Ticwatch GTH și Fitbit Sense – 13 aspecte esențiale

Ticwatch GTH și Fitbit Sense

Fitbit Sense este ceasul inteligent emblematic de la Fitbit, în timp ce Ticwatch GTH este ceasul semi-smartwatch entry-level de la Mobvoi. Când le puneți unul lângă altul, veți constata că Ticwatch GTH și Fitbit Sense sunt două ceasuri inteligente similare.

Dar sunt ele doar superficial asemănătoare? Ambele ceasuri inteligente sunt axate pe fitness. De asemenea, ambele ceasuri inteligente urmează caracteristici de design similare. Dar diferența de preț este distinctă. Deci, care este diferența? Este Ticwatch GTH ieftin și bun?

Ticwatch GTH și Fitbit Sense – caracteristici

Ieftin și bun

Da, cred că Ticwatch GTH este ieftin și bun dacă îl comparați direct cu Fitbit Sense. Pentru o fracție din prețul lui Fitbit Sense primiți un ceas inteligent care vă oferă date destul de bune despre sănătate.

Design și confort

Ambele ceasuri inteligente au un design foarte frumos. Acestea respectă toate elementele care le fac să arate ca niște ceasuri inteligente moderne. Sticlă curbată, margini rotunjite. Un singur buton-minimalism. Acest lucru este destul de grozav.

Aș spune că, dacă sunteți în căutarea unui smartwatch care nu are un aspect „prea serios”, ați nimerit unde trebuie.

Date privind sănătatea

Ambele ceasuri inteligente se concentrează în jurul ideii că un ceas inteligent vă poate ajuta să vă îmbunătățiți stilul de viață, obiceiurile și antrenamentele. Cunoașterea este putere. Este ușor să fiți părtinitor și să credeți că Fitbit este un ceas superior pentru că este mai scump.

Dar am simțit întotdeauna că Mobvoi, compania care produce Ticwatch-uri, a făcut întotdeauna ceasuri inteligente excelente cu un raport calitate-preț foarte bun.

La egalitate cu cei mai importanți indicatori de sănătate din 2021

Ambele ceasuri inteligente sunt destul de sus în ceea ce privește indicatorii de sănătate. Saturația oxigenului în sânge? Ați înțeles. Este, de asemenea, cunoscut uneori sub numele de oximetru sau Sp02. Știți că este un smartwatch modern atunci când partea din spate a ceasului inteligent are LED-uri roșii pentru a urmări acest parametru.

Sincer, nu știu cum să folosesc acest sistem de măsurare sau ce ar trebui să fac în cazul unui procent scăzut, dar pe ambele ceasuri aveți această funcție în cazul în care vă dați seama vreodată.

Urmărirea nivelului de stres

Vreți să știți dacă sunteți stresat? Acum nu mai trebuie să fiți introspectiv! Ceasul dumneavoastră vă poate spune! Ambele ceasuri inteligente au o metodă de a vă spune despre nivelul de stres.

Cu toate acestea, Fitbit Sense are un contor EDA (electrodermal) care vă oferă mai multe informații despre modul în care corpul dumneavoastră răspunde în timp ce faceți exerciții de respirație. Eu nu aș plăti în plus pentru această funcție, iar dacă nu vreți, există Fitbit Versa 3 (și, de asemenea, Ticwatch GTH).

Sport

Ambele ceasuri inteligente sunt și dispozitive de contorizare a antrenamentelor, dar cred că vă veți descurca mai bine cu informațiile pe care le va oferi Fitbit Sense. Partea importantă aici este că datele par mai coerente.

Să spunem de la bun început că aceste două ceasuri au foarte puține exerciții disponibile. Dacă vă abateți de la triada alergare-bicicletă-înot, veți avea din ce în ce mai puține opțiuni.

Fiind un fan al sporturilor nautice (caiac/paddle boarding etc.), vă veți găsi adesea „pedalând” pe apă. Oricum, datele pe care le obțineți de la Ticwatch GTH sunt mult mai inexacte.

GPS intern

În primul rând, Ticwatch GTH nu are GPS integrat și depinde de smartphone pentru toate datele de localizare. Dacă sunteți ca mine și dețineți un smartphone care se descarcă și care trebuie să fie mereu în modul de economisire a energiei, veți constata că nu va exista nicio informație GPS.

În timp ce la Fitbit Sense, aveți un GPS intern. Acest lucru ajută foarte mult dacă nu doriți să vă luați smartphone-ul cu dumneavoastră.

Date sportive

Unele aplicații de fitness pentru smartwatch-uri ar putea avea o mulțime de opțiuni pentru exerciții și antrenamente, dar s-ar putea să nu ofere date vizibile. Google Fit se află în fruntea acestei liste. Puteți alege foarte multe antrenamente, dar acestea nu fac o mare diferență în ceea ce privește datele pe care le obțineți.

Ticwatch GTH este foarte rău în această situație. Aproape toate datele pe care le puteți obține sunt aproximativ la fel. Uneori, cu Ticwatch GTH nici măcar nu primiți date privind distanța.

Dacă mergeți pe jos sau alergați, Ticwatch GTH urmărește distanța pe baza unei estimări a numărului de pași pe care îi faceți, dar în rest, în cea mai mare parte a timpului, pe ecran vă vor apărea doar ritmul cardiac și timpul scurs.

Fitbit Sense este mult mai bun, dar tot nu este deosebit de impresionant, deoarece datele pe care le obțineți în timpul antrenamentelor sunt cam aceleași.

Mesaje, e-mailuri

Pe Ticwatch GTH, puteți primi mesaje text și e-mailuri, dar nu puteți răspunde la ele. Ticwatch GTH nu are microfon, așa că, în mod natural, nu puteți folosi un sistem de conversie a vorbirii în text pentru a introduce un răspuns, chiar dacă ar avea unul. Acesta este punctul în care Fitbit Sense are un avantaj față de Ticwatch GTH.

Dacă primiți un mesaj sau un e-mail, puteți răspunde la acesta (atunci când este asociat cu un Android).

Puteți utiliza excelentul sistem de conversie a vocii în scriere sau puteți folosi un răspuns rapid. Cred că aceasta este o caracteristică cheie pe care ar trebui să o luați în considerare. Este un lucru pe care l-am găsit foarte util pe toate ceasurile inteligente, deoarece evită să fiți nevoit să scoateți smartphone-ul doar pentru a răspunde.

Asistent vocal

Seria Fitbit a avut întotdeauna un asistent vocal, dar acum este mult mai bun. În timp ce Ticwatch GTH nu o face, iar acest lucru este destul de rău.

Întotdeauna am considerat că un asistent vocal îmi face viața mai ușoară, deoarece pot să îi spun ceasului meu inteligent ce vreau să facă (să verifice vremea, să pornească un cronometru etc.) și acesta va face ceea ce trebuie să facă.

Din păcate, Ticwatch GTH nu are o astfel de funcționalitate. Cu toate acestea, asistentul vocal al lui Fitbit Sense a fost cu adevărat supraîncărcat, deoarece Fitbit și-a unit forțele cu Google. Puteți alege între Google Assistant și Alexa de la Amazon.

Aceasta din urmă oferă rezultate mai slabe, motiv pentru care mă bucur că există această nouă actualizare pe Fitbit Sense.

Teme de ceas

Ambele ceasuri inteligente au o selecție foarte cuprinzătoare de teme de ceas și ambele sunt concepute pentru a avea un aspect „modern”.

Ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit la gama de teme de ceas Fitbit sunt cele personalizate, generate de utilizatori. Îmi plac foarte mult temele de ceas cu meme-uri.

Pe de altă parte, Ticwatch GTH are o mulțime de teme de ceas frumos concepute, cu desene și artă, care sunt foarte frumoase. Cu toate acestea, ceea ce am constatat este că temele de ceas afișează adesea numărul de pași și nu îl poți schimba.

Nu sunt o persoană care să țină cont de numărul de pași, așa că mi-aș dori să pot să îl schimb cu altceva.

Urmărirea orelor de somn

Îmi place foarte mult monitorizarea somnului pe ceasurile mele inteligente și mă bucur că atât Ticwatch GTH, cât și Fitbit Sense o oferă. Funcționalitatea ambelor ceasuri este aproximativ aceeași: vă spune când ați adormit, când v-ați trezit și cât de adânc ați dormit.

Aplicația telefon

Mobvoi avea o aplicație de telefonie mobilă foarte proastă, dar a devenit mult mai cuprinzătoare și mai atractivă.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de un instrument de îmbunătățire a sănătății și a stilului de viață, aș spune că aplicația Fitbit este mai bună. Există câteva domenii în care aplicația Fitbit depășește aplicația Mobvoi.

În primul rând, aplicația Fitbit are un contor de calorii. Se pare că aplicația Fitbit este mult mai cuprinzătoare ca aplicație de sănătate și wellness. Aplicația Fitbit are, de asemenea, câteva activități și programe la care vă puteți înscrie. Totuși, majoritatea nu sunt accesibile decât dacă aveți Fitbit Premium, care are un abonament lunar.

Verdict

Ticwatch GTH oferă un raport calitate-preț foarte bun dacă sunteți în căutarea unui ceas care să indice ora și să arate bine în timp ce indică ora. Este, de asemenea, foarte accesibil, ceea ce îl face de două ori mai atractiv.

Cea mai bună parte este că veți obține statistici de sănătate excelente, inclusiv rata de respirație, urmărirea stresului, saturația de oxigen din sânge etc.

Partea negativă a Ticwatch GTH este că nu este un instrument de productivitate foarte bun. Fitbit Sense adaugă un nivel de utilitate prin funcții precum un asistent vocal și capacitatea de a răspunde la mesaje.

Sincer, este o adevărată salvare să ai un asistent vocal. Urăsc cu desăvârșire să pornesc cronometrele apăsând pe ecran.

Aplicația Fitbit este, de asemenea, luată în considerare. Nu este doar un depozit de date, așa cum este aplicația Mobvoi. Este, de asemenea, un program care are funcții suplimentare față de cele oferite de ceas. În general, adevărata întrebare este dacă vreți să plătiți de mai multe ori prețul Ticwatch GTH pentru a obține beneficiile Fitbit Sense.

Share:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Tipuri de manșete

20 de tipuri de manșete diferite

Aflați care sunt diferitele tipuri de manșete folosite pentru pantaloni, mâneci sau brățări, cercei, coliere. Umila manșetă oferă o multitudine de variații și utilități în

Diferite tipuri de cusături

47 tipuri de cusături diferite

Vă interesează să învățați cum să coaseți? Aflați despre toate tipurile diferite de cusături disponibile pentru a fi utilizate la cusutul manual, broderie și cusut

Diferite tipuri de ochelari de soare

17 diferite tipuri de ochelari de soare

Există un număr mare de tipuri de ochelari de soare pe piața actuală. Găsiți cea mai bună alegere pentru sănătatea dvs., forma feței, utilizarea intenționată

Tipuri de mâneci

41 de tipuri de mâneci diferite

Moda este o lume în continuă schimbare. Oricât de mult s-ar schimba, tendințele și stilurile revin mereu. Manșoanele unui articol vestimentar au un impact asupra