Recenzie ASUS ZenWatch 3: Este minunat, dar nu este perfect!

ASUS ZenWatch 3

Tocmai ce mi-am achiziționat noul ASUS ZenWatch 3. Este grozav, dar am câteva nemulțumiri.

În anii ’90 când eram copil, îmi plăceau jocurile video și ceasurile cu calculator.

Am fost fascinat de ele pentru că aveau aceste funcții electronice deosebit de utile, într-un design atât de compact. Nu am folosit prea mult aceste funcții, dar cu siguranță mi-a plăcut conceptul și mi-a plăcut să port acele ceasuri.

Să trecem rapid în prezent, când ceasurile inteligente oferă acum funcționalități uimitoare pe care orice pasionat de gadgeturi le-ar adora.

Deși nu am de gând să renunț la tabletă și laptop și să navighez pe internet doar pe ZenWatch 3, îmi place ideea de a avea atât de multe funcționalități la încheietura mâinii într-un design atât de frumos.

Verifică preț Smartwatchuri ASUS AICI!

Primul smartwatch pe care l-am folosit vreodată

ASUS ZenWatch 3 este primul smartwatch pe care l-am folosit vreodată. Vă rog să țineți cont de acest lucru citind această recenzie. Trecerea de la un ceas clasic la un smartwatch m-a dat pe spate (într-un sens bun), așa că sunt evident impresionat (deși am câteva nemulțumiri cu privire la acest ceas).

Sunt atât de pasionat de ceasuri inteligente încât am cumpărat 7 deodată. Le voi încerca încet-încet pe toate. M-am gândit că, dacă voi publica niște recenzii, cea mai bună abordare este să folosesc mai multe dintre modelele de smartwatch de top, pentru a avea o idee cât mai clară asupra avantajelor și a dezavantajelor utilizării acestora și deci, asupra a ce poate oferi un smartwatch al zilelor noastre.

Dacă sunteți la început de drum în căutarea unui smartwatch, cel mai bine ar fi să citiți ghidurile de cumpărare care prezintă specificațiile diferitelor tipuri de ceasuri inteligente.

Verifică preț Smartwatchuri ASUS AICI!

Asus ZenWatch 3 – caracteristici și avantaje

Pe măsură ce mă familiarizez cu ceasurile inteligente (am petrecut câteva zile citind despre ele și verificându-le în două magazine înainte de a cumpăra câteva dintre ele), îmi dau seama că, la fel ca în cazul tabletelor și al smartphone-urilor, aplicațiile sunt cele care asigură funcționalitatea, nu telefonul.

Deși unele aplicații Android Wear nu vor funcționa pentru toate ceasurile inteligente Android, sunt uimit de multitudinea de opțiuni de aplicații pentru acest ceas inteligent.

Ce primiți

 • Ceas cu curea și baterie
 • Adaptor AC
 • Încărcător USB
 • Ghid de instrucțiuni destul de ușor de utilizat.

Cum se simte când îl purtați?

În general, se simte bine. În comparație cu alte ceasuri inteligente, este destul de mare având o grosime de 9,95 mm și diametrul de 45 mm, fiind un ceas potrivit pentru mine.

Chiar dacă are o lunetă rotunjită și netedă, am constatat că se prinde bine la încheietura mâinii cu cămășile mai strâmte (de exemplu, cămășile cu nasturi).

Verifică preț Smartwatchuri ASUS AICI!

Ușurința de utilizare

Acesta a fost primul smartwatch pe care l-am încercat vreodată. L-am pus în funcțiune în 40 de minute, în timp ce luam prânzul. A fost foarte simplu să configurez elementele de bază.

Mai târziu, în prima zi, în timp ce mă uitam la știri, am instalat mai multe aplicații Android Wear și l-am făcut complet funcțional, inclusiv remote camera, calendarul, calculatorul, lanterna, motorul de căutare pe internet, aplicații fitness, aplicații citire documente și aplicația Spotify.

Îmi plac toate aplicațiile disponibile care îmbunătățesc funcționalitatea.

Aplicația ASUS Zenfit

Nu mă așteptam să mă intereseze aplicațiile de fitness ale ceasurilor inteligente, dar după prima zi de purtare, mi s-a părut interesant să văd câți pași am făcut. Chiar dacă sunt pasionat de sala de sport, nu sunt înnebunit după fitness. Fac doar puține exerciții de cardio, exerciții cu greutăți și stretching, (ca să îl citez pe C.K. Louis) “astfel încât cauza morții mele să nu fie imediat evidentă”.

Mă duc la sala de sport pentru a mă menține într-o formă fizică și o stare de sănătate acceptabilă. Cu toate acestea, am de gând să încerc să dau o șansă acestei aplicații de a-mi urmări progresul în ceea ce privește activitatea mea fitness. ZenFit are un modul de antrenament, așa că îl voi încerca. Poate că va fi suficient de ușor de utilizat pentru a face ca urmărirea antrenamentelor mele să merite.

Am o multitudine de smartphone-uri de testat și aproape toate au aplicații de urmărire a progresului în ceea ce privește activitatea fitness sau diferite aplicații de antrenament. Este greu să spui dacă un produs este mai bun fără să îl compari cu alte produse similare.

Este smartwatch-ul potrivit pentru sala de sport?

În timp ce aplicația Zenfit este decentă, ceasul în sine nu este ideal pentru a fi purtat în sala de sport. Cureaua este din piele, iar carcasa ceasului din metal.

Dacă sunteți în căutarea unui smartwatch pentru sala de sport, căutați unul care are o curea/carcasă din plastic, care este mult mai potrivită pentru transpirație. Acestea fiind spuse, folosirea ceasului pentru a urmări numărul de pași efectuați este o soluție excelentă. Îmi place aplicația Zenfit; este ușor de utilizat și oferă informații de bază.

Utilizarea ceasului inteligent ca un telefon

Chiar dacă telefonul mobil trebuie să se afle în apropiere (a funcționat prin tavan și la o distanță de 25 de metri pentru un test pe care l-am făcut), este mult mai confortabil să vorbești la încheietura mâinii decât să ții un telefon mobil la ureche.

De fapt, numai pentru funcția telefonică merită să vă achiziționați un smartwatch. Sunt capabil să formez și să primesc apeluri.

Mă simt ca un Ethan Hunt din filmele Misiune Imposibilă (sau ca oricare alt spion, de altfel).

Sunetul este suficient de puternic pentru a auzi apelanții și am testat sunetul de la celălalt capăt al firului și se aude foarte clar. Per total, sunt complet impresionat de această funcție. Aceasta merită costul.

Cameră foto la distanță

Există o aplicație Android Wear gratuită numită „Remote Camera„, care vă permite să declanșați camera foto a telefonului mobil cu ajutorul ceasului. Acest lucru este excelent pentru fotografiile de grup. Nu am folosit acest lucru prea mult încă, deoarece nu am fost nevoit să fac o fotografie de grup, dar este bine să am această opțiune.

Interfața cu utilizatorul

Îmi place că acest ceas inteligent nu încearcă să înghesuie prea multe lucruri pe ecran deodată. Aplicațiile/setările se derulează în sus și în jos. Pentru a accesa toate aplicațiile, glisați din dreapta spre centru. Apoi, puteți derula în jos lista de aplicații pentru a accesa orice funcție/aplicație pe care o căutați.

Acestea fiind spuse, așa cum v-ați putea aștepta, interfața cu utilizatorii pentru unele dintre aplicații este greu de utilizat, cum ar fi gmail și calendarul. Nu este vina ceasurilor și nici a aplicațiilor; este o problemă de spațiu pe ecran.

Poate că în timp se va dezvolta un design mai bun, dar nu vă bazați pe o ușurință de utilizare similară cu cea a unui smartphone sau a unei tablete.

Calitatea ecranului tactil și a glisării

Ecranul se mișcă ușor și cu o atingere delicată. Este foarte ușor de navigat. În timp ce cele 3 butoane de pe lateral oferă o opțiune de navigare, eu prefer să glisez pe ecranul touch-screen al ceasului, acest lucru oferindu-mi o experiență plăcută.

Design

Îmi place designul general al acestui ceas. Acest model are un design rotund, față de modelele anterioare care au un design pătrat. Deși interfața cu utilizatorul este mai greoaie cu un design rotund, arată mai bine decât cea pătrată.

Dacă funcția este cea mai importantă pentru tine, optează pentru un smartwatch cu un design pătrat. Dacă vă pasă cel mai mult de stil, cel mai bine este să alegeți design-ul rotund. Acest ceas este ideal pentru a fi purtat zilnic la serviciu.

Dimensiune

Deși nu este cel mai subțire smartwatch de pe piață, dimensiunea generală este acceptabilă. Este suficient de mare pentru a oferi un spațiu de ecran adecvat, dar nu atât de mare încât să creeze disconfort purtarea acestuia, având 45 mm diametru și 9,95 mm grosime.

Alte specificații:

Memorie: 512 MB RAM

Depozitare: 4GB

Culori disponibile: Argint, Gunmetal, Rose Gold

Aplicația ZenWatch Manager

Nu mi-a luat mult timp să-mi dau seama că aș putea gestiona acest ceas cu ajutorul aplicației ZenWatch Manager. Este o aplicație gratuită și oferă setări suplimentare care sunt controlate de pe telefonul meu mobil Android (care este un Samsung Galaxy S7 Edge).

Aplicația Face Watch Manager

Există o aplicație gratuită de personalizare a background-ului și a widget-ului ceasului dumneavoastră pe care o folosesc și care îmi place foarte mult. Puteți personaliza fundalul, culorile, fonturile și informațiile din widget (adică temperatura, pictograma bateriei, data, ziua, caloriile arse și pașii parcurși).

Alte câteva beneficii

Am fost la un concert de curând și m-am bucurat să văd că acest ceas are un mod „teatru” convenabil. Astfel, a fost ușor să pot pune ceasul în mod silențios și să reduc luminozitatea ecranului. Pentru a reveni la setările inițiale după concert, a trebuit doar să apăs pe butonul lateral central.

Verifică preț Smartwatchuri ASUS AICI!

Cele 7 nemulțumiri ale mele

 1. Glisarea nu este la fel de lină ca la Samsung sau Apple S2

Pentru că este Android Wear, navigarea prin glisare nu este la fel de lină sau impecabilă ca la ceasurile inteligente Samsung Gear S3 și Apple S2.  Uneori, ecranul se blochează atunci când glisați; acest lucru se întâmplă în special atunci când glisați în cadrul ecranului aplicații și doriți să derulați rapid în jos pe ecran.

 1. Nu există monitor de ritm cardiac

Deși un pic cam pretențioase, îmi plac monitoarele de ritm cardiac.  De fapt, mă interesează mai mult ritmul cardiac în repaus pe parcursul zilei decât ritmul cardiac în anumite momente, cum ar fi atunci când fac exerciții fizice.

Dacă vă doriți un monitor de ritm cardiac ca parte a ceasului inteligent, acesta nu este cel potrivit pentru dumneavoastră.

 1. Fără GPS

De asemenea, nu există o funcție GPS. Din fericire, am cumpărat mai multe ceasuri inteligente cu GPS, dar probabil că sunteți pe piață doar pentru un singur smartwatch, așa că, dacă doriți un GPS, acesta nu este ceasul potrivit pentru dumneavoastră. Fără GPS, aplicația „hărți” nu este foarte bună. (Pentru informarea dumneavoastră, GPS-ul și cartografierea de pe Apple S2 sunt excepționale).

 1. Browser de internet

Am instalat și configurat aplicația WIB pentru browserul de internet pentru Android Wear.

Din păcate, acesta nu este un browser de internet foarte bun. Este foarte lent. Voi continua să mă joc cu el, dar, în realitate, probabil că nu voi naviga prea mult pe internet cu ceasul.

Până la urmă, acest lucru nu are nicio legătură cu ASUS ZenWatch 3, deoarece este o aplicație. Cu toate acestea, la fel de relevant este și faptul că ceasul în sine nu are un browser de internet.

 1. Temele implicite sunt destul de neplăcute

Când am configurat telefonul, după ce am fost încântat de cât de ușor a fost de configurat, nu am putut găsi o temă implicită care să îmi placă. Din fericire, am descoperit rapid că există sute (poate mii) de teme gratuite și ieftine pe Google Play.

ASUS oferă, de asemenea, aplicația ZenWatch Face Designer, care vă permite să vă creați propria temă pe care o puteți personaliza. Puteți modifica atât designul, cât și culorile și informațiile afișate. Este o aplicație excelentă.

 1. Interfața aplicației

Dacă ați avut vreodată doar un ceas inteligent Android Wear, nu aveți idee că interfața aplicațiilor nu este nici pe departe la fel de plăcută ca la Samsung Gear S3 sau Apple S2. Prin interfața aplicațiilor, mă refer la modul în care sunt organizate aplicațiile pe ceas (adică accesul) și la interfața aplicațiilor individuale, cum ar fi e-mailul și mesageria text. Acestea pur și simplu nu sunt la fel de ușor de utilizat ca la alte sisteme de operare.

 1. Aplicația ZenFit

Mi se pare ciudat că ASUS are o aplicație ZenFit, când acesta este unul dintre ultimele ceasuri pe care le-aș purta la sala de sport. În plus, aplicația ZenFit este foarte limitată în ceea ce privește ofertele sale. Chiar nu poți urmări prea multe, spre deosebire de Samsung, Apple, Garmin, Fitbit și Polar. Acestea sunt ceasuri de fitness serioase.

Acest lucru nu este cu adevărat un dezavantaj, deoarece nu ați cumpărat ASUS ZenWatch 3 pentru sala de sport, pentru alergare sau pentru orice altă activitate fizică serioasă. Un aspect foarte important al achiziționării unui ceas inteligent este cumpărarea unuia care este conceput pentru scopul potrivit.

Nu ați cumpărat ceasuri de fitness pentru a le purta la un birou formal. La fel, nu cumpărați elegantul ASUS ZenWatch 3 pentru antrenamente epice.

Să nu uităm că ASUS ZenWatch 3 este unul dintre cele mai ieftine ceasuri inteligente de pe piață fiind de altfel un smartwatch remarcabil.  Arată foarte bine, oferă majoritatea funcțiilor de smartwatch pe care le au alte modele și este foarte confortabil. Nu am nicio nemulțumire importantă, fiind de altfel, un smartwatch care uneori este mai bun decât alte smartwatch-uri mai scumpe.

ASUS ZenWatch 3 – Verdict

Pro și contra pe scurt

Pro

 • Design frumos
 • Ușor de utilizat
 • Încărcător bun
 • Grozav pentru locul de muncă/în oraș

Contra

 • Fără monitor de ritm cardiac/GPS
 • Bateria ține destul de puțin timp

Nu am folosit încă celelalte ceasuri inteligente. O voi face în cursul săptămânii viitoare și sunt sigur că utilizarea celorlalte va avea un impact asupra acestei recenzii. Cu toate acestea, în general, îmi place acest ceas. Este distractiv, arată grozav și este funcțional. Nu regret că am cumpărat acest ceas.

Verifică preț Smartwatchuri ASUS AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care