23 de alternative la crema de pantofi din surse naturale

alternative la crema de pantofi

Dați o nouă viață perechii dumneavoastră de pantofi din piele mată, explorând aceste alternative la crema de pantofi, provenite din surse naturale, de uz casnic obișnuite.

Primul produs comercial de lustruire a pantofilor a fost fabricat din seu, ulei, ceară și sodă și a fost inventat inițial pentru a impermeabiliza și înmuia pielea. Caracteristica de a conferi strălucire pantofilor a fost adăugată abia în secolul al XVIII-lea.

Pantofii trebuie să fie lustruiți în mod regulat pentru a-i menține în stare perfectă. Cu toate acestea, crema de lustruit pantofi cumpărată din magazin conține substanțe chimice toxice, cum ar fi nitrobenzenul, tricloretilena și clorura de metilen.

Din fericire, puteți să vă faceți pantofii să arate bine fără să vă expuneți la substanțe chimice toxice. Remediile naturale și obiectele obișnuite de uz casnic se pretează ca alternative la lustruirea pantofilor.

23 de alternative la crema de pantofi – clasificare

Coaja de banană

Această metodă este un pic unică, dar funcționează. Scoateți banana din coajă și frecați interiorul cojii pe pantofi. După aceea, ștergeți toate excesele fie cu o cârpă moale, fie cu un șervețel. Apoi, nu uitați să lustruiți cu o cârpă curată pentru ca pantofii să fie și mai strălucitori.

Avantaje

O metodă foarte simplă pe care oricine o poate face.

Este mult mai puțin costisitoare decât lustruirea obișnuită a pantofilor.

Dezavantaje

Poate fi un pic murdar și chiar gras.

Uneori este nevoie de ceva timp pentru a îndepărta toată coaja de pe pantof.

Unora nu le place această metodă pentru că întotdeauna rămâne un pic de coajă de banană, dar este o metodă ieftină și eficientă, ca să nu mai spunem că este și ușoară.

Ceară de albine

Ceara de albine a fost folosită pentru lustruirea pantofilor de foarte mult timp. Trebuie să încălziți mai întâi ceara, asigurându-vă că este suficient de moale pentru a o aplica pe pantofi și să o frecați bine pe fiecare pantof. Apoi, luați o cârpă curată și moale și frecați pantofii până când aceștia devin foarte strălucitori.

Avantaje

Ceara de albine este ușor de găsit și poate fi găsită la majoritatea magazinelor de artizanat.

De asemenea, menține pielea suplă și condiționată, precum și strălucitoare.

Dezavantaje

Ceara de albine poate fi un pic cam scumpă.

Încălzirea cerii de albine la textura potrivită este uneori o provocare.

Ceara de albine poate fi, de asemenea, găsită online și în vrac, așa că, dacă acest tip de lustruire a pantofilor funcționează pentru dumneavoastră, ar fi bine să vă gândiți să o cumpărați în cantități mari.

Verifică Creme hidratante pe bază de ceară de albine AICI!

Loțiunea de corp

Orice tip de loțiune de corp poate fi frecată pe pantofi cu o minge mică de bumbac și nu este nevoie de multă loțiune pentru a obține rezultate excelente. La fel ca și în cazul altor produse pentru lustruirea pantofilor, ar trebui să încheiați întotdeauna prin a lua o cârpă sau o cârpă curată și moale și să lustruiți pantofii până la o strălucire intensă.

Avantaje

Puteți folosi loțiunea de corp generică, care este foarte ieftină.

Aveți nevoie doar de o cantitate mică pentru a produce efectul potrivit.

Dezavantaje

Unele loțiuni pot fi foarte grase.

Dacă folosiți prea mult, pantofii pot deveni unsuroși.

Majoritatea oamenilor au loțiune de corp prin casă și, dacă o folosiți pentru lustruirea pantofilor, nu contează ce tip folosiți, deoarece toate au același efect asupra pantofilor.

Verifică preț Loțiuni de corp AICI!

Uleiul de nucă de cocos

La fel ca și alte tipuri de ulei, pantofii din piele răspund cel mai bine atunci când puneți puțin ulei de nucă de cocos pe o bucată de bumbac, apoi îl frecați pe pantofi.

Nu aveți nevoie nici de mult ulei de nucă de cocos, pentru că puțin va fi de folos. Asigurați-vă că după ce uleiul de nucă de cocos s-a impregnat în pantofi, luați o cârpă curată și lustruiți pantofii până la strălucire.

Avantaje

Face ca pantofii să fie atât strălucitori, cât și moi.

Uleiul de nucă de cocos este foarte ușor de găsit în zilele noastre.

Dezavantaje

Unele mărci de ulei de nucă de cocos sunt un pic mai scumpe.

Uleiul de cocos poate avea un miros urât.

De fapt, acesta este un ulei pe care cu siguranță nu doriți să puneți prea mult pe pantofi, deoarece uleiul de nucă de cocos are un miros unic care vă va urmări tot restul zilei.

Verifică preț Ulei de nucă de cocos AICI!

Gel de păr

Cea mai bună parte a folosirii gelului de păr pentru a vă lustrui pantofii este că este nevoie doar de o cantitate mică pentru a face acest lucru. Aplicați doar o cantitate mică de gel de păr pe pantof, apoi frecați energic cu o cârpă sau o cârpă moale, iar pantofii dumneavoastră vor fi strălucitori în cel mai scurt timp.

Dacă gelul dumneavoastră este albastru sau verde, nu vă faceți griji, deoarece culoarea nu ajunge niciodată pe pantof în sine.

Avantaje

Gelul de păr este ieftin și ușor de găsit.

Gelul nu este la fel de gras ca alte metode de lustruire a pantofilor.

Dezavantaje

Trebuie să vă asigurați că nu folosiți o cantitate mare, altfel pantofii vor fi unsuroși.

Unele geluri de păr sunt un pic mai scumpe.

Dacă sunteți în căutarea unei alternative ieftine, dar eficiente la crema de pantofi, puteți încerca întotdeauna gelul de păr.

Verifică preț Geluri de păr AICI!

Floare de hibiscus

Plantele de hibiscus sunt atât frumoase, cât și funcționale, deoarece una dintre numeroasele lor utilizări este de a face pantofii frumoși și strălucitori din nou. Pur și simplu luați floarea în sine și frecați-o puțin pe pantof, apoi curățați-o cu o cârpă curată.

După aceea, lustruiți pantofii cu o cârpă pentru a obține acea strălucire pe care pur și simplu o iubiți.

Avantaje

Acesta este un mod ușor și foarte eficient de a vă lustrui pantofii.

De asemenea, plantele de hibiscus vă împodobesc casa atunci când nu sunt folosite ca metodă de lustruire a pantofilor.

Dezavantaje

Nu toată lumea are plante de hibiscus în casa lor.

Este un pic dificil să frecați pantofii, datorită dimensiunii petalelor și a frunzelor.

Folosirea florilor de hibiscus pentru a vă lustrui pantofii nu este ceva ce veți dori să faceți în mod regulat, dar dacă sunteți la ananghie, funcționează de minune.

Ulei de in și oțet

Cu această metodă, amestecați uleiul de in și oțetul în proporție de 2 la 1 înainte de a-l freca pe pantofi. Veți obține o strălucire excelentă în scurt timp; cu toate acestea, deoarece diferite materiale reacționează diferit la această combinație, este recomandat să o încercați pe o suprafață mică înainte de a o folosi pe întregul pantof.

Avantaje

O metodă foarte simplă pe care oricine o poate utiliza.

De asemenea, păstrează pantofii din piele foarte flexibili.

Dezavantaje

Uleiul de in este uneori dificil de găsit.

Oțetul este uneori uscător.

Un alt dezavantaj al folosirii uleiului de in este că poate dura mult timp până când se obține rezultatul și, uneori, se adună mucegai la suprafață. Dacă folosiți această metodă, asigurați-vă că nu folosiți o cantitate mare și asigurați-vă că uleiul este frecat bine înainte de a purta pantofii.

Verifică preț Oțet – diverse sortimente AICI!

Balsam de buze

Dacă aveți o mulțime de balsamuri de buze pe jumătate folosite, iată ce puteți face cu ele. În loc să le aruncați, puneți un strop de balsam de buze pe pantofi și frecați cu o cârpă moale. După aceea, luați o cârpă curată și moale și frecați din nou pantoful până când obțineți luciul dorit.

Avantaje

Balsamul de buze este foarte ieftin și are multiple scopuri.

Îți poți recicla balsamul de buze folosindu-l pe post de lustruitor de pantofi.

Dezavantaje

Este posibil să nu funcționeze dacă balsamurile de buze sunt prea mici.

Balsamurile de buze cu parfumuri puternice nu sunt potrivite pentru pantofii dumneavoastră.

Toată lumea vrea să recicleze în zilele noastre, iar reciclarea balsamului de buze devine mult mai ușoară atunci când decideți să îl folosiți pentru a vă lustrui pantofii.

Verifică preț Balsamuri de buze AICI!

Ulei de măsline și lămâie

Uleiul de măsline este ceva ce majoritatea oamenilor au în bucătărie și tot ce trebuie să faceți este să pulverizați puțin din el pe pantofi, să lăsați să stea câteva minute, apoi să luați o cârpă moale de lustruit și să ștergeți pantofii. Dacă doriți o strălucire suplimentară, adăugați câteva picături de lămâie și frecați după ce ați terminat cu uleiul de măsline.

Avantaje

O metodă ușoară și ieftină.

Convenabil, deoarece majoritatea oamenilor au ulei de măsline în casă.

Dezavantaje

Dacă folosiți prea mult ulei, ar putea fi dificil de șters.

Prea multă lămâie ar putea cauza uscarea pielii.

De asemenea, uleiul de măsline se va infiltra în pantofii din piele și va fi absorbit rapid, creând o textură plăcută, uniformă și foarte netedă, care va rezista o perioadă destul de lungă de timp.

Verifică preț Ulei de măsline AICI!

Frunze de oregano

Deoarece frunzele de oregano conțin uleiuri esențiale care funcționează foarte bine pentru tratarea pielii, le puteți freca pe pantof și apoi le puteți freca cu o cârpă curată pentru a le lustrui. Aceasta nu este neapărat o modalitate obișnuită de a vă face pantofii mai strălucitori, dar este ieftină, ușoară și funcționează.

Avantaje

Frunzele de oregano sunt de fapt bune pentru pantofii dumneavoastră.

Metoda este simplă și ieftină.

Dezavantaje

Nu toată lumea are frunze proaspete de oregano la îndemână în casa lor.

Unele mărci de oregano sunt un pic mai scumpe.

În plus, deoarece frunzele de oregano au proprietăți antifungice și antibacteriene, acestea au mare grijă de pielea pantofilor, făcându-i moi, supli și de lungă durată. Bineînțeles, nu este ceva ce veți dori să folosiți în mod regulat pentru a vă lustrui pantofii, dar veți fi surprins de cât de eficientă este această metodă.

Vaselină

Vaselina este folosită de zeci de ani pentru a da pantofilor o strălucire deosebită, însă rezultatele sunt împărțite în ceea ce privește beneficiile folosirii acestui produs pe pantofi, mai ales dacă aceștia sunt din piele.

Dacă suneți interesat să folosiți vaselina pe o pereche nouă de pantofi din piele, încercați mai întâi pe o pereche veche, pentru a nu fi surprins mai târziu de rezultat.

Avantaje

Majoritatea gospodăriilor au în dulap un tip de vaselină.

Vaselina este ieftină și ușor de găsit.

Dezavantaje

Pantofii pot fi unsuroși dacă folosiți prea mult.

Nimeni nu cunoaște cu adevărat efectele pe termen lung ale utilizării vaselinei pe pantofii din piele.

Ca și în cazul altor metode de lustruire a pantofilor, începeți întotdeauna cu o cantitate mică de vaselină și terminați prin a freca pantofii cu o cârpă curată și uscată pentru un efect optim.

Verifică preț Vaselină de uz cosmetic AICI!

Cartofi

Sucul de cartofi poate face lucruri uimitoare, inclusiv să vă lustruiască pantofii. Pur și simplu decojiți cartoful și frecați-l pe pantofi, iar înainte ca sucul să se usuce efectiv trebuie să ștergeți pantofii cu o cârpă curată.

Dacă sunteți în drum spre o întâlnire importantă și pantofii dumneavoastră arată tern, aceasta este o metodă rapidă și eficientă pentru a-i lustrui înainte de a ieși pe ușă.

Avantaje

Cartofii sunt ieftini la cumpărare.

Metoda este atât rapidă cât și foarte eficientă.

Dezavantaje

Trebuie să îndepărtați sucul de pe pantof înainte să se usuce.

Trebuie să folosiți această metodă rapid, altfel cartofii se vor înnegri.

Cei mai mulți oameni au în mod regulat cartofi prin casă, iar dacă sunteți în impas, aceștia sunt elementul perfect pentru a vă face pantofii să fie frumoși și strălucitori.

Spirt

Cei mai mulți oameni nu știu că acest lucru funcționează, dar așa este. Tot ce trebuie să faceți este să luați o cantitate mică de spirt și să o dați pe pantofi, luând un mic tampon de vată și să frecați spirtul în cercuri mici până când obțineți strălucirea pe care o doriți.

După aceea, luați o cârpă curată și moale și frecați pantofii până când veți observa strălucire pe pantofii dumneavoastră.

Avantaje

Spirtul este ieftin și ușor de găsit.

Aceasta este o metodă foarte simplă care funcționează.

Dezavantaje

Dacă folosiți prea mult spirt, pielea ar putea crăpa în cele din urmă.

Poate fi greu de determinat cât de mult spirt să folosiți.

Cu această metodă, nu aveți nevoie de o cantitate prea mare de spirt pentru a obține rezultatele dorite. Începeți cu o cantitate foarte mică și măriți pe parcurs cantitatea, astfel încât să nu ajungeți să folosiți prea mult pe pantofi.

Verifică preț Spirt – producători diferiți AICI!

Ulei de nuci/ulei vegetal

Cu uleiul de nucă sau uleiul vegetal, nu este nevoie de prea mult pentru a vă lustrui pantofii. Trebuie doar să aplicați uleiul pe pantofi și să îi frecați cu o cârpă moale, dar asigurați-vă că lustruiți mult timp, deoarece cu acest ingredient, cu cât frecați mai mult timp, cu atât mai strălucitori vor arăta pantofii dvs.

Odată ce tot uleiul este absorbit, luați o cârpă curată și frecați din nou pantofii pentru o strălucire suplimentară.

Avantaje

Acest tip de ulei este foarte ieftin și ușor de găsit.

Acesta poate înmuia pielea și o poate face să arate mai bine.

Dezavantaje

Dacă folosiți prea mult, uleiul se poate întinde pe alte obiecte din apropiere.

Trebuie să vă asigurați că este complet absorbit, altfel va rămâne un strat gras.

Verifică preț Ulei de nucă AICI!

Marker permanent netoxic

Puteți folosi orice marker permanent netoxic cu vârf lat pentru a readuce culoarea pe produsele din piele.

Avantaj

Soluție rapidă pentru restaurarea culorii pantofilor.

Dezavantaj

Această alternativă la lustruirea pantofilor este mai mult pentru a reda culoarea pantofilor decât pentru a le da strălucire.

Verifică preț AICI!

Pastă de dinți

Aceasta face ca pantofii să redevină albi, frecându-i cu puțină pastă de dinți. Puteți aplica pasta de dinți pe o periuță de dinți sau pe o perie moale. Șlefuiți cu peria sau cu cârpa pentru strălucire.

Avantaj

Funcționează numai pe pantofii din piele albă, pe talpa adidașilor și, în general, pe orice fel de talpă de cauciuc.

Dezavantaj

Pasta de dinți nu se poate folosi pe alte tipuri de încălțăminte decât cele menționate mai sus.

Verifică preț Pastă de dinți – diverse sortimente AICI!

Soluție de săpun

O soluție de săpun poate fi  formată din apă caldă cu săpun de curățare a pieliii, cu un săpun cu pH neutru sau un detergent lichid cu apă caldă. Înmuiați buretele în soluția de săpun și frecați pantofii pentru a-i curăța.

Avantaj

Este ușor de făcut acasă și este excelent pentru a îndepărta noroiul, murdăria și resturile.

Dezavantaj

O soluție de săpun nu poate remedia stuația în cazul decolorării pantofilor.

Verifică preț Săpunuri solide AICI!

Parafină

Puteți presăra parafină pe pantofi și freca cu o cârpă moale.

Verifică preț Parafină – diverse tipuri AICI!

Pesmet

Puteți folosi firimituri de pâine albă de la un sandviș, le puteți rula și le puteți freca pe suprafața murdară a pantofului.

Avantaj

Funcționează ca o gumă de șters pe pantofii din satin, pânză și piele de căprioară.

Dezavantaj

Pesmetul poate fi murdar.

Pilă de unghii

O pilă de unghii este cea mai bună soluție pentru a șterge pata de pe pantofii dumneavoastră.

Avantaj

Îndepărtează pata fără zgârieturi.

Dezavantaj

Are o utilizare limitată în procesul de lustruire a pantofilor.

Verifică preț Pile cosmetice AICI!

Făină de porumb

Folosiți făină de porumb pentru a împiedica formarea petelor de ulei pe pantof, turnând-o pe pată și lăsând-o să acționeze timp de 30 de minute, pentru a absorbi uleiul. După aceea, periați și îndepărtați reziduurile.

Avantaj

Va împiedica uleiul să se lipească de pantofi.

Dezavantaj

Are o utilizare limitată în procesul de lustruire a pantofilor.

Portocala

Folosiți o jumătate de felie de portocală pentru a reda strălucirea pantofilor. Frecați direct pe pantofi și lăsați-o să se usuce timp de câteva ore. Apoi lustruiți cu o cârpă sau cu o perie pentru pantofi.

Avantaj

Este eficientă pentru a îndepărta murdăria de pe pantofi.

Dezavantaj

Poate fi un pic murdară sau umedă.

Bicarbonat de sodiu

Puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta murdăria și bacteriile de pe pantofi, formând o pastă de bicarbonat de sodiu și frecând-o pe pantofii de pânză. Lăsați-o timp de cinci minute, apoi clătiți-o și lăsați-o să se usuce la soare.

Avantaj

Este un lustruitor de pantofi natural.

Dezavantaj

Nu se aplică la pantofii din alte materiale.

Verifică preț Bicarbonat de sodiu AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care