13 accesorii pentru peruci

Accesorii pentru peruci

După ce ați investit într-o perucă grozavă, este important să aveți grijă de ea în mod corespunzător. Încercați aceste accesorii entru peruci, pentru a vă asigura că peruca dvs. rămâne frumoasă și rezistă mult timp.

Perucile fac parte din diverse culturi din lume,  de mai bine de 1500 de ani. Acestea au fost folosite pentru a pune în valoare hainele de sărbătoare sau deosebite, pentru a proteja capul de soare, pentru a alege o culoare diferită a părului, pentru a se potrivi cu tendințele actuale ale modei și pentru a face față căderii părului.

Există multe peruci în muzee, iar utilizarea lor de-a lungul istoriei spune întotdeauna o poveste interesantă. Astăzi, perucile sunt purtate într-o varietate de circumstanțe, iar progresele au făcut ca acestea să arate mai real, să stea mai bine la locul lor și să fie mai confortabile.

Mulțumită accesoriilor pentru peruci, purtătorii de peruci se pot simți mai încrezători atunci când poartă o perucă și au la îndemână instrumentele necesare pentru a le menține un aspect minunat.

Verifică preț peruci & accesorii peruci AICI!

13 accesorii pentru peruci

Perii și piepteni pentru peruci

Este important de știut că periile și pieptenele obișnuite nu pot fi folosite pe peruci. Periile obișnuite sunt prea aspre și vor deteriora peruca, făcând-o să nu mai dureze la fel de mult. Există piepteni și perii speciale făcute special pentru peruci.

Acestea sunt o parte esențială a îngrijirii perucii și a rutinei de întreținere a perucii. Ele sunt mult mai blânde cu perucile și le ajută să reziste mult timp.

Importanța perierii perucii tale

Atât perucile cât și extensii de păr trebuie periate zilnic pentru a vă asigura că părul rezistă mult timp și continuă să arate bine. Acest lucru este valabil în cazul extensiilor de tip wefts, fusion, beads, extensii cu bandă sau extensii legate.

Perucile, extensiile de păr și investițiile în salon sunt costisitoare și este important să aveți grijă de ele pentru ca acestea să dureze.

Perii pentru peruci

O perie cu buclă are peri de nailon care sunt așezați în buclă, ceea ce înseamnă că nu are niciun vârf. Cu acest design, nu există nimic care să se agațe sau să se prindă în păr. Peruca va fi protejată și va rezista mai mult timp atunci când folosiți acest tip de perie.

O perie cu bucle este excelentă pentru peruci cu plasă, peruci sintetice și extensii. Peria cu bucle va funcționa, de asemenea, pentru perucile care sunt realizate din păr sintetic, păr uman natural sau fibre animale.

Bărbații pot folosi și ei această perie pentru o meșă sau o perucă naturală pentru bărbați. Pentru a folosi această perie, este suficient să așezați peruca pe un manechin și să periați ușor de la vârfuri spre rădăcini.

O altă opțiune în ceea ce privește peria pentru peruci este să achiziționezi una cu vârfuri metalice. Periile pentru peruci realizate cu acest fel de sârmă au mici ace la capătul sârmei pentru a împiedica părul să se agațe. Periile din sârmă pentru peruci funcționează bine pe părul sintetic și sunt o alegere mult mai bună decât periile de plastic.

Verifică preț Perii pentru peruci AICI!

 

Pieptene pentru peruci

Pieptenele pentru peruci sunt confecționate cu dinți largi pentru a fi foarte delicate. Sunt moi și delicate, astfel încât părul și capacele perucilor să nu fie deteriorate. Pieptenele pentru peruci pot fi fabricate din plastic sau lemn.

Lemnul este o alegere populară, deoarece face o treabă excelentă de netezire a părului și poate rezista perierii nodurilor fără riscul de a le rupe. Dacă folosiți unelte din lemn pentru îngrijirea perucilor, puteți chiar să infuzați uleiuri esențiale în ele.

Acest lucru poate menține părul neted și lubrifiat, la fel cum ar face scalpul dumneavoastră cu părul natural.

Verifică preț Pieptăni pentru peruci AICI!

Ustensile de netezire pentru peruci

Aceste ustensile pentru peruci sunt mai mici decât pieptenele pentru peruci, sunt mai groase și au mai puțini dinți. Acestea funcționează bine pentru peruci mari sau pentru cele care sunt groase sau foarte texturate.

Aceste unelte pot ajuta, de asemenea, la coafarea perucilor, cum ar fi backcombing, teasing, sau pur și simplu la netezirea fibrelor de păr. Sunt disponibile bețișoare din plastic și lemn, dar bețișoarele din lemn masiv vor oferi cel mai bun efect de netezire. Deși sunt puțin mai scumpe, investiția merită.

Verifică preț Pieptăni netezire pentru peruci AICI!

Clipsuri pentru peruci

Clemele pentru peruci țin peruca bine fixată pe capul unei persoane. De multe ori, acestea sunt cusute permanent. Ele pot fi folosite în cazul perucilor și a altor piese de păr.

Verifică preț peruci & accesorii peruci AICI!

Șampon și balsam pentru peruci

În plus, față de pieptănarea sau perierea regulată, este esențial să vă curățați peruca în mod regulat. Perucile se murdăresc și transpiră și trebuie curățate, dar nu exagerați, deoarece spălarea perucilor va limita durata lor de viață.

Fiecare circumstanță este puțin diferită, dar este o idee bună să spălați o perucă sintetică la fiecare 10-15 purtări și o perucă din păr uman la fiecare 7-10 purtări.

Pregătiți-vă peruca pentru spălare, pieptănând sau desfăcând tot ce este încurcat.  Apoi, clătiți peruca sub robinet cu apă rece spre călduță. Apoi, șamponați cu un produs special formulat pentru tipul dumneavoastră de perucă și apoi clătiți.

După aceasta, folosiți un balsam special formulat pentru tipul dvs. de perucă, clătiți și apoi uscați.

Instrumente de styling pentru peruci

Coafarea perucii este foarte asemănătoare cu coafarea părului natural. Aveți la dispoziție o varietate de instrumente de styling atunci când doriți să creați un look festiv sau elegant pentru o singură seară sau când doriți să schimbați lungimea sau culoarea perucii.

O trusă de styling pentru peruci este un bun punct de plecare. Acestea includ, de obicei, un cap pentru styling din polistiren, un suport cu bază de aspirare, o curea pentru bărbie, căptușeală de perucă din nailon, ace în T, perie de styling și pieptene de vopsit.

Există multe alte instrumente de styling pentru a crea un stil aparte al perucii, acestea incluzând:

  • Unelte termice
  • Unelte de tăiere
  • Coloranți și vopsele
  • Rulouri și bigudiuri de păr
  • Produse de styling

Adezivi și benzi

Folosirea adezivilor și a benzilor adezive poate atenua grijile legate de faptul că peruca poate cădea dacă este trasă sau poate fi zburată de vânt. Asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile pentru a preveni greșeli precum ruperea plasei perucii sau rănirea părului sau a pielii.

Dacă aveți păr natural în zona în care se aplică adezivul, este mai bine să nu le folosiți, deoarece va fi destul de dureros la îndepărtare.

Atunci când aplicați banda sau lipiciul pentru peruci, curățați mai întâi zona. Dacă aveți pielea sensibilă, aplicarea unui plasture lichid mai întâi, vă poate ajuta cu iritațiile. Unele zone obișnuite pentru aplicarea lipiciului sau a benzii sunt la linia părului din față sau pe părțile laterale, unde peruca este aliniată cu urechile.

Când este timpul să îndepărtați peruca, folosirea unui vârf îmbibat cu alcool poate ajuta la eliberarea adezivului sau a lipiciului fără a vă răni pielea sau a deteriora peruca.

Verifică preț peruci & accesorii peruci AICI!

Capace de perucă

Capacele de perucă sunt materialul de bază al unei peruci. Aceste capace se atașează de forma capului și reprezintă fundația unei peruci. Părul este atașat de calotă. Există mai multe tipuri de capace de peruci, fiecare este puțin diferit și oferă  multe opțiuni pentru a se potrivi unei varietăți de nevoi.

Capac de perucă de bază

De asemenea, denumit și capac de perucă, perucă fără capac sau variantă cu capac deschis, capacul de perucă de bază este accesibil și este făcut pentru a vă menține scalpul răcoros.

Acesta este realizat de o mașină care coase „fire” de păr pe benzi de material elastic. Acest design ajută la menținerea scalpului rece și este, de asemenea, foarte accesibil.

Verifică preț Plasă plină pentru peruci AICI!

Plasă frontală

Capacul de perucă din plasă frontală vine cu avantajul de a oferi o linie de păr naturală. Acest lucru permite o coafare a părului astfel încât să încadreze fața și arată mai natural. Acest aspect este realizat prin faptul că fiecare fir de păr este legat de materialul transparent din dantelă.

Cu acest design, părul se poate mișca mai natural. Cu toate acestea, acest material de dantelă transparentă este delicat și trebuie manevrat cu grijă. Capacele de peruci Lace Front sunt, de asemenea, mai scumpe și trebuie personalizate.

Verifică preț Plasă pentru peruci AICI!

Monofilament

Un capac de perucă monofilament este similar cu plasa frontală, deoarece fiecare fir de păr este legat de un material de dantelă moale. Acest stil imită aspectul părului natural și poate fi despărțit în diferite locuri.

Există mai multe tipuri diferite de capace de peruci monofilament. O coroană monofilament este cea mai cool opțiune și creează aspectul de păr natural dar doar în zona coroanei.

Topul monofilament permite scalpului și perucii să respire și vă permite să vă despărțiți părul în acea  zonă. Opțiunea finală vă permite să despărțiți părul oriunde doriți, dar aceasta este cea mai incomodă opțiune.

Dacă vă supraîncălziți cu ușurință, este posibil ca aceasta să nu fie cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Capacele de perucă monofilament sunt mai scumpe decât capacele de perucă de bază și cele cu plasă frontală.

Capace legate manual

Cea mai scumpă și mai calitativă opțiune, perucile legate manual sunt cele mai confortabile și cele mai bune pentru scalpurile sensibile. Fiecare fir de păr este legat manual pe un material moale. Arată și se mișcă cel mai mult ca părul natural.

Este atât de scumpă pentru că durează până la 40 de ore pentru a fi realizată, deoarece fiecare păr este legat manual. Acest material pentru capacul de perucă oferă o întindere în 4 direcții, ceea ce face să vă simțiți mai mult ca și cum ați purta o cască sau o eșarfă.

Suport de peruci

Un suport pentru peruci este folosit pentru coafare și tăiere. Plasarea unei peruci pe un suport pentru peruci permite perucii să cadă în mod natural, ceea ce poate ajuta la o coafare cu aspect natural. Un suport pentru peruci este, de asemenea, un loc ideal pentru a depozita o perucă, astfel încât să își poată păstra forma atunci când nu este purtată.

Există câteva tipuri de suporturi pentru peruci. Suporturile pentru peruci pliabile sunt excelente pentru cei care își poartă peruca în cea mai mare parte a timpului. Acesta poate fi pliat și depozitat atunci când nu este folosit.

Păstrarea perucii pe un suport pentru peruci nu numai că îi permite să-și păstreze forma, dar o lasă și să respire, ceea ce ajută la păstrarea unui aspect proaspăt al perucii.

Verifică preț peruci & accesorii peruci AICI!

Depozitarea perucii

În afară de suporturile pentru peruci, există alte câteva opțiuni pentru depozitarea perucii. Una dintre ele o poate reprezenta un cap de manechin. Acesta va funcționa mai bine și vă va menține forma perucii cu mai multă precizie, dar sunt mai scumpe și nu sunt ușor de transportat.

Acestea vor ocupa mai mult spațiu, iar unora nu le place să țină un cap de manechin pe masa de toaletă.

Un cap pentru styling  poate fi o opțiune mai bună pentru cei care caută mai mult sprijin decât un suport pentru peruci. Aceste capete sunt fabricate din polistiren și sunt ușoare. Depozitarea corectă a unei peruci este esențială pentru a evita ca peruca să se încurce și să se deformeze.

Găsiți opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și asigurați-vă că aveți grijă de investiția dvs.

Verifică preț peruci & accesorii peruci AICI!

Întrebări frecvente despre peruci

Care sunt avantajele și dezavantajele părului real și sintetic într-o perucă?

Perucile pot fi realizate din păr uman adevărat sau din păr sintetic atunci când vine vorba de fibra de păr. Părul uman este mai scump pentru că arată real și, de asemenea, va dura mai mult. De asemenea, poate rezista la coafarea cu căldură, dar necesită o întreținere solicitantă.

Părul sintetic este mai ușor de îngrijit, dar este mai dificil de coafat, nu va rezista la fel de mult și nu arată la fel de real.

Cum întreții o perucă?

Este important să periați sau să pieptănați peruca în mod regulat. De asemenea, este necesară spălarea la fiecare 7 până la 10 purtări pentru părul uman sau 10 până la 15 purtări pentru părul sintetic. Depozitarea adecvată este, de asemenea, importantă.

Perucile trebuie păstrate pe un suport pentru peruci, pe un cap de manechin sau pe un cap de styling  atunci când nu sunt folosite.

Ce tip de perucă arată cel mai natural?

O perucă din păr uman arată cel mai natural. Optarea pentru un capac de perucă legat manual este cea mai confortabilă și cea mai naturală opțiune, însă acesta este și cel mai scump tip de perucă.

Cât costă o perucă bună?

O perucă bună, cu o construcție solidă a capacului, va costa între 75 și 300 de dolari. Costurile vor depinde de tipul de capac de perucă care este folosit și dacă se folosește păr uman sau păr sintetic.

Cum alegi un capac de perucă?

Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când alegeți un capac de perucă. Primul este costul, un capac de perucă de bază este cel mai ieftin, iar un capac de perucă legat manual este cel mai scump. Un capac de perucă din dantelă sau monofilament se încadrează între acestea.

De asemenea, există și o problemă dacă sperați să vă despărțiți părul în locuri diferite sau să îl păstrați în același stil. Un alt factor de luat în considerare este dacă capul tău tinde să se încălzească rapid sau dacă ai un scalp sensibil. Unele capace pentru peruci mențin capetele mai răcoroase decât altele.

Ia-ți timp să cercetezi toate opțiunile pentru a o găsi pe cea mai potrivită pentru nevoile tale.

Purtarea unei peruci îți strică părul?

Purtarea unei peruci îți poate deteriora părul, dar nu e obligatoriu. Va trebui să ai grijă să nu folosești lipici sau adezivi pe părul tău adevărat și, de asemenea, să menții o rutină sănătoasă pentru părul tău în timp ce porți peruci, pentru a asigura o creștere solidă a părului natural.

Cum te abții să nu transpiri când porți perucă?

Alegeți un capac de perucă care respiră, pentru a permite aerului să ajungă la scalp. Luați în considerare o coafură cu păr strâns,  în cazul temperaturilor ridicate. De asemenea, fibrele sintetice fac să vă fie mai cald decât un păr uman adevărat.

Luați în considerare trecerea de la o perucă din păr sintetic, atunci când vremea este călduroasă.

Care sunt cele mai importante accesorii pentru peruci?

Cele mai importante accesorii pentru peruci sunt peria, pieptenele, suportul pentru peruci, șamponul și balsamul, capacul pentru peruci și instrumentele de styling.

Verifică preț peruci & accesorii peruci AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

tipuri de eșarfe

15 tipuri de eșarfe

O eșarfă este o simplă bucată de țesătură care este înfășurată în jurul gâtului sau umerilor și, uneori, este purtată pe cap. O eșarfă este

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care