poate fi ireversibil.

Detergent delicat

Înainte de a depozita cașmirul pentru sezon, asigurați-vă că puloverul este curat. Cea mai bună opțiune de curățare a cașmirului este să apelezi la un serviciu profesional de curățătorie chimică. Dacă nu este disponibilă curățarea chimică, este totuși posibil să utilizați un detergent delicat pentru a vă spăla hainele.

Utilizați întotdeauna un detergent delicat sau unul destinat puloverelor din lână.

Utilizați apă rece sau apă călduță pentru a nu deteriora sau micșora cașmirul. Pentru a-l usca, asigurați-vă că lăsați cașmirul plat pe un prosop curat, de culoare deschisă. Nu vrei să-ți usuci niciodată cașmirul în uscător sau să-l agăți pentru uscare. Odată ce puloverul este complet uscat, îl vei putea împacheta pentru depozitare.

Verifică preț Îmbrăcăminte din cașmir pentru femei și bărbați AICI!

Întrebări frecvente despre casmir

Când plătiți pentru haine scumpe din casmir, este logic să vă protejați investiția cât mai mult posibil. Depozitarea corectă a cașmirului este o modalitate excelentă de a-ți păstra articolul de cașmir astfel încât să arate grozav pentru anii următori.

Desigur, mulți oameni au întrebări despre cum să-și păstreze puloverul de cașmir preferat, așa că am pregătit o listă de întrebări frecvente despre cum să depozitați cașmirul, astfel încât să vă puteți proteja mai bine îmbrăcămintea.

De ce contează depozitarea adecvată a îmbrăcămintei de cașmir?

Cașmirul este un articol costisitor, de lux, care trebuie îngrijit corespunzător. Datorită naturii delicate a lânii de cașmir, aceasta se poate deteriora cu ușurință dacă fibra este întinsă sau expusă la condiții dure.

Luarea măsurilor de precauție adecvate prin implementarea tehnicilor de depozitare corecte poate face ca articolele tale scumpe și de lux din cașmir să reziste ani de zile.

Poți repara găuri în cașmir?

Poate fi dificil să repari găuri în cașmir, dar este posibil. Majoritatea articolelor din cașmir sunt țesute împreună prin trecerea fibrelor delicate de cașmir una prin alta. Dacă se dezvoltă o mică gaură, este posibil să se coasă cu grijă zonele care s-au deteriorat.

Un cusător profesionist poate chiar să folosească un fir de cașmir asortat pentru a crea un petec fără cusătură. Deși puloverul nu va fi niciodată 100% perfect și ca nou, multe cusături și petice profesionale din cașmir vor trece complet neobservate.

Cum păstrați cașmirul acasă?

Pentru a depozita această țesătură delicată acasă, este întotdeauna recomandabil să lăsați cașmirul să stea plat într-un sertar sau pe un raft. Având cașmirul atârnat pe un umeraș poate face ca fibrele să se întindă prea mult, fără a putea fi reparate.

Păstrați cașmirul într-un loc răcoros și uscat și evitați depozitarea cașmirului în recipiente sau pungi de plastic, care pot prinde căldura și umezeala, ceea ce duce la apariția mucegaiului și a ciupercilor.

Care este treaba cu cașmirul înghețat?

Cașmirul este o fibră naturală care poate fi predispusă la infestarea cu molii. În timp ce cuferele de cedru și naftalina de cedru (biluțele de cedru) sunt o modalitate excelentă de a descuraja infestarea cu molii, alți oameni preferă să-și înghețe cașmirul.

Înghețarea cașmirului poate face imposibilă pătrunderea molilor în fibrele delicate, incapabile să supraviețuiască temperaturilor reci.

Pentru a-ți îngheța cașmirul, pune-ți cu grijă puloverul sau îmbrăcămintea într-o pungă de plastic. Asigurați-vă că ați înfoiat fibrele pentru a permite temperaturii reci să pătrundă în întreaga îmbrăcăminte.

Puteți lăsa puloverul în congelator timp de până la 48 de ore pentru a vă asigura că orice infestare cu molii este ucisă. Scoateți-vă puloverul după 48 de ore și păstrați-l într-un loc uscat, plat și răcoros pentru restul sezonului.

Este ok să depozitezi cașmirul în plastic?

Este extrem de popular să depozitezi hainele de sezon în coșuri/cutii mari de plastic. Această metodă este o modalitate perfectă de a economisi spațiu și de a-ți organiza cu grijă hainele de sezon. Din păcate, cașmirul nu se descurcă foarte bine atunci când este depozitat într-o pungă de plastic sau un recipient de plastic.

Cașmirul este o fibră naturală extrem de delicată și sensibilă, care este predispusă la dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor.

Dacă cașmirul este păstrat într-o pungă de plastic, acesta poate prinde umezeală nedorită, ceea ce poate favoriza dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor. Întotdeauna cel mai bine este să vă depozitați cașmirul într-un loc răcoros și uscat.

Adăugarea de naftalină de cedru poate ajuta la combaterea potențialelor infestări cu molii. Lăsați-vă cașmirul pliat într-un sertar sau un raft și nu îl agățați niciodată pe umeraș sau în cuier, deoarece fibrele se întind și se distorsionează.

Dacă intenționați să vă înghețați cașmirul pentru a ucide moliile, cel mai bine este să vă înfășurați îmbrăcămintea din cașmir în plastic înainte de a o pune în congelator. Lăsați îmbrăcămintea în plastic doar timp de 48 de ore.

Verifică preț Îmbrăcăminte din cașmir pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care