Ce tipuri de haine/paltoane vi se potrivesc cel mai bine stilului propriu? Iată 10 opțiuni! de haine/paltoane pentru femei

tipuri de haine/paltoane

Descoperiți-vă stilul personal pereche și combinați-l cu un tip de haină adecvat, care ar spori și da valoare stilului tău personal.

Îți place să flirtezi? Ești excentrică? Sofisticată? Elegantă? Tradițională sau super modernă? Indiferent de stilul tău, indiferent de personalitatea ta, există un tip perfect de haină care ți se va potrivi. Cea mai bună parte a iernii este că te joci cu moda de iarnă.

Și niciun look de iarnă nu poate fi complet fără o haină grozavă. Găsiți acele tipuri de haine/paltoane potrivite stilului personal,  în care veți arăta grozav când sunteți afară în aerul rece de iarnă.

Verifică preț Paltoane pentru femei AICI!

Tipuri de haine/paltoane

Tipuri de haine/paltoane

Există o mulțime de tipuri diferite de paltoane. Majoritatea oamenilor aleg paltonul pe care doresc să îl poarte pe baza unuia dintre cei doi factori: cum arată și cât de călduros este. În funcție de simțul personal al stilului și de clima în care locuiți, puteți găsi un stil de palton care să fie potrivit pentru zilele și nopțile reci.

Palton (overcoat)

Tânără poartă un palton potrivit stilului personal

Dacă vrei cu adevărat să lupți împotriva frigului, un palton (overcoat) este o soluție perfectă. Un palton este o haină lejeră, cu mâneci lungi, care are lungimea cel puțin până la jumătatea coapsei. Această haină are o siluetă dreaptă și de obicei are rever. Paltoanele pot fi confecționate din aproape orice material, de la lână la piele.

Verifică preț Paltoane pentru femei – diverse modele AICI!

Paltoanele Duster

Paltoanele Duster sunt un stil clasic, care a fost popularizat ca modă reprezentativă din epoca Vechiului Vest în filme și emisiuni TV. Paltonul Duster este o haină lejeră, ușor mai scurtă în față, uneori lungă până la șold, alteori lungă până la gleznă sau ușor mai scurtă în spate.

În modele tradiționale, partea din spate a paltonului Duster atârnă până la pământ. Acesta este și motivul pentru care haina a fost numită duster, pentru că „mătură”, atinge pământul cu partea de jos atunci când o purtați. Paltonul Duster este confecționat de obicei din piele sau țesătură.

Palton scurt

Paltoanele tunică / paltoane scurte (Peacoats)

Paltoanele tunică / paltoane scurte (Peacoats) sunt confecționate cu două rânduri de nasturi. Asta înseamnă că haina are două rânduri paralele de nasturi verticali, care sunt amplasați pe partea din față a hainei. Ca lungime, paltoanele tunică acoperă șoldul.

Acest element de bază a existat încă din anii 1800, modelele Peacoat / tunică / paltoane scurte au fost inițial făcute pentru soldații din marina olandeză. Stilul a prins în marina americană și s-a mutat în moda populară de acolo. Modelele tradiționale de tunică / paltoane scurte sunt realizate din lână sau pânză groasă.

Verifică preț Paltoane/Haine scurte – diverse modele AICI!

Jachet[ Puffer

Hainele cu puf (Puffer)

Hainele Puffer cu puf sunt cam voluminoase, motiv pentru care unora nu le plac. Dar dacă porți o haină cu puf, vei înțelege. Aceste haine au secțiuni care izolează și care sunt separate prin rânduri de cusături. Izolația vă ajută să vă împiedicați să pierdeți căldura corporală chiar și la temperaturi foarte reci.

Și pentru că sunt fabricate dintr-un material izolant foarte ușor în loc de un material greu pentru a vă ține cald, ele sunt surprinzător de ușor de purtat. Paltoanele cu puf sunt disponibile într-o gamă largă de modele și lungimi, deși au cu siguranță un aspect propriu care este imediat recunoscut.

Aceste paltoane sunt vândute într-o gamă imensă de culori în orice nuanță pe care ți-o poți imagina, inclusiv în tonuri metalice.

Verifică preț Geci cu puf pentru femei AICI!

Trench pentru femei

Trench-ul

Trench-ul este un adevărat clasic. Este un model existent de zeci de ani și totuși este întotdeauna o alegere la modă. Trench-ul rămâne popular, deoarece vă ține cald. Trench-urile sunt paltoane de lungime medie, până la genunchi, sau chiar mai lungi, cu mâneci lungi.

Trench-urile au, de obicei, un cordon atașat care se poate închide sau lega în talie, și două rânduri de nasturi în partea din față. Kaki este culoarea clasică a trench-ului, dar ele există în toate culorile și modelele. Deopotrivă, această haină și-a început cariera în armată. Inițial, trench-ul a fost conceput pentru ofițerii care îl purtau în tranșee în primele linii de luptă.

Verifică preț Trench-uri pentru femei AICI!

Palton tip Parka

Hanoracele cu glugă cu lungimea peste șold – Parka

Hanoracele cu glugă cu lungimea peste șold – Parkas – au fost create pentru soldații armatei americane care își desfășurau activitatea în climă foarte rece. Aceste hanorace mari și largi au fost realizate inițial cu piele de animal, de obicei caribou sau focă.

Parkas sunt de obicei căptușite și făcute pentru a ține cald, de obicei în modele cu lungimea peste șoldul. De obicei, ele au glugi atașate, care asigură căldură pentru cap. Hanoracele Parkas sunt acum fabricate dintr-o varietate de materiale, de la vinil până la lână groasă și chiar din material plastic.

Verifică preț Hanorace/Geci tip Parka AICI!

Paltoanele tip capă

Paltoanele tip capă (inspirate de pelerină sau de poncho)– Cape – sunt  recunoscute pentru stilul lor lejer, drapat, foarte nestructurat. Paltoanele tip capă arată ca niște pelerine: o mulțime de țesătură care cade până la nivelul taliei sau sub. Aceste paltoane au mâneci foarte largi, asta dacă au mâneci.

Ele sunt concepute pentru a fi purtate în jurul gâtului și drapate în jurul corpului. De obicei au o închidere cu nasturi la gât. Ele sunt de obicei confecționate din amestecuri de lână sau bumbac gros.

Două tinere poartă haine de blană

Hainele de blană

Hainele de blană au fost cu adevărat la înălțime în moda anilor 1960 și 1970, când fiecare fată elegantă trebuia să aibă una dintre aceste haine scumpe și luxoase. Culmea modei hainei de blană a fost haina din blană de nurcă/vizon, apreciată ca fiind una dintre cele mai scumpe opțiuni.

Ele erau disponibile într-o gamă imensă de culori și modele care aduc ușoare variații clasicei hainei de blană.

Haina clasică de blană este făcută pentru a fi purtată deschisă și variază ca lungime  de la talie până la lungimea șoldului. Deși unele modele pot avea lungimea și până la gleznă. Hainele de blană au de obicei revere și uneori au glugi atașate.

Astăzi, sunt disponibile multe paltoane din blană artificială care sunt de asemenea moi și luxoase, dar fabricarea lor evită cruzimea împotriva animalelor. Hainele de blană tradiționale erau adesea realizate în culori naturale, cum ar fi maro, negru și alb. Cu toate acestea, în moda de astăzi, hainele de blană artificială sunt disponibile în fiecare nuanță a curcubeului.

Verifică preț Haine de blană – diverse modele AICI!

Palton Duffel

Paltoane Duffel

Cea mai vizibilă caracteristică a paltoanelor Duffel din molton este închiderea tradițională cu brandenburguri de corn de animal (nasturi triunghiulari alungiți și găici din șnur, aplicate pe material, în care se introduc nasturii) în partea din față a hainei.

De obicei, aceste paltoane groase sunt confecționate din lână. Pentru a fi o adevărată haină/palton Duffel, lâna provine chiar din orașul Duffel. În modelele tradiționale, paltoanele au atașate o glugă și două buzunare inferioare mari. Aceste paltoane au croiala dreaptă pe corp.

Verifică preț Palton Duffel AICI!

Alegerea unei haine/unui palton pentru a-ți completa stilul

Modelul și croiul hainei contează și, desigur, este extrem de important cât de cald ține. Dar vrei să te gândești și la culoarea paltoanelor tale. Alegeți nuanțe care să se potrivească culorii naturale a pielii tale, deoarece haina trebuie să vă vină grozav.

Culorile clasice ale paltoanelor sunt de obicei mai neutre ca ton. Există o mulțime de albastru închis, gri, negru și maro atunci când sunteți la cumpărături și doriți o haină sau un palton. Dacă aveți pielea deschisă și părul blond, culoarea negru și albastru închis vă vor veni foarte bine.

Maroul este minunat pentru a pune în valoare blondele și roșcatele cu pielea în tonuri de miere, în timp ce griul și albastrul arată superb purtate de brunete cu pielea în tonuri palide.

Dacă aveți tonuri mai calde ale pielii și ale părului, culorile pământului, cum ar fi roșu, portocaliu, galben și maro, vă vor sta bine. Căutați mai degrabă culori bogate și calde mai degrabă decât nuanțe pastelate.

Vei arăta grozav dacă porți roz mai închis, cărămiziu și chiar verde măsliniu. Dacă pielea ta este mai aurie sau are nuanța piersicii, atunci pielea ta are un ton cald. Pielea poate avea o nuanță de gălbui atunci când este cald.

Tonurile mai reci ale pielii și nuanțele părului pot funcționa cu tonuri vibrante de pietre prețioase și culori mai reci. Încercați nuanțe de albastru și verde rece, violet metalic sau icy, rozuri pale și chiar roșu aprins pentru a scoate în evidență marca ta de frumusețe.

Puteți stabili dacă culoarea dvs. este rece pe baza subtonului pielii. Aruncați o privire la încheietura interioară și cotul interior pentru a vedea dacă venele arătau mai mult albastru decât arată verde. Dacă arată mai albastru, ești un ton rece. Pielea dvs. va avea nuanțe de roz, dacă aveți o culoare rece.

Îmbracă-te pentru colorarea ta, pentru simțul tău personal al stilului și pentru vremea cu care te vei confrunta. Indiferent ce purtați sau ce culori alegeți, cel mai atractiv lucru pe care îl puteți purta este să vă simțiți confortabil în propria piele. Îmbracă-te întotdeauna pentru a te simți comod în mediul în care te afli și vei fi mereu elegantă și frumoasă.

Verifică preț Paltoane & Trench-uri pentru femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care