17 tipuri de pantofi eleganți pentru bărbați de purtat la evenimente

Tipuri de pantofi eleganți pentru bărbați

Descoperiți aici cele 17 tipuri diferite de pantofi eleganți pentru bărbați, cu aceste serii de diagrame ilustrate pentru pantofi, precum și cu exemple reale din magazin. Aflați aici despre încălțămintea formală, anume pantofi eleganți pentru bărbați.

Îmi amintesc prima mea pereche de pantofi eleganți pe care i-am purtat cu primul meu costum în clasa a XII-a. Nu voi uita niciodată întreaga ținută – haina neagră, pantalonii gri închis și pantofii negri. Mi s-a părut foarte tare.

Câțiva ani mai târziu, după facultate și odată ce am aterizat la prima mea slujbă de birou, am revenit la magazin să-mi cumpăr costum și pantofi pentru o garderobă completă de îmbrăcăminte formală de birou.

Dar perechea mea preferată de pantofi formali mi-a fost dăruită de tatăl meu. Erau pantofi negri Oxford Wingtip (vârf de aripă). Probabil că aveau 25 de ani când mi i-a dat, încă într-o formă excelentă. De fapt, încă ăi mai am și încă îi port cu mândrie.

Fie că v-ați ocupat primul loc de muncă sau căutați pur și simplu o pereche excelentă de pantofi eleganți pentru bărbați, înțelegeți mai bine opțiunile dvs. cu articolul nostru epic și cu seria de diagrame de pantofi care prezintă opțiunile pentru pantofi eleganți pentru bărbați.

Deși pantofii eleganți au un cost peste medie, nu trebuie să cheltuiți o avere – cu excepția cazului în care doriți să aveți pantofi scumpi care să se potrivească cu cei mai scumpi pantofi pentru bărbați dintr-un club exclusivist.

Există 5 modele principale de pantofi eleganți pentru bărbați. Acestea sunt:

 • Oxford
 • Derby
 • Blucher
 • Loafer – cu liră
 • Monk – cu catarame

Verifică preț Pantofi eleganți pentru bărbați AICI!

Conținut:

Pantofi Oxford și Derby

Ce este un pantof Oxford?

Modelul de încălțăminte pentru bărbați denumit în mod obișnuit Oxford a primit numele său deoarece era popular la Universitatea Oxford în anii 1800. La acea vreme, erau populare ghetele bărbătești cu toc și erau purtate de aproape toată lumea. Pantoful Oxford simplu a fost o alternativă binevenită.

O altă poveste este faptul că pantoful a apărut în Scoția cam în același timp, motiv pentru care este posibil să auziți despre acest model cu numele de Balmoral, după Castelul Balmoral Scoțian.

Indiferent de locul de origine al pantofului, ceea ce face din pantoful Oxford un Oxford este metoda folosită pentru a-l construi. Pantofii Oxford sunt fabricați cu carâmbii cusuți, cu căputa închisă, ceea ce înseamnă că găurile prin care se bagă șireturile sunt cusute sub căputa pantofului  – căpută închisă (partea mediană superioară din față a pantofului, zona care are găuri pentru șireturi), nu deasupra acesteia.

Căputa este partea din față superioară și centrală a pantofului care trece peste mijlocul labei piciorului. Este destul de vizibil pe un pantof Oxford și, atunci când îl examinați cu atenție, observați imediat această trăsătură distinctă. Odată ce pantoful este legat, părțile arată unitar, ca o singură bucată de piele, ceea ce conferă pantofului Oxford aspectul său elegant și formal.

Pantofii Oxford sunt pantofi cu toc jos, eleganți din piele pentru bărbați. Caracteristica distinctivă a pantofilor Derby similari este că pantofii Oxford au șireturi închise. Vedeți ilustrația noastră de pantofi Oxford vs. pantofi Derby de mai jos.

Un alt lucru de știut despre pantofii Oxford sunt perforațiile decorative. Stilul brogue (perforații decorative) nu este un tip de pantof, ci un ornament realizat din perforații. Perforațiile decorative au fost odată destinate să permită scurgerea apei din pantofi, dar astăzi ele sunt în principal ornamentale, decorative, deși, în unele cazuri, ele permit un flux de aer crescut în jurul piciorului.

Pantofii Oxford cu perforații decorative sunt în general considerați mai puțin formali, dar asta depinde de designul și modelul pantofului. După cum veți vedea, unele tipuri de încălțăminte Oxford pentru bărbați au perforații decorative și totuși arată destul de elegant.

Pantofii Oxford vs. Pantofii Derby: Care este diferența dintre pantofii Oxford și pantofii Derby?

În timp ce pantofii Oxford și pantofii Derby pot arăta asemănător, există diferențe subtile. Acestea sunt:

Șireturile: Pantofii Oxford au carâmbii cusuți – găurile pentru șireturi închise și apropiate – în timp ce pantofii Derby rămân deschiși când șireturile sunt legate. Puteți vedea diferența în ilustrația de mai jos.

Structura: Cu pantofii Oxford, căputa este cusută pe părți. Cu pantofii Derby, părțile sunt cusute pe căpută. Fețele laterale ale pantofului Oxford sunt cusute sub căpută, iar atunci când sunt închise ele se unesc ușor, formând litera V spre vârful limbii pantofului.

Tocul: Pantofii Oxford au toc compact – închis (closed heel), în timp ce pantofii Derby au toc extins (extended heel).

Casual vs. formal: Părțile laterale închise din zona șireturilor pantofilor Oxford sunt considerate mai formale decât aceeași zonă distanțată, mai casual, a pantofilor Derby (și pantofului Blucher, de altfel).

5 tipuri de pantofi eleganți pentru bărbați plus diverse modele

Tipuri de pantofi Oxford

Cap-Toe – piele suplimentară aplicată cu cusătură peste bombeu

Un pantof tip cap-toe are o bucată de piele în plus, care traversează zona frontală a piciorului și este cusută în față peste bombeu.

Pantofii Oxford Model Cap-Toe își iau numele de la bucata de piele suplimentară care este cusută peste degete. Aceștia sunt unul dintre cele mai populare tipuri de pantofi Oxford și modelul cel mai frecvent purtat la locul de muncă.

Cusătura decorativă de peste bombeu le conferă un aspect mult diferit de cel al unui pantof Oxford simplu, păstrând în același timp un aspect mai profesional și mai elaborat decât modelul Wingtip (perforații decorative în formă de aripă pe partea din față a pantofului, cu bucăți de piele adăugate suplimentar).

Pantofii Oxford tip Cap-Toe sunt, în general, folosiți pentru serviciu, dar această pereche de la Mexlan arată atât de bine, încât s-ar putea să poată fi purtată cu ușurință la un eveniment formal. Aceștia sunt fabricați manual în Spania, din piele de vițel, care este confortabilă, rezistentă și durabilă.

Verifică preț Pantofi Cap-Toe AICI!

Plain Toe – simplu

Un pantof Plain Toe este un pantof rotunjit în mod obișnuit, fără piele suplimentară /capac din piele peste bombeu și fără perforații decorative. Este simplu, așa cum sugerează și numele.

Verifică preț Pantofi Oxford AICI!

Whole Cut – dintr-o singură bucată de piele

Pantofii Whole Cut sunt pantofi confecționați dintr-o singură bucată de piele. Pantoful nu este asamblat din mai multe bucăți de piele. Este format dintr-o singură bucată (destul de cool). Aceștia pot fi simpli sau pot include mici perforații decorative.

Pantofii Oxford Whole Cut – dintr-o singură bucată de piele – sunt probabil cel mai versatil tip de pantofi Oxford. Sunt confecționați dintr-o singură bucată de piele care, în general, are doar o singură cusătură la călcâi.

Acești pantofi arată foarte elegant și nu au prea multe detalii, așa că sunt potriviți pentru ocazii formale. Acestea fiind spuse, dacă nu sunt fabricați din lac, sunt suficient de nedescriptibili pentru a fi purtați la ocazii semi-formale.

Ce ne place la acești pantofi Oxford Whole Cut de la Paul Parkman este că, deși arată perfect și elegant, au o cantitate potrivită de perforații decorative în lateralul găurilor pentru șireturi și în jurul deschiderii pantofului, ceea ce adaugă un perfect mic detaliu ascuns, despre care nu toată lumea va ști.

Verifică preț Pantofi Oxford AICI!

Wingtip (pantofi cu perforații decorative în stil brogue în forma literei M /aripă)

Pantofii Wingtip sunt pantofi fabricați din mai multe bucăți de piele. Celebrele perforații decorative se desfășoară de-a lungul marginilor vizibile ale diferitelor bucăți de piele (adică la cusături).

Acest pantof are un vârf decorativ în formă de M care se extinde de-a lungul părților laterale ale pantofului, în formă de aripă. Aceștia au, de obicei, perforații decorative  extinse în stil brogue și sunt considerați o opțiune mai puțin formală, deși adaugă mult interes vizual unei ținute.

Există și mai multe tipuri de pantofi Wingtip. Pantofii full wingtip – cu ornamentul cel mai complex – au, de obicei, o mulțime de perforații decorative, iar pantofii spectator wingtip au o mulțime de perforații decorative în stil brogue, dar într-o combinație de două tonuri de culoare.

Pantofii American wingtip au aripi de piele suplimentară care se extind până în spatele pantofului și se întâlnesc la călcâi, iar pantofii quarter brogue au perforații decorative numai de-a lungul marginii bombeului și sunt considerați un pantof formal în stil brogue, deoarece acești pantofi sunt puțin subestimați.

Verifică preț Pantofi Oxford AICI!

Pantofii Blucher

Pantofii Blucher sunt pantofi cu toc mic, din piele, cu carâmbii necusuți, la fel ca pantofii Derby.

Derby vs. Blucher: Dacă ambele modele au carâmbii necusuți, care este diferența dintre un pantof Derby și un pantof Blucher?

Diferența este că, cu pantofii Blucher, sistemul de închidere cu șireturi este creat prin bucăți de piele cusute pe pantof. Cu pantoful Derby, sistemul de închidere cu șireturi este creat prin bucăți cusute pe căpută. Din nou, vorbim despre diferențe subtile, dar aceste diferențe subtile alcătuiesc diferitele modele.

Tipuri de pantofi Blucher

Shortwing Brogue – pantofi cu perforații decorative tip brogue cu model în M de aripă scurtă

Shortwing – aripa scurtă în formă de M este atunci când perforațiile se curbează la jumătatea pantofului, nu se întind pe toată lungimea pantofului (spre deosebire de pantofii cu perforații decorative lungi în formă de M – longwing brogues).

Verifică preț Pantofi Brogue AICI!

Plain Toe – simplu

Pantoful Plain Toe este un pantof fără cusături sau perforații.

Verifică preț Pantofi Brogue AICI!

Split Toe

Split Toe este atunci când bombeul are o cusătură verticală spre vârful degetului.

Verifică preț Pantofi Brogue AICI!

Longwing Brogue – pantofi cu perforații decorative tip brogue cu model în M de aripă lungă

Modelul Longwing Brogue este atunci când perforațiile în formă de M – aripă lungă –  se întind pe întreaga lungime a pantofului.

Verifică preț Pantofi Brogue AICI!

Loafers – pantofi cu liră

Pantofii Loafer sunt pantofi eleganți din piele, fără toc sau cu toc mic și fără șireturi, pentru bărbați.

Verifică preț Pantofi Loafers (mocasini) AICI!

Tipuri de pantofi Loafers

Penny – simpli

Pantofii Penny Loafer au partea superioară închisă cu liră, simplă, fără șireturi, și sunt prevăzuți adesea cu o bandă de piele peste căpută.

Verifică preț Pantofi Loafers Penny AICI!

Tassel – cu ciucuri

Un pantofi Loafer cu ciucuri (Tassel) se identifică prin ciucuri atașați de banda de piele (lira) care traversează căputa.

Verifică preț Pantofi Loafer cu ciucuri AICI!

Bit Loafer – liră cu bandă sau accesoriu metalic

Un pantof Bit Loafer are o bandă metalică pe liră, peste căpută.

Verifică preț Pantofi Loafer AICI!

Pantofi model Monk – prindere cu catarame

Pantoful Monk, de asemenea un pantof din piele cu toc mic, folosește o cataramă sau două catarame pentru închidere. Există tipuri cu o singură cataramă și cu două catarame.

 1. Cataramă simplă

 2.  Cataramă dublă

Verifică preț Pantofi tip Monk AICI!

Cum să legați șireturile pantofilor Oxford

Majoritatea pantofilor Oxford au cinci găuri pentru șireturi, dar aceasta nu este o regulă fermă. Este destul de obișnuit să găsești pantofi Oxford cu patru sau șase găuri pentru șireturi. Totuși, ceea ce contează mai mult decât numărul de găuri este modul în care le folosești.

Există o modalitate specială de a lega șireturile pantofilor Oxford, în special atunci când porți pantofii la ocazii formale. Șireturile trebuie să se potrivească pantofului cât mai mult posibil și să fie orizontale și paralele. Pentru a face acest lucru corect, introduceți capetele șireturilor începând cu găurile inferioare dinspre exterior spre interior și trageți-le prin găuri până când șiretul este bine întins.

Dacă aveți un număr impar de găuri, trageți puțin o parte a șiretului spre exterior. Dacă aveți un număr par, reglați șireturile astfel încât să aibă aceeași lungime. Apoi, scoateți șiretul spre exterior și treceți-l prin următoarea gaură, dinspre interiorul pantofului. Introduceți-l în gaura opusă din partea de sus a pantofului și aranjați-l, astfel încât șireturile să fie paralele.

Apoi, luați cealaltă parte a șiretului și introduceți-l prin a treia gaură dinspre interior, apoi prin gaura opusă de sus a pantofului până când șireturile sunt paralele.

Continuați până sus. Dacă aveți un număr impar de găuri, șireturile vor ajunge pe aceeași parte. Dacă aveți un număr par, acestea vor ajunge pe părți opuse. Strângeți bine șireturile. Când pantofii tăi Oxford sunt nou-nouți, pielea va fi puțin rigidă și veți observa o mică formă de V peste limbă. Pe măsură ce sunt purtați, va trebui să strângeți șireturile puțin mai mult și forma de V se va închide, aducând la același nivel părțile laterale ale pantofului.

Pantofii Oxfords se întind puțin pe măsură ce sunt purtați, dar potrivirea ideală este de aproape 2,5 cm între găurile superioare atunci când îi puneți în picior. Nu doriți ca distanța să fie prea îngustă, deoarece vor fi extrem de incomozi. Dacă distanța este prea mare, pantofii nu se vor potrivi corect când se întind.

Verifică preț Pantofi Oxford cu șiret AICI!

8 pantofi eleganți comozi pentru bărbați

Pantoful tradițional elegant pentru bărbați nu pare să se fi schimbat mult de-a lungul secolelor. Dacă ați evitat să cumpărați o pereche bună pentru că vă îngrijorează confortul lor, aveți noroc. În timp ce pantofii eleganți erau cândva fabricați exclusiv din piele fermă și inflexibilă, există acum o mulțime de pantofi eleganți la modă și confortabili pentru bărbați.

Caracteristici pe care să le urmăriți când mergeți la cumpărături

Există o mulțime de opțiuni disponibile atunci când vine vorba de pantofii eleganți pentru bărbați, iar unii dintre aceștia apreciază stilul mai mult decât confortul. De aceea, este important să știți ce caracteristici contează la niște pantofi eleganți confortabili pentru bărbați. Iată câteva dintre principalele lucruri de căutat.

Principalele lucruri de urmărit în achiziționarea unor pantofi eleganți confortabili

Preturi accesibile

Majoritatea pantofilor care sunt concepuți pentru confort nu au un preț la fel de mare precum cei realizați de dragul modei. Acest lucru se rezumă la faptul că nu sunt fabricați din piele de înaltă calitate și, în general, nu provin de la branduri de lux precum Hermes sau Ferragamo. Există o mulțime de branduri de calitate care fac pantofi confortabili pentru bărbați, care însă nu vor costa 400 sau 500 de dolari.

Tălpi care nu sunt din piele

În mod tradițional, pantofii eleganți pentru bărbați au tălpi de piele, dar acestea nu oferă o amortizare sau o absorbție a șocurilor prea mare. Deși cu siguranță nu doriți ca tălpile pantofilor dvs. eleganți să aibă același aspect cu cele ale pantofilor sport, există un echilibru fericit între alte tipuri de talpă și piele. Căutați pantofi eleganți cu talpă din cauciuc sau poliuretan. Aceste materiale ușoare oferă atât suport cât și confort.

Branțuri moi

Branțul este partea pantofului care se așează pe partea inferioară a piciorului, iar un branț bun ajută la prevenirea durerilor de picioare. Căutați ceva moale și care să se potrivească pe talpa dvs. Unii pantofi au branțuri detașabile, astfel încât să puteți adăuga un branț personalizat sau ortezic, dacă preferați.

Suprafețe din piele

Pielea pe partea exterioară a pantofului nu este complet necesară, dar trebuie să alegeți cu grijă pentru a vă asigura că pantofii dvs eleganți confortabili arată în continuare ca un pantofi formal și nu ca niște pantofi de stradă mai arătoși. Pantofii care nu sunt confecționați din piele tind să arate puțin prea casual. Dacă este posibil, alegeți ceva din piele pentru a ridica aspectul un pic mai mult.

Modele tradiționale

Am menționat că pantofii eleganți pentru bărbați nu s-au schimbat prea mult de-a lungul anilor și, ca atare, există o anumită așteptare cu privire la cum ar trebui să arate. Alegeți un pantof care arată cât mai tradițional sau, altfel, riscați din nou ca pantofii să arate prea casual.

Alegeți culori neutre

Negrul și maroul sunt cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de încălțăminte formală. Ele sunt culori tradiționale pentru un motiv, se potrivesc cu aproape orice. Evitați culorile strălucitoare, deoarece vă vor face să arătați ca și cum ați purta pantofi de sport sau casual, ceea ce încercați să evitați.

Verifică preț Pantofi eleganți din piele AICI!

Cei mai 8 buni pantofi eleganți și comozi

Iată 8 dintre cei mai buni pantofi formali comozi care există, precum și câteva informații despre ceea ce îi face pe fiecare să fie o alegere excelentă.

La Milano Men’s Double Monk Strap Slip-on Loafer – Pantofi Monk cu două catarame de la La Milano

Aceste pantofi de la La Milano au multe dintre caracteristicile pe care ar trebui să le căutați atunci când încercați să găsiți un pantof formal comod pentru bărbați. Ei au o talpă sintetică durabilă și o parte superioară din piele naturală pentru a menține un aspect tradițional.

Designul simplu și cele două catarame specifice pantofului Monk sunt la modă, dar de asemenea puteți ajusta curelele pentru a oferi picioarelor mai mult spațiu de mișcare, dacă este necesar.

La Milano își propune să facă pantofi formali comozi pentru bărbați. Calapodul nu este prea îngust și, cel mai interesant, pantoful are un branț din spumă cu memorie care se ajustează pe picior și oferă confort pe tot parcursul zilei.

Această încălțăminte este extrem de accesibilă și există în șapte culori diferite, unele cu un model perforat pe partea superioară a piciorului pentru a permite un flux de aer mai bun.

Verifică preț Pantofi Monk comozi AICI!

CLARKS Un Tailor Tie

Acest model simplu și clasic face ca pantofii CLARKS Un Tailor Tie să fie o alegere excelentă. Modelul este simplu, atemporal și da, comod. Designul prezintă zone mari și curate din piele naturală, care îi conferă un aspect elegant. Limba și interiorul sunt, de asemenea, din piele, astfel încât pantofii să se simtă comod atunci când îi purtați.

Talpa din cauciuc asigură aderență și absorbție a șocurilor, iar interiorul este prevăzut cu un branț Ortholite mulat cu spumă EVA. Adăugați la aceasta talpa intermediară din cauciuc și aveți un pantof extrem de comod și care vă susține excelent piciorul.

Verifică preț Pantofi Clarks comozi pentru bărbați AICI!

Florsheim Midtown Plain Toe Oxford

O altă pereche de pantofi eleganți și confortabili pentru bărbați care arată grozav  este Florsheim Midtown Plain Toe Oxford. Nu există ceva mai clasic decât modelul Oxford, iar partea superioară din piele naturală conferă acestui pantof un aspect sofisticat.

Alte lucruri care se remarcă la acest pantof sunt talpa de cauciuc flexibilă și suportivă, precum și căptușeala prin care piciorul respiră. Căptușeala este realizată din Suedetec, un material care elimină umezeala, care vă ajută să vă păstrați picioarele răcoroase și seamănă cu piele de căprioară moale.

Talpa interioară a acestui pantof ar putea fi cel mai bun lucru despre el. Este complet protejată și amortizează mișcarea, cu un toc care oferă stabilitate și spumă care absoarbe șocurile, dar puteți îndepărta branțul dacă doriți să îl înlocuiți cu o orteză personalizată.

Acest pantof are o închidere tradițională cu șireturi și un design simplu. Sunt disponibili în culorile negru și coniac, aspectul este perfect pentru orice ocazie formală.

Verifică preț Pantofi eleganți pentru bărbați AICI!

Johnston & Murphy Branning Cap Toe Shoe (cu cusatură orizontală pe bombeu)

Acest pantof elegant Cap Toe de la Johnston & Murphy are exteriorul din piele de vițel și talpa și talpă intermediară care se mulează pe picior pentru un suport remarcabil. Sunt disponibili în nuanțe de maro și negru și există în mărimi foarte mari.

Lucrul care se remarcă cel mai mult la acești pantofi este că arată ca o pereche tradițională de pantofi eleganți. Un profil mai subțire, mai elegant, ajută la crearea unui aspect sofisticat, reducând în același timp greutatea și sporind flexibilitatea. Asta nu este tot – acești pantofi au, de asemenea, o construcție cu cusătură sigilată, care îi face complet impermeabili.

Verifică preț Pantofi Johnston & Murphy AICI!

Rockport Men’s Margin Oxford

Când vine vorba de pantofi eleganți confortabili pentru bărbați, Rockport este unul dintre brandurile de top, iar acest design clasic Oxford este un exemplu perfect de ce. Aceștia sunt prevăzuți cu o parte exterioară din piele 100%, cu talpă sintetică, pentru absorbția șocurilor și aderență. Designul simplu plain-toe lasă suficient spațiu pentru degete, iar marginea din jurul gleznei și limba căptușite oferă un confort suplimentar.

Un calapod EVA oferă o potrivire personalizată, iar talpa exterioară din PU asigură o absorbție adecvată a șocurilor pentru a reduce oboseala piciorului. Acest pantof a fost conceput pentru a fi flexibil, oferindu-i piciorului sprijinul de care are nevoie și confortul dorit.

În plus, ne place căptușeala anti-microbiană. Puteți purta acest pantof toată ziua fără să vă faceți griji cu privire la mirosul piciorului.

Verifică preț Pantofi Rockport pentru bărbați AICI!

Mephisto Men’s Marlon Lace-Up Oxford – cu șireturi

Marlon Lace-Up Oxford de la Mephisto este un pantof destul de fără pretenții, dar când îl privești mai atent, îți dai seama cât de mult are de oferit. Silueta simplă nu este prea elegantă, dar este potrivită pentru majoritatea ocaziilor formale sau semi-formale. De exemplu, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru mire la nunta sa, dar este pantoful perfect pentru invitații care merg la o nuntă.

Acest pantof are un preț mai ridicat decât majoritatea pantofilor eleganți, dar asta se datorează în primul rând calității materialelor. Are un branț interior din piele, piele procesată și o talpă din cauciuc natural din latex cu îmbinare Goodyear pentru o rezistență de lungă durată.

În ceea ce privește confortul, cea mai notabilă caracteristică este talpa intermediară injectată cu aer, care oferă o absorbție uimitoare a șocurilor pentru confortul pe tot parcursul zilei. Finisajul cu piele în relief este disponibil pe maro castaniu și negru.

Verifică preț Pantofi Mephisto pentru bărbați AICI!

ECCO Men’s Seattle Tie Oxford

Acest model de la ECCO are un aspect mai casual, dar este totuși o opțiune excelentă de pantof elegant pentru majoritatea ocaziilor formale și un pantof ideal pentru birou. Are o parte exterioară din piele 100% și o talpă sintetică care oferă susținere durabilă pentru amortizare și absorbție a șocurilor.

Căptușeala din material textil lasă piciorul să respire și absoarbe umezeala pentru a nu-ți încălzi picioarele și a te simți comod toată ziua. Acești pantofi sunt prevăzuți cu branțuri din piele cu încrustații de piele și sistemul de confort cu fibră ECCO, dar pe care le puteți îndepărta și înlocui cu branțuri cu lichid ortotic personalizate, dacă preferați.

Verifică preț Pantofi ECCO pentru bărbați AICI!

Rockport Men’s Total Motion Sports Dress Plain Toe

O altă opțiune excelentă de la Rockport este pantoful elegant Total Motion Sports. Aceasta este una dintre opțiunile mai casual pe care le-am ales și reprezintă combinația perfectă între un pantof elegant din piele și un pantof casual.

Acest pantof are un branț interior căptușit cu un strat de susținere TPU care oferă atât confort, cât și suport și nu va declanșa niciun detector de metale la aeroport. Bombeul simplu rotund nu vă va strânge degetele, iar materialul în plus pentru mai mult spațiu de punere în picior, precum și închiderea cu șireturi vă permit să reglați potrivirea pentru confort.

Branțul interior din spumă este moale și vă protejează piciorul, dar îl puteți îndepărta dacă este necesar și puteți utiliza o orteză personalizată pentru un confort maxim. Există mai multe opțiuni de culoare din care puteți alege, inclusiv neutre, cum ar fi negru și maro. Dacă doriți să adăugați o pată de culoare adecvată, alegeți albastru nubuck.

Verifică preț Pantofi Rockport pentru bărbați AICI!

Pantofii eleganți negri – Cum să îi porți, cum să îi cumperi și ce ar fi bine să eviți

Când cumpărați pantofi eleganți negri, este ușor să luați prima pereche care vi se potrivește sau cea care are modelul pe care îl căutați. Dar dacă sunteți în căutarea unei perechi bune de pantofi care să arate grozav, care să nu vă rănească picioarele și care este făcută să dureze, trebuie să țineți cont de câteva lucruri.

Acest ghid vă va spune ce să căutați pentru a cumpăra o pereche grozavă de pantofi, care să fie ușori și cât mai convenabili pentru buzunarul tău.

Verifică preț Pantofi eleganți negri pentru femei și bărbați AICI!

Materiale

Dacă găsești perechea perfectă de pantofi eleganți negri, îți dorești ca ei să reziste cât mai mult posibil. Cel mai bun mod de a vă asigura că se întâmplă asta este să găsiți o pereche de pantofi fabricată din materiale de înaltă calitate.

În acest sens, pielea este cea mai bună alegere. Când cumpărați pantofi, totuși, puteți observa că există mai multe tipuri de piele dintre care să alegeți. Nu toată pielea este la fel, deci este important să înțelegem diferențele dintre ele.

Piele naturală full-grain este cea mai bună alegere. Este rezistentă la umezeală, extrem de durabilă și se poartă bine. Pielea naturală top-grain este un nivel calitativ mai jos față de pielea naturală full-grain, deși are o calitate bună și este mai accesibilă la preț.

Pielea corectată – corrected leather –  este șlefuită pentru a elimina imperfecțiunile. Arată mai strălucitoare decât pielea full-grain, dar nu este nici pe departe la fel de durabilă.

Alte tipuri de piele pe care le-ați putea vedea sunt piele lăcuită (patent leather) și piele granulată (pebble-grain leather). Pielea lăcuită are un finisaj extrem de strălucitor, de lucios și trebuie purtată numai la ocazii formale. Pielea granulată are o suprafață texturată care arată ca niște pietricele mici.

Este o alegere excelentă pentru evenimente casual și are tendința de a se purta bine, deoarece granulele din piele ascund mai mult imperfecțiunile și cutele decât alte tipuri de piele.

Tălpi

Pantofii eleganți au reputația de a fi incomozi, dar nu trebuie să fie dacă tu știi ce să cauți și la ce să fii atent. Talpa este cel mai important factor în ceea ce privește confortul pe termen lung.

Dacă ați purtat vreodată o pereche de pantofi eleganți în care v-ați simțit bine la începutul serii, dar până la sfârșit, abia puteați merge, probabil că tălpile lor nu v-au oferit confortul și susținerea necesare.

Deși acest lucru poate fi suportat pentru o perioadă scurtă de timp, nu doriți o pereche de încălțăminte neagră elegantă pentru birou pe care să o purtați de câteva ori pe săptămână și să vă lase cu dureri de picioare.

Nu toate tălpile sunt la fel. Tălpile din cauciuc natural sunt ceea ce găsești de obicei la pantofii scumpi. Sunt fabricate din cauciuc texturat și de obicei nu durează foarte mult. Tălpile de cauciuc de înaltă calitate sunt de obicei destul de rezistente și au o aderență excelentă, dar sunt mai potrivite pentru încălțăminte casual și nu sunt recomandate pentru ocazii elegante.

Pantofii eleganți de cea mai înaltă calitate au tălpa din piele. De obicei, se simt foarte bine când îi porți și rezistă în timp. Acestea fiind spuse, aceștia nu au o aderență foarte bună; deci, deși sunt potriviți pentru ocazii formale, trebuie totuși să fii atent în locurile în care podeaua ar putea fi alunecoasă.

Există câteva alte lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba de pantofii pentru femei. Deoarece majoritatea pantofilor eleganți pentru femei au toc înalt, este important un branț interior pentru susținere.

În mod ideal, ar trebui să căutați pantofi cu o bună susținere a arcului piciorului, deși uneori acest lucru este dificil de găsit. Căutați branțuri cu extremități mai groase pentru a susține în mod natural arcul piciorului. Este importantă și o bună amortizare / protecție sub călcâi și în lateral la mingea piciorului, mai ales pentru pantofii pe care intenționați să-i purtați frecvent.

De asemenea, femeile trebuie să se asigure că pantofii lor se potrivesc corect pe picior, deoarece tocurile înalte exercită o presiune mare asupra picioarelor și pot afecta genunchii, șoldurile și spatele, dacă pantofii nu se potrivesc corect. Asigurați-vă că există spațiu de cel puțin un deget între degetele de la picioare și vârful pantofului.

Construcție

Pentru a vă asigura că tălpile de înaltă calitate ale pantofilor dvs. negri eleganți rezistă cât mai mult timp, acordați atenție modului în care sunt construiți pantofii.

Îmbinarea Goodyear (Goodyear welting) a tălpii este ceea ce găsești de obicei la pantofii de lux, deoarece este extrem de rezistentă și face ca flecurile sau talpa să poată fi schimbate cu ușurință.

Modul Goodyear de îmbinare (prindere/coasere/atașare) a tălpii de pantof constă dintr-o bandă de plastic, cauciuc sau piele care este plasată de-a lungul marginii exterioare a tălpii pantofului pentru a atașa/prinde de talpă partea superioară a pantofului.

Cealaltă metodă utilizată pentru a face acest lucru este cimentarea – aplicare de soluție de cauciuc (cementing), care este un adeziv puternic care ține împreună partea superioară și cea inferioară a pantofului.

Această metodă nu durează la fel de mult timp ca îmbinarea Goodyear și talpa nu poate fi schimbată, așa că dacă sunteți în căutarea unei perechi de pantofi eleganți care să reziste mult timp, evitați-i pe cei care folosesc cimentarea.

Buget

Bugetul nu ar trebui să fie singurul lucru pe care îl luați în considerare atunci când alegeți o pereche de pantofi negri eleganți, dar este important. Atunci când decideți cât de mult sunteți dispus să cheltuiți, luați în considerare scopul pentru care vor servi pantofii. Dacă sunteți în căutarea unei perechi de pantofi de purtat pentru un singur eveniment, o pereche de înaltă calitate poate să nu conteze la fel de mult, astfel încât să puteți cheltui puțin mai puțin. Nu vă așteptați să dureze ani de zile.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să investiți într-o pereche bună de pantofi negri eleganți care să reziste ani și ani, merită să investiți un pic mai mult. O astfel de investiție poate chiar economisi bani pe termen lung, pentru că este posibil să nu fie nevoie să cumpărați din nou pantofi pentru o lungă perioadă de timp.

Pentru a vă face o idee despre așteptările voastre, iată câteva opțiuni bune din care puteți alege la diferite prețuri:

Sub 100 USD – Bărbați – VOSTEY Pantofi de bărbați eleganți clasici Classic Wingtip Brogue Men Oxfords

Acești pantofi eleganți la prețuri accesibile au un aspect clasic Oxford wingtip, completat cu perforații decorative în stil brogue. Sunt fabricați din material sintetic și au o talpă din cauciuc negru, care oferă un pic mai multă aderență decât v-ați putea aștepta de la un pantof elegant.

Acestea fiind spuse, amintiți-vă că tălpile de cauciuc ieftine nu durează foarte mult. Acesta este un pantof destul de comod, cu o căptușeală moale și un branț interior care vă menține picioarele aerisite și uscate, iar branțul din spumă cu memorie vă oferă confort ore întregi.

Sub 100 USD – Femei – DREAM PAIRS Pantofi cu platformă Women’s Swan High Heel Platform Shoes

Când vine vorba de pantofii eleganți pentru femei, există o mulțime de modele din care puteți alege. Unul dintre cele mai populare și mai accesibile modele sunt acești pantofi platformă cu toc înalt de la Dream Pairs. Sunt fabricați din material sintetic și au talpă de cauciuc, două semne că acești pantofi sunt de calitate inferioară în comparație cu opțiunile mai scumpe. Branțul din piele artificială este ușor căptușit și oferă un anumit confort.

Rețineți că, dacă aceste platforme înalte nu sunt stilul dvs., există o mulțime de pantofi decenți în această gamă de preț, așa că ar trebui să puteți găsi ceva care să vi se potrivească. Am ales modele puțin mai atemporale pentru următoarele niveluri de preț.

Sub 200 USD- Bărbați – Pantofi eleganți HUGO de la Hugo Boss – Men’s Appeal Derby Dress Shoe

Puteți găsi niște pantofi destul de decenți în această gamă de preț, cum ar fi acești pantofi negri eleganți Derby de la Hugo Boss. Sunt fabricați din piele 100% și au talpă din piele, ceea ce reprezintă o calitate superioară în raport cu nivelul anterior de preț.

Talpa are o injecție de cauciuc pentru absorbția suplimentară a șocurilor și un branț flexibil din spumă, astfel încât să fie de asemenea și foarte comozi.

Verifică preț Pantofi HUGO Boss pentru bărbați AICI!

Sub 200 USD – Femei – Stuart Weitzman Women’s Leigh 95

Iată un pantof elegant excelent pentru femei, care vă arată exact la ce vă puteți aștepta la acest preț. Silueta netedă și elegantă este ideală pentru orice ocazie formală, iar vârful ascuțit și tocul stiletto aduc un aspect clasic, sexy.

Acești pantofi au partea exterioară din piele și talpa din piele, ceea ce reprezintă din nou un plus de calitate față de prețul de 100 USD, iar talpa amortizată adaugă un pic de confort.

Verifică preț Pantofi Stuart Weitzman pentru femei AICI!

Sub 300 USD – Bărbați  – Allen Edmonds Men’s McAllister Wing Tip

Acum ajungem la un nivel de încălțăminte neagră elegantă de înaltă calitate și sofisticată. Acești pantofi wingtip de la Allen Edmonds sunt fabricați din piele de vițel premium 100% și au, de asemenea, talpa din piele.

Aceștia sunt un adevărat pantof Oxford, cu un design wingtip (vârf de aripă) și inserții și perforații decorative tip brogue. Folosesc îmbinarea Goodyear, ceea ce reprezintă un semn de calitate și un indiciu că acești pantofi vor rezista foarte mult timp.

Verifică preț Pantofi Allen Edmonds pentru bărbați AICI!

Sub 300 USD – Femei – Pantofi clasici L.K. Bennett Women’s Floret-nap Pump

Iată un alt model clasic pentru o pereche de pantofi eleganți negri pentru femei. Acest pantof elegant este confecționat din piele 100% și au talpa din piele. Sunt șic și feminini, iar materialele de înaltă calitate au fost alese pentru a rezista în timp. Și acești pantofi sunt comozi, datorită branțului de spumă cu memorie.

Verifică preț Pantofi L.K. Bennett de damă AICI!

Peste 300 de USD – Bărbați – Pantofi eleganți cu șireturi Mezlan Argento Men’s Luxury Lace-Up Dress Shoes

Acești pantofi superbi de la Mezlan Argento au o talpă de piele și o parte superioară din piele de vițel lustruită manual, cu cusături în formă de diamant. Sunt extrem de comozi, deoarece au un branț cu spumă de memorie.

Cel mai impresionant lucru despre acești pantofi este că sunt lucrați manual în Spania de către maeștrii cizmari. Da, veți plăti puțin mai mult pentru această încălțăminte, dar puteți avea încredere că este de cea mai înaltă calitate.

Verifică preț Pantofi Mezlan pentru bărbați AICI!

Peste 300 de USD – Femei – SJP de la Sarah Jessica Parker Pantofi Windsor pentru femei (Women’s Windsor Pump)

Iată un exemplu bun despre ceea ce puteți avea atunci când sunteți dispusă să vă lăudați cu o pereche bună de pantofi negri. Acești pantofi de la SJP de la Sarah Jessica Parker sunt fabricați manual în Italia de pantofari aflați la a treia generație.

Țesătura și materialele sunt selectate manual pentru stil și calitate, iar fiecare pantof este căptușit cu piele nappa italiană.

Verifică preț Pantofi SJP (Sarah Jessica Parker) pentru femei AICI!

Greșeli de evitat atunci când cumpărați pantofi negri eleganți

Pentru a vă asigura că pantofii negri eleganți sunt potriviți pentru picioarele și bugetul dvs., iată câteva dintre lucrurile de evitat importante.

 1. Să puneți semnul egal între preț și calitatea înaltă.

Da, pantofii confecționați din materiale de înaltă calitate vor fi mai scumpi decât cei care nu beneficiază de astfel de materiale. Dar doar pentru că un pantof este scump, nu înseamnă că este fabricat din materiale de înaltă calitate. Înainte de a cumpăra orice pantofi, faceți-vă timp pentru a vă asigura că are calitățile pe care le-am menționat. Este din piele? Are îmbinare Goodyear? Din ce sunt confecționate tălpile? Nu este nimic în neregulă să plătești mulți bani pentru calitate. Dar trebuie să vă asigurați că primiți ceea ce plătiți.

 1. Să nu luați în considerare adevărata valoare a pantofului.

Dacă cumpărați o pereche bună de pantofi negri eleganți la prețul de 300 USD, aceștia pot rezista aproximativ un deceniu, în funcție de cât de des îi purtați. Dar dacă cumpărați o pereche ieftină de pantofi la prețul de 50 USD în fiecare an, veți cheltui mult mai mult pe termen lung decât dacă ați fi optat de la început pentru pantofi de înaltă calitate.

 1. Să alegi ceva care țipător.

Pantofii negri eleganți sunt atemporali, dar unele modele sunt destul de țipătoare. Când investiți mulți bani într-o pereche de pantofi, doriți să îi puteți purta cât mai  mult timp. Evitați detaliile atrăgătoare, cum ar fi combinațiile de material, felul în care arată materialul sau pietrele prețioase și alegeți ceva simplu pentru a-i putea purta cât mai mult timp. Amintiți-vă, o pereche bună de pantofi negri eleganți ar trebui să se potrivească cu orice. Cu cât stilul este mai simplu, cu atât mai bine.

 1. Să nu aveți grijă de investiția dvs.

Pantofii buni au nevoie de îngrijire adecvată dacă doriți ca aceștia să reziste în timp. Dacă aveți o pereche bună de pantofi din piele pe care vă așteptați să îi purtați mult timp, un balsam pentru pielea pantofului și o lustruire ocazională sunt esențiale. Un strat subțire de ceară este, de asemenea, o idee bună, deoarece servește ca prima linie de apărare împotriva abraziunii și a umezelii.

 1. Să îi aruncați în fundul dulapului când nu îi mai purtați.

Pantofii din piele trebuie depozitați corespunzător. Nu ar trebui să îi lăsați lângă ușă și cu siguranță nu ar trebui să îi așezați lângă un calorifer. Pantofii din piele trebuie depozitați într-o husă pentru pantofi atunci când nu sunt purtați. Când îi depozitați pentru perioada în care nu îi purtați, păstrați-i în husă, așezați husa în cutia de pantofi și apoi în dulap.

 1. Să cumpărați pantofi care nu vi se potrivesc corect.

Pentru bărbați, o potrivire bună este foarte importantă în cazul pantofilor din piele, mai ales atunci când investiți mulți bani într-o pereche de pantofi pe care intenționați să îi purtați și în anii următori, cât mai mult timp. Pielea se lasă, așa că trebuie să vă asigurați că obțineți potrivirea corectă de la început, deoarece cu cât îi purtați mai mult, cu atât este mai probabil să se întindă prea mult pentru a continua să vă simțiți comod în ei.

Acesta este un punct deosebit de important pentru femei. După cum am menționat, mărimea greșită a unei perechi de pantofi cu tocuri înalte poate provoca multă durere picioarelor și spatelui. Dacă continuați să purtați pantofi care nu vi se potrivesc corect, această durere se va agrava, mai ales dacă îi purtați zilnic.

 1. Să alegi modelul mai presus de orice altceva.

Dacă te îndrăgostești de o pereche de pantofi care par a fi tot ceea ce ți-ai dorit vreodată și apoi îi probezi doar pentru a afla că nu ți se potrivesc sau că sunt imposibil de purtat, continuă să cauți.

Modelul este important la pantofii negri eleganți, dar la sfârșitul zilei trebuie să poți funcționa în timp ce îi porți. Nu doriți să cheltuiți sute de dolari pe o pereche de pantofi pe care îi veți putea purta doar timp de o oră sau două înainte de a trebui să îi schimbați, pentru că nu puteți rezista în ei.

Confortul este important, deci asigurați-vă că țineți cont de acest lucru atunci când faceți cumpărături.

Verifică preț Pantofi negri eleganți pentru bărbați și femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care