5 tipuri de saboți Clogs

https://threadcurve.com/types-of-clogs/„

Dacă doriți să fiți la modă, tradiționali și curajoși în același timp, vă recomandăm să alegeți saboți clogs ca încălțăminte, iată diferite tipuri din care puteți alege.

Când sunt în canalizare, saboții reprezintă o problemă teribilă. Dar când sunt în picioarele tale, ați făcut o alegere de stil. Și secretul despre saboți este că probabil i-ai purtat de mult mai multe ori decât ți-ai propus. Dacă credeți că saboții sunt doar pantofi de lemn care provin din Olanda, vă înșelați total!

Adevărul este că probabil vedeți saboți aproape în fiecare zi … și chiar puteți fi una dintre persoanele care îi poartă în fiecare zi. Este timpul să aflați tot ce nu știați despre diversitatea acestor tipuri de saboți Clogs. Și este timpul să nu mai credeți că ei sunt întotdeauna din lemn.

Ce sunt saboții Clogs?

Saboți clog olandezi

Prin definiția tehnică, un sabot clog este pur și simplu un pantof cu talpă de lemn. Asta lasă ușa destul de larg deschisă pentru tot felul de modele. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor și prin majoritatea definițiilor, un pantof este un sabot clog atunci când are o formă foarte distinctă.

Sabotul clog tradițional pe care probabil vi-l imaginați atunci când vă gândiți la saboți este extrem de recunoscut și datează de secole ca unul dintre cele mai vechi modele de pantofi care sunt încă în uz.

Saboții au făcut parte din lumea modei de peste o sută de ani, ceea ce este destul de bine. Și, deși definiția saboților este destul de laxă, majoritatea experților din industrie sunt de acord că există trei tipuri de bază de saboți. Primul este designul tradițional al saboților, în care pantoful este fabricat dintr-o singură bucată de lemn scobită.

Probabil că asta vă imaginați când vă gândiți la un sabot clog. Apoi, avem saboții cu talpă de lemn, la care partea superioară este confecționată dintr-un alt material și apoi atașat de talpa de lemn. Apoi, avem saboții de purtat peste încălțăminte, care au o talpă de lemn și barete care sunt folosite pentru a purta saboții peste altă încălțăminte.

În istorie, designul de bază al saboților are de fapt o vechime de mii de ani. Acești pantofi datează din Grecia antică, probabil, așa că au existat pe pământ de ceva vreme. Acest lucru a oferit designerilor o mulțime de timp pentru a perfecționa modelul și de a se juca cu moda saboților.

Există lucrări de artă datând din anii 1200 care par să înfățișeze în mod clar saboți, așa că știm că sunt cel puțin atât de vechi.

Verifică preț Saboți Clog confortabili pentru femei și bărbați AICI!

Apogeul și declinul

La fel ca orice în modă, și saboții clogs au trecut prin suișuri și coborâșuri. Au devenit incredibil de populari în rândul femeilor în timpul celui de-al doilea război mondial, când moda pe care ți-o puteai permite era un lucru obligatoriu.

La acel moment au fost raționalizate materialele, ceea a determinat ca alte modele să fie scumpe sau imposibile. Cu toate acestea, lemnul și pluta erau ușor disponibile și acest lucru a făcut foarte ușor pentru cizmari să realizeze saboți. Femeile i-au îmbrățișat și ei au devenit un element distinctiv al anilor de război.

După război, totuși, saboții au ieșit din modă până în jurul anilor 1960. La fel ca alte tendințe, aceasta a apărut de nicăieri, deoarece designerii de pantofi au început să se joace cu aspectul sabotului tradițional. Modelul a prins și a devenit extrem de popular la mijlocul și ultima jumătate a deceniului.

A pregătit scena pentru anii 1970, când saboții au fost unul dintre modelele care au condus în totalitate scena de modă a zilei. Stilul a explodat și s-a adaptat din nou la modele cu toc, care au fost ușor îmbrățișate de fashionistele deceniului.

Este sigur să spunem că saboții nu vor dispărea în curând din lumina reflectoarelor modei, deoarece saboții sunt acum peste tot. Stilul a fost adaptat și designerii s-au jucat atât de mult cu el, încât probabil că nici nu îți dai seama câte perechi de saboți ai purtat în viața ta.

Tipuri de saboți clogs

saboții Clogs

Cel mai vechi sabot găsit vreodată a fost descoperit în Olanda și datează din 1230. Datarea cu carbon a identificat anul. Acest sabot are un stil destul de tradițional: deschis/decupat la călcâi ceea ce permite să îl încălțați imediat, cu o parte superioară închisă care înconjoară complet parte superioară din față a labei piciorului și degetele.

Partea din față a sabotului, care acoperă degetele, este ridicată ușor în sus, iar pantoful este prevăzut doar cu un toc ușor. Este un design atât de iconic, încât probabil ai deținut o pereche de pantofi cu exact același profil.

Saboții pentru patinaj, prevăzuți cu lame (Ice skate clog) nu sunt atât de frecvenți, dar sunt destul de populari în rândul olandezilor. Aceste saboți sunt confecționați dintr-o singură bucată de lemn sculptat și finisați cu o lamă de patinaj.

Sabotul contrabandistului (Smuggler’s clog) are o altă formă foarte distinctă. Este realizat dintr-o singură bucată de lemn sau alt material, astfel încât partea superioară și cea inferioară sunt inseparabile. Designul cuprinde piciorul în întregime, cu o deschidere pentru ca piciorul să fie strecurat în interior.

Există un toc mic și, din nou, partea din față se ridică ușor în sus în dreptul degetului mare pentru a forma un vârf ușor ascuțit.

Saboții de nuntă (Wedding clogs) sunt un alt tip de saboți destul de cunoscut. Acest model face parte, de fapt, dintr-o tradiție de nuntă de lungă durată de pe insula Marken. Era la modă să oferi o pereche de saboți stilizați, înfrumusețați unei viitoare mirese atunci când era cerută în căsătorie.

Femeia purta apoi saboții din momentul în care a acceptat logodna până în ziua nunții sale. După nuntă, saboții erau păstrați și etalați în casa cuplului.

Verifică preț Saboți Clog Scholl AICI!

Saboții moderni

Saboții moderni

Astăzi, saboții sunt realizați în tot felul de stiluri și modele diferite. Dar practic, saboții clogs au în mod obișnuit tălpi groase, oarecum rigide, cu o parte superioară destul de simplă. Sunt făcuți să fie încălțați ușor, strecurând piciorul în sabot.

Saboții nu au șireturi sau barete care să îi țină în poziție. Acesta este motivul pentru care mulți saboți sunt decupați la călcâi.

Și, deși zona degetelor este adesea îndreptată în sus în modelele tradiționale de saboți, aceasta nu este o necesitate pentru model. Multe saboți au, de asemenea, un toc care poate fi foarte mic sau de câțiva centimetri înălțime.

Saboții se pot realiza chiar și într-un model decupat în față și tip sanda, pe baza modelului de pantofi cu barete de încălțat peste alți pantofi, care este unul dintre elementele distinctive ale designului saboților.

Veți vedea în continuare saboți tradiționali din lemn în spectacole de dans. Pantofii cu talpă de lemn sunt admirați în dansurile populare/tradiționale olandeze și scandinave, unde pantofii fac foarte mult parte din spectacol, deoarece fac zgomote când lovesc pământul.

Saboții la modă de astăzi sunt confecționați din tot felul de materiale, în orice culoare și model posibil. Cel mai obișnuit model de saboți pe care îl veți vedea și unul pe care probabil îl aveți acum acasă, se regăsește în papuci.

Designul simplu ușor de pus imediat în picior este perfect pentru încălțămintea comodă. De aceea, probabil, saboții de cauciuc Crocs sunt fabricați de asemenea într-un design de saboți clogs.

Vedeți? Ați purtat o mulțime de saboți clogs. Și acum, când știți mai multe despre ei, veți fi conștienți de aceasta de fiecare dată când căutați pantofii gen papuc preferați.

Verifică preț Saboți moderni de damă AICI!

Saboții Clogs Q & A – Întrebări și răspunsuri

Saboți clogs clasici

Sunt saboții clogs comozi?

În multe modele, saboții clogs moderni sunt făcuți pentru a fi comozi. La urma urmei, nu vrei cu adevărat să porți pantofi care îți rănesc picioarele. Saboții Crocs sunt destul de bine-cunoscuți ca fiind una dintre cele mai comode articole de încălțăminte pe care îi puteți pune imediat în picioare, așa că multe modele de saboți clogs sunt comode.

Cu toate acestea, saboții din lemn, fabricați în mod tradițional, nu sunt. Acest design este complet rigid și complet fix în jurul piciorului. Nu se mișcă, nu se flexează, deci cu siguranță nu este minunat de purtat, mai ales dacă faceți ceva fizic sau atletic.

Sunt saboții clogs incomozi pentru picioarele tale?

Deoarece saboții sunt de obicei realizați cu toc și înconjoară de obicei degetele de la picioare, ajungând adesea la un vârf rotunjit sau ascuțit în zona degetelor, mulți experți spun că designul nu este grozav pentru picioarele tale.

Degetele de la picioare nu au mult spațiu să stea lejer și toți medicii specialiști ai piciorului spun că nu ar trebui să purtați tocuri, deoarece pot duce la formarea de monturi și alte probleme ale picioarelor.

Sunt saboții clogs la modă?

Deși au avut suișuri și coborâșuri de-a lungul timpului, saboții nu se demodează niciodată o perioadă lungă și sunt cu siguranță gata să încălzească scena modei în orice moment. Acești pantofi au fost purtați de sute de ani, așa că este sigur să spunem că saboții clogs vor fi întotdeauna prin preajmă și vor fi mereu la modă.

Verifică preț Saboți Clog AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci Pixie

27 tipuri de peruci Pixie

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci pixie disponibile pentru femei. Puteți găsi diferite tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau sintetic, precum și

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care