14 tipuri de nasturi diferiți pentru îmbrăcăminte și accesorii

Tipuri de nasturi

Haideți să cunoaștem diferitele tipuri de butoane care diferă în funcție de dimensiune, formă, material și chiar și de numărul de găuri. Identificarea tipului de nasturi utilizați pe hainele cuiva poate oferi o perspectivă proaspătă asupra îmbrăcămintei de zi cu zi.

Primii nasturi erau ornamentali și erau confecționați din os, corn de animal, bronz și lemn. Cel mai vechi nasture ornamental este realizat din scoică, estimat la 5.000 de ani vechime, și a fost descoperit în Pakistan. Romanii antici foloseau nasturi pentru a încheia hainele, dar până în perioada medievală, mulți erau fabricați din metal prețios și materiale costisitoare, așa că doar cei cu adevărat bogați îi purtau.

Revoluția industrială a făcut ca nasturii să fie accesibili pentru cei mai puțin bogați. Au apărut nasturii plați cu patru găuri, în timp ce nasturii din alamă/bronz/metal au devenit populari. În ultima parte a secolului al XIX-lea, nasturii negri din sticlă au fost tendința popularizată de regina Victoria, care i-a purtat după moartea prințului Albert.

În secolul al XX-lea, nasturii moderni erau atât decorativi, cât și funcționali. Au persistat chiar și după invenția fermoarului.

Tipuri de nasturi

Nasturi plați

Nasturii plați sunt cele mai frecvente tipuri de nasturi și, de obicei, sunt foarte plați și au două sau patru găuri în centru. Îi puteți coase cu ușurință manual sau cu o mașină de cusut, mai ales atunci când utilizați ață sau un fir de bună calitate și pot fi din lemn, metal, sticlă și chiar ceramică.

De fapt, unul dintre numeroasele avantaje ale alegerii nasturilor plați este faptul că sunt atât de versatili încât arată bine pe orice îmbrăcăminte i-ai pune, de la cămăși la rochii și de la pantaloni la fuste.

În plus, deoarece aceștia sunt disponibili în multe materiale, dimensiuni și culori diferite, dacă vă vine o idee legată de nasurii plați pe care îi doriți, este foarte posibil că există o firmă disponibilă care vinde acel tip particular de nasture. Nasturii plați sunt, de asemenea, ușor de utilizat și durabili, ceea ce le completează popularitatea în multe moduri diferite.

Nasturii plați sunt disponibili, de asemenea, cu creste sau margini fantezie, ceea ce înseamnă că nu sunt întotdeauna complet plate și, în aceste cazuri, obțineți atractivitatea unui nasture deosebit și caracterul practic al unuia plat. Accesul online este o modalitate excelentă de a începe atunci când căutați nasturi plați și, indiferent de ceea ce căutați, veți fi probabil surprins de vasta selecție disponibilă.

Verifică preț Nasturi plați AICI!


Închidere cu sistem moș și babă

De obicei acest sistem de închidere este considerat un tip de nasture, deoarece utilizările lui sunt atât de asemănătoare cu cele ale unui nasture, fiind vorba despre un cârlig mic pe de o parte și un dispozitiv asemănător unui ochi pe cealaltă parte, care este o gaură mică în care intră sau se potrivește cârligul. Acest sistem moș și babă este foarte simplu de utilizat și are două părți care se fixează una în alta după ce le-ați cusut de haina pe care doriți să le folosiți.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale dispozitivelor de fixare moș și babă este faptul că sunt extrem de ieftine și au atât de multe dimensiuni și forme încât este aproape imposibil să nu găsești ceva care să îți placă. Puteți achiziționa acest tip de închidere/fixare fără a da spargere la bancă, deci chiar dacă doriți să le folosiți la zeci de articole de îmbrăcăminte în același timp, proiectul rămâne unul ieftin.

De asemenea, moșul și baba sunt ușor de cusut pe îmbrăcăminte, chiar și pentru pasionații de cusut neexperimentați și sunt potriviți pentru fiecare tip de îmbrăcăminte, de la cea mai mică bandă de cap până la cea mai mare haină.

În plus, găsirea tipului de închidere cu moș și babă este foarte simplă deoarece, în zilele noastre, acestea pot fi găsite în magazinele universale, magazinele de artizanat, magazinele de noutăți, magazinele de specialitate și chiar în magazinele de cartier, ceea ce face mai ușor să găsești exact ceea ce ai nevoie.

Verifică preț Închideri tip moș și babă AICI!


Nasturi tip insignă (Lapel Buttons)

Nasturi tip insignă (Lapel Buttons)

Spre deosebire de nasturii pe care îi coaseți pe articolele de îmbrăcăminte, acești nasturi sunt de obicei confecționați dintr-un anumit tip de metal subțire și au pe ei logo-uri/sigle sau materiale promoționale. Ei sunt aproape întotdeauna personalizați și sunt foarte populari în rândul candidaților politici care intră în cursă pentru un anumit tip de funcție.

Nasturii insignă sunt de obicei atașați la rever fie cu un obiect mic, subțire, ascuțit, care se atașează de îmbrăcăminte, fie cu un suport pe care îl fixați, oferindu-i un atașament mai permanent.

Nasturii tip insignă sunt disponibili în toate dimensiunile, de la 2,5 cm în diametru până la șapte sau mai mulți centimetri în diametru și, deși cele mai multe dintre ei sunt rotunzi, există și multe alte forme disponibile.

Cel mai mare avantaj dintre toate, nasturii insignă de rever sunt foarte ieftini și majoritatea companiilor care îi produc muncesc din greu pentru a oferi prețuri foarte competitive, în parte pentru că își dau seama că majoritatea oamenilor care le comandă le vor comanda în vrac. Nasturii insignă sunt atrăgători, colorați și deosebiți, iar dacă vă puteți gândi la un design, companiile care îi confecționează pot cu siguranță să facă nasturele insignă pe care vi-l doriți.

Verifică preț Insigne – diverse modele AICI! 

Nasture cu buclă pe partea din spate

Nasture cu buclă pe partea din spate (Shank)

Un nasture cu buclă, fără găuri, este unul care are o buclă mică sau o gaură pe partea din spate a acestuia în loc de găuri în centrul acestuia, iar această buclă este cea prin care treci acul când coaseți nasturele de îmbrăcăminte sau pe alte articole. Nasturele cu buclă poate avea, de asemenea, o secțiune ridicată în partea din spate a nasturelui, unde este plasată bucla sau gaura, iar aceștia sunt folosiți atunci când doriți un aspect ușor ridicat al nasturelui.

Nasturii, cu alte cuvinte, nu se așează plat pe îmbrăcăminte, ci se ridică ușor deasupra îmbrăcămintei, oferindu-i un aspect foarte elegant. Cusutul unui nasture cu buclă este puțin diferit de cusutul unui nasture plat, dar cu puțină informare și practică, această sarcină poate fi una foarte simplă.

Nasturii cu buclă pot fi confecționați din orice material și pot fi disponibili în zeci de culori și dimensiuni, dar singurul lucru pe care îl au cu toții în comun este că sunt ușor ridicați deasupra țesăturii în loc să se așeze plat pe ea, oferind îmbrăcămintei un pic de ambianță și clasă.

Mai mult, nasturii cu buclă sunt fabricați foarte bine, în parte datorită buclei sau tijei prin care trebuie să treacă firul de cusut, astfel încât aceștia tind să fie realizați din materiale foarte puternice, care rezistă foarte mult timp. Una peste alta, cumpărarea nasturilor cu buclă este o alegere inteligentă din numeroase motive, dintre care nu cel mai mic este cât de grozav arată pe hainele tale.

Verifică preț Nasturi cu buclă (cu picior) AICI!


Capse

Capse

Capsele sunt similare cu sistemul de închidere moș și babă, în sensul că există două părți, ambele fiind cusute pe articolul de îmbrăcăminte și utilizate pentru a închide articolul de îmbrăcăminte și a-l fixa. Capsele sunt de obicei rotunde și au o parte masculină și una feminină, cu una care se atașează de cealaltă. Unul dintre cele mai bune lucruri despre folosirea capselor este că acestea sunt disponibile atât în ​​metal argintiu, cât și într-o varietate de culori superbe atunci când sunt fabricate din plastic.

Nu vă lăsați păcăliți de capsele din plastic. Acestea sunt la fel de robuste și fiabile ca cele metalice, iar varietatea lor de culori poate face orice îmbrăcăminte mult mai atractivă. Capsele sunt, de asemenea, grozave, indiferent de îmbrăcămintea pe care sunt cusute, deoarece sunt la fel de solide și puternice ca alte tipuri de nasturi dacă le coaseți corect, chiar și în cazul în care sunteți începători în arta cusutului.

Verifică preț Set clește cu capse textile AICI!


Nasturi de blugi

Nasturi de blugi (Stud – Jeanși)

Nasturii de blugi sunt asociați de obicei cu blugii, deși îi puteți folosi și pentru alte articole de îmbrăcăminte din material denim, inclusiv geci și fuste. Nasturii de blugi au două părți, și una se atașează de cealaltă. Cu toate acestea, spre deosebire de tipul de închidere cu moș și babă, care sunt cusute în două locuri diferite, nasturii de blugi sunt presate împreună după care se introduc în butonieră.

Aceste două părți sunt presate împreună de un instrument special care le presează împreună într-un mod foarte puternic, așa că, odată instalate, este aproape imposibil să le scoateți una din alta și să se desprindă din butonieră. Unii dintre acești nasturi pot fi cusuți folosind ață sau un fir extrem de puternic; cu toate acestea, nasturii care sunt presați împreună folosind instrumente speciale produc de obicei un rezultat mai durabil.

Nasturii de blugi (capsele) sunt disponibili, de asemenea, în diferite dimensiuni și nu sunt utilizați numai pentru blugi. Pot fi folosiți ca ornamente pe buzunarele blugilor și chiar pe părțile laterale ale blugilor. Sunt de obicei rotunzi și sunt disponibili în culori care includ argintiu și auriu, deși unii din ei sunt disponibili în alte zeci de culori și sunt folosiți pentru a decora blugi, poșete, geci și alte articole din material denim.

De fapt, dacă veți căuta, puteți găsi zeci de nasturi/capse de blugi în zeci de dimensiuni și culori, iar faptul că sunt extrem de robuști și durabili reprezintă încă un avantaj pentru alegerea acestui tip de nasture.

Verifică preț Capse metalice AICI!


Nasturi alungiți triunghiulari, cu găuri, folosiți în sistemul de prindere cu brandemburguri

Nasturi alungiți triunghiulari, cu găuri, folosiți în sistemul de prindere cu brandemburguri (Toggles)

Tipul de nasturi Toggles sunt nasturi lungi, subțiri, care sunt de obicei rotunjiți la capete și sunt folosiți cel mai adesea în butoniere sau pentru sistemul de prindere cu buclă (brandemburguri). Datorită lungimii lor, este mai ușor ca ei să alunece prin găuri mai mici decât un nasture rotund sau pătrat și sunt o alegere foarte sigură, de asemenea.

Desigur, nasturii toggles sunt adesea folosiți ca piese care ies în evidență, deci dacă doriți un nasture unic, atractiv, atrăgător pentru îmbrăcămintea dvs., acești nasturi sunt o alegere excelentă. Mulți dintre ei au două găuri în centru și sunt realizați din materiale precum lemnul, deși sunt atașați la îmbrăcăminte la fel ca un buton plat.

Nasturii Toggles sunt de obicei realizați din lemn sau plastic și sunt disponibili într-o varietate de culori și modele, așa că, indiferent dacă doriți un nasture roz deschis sau unul cu design imprimat, îi puteți găsi cu ușurință. Atrăgători, ușor de utilizat și versatili, acești nasturi sunt o alegere excelentă pentru majoritatea proiectelor dvs. de cusut și nu trebuie folosiți doar pentru îmbrăcăminte, deoarece acum îi puteți folosi pentru o varietate de proiecte de artă și meșteșuguri.

Verifică preț Nasturi cu forme asimetrice AICI!

Materiale

Material textil

Material textil

Poate cel mai mare avantaj al alegerii nasturilor din material textil este că sunt disponibili în toate tipurile de țesături, atât deschise, cât și închise la culoare, o singură culoare sau cu imprimeuri, din bumbac sau muselină. Acum există zeci de site-uri web, de fapt, care vă vor învăța cum să vă creați nasturi personalizați din material textil și, dacă decideți să îi cumpărați de-a gata, vestea bună este că sunt mult mai ieftini decât ați putea crede.

În majoritatea cazurilor, nasturii îmbrăcați în material textil sunt de fapt nasturi metalici care sunt acoperiți cu un anumit tip de țesătură, iar dacă hobby-ul dvs. include cusutul și aveți o mulțime de bucăți de țesătură care v-au rămas din proiectele anterioare, crearea unor nasturi din material textil frumoși, îmbrăcați cu țesătura dvs., veți descoperi o modalitate excelentă de a vă folosi creativitatea.

Nasturii îmbrăcați în material textil pot fi în dungi, într-o singură culoare, cu imprimeuri precum stele sau țurțuri și chiar litere sau logo-uri. În cea mai mare parte, tipul de țesătură pe care îl folosiți este irelevant, deoarece majoritatea țesăturilor funcționează excelent și arată minunat atunci când îmbrăcați nasturi cu ele. De fapt, sunteți limitat doar de imaginația dvs., așa că, indiferent de ceea ce căutați, continuați să căutați până când găsiți!

Verifică preț Nasturi de îmbrăcat în material textil AICI!


Sticlă

Sticlă

Spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni, nu toți nasturii de sticlă au o culoare clară. De fapt, majoritatea nasturilor de sticlă sunt disponibili în numeroase forme, dimensiuni și culori, iar aceste tipuri de nasturi pot adăuga atractivitate oricărui tip de îmbrăcăminte pe care îi coaseți. Ei pot fi mici și în formă de păsări sau mari și rotunzi ca nasturii plați tipici, iar dacă îi cercetați personal sau online, este garantat că veți găsi exact ceea ce căutați.

Sticla folosită pentru nasturi este un material puternic, rezistent la zgârieturi, dificil de spart sau deteriorat, astfel încât să puteți purta aceste articole vestimentare oriunde doriți, fără a menționa să le spălați și să le uscați, așa cum ați face și cu altă îmbrăcăminte.

Avantajul cel mai mare dintre toate, nasturii de sticlă pot fi plați sau cu buclă și sunt disponibili în culori care includ auriu, verde-albastru intens, roșu, albastru strălucitor și chiar violet și, deoarece există atât de multe site-uri web care vă permit să îi analizați și să îi cumpărați, puteți oricând găsiți ceva care să se potrivească preferințelor și gusturilor dvs. Sticla este elegantă și la modă, ca să nu mai vorbim că este atrăgătoare și unică, iar când porți nasturi de sticlă, oamenii vor observa cu siguranță.

Verifică preț Nasturi – diverse materiale AICI!


Nasturi din piele

Piele

Nasturii din piele oferă oricărei piese vestimentare de care sunt atașați un aspect foarte elegant. Ei sunt disponibili atât cu ​​piele naturală, cât și cu piele artificială, precum și în multe culori și texturi diferite. Acestea pot include piele cu aspect vintage, piele cu aspect țesut, piele lăcuită, piele cu cusătură ornamentală la vedere și piele întoarsă.

În plus, nasturii din piele pot fi rotunzi, pătrați, dreptunghiulari sau orice altă formă și pot fi plați sau bombați, bej deschis sau negru, cu textură aspră sau moale, și în atât de multe nuanțe și modele încât este posibil să fie dificil de ales nasturii potiviți.

Nasturii de piele sunt confecționați de obicei din piele natuală, ceea ce înseamnă că sunt rezistenți, de lungă durată și frumoși. Prin urmare, dacă purtați o îmbrăcăminte confecționată cu nasturi de piele, oamenii vor observa.

Deoarece majoritatea nasturilor de piele sunt tratați cu un exterior de protecție, aceștia necesită de asemenea o întreținere redusă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îi curățați sau să îi îngrijiți, ci doar să îi purtați așa cum ați face cu oricare alt tip de nasturi.

Verifică preț Nasturi îmbrăcați în piele AICI!


Metal

Nasturii metalici sunt un tip foarte comun de nasturi și puteți găsi toate tipurile de metale atunci când îi achiziționați. Nasturii metalici sunt de obicei realizați din materiale precum tablă cositorită și oțel inoxidabil și pot fi netezi, texturați, bătute, cu margini sau chiar imprimate cu diferite modele.

Puteți găsi nasuri metalici din argint, alamă și multe alte metale, iar cea mai bună parte este că puteți cumpăra acești nasturi pe cât de obișnuiți sau extravaganți ați dori să fie.

Pot fi mari sau mici, rotunzi sau ovali, deschiși sau închiși la culoare și, indiferent de aspectul îmbrăcămintei pe care îi atașați, puteți găsi ceva care să o completeze perfect la final.

Metalul oferă un aspect clasic nasturilor și doar pentru că alegeți materiale precum alama sau chiar argintul, asta nu înseamnă că nasturele va fi greu și hainele vor deveni incomode. De fapt, există numeroase motive pentru care nasturii metalici sunt atât de populari și, după ce îi folosești o singură dată, vei înțelege de ce este așa.

Verifică preț Nasturi din metal – diverse modele AICI!


Nasturi din piele

Perlă

Perlele sunt mai rezistente decât realizează majoritatea oamenilor și, deoarece sunt disponibile în zeci de culori și nu doar în alb sau aproape alb, puteți găsi nasturi din perle care sunt atât frumoși, cât și accesoriul perfect pentru îmbrăcăminte. Desigur, mulți nasturi sunt confecționați fie din perle naturale sferice, fie din sidef, ceea ce le conferă un aspect irizat și impresionant.

Nasturii din perle naturale sferice și cei din sidef sunt extrem de atractivi și, spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni, nu trebuie purtați doar la ocazii foarte formale. De fapt, multe femei poartă bluze cu nasturi de perle asortate cu o pereche de blugi, iar aspectul este foarte elegant și la modă. Sideful provine din scoica Abalone sau scoicile care produc perle, astfel încât ambele materiale oferă aceleași avantaje, care sunt avantaje pe care le veți iubi.

Majoritatea sidefului este alb, aproape alb sau roz pal; cu toate acestea, unele perle false pot fi colorate cu un colorant, astfel încât să obțineți nasturi roșii, verzi sau chiar aurii.

Nasturii din perle sunt disponibili în multe dimensiuni și tipuri diferite, deci indiferent dacă doriți ceva mic sau mare, casual sau formal, perlele și sideful sunt întotdeauna selecții excelente atunci când căutați nasturi unici și atrăgători.

Verifică preț Nasturi tip perlă AICI!


Nasturi din poliester

Poliester

Poliesterul este un material foarte obișnuit pentru nasturi, deoarece este un tip de plastic care îl face perfect pentru toate tipurile de nasturi. Poliesterul este ieftin, arată grozav și poate fi vopsit într-o varietate de culori.

Uneori, carbonatul roșu este adăugat poliesterului pentru a crea nasturi care au strălucirea perlată a nasturilor din scoică, dar adevărul este că nasturii din poliester oferă atât de multe opțiuni încât este aproape imposibil să nu găsești ceva ce îți place când alegi nasturi confecționați din acest material.

Nasturii din poliester facilitează încheierea și descheierea unei rochii sau a unei bluze, iar dacă alegeți nasturii din poliester, aceștia chiar pot imita alte materiale de nasturi, ceea ce înseamnă că acești nasturi vă garantează că veți obține ceea ce vă place fără să plătiți o avere. Nasturii din poliester pot arăta ca lemnul, perlele sau ca orice alt tip de nasture, datorită versatilității lor și faptului că sunt disponibili în atât de multe modele și culori.

Prin urmare, pentru majoritatea celor care nu sunt profesioniști, este practic imposibil să se uite la un nasture și să-și dea seama dacă acesta este fabricat din poliester, lemn sau din orice alt tip de material destinat pentru confecționarea nasturilor. Majoritatea nasturilor din poliester variază foarte mult atunci când vine vorba de nuanțe, strălucire și luminozitate, astfel încât aceștia pot fi deschiși sau închiși la culoare, din zona formală sau casual, mari sau mici, ceea ce înseamnă că aveți întotdeauna garanția că veți obține ceva spectaculos la final.

Verifică preț Nasturi din poliester – diverse modele AICI!


Lemn

Nasturii din lemn sunt populari din numeroase motive, dar poate că unul dintre cele mai mari avantaje ale alegerii acestui material pentru nasturii dvs. este că aveți garanția că veți opta pentru ceva unic, deoarece sunt utilizate atât de multe tipuri diferite de lemn.

Lemnul este disponibil în zeci de tipuri și culori, ca să nu mai vorbim de texturi și modele, așa că, indiferent dacă doriți ceva simplu sau cu dungi, deschis sau închis la culoare, pin sau frasin, puteți obține dacă veți căuta suficient de mult. Companiile care realizează nasturi din lemn îi pot vopsi chiar și în culori vii, ceea ce înseamnă că puteți obține în același timp durabilitatea lemnului și versatilitatea culorilor pe care le oferă alte materiale, deci nu renunțați la nimic.

Cel mai mare avantaj este că nasturii din lemn pot avea zeci de forme, inclusiv dreptunghiulare, rotunde sau chiar pătrate, precum și forme care includ fluturi, flori, cai, inimi, mâini în miniatură, pești și alte zeci. Puteți utiliza acești nasturi nu numai pentru îmbrăcăminte, ci și pentru albume și diverse proiecte de arte și meșteșuguri și, dacă veți cumpăra nasturi din lemn pur și simplu pentru că vă place aspectul lor, este foarte simplu să descoperiți utilizări minunate pentru ei pe internet.

Verifică preț Nasturi diverse materiale/modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care