Ticwatch GTH și Apple Watch Series 6

Ticwatch GTH și Apple Watch Series 6

În afară de asemănările superficiale, ceasul inteligent Ticwatch GTH nu se apropie de Apple Watch Series 6. Ticwatch GTH și Apple Watch Series 6 arată aproximativ la fel, dar doar atât.

Așadar, dacă produceți o asemănare, veți atrage cu siguranță comparații. Gândiți-vă la Zooey Deschanel și Katy Perry. Sau Lotus Elan și Mazda MX-5.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Nu, Ticwatch GTH nu se apropie

Nu, Ticwatch GTH nu se apropie. În afară de asemănările superficiale, ceasul inteligent Ticwatch GTH nu se apropie de Apple Watch Series 6.

Dar să nu fim disproporționați. Apple Watch Series 6 este de mai multe ori mai scump decât GTH. Pe primul l-aș plasa cu siguranță în categoria „ceasuri scumpe”, deoarece este peste costul median al unui smartwatch de uz general.

Pe de altă parte, Ticwatch GTH de la Mobvoi este un semi-smartwatch cu un preț mai apropiat de cel al unui dispozitiv de contorizare a activității fizice. Ar fi mai bine să comparați Ticwatch Pro 3 de la Mobvoi (care este un smartwatch Wear OS excelent) cu Apple Watch Series 6.

Ticwatch GTH și Apple Watch Series 6 – aspect și componente comparate

De ce arată atât de asemănător?

Deoarece au aceleași elemente de design. Colțuri rotunjite, sticlă curbată, un buton/coroană în colțul din dreapta sus. Dar uitându-ne mai mult la detalii vom începe să vedem diferențele.

În timp ce Apple Watch Series 6 folosește o coroană (care se rotește pentru navigare), Ticwatch GTH folosește doar un buton. Luneta de pe Ticwatch GTH este și ea mai groasă, ceea ce înseamnă că există o distanță mai mare între ecran și marginea ceasului.

Pe mine nu mă deranjează, dar acest lucru este menționat pentru informare. Într-o anumită măsură, Ticwatch GTH este, de asemenea, foarte asemănător cu Fitbit Versa și ar putea fi un concurent al Fitbit în ceea ce privește aspectul său.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Teme de ceas

Watch faces sunt modele pe care le puteți pune pe ceasul inteligent pentru a modifica datele afișate și modul de afișare a orei (fonturi, ceas analogic/digital etc.). Modelele pe care le puteți obține din aplicația Mobvoi (Mobvoi produce ceasuri Ticwatch) sunt foarte bine concepute și variate.

Un singur lucru, totuși… temele de ceas sunt foarte lipsite de widget-uri. Cel mai frecvent widget pe care îl veți vedea sunt contorizatoarele numărului de pași, dar nu le puteți schimba pentru a afla vremea. Acest lucru este chiar neplăcut, pentru că sunt un tip căruia nu-i pasă de numărul de pași.

Apple Watch Series 6 este un pic mai limitat în ceea ce privește opțiunile, dar temele de ceas Apple oferă o mulțime de informații și posibilități de personalizare. Puteți adăuga un widget pentru a indica ora dintr-un alt fus orar, intensitatea UV, nivelul de zgomot și multe altele.

Apple Watch Series 6 spulberă pur și simplu Ticwatch GTH.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Diferențe între sistemele de operare

Acesta este, probabil, primul Ticwatch pe care l-am analizat care nu a folosit platforma Wear OS de la Google. Ticwatch GTH funcționează pe propriul sistem de operare. Este unul care se concentrează mai degrabă pe sănătate, wellness și stil de viață decât pe productivitate.

Totuși, nu este o surpriză în cazul Apple Watch. Apple Watch rulează pe excelentul sistem de operare Watch OS, care este o platformă echilibrată pentru productivitate și sănătate.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Productivitate

O caracteristică importantă cu privire la ceasurile inteligente este că acestea ar trebui să vă ajute să deveniți mai eficient în viață. Ar trebui să elimine plictiseala din viața dumneavoastră.

Apeluri, e-mailuri, mesaje text

Poate că sunteți genul care uită mereu unde și-a pus smartphone-ul. Oamenii sună. Curierul bate la ușă. Dar dumneavoastră pierdeți aceste apeluri.

Faptul de a avea ambele ceasuri vă va ajuta prin faptul că veți reduce timpul petrecut pe telefon doar pentru a verifica mesajele/apelurile și astfel la reducerea dependenței de smartphone. Atunci când primiți apeluri, mesaje și e-mailuri pe Ticwatch GTH, veți primi notificări. La fel și în cazul Apple Watch Series 6.

Dar dacă vreți să răspundeți la apeluri, la mesaje și la e-mailuri, atunci Apple Watch Series 6 este singura dumneavoastră alegere.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Asistent vocal

Acesta este principalul motiv pentru care îmi plac foarte mult ceasurile inteligente, cum ar fi Apple Watch, ceasurile Samsung, orice dispozitiv Wear OS și cele mai recente Fitbits. Pot să îi spun ceasului meu ce vreau să fac, iar el o va face. Nu-i așa că e minunat?

Bineînțeles, diferite sisteme au diferite limitări. Sistemul de operare al Apple Watch este probabil cel mai bun. Siri este atât de bine integrată în sistemul Apple. Cu toate acestea, Ticwatch GTH nu oferă așa ceva.

Sport și sănătate

Pentru acest aspect este construit Ticwatch GTH. Dar este bun? Mai ales în comparație cu Apple Watch Series 6? Ambele ceasuri au toți parametrii de sănătate foarte buni. Îmi pare rău că trebuie să zic aceasta, dar am constatat că cele mai vehiculate inovații din anul trecut sunt toate destul de inutile.

Fitbit a lansat detectarea temperaturii pielii cu Fitbit Sense. Apple a promovat mult faptul că au introdus contorizarea SpO2 în Apple Watch Series 6. Ticwatch GTH ține pasul, oferind un senzor de temperatură a pielii și urmărirea saturației de oxigen din sânge, dar merge mai departe cu dispozitivul de urmărire a ritmului respirației.

Există, de asemenea, un dispozitiv de urmărire a nivelului de stres și un cronometru de respirație. Dar, ați avea nevoie să știți despre temperatura corpului dumneavoastră? Adică, e bine să o aveți în caz că aveți febră, dar la fel ca și nivelul de oxigen din sânge… s-ar putea să aveți nevoie de ea o dată pe an.

Așadar, aceste funcții nu mi s-au părut foarte utile, deoarece nu au niciun scop în viața de zi cu zi. Iar când vine vorba de lucruri precum oxigenul din sânge, nu veți avea nicio idee despre ce să faceți dacă cifrele scad sub un anumit prag.

Se va simți ca o prăbușire a acțiunilor, nu veți ști ce să faceți mai departe, dar ce pot să spun… lumina roșie pe care o emite senzorul SpO2 este foarte tare!

Un lucru interesant pe care îl face Apple Watch este că este capabil să detecteze nivelul de zgomot ambiental, astfel încât să fiți conștient atunci când vă aflați în medii care dăunează auzului.

De asemenea, aceasta este una dintre marile minuni ale Apple Watch Series 6: capacitatea de a simți când vă spălați pe mâini și de a porni un cronometru de 20 de secunde. Nicio altă platformă nu poate face acest lucru, mai ales implementarea foarte rudimentară a lui Google a unui cronometru de 40 de secunde.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Dar cum rămâne cu indicatorii utili?

Ceasul meu inteligent ar trebui să mă ajute să duc o viață mai sănătoasă. Atât Apple Watch Series 6, cât și Ticwatch GTH mă ajută să realizez acest lucru. Dar întrebarea despre ce oferă Ticwatch GTH vs Apple Watch Series 6 este cea adevărată.

Ambele oferă urmărirea orelor de somn. Ticwatch GTH are un avantaj, deoarece vă informează despre profunzimea somnului. Apple Watch Series 6 vă spune doar ora la care vă culcați și vă treziți. Pe de altă parte, Ticwatch GTH nu a fost la fel de fiabil ca Apple Watch Series 6 în ceea ce privește detectarea somnului meu. Apoi, mai este și partea cu „obiceiurile sănătoase”.

Pe Apple Watch Series 6, primiți notificări care vă spun despre caloriile arse, minutele de exerciții fizice și timpul petrecut în picioare. Pe Ticwatch GTH, veți obține numărul de calorii, numărul de pași și distanța parcursă. Acestea sunt reprezentate grafic, astfel încât veți ști cât de aproape sunteți de țintele propuse.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

GPS integrat

Una dintre cele mai importante măsurători pe care le consider foarte utile sunt datele mele GPS. Îmi pasă cât de mult am urcat și cât de departe am ajuns. Datele GPS sunt mult mai importante decât temperatura pielii, SpO2, nivelul de zgomot etc. Și, în timp ce Apple Watch Series 6 are un GPS integrat, Ticwatch GTH nu are.

Așadar, cred că toate măsurătorile de distanță sunt doar estimări. La anumite sporturi, nici măcar nu veți obține date despre distanța parcursă.

Contorizarea și înregistrarea activităților sportive

Dacă vă uitați la meniurile de antrenament ale ambelor ceasuri inteligente, veți observa că arată foarte asemănător. Adică, pictograme de culoare verde și text alb? Dar aici se cam termină asemănările. Ceea ce primiți cu Apple Watch Series 6 este mult mai cuprinzător. Datele pe care Apple Watch vi le poate oferi sunt mult mai bune.

În primul rând, are un GPS. Opțiunile pentru exerciții și antrenamente sunt bune pe ambele ceasuri, dacă sunteți genul de om care înoată, merge pe bicicletă și aleargă. Totuși, dacă nu sunteți, atunci s-ar putea să vă găsiți „vâslind” pe o placă sau „pedalând” pe apă.

Aceasta este o problemă pe care o am cu ambele ceasuri inteligente. Îmi place să fac lucruri mai puțin obișnuite și ambele nu au sporturile care îmi plac.

Dar asta e în regulă. Adică… implementarea de către Google Wear OS a multor antrenamente este destul de elementară, oferind puține informații suplimentare. Abia când începeți să plătiți pentru ceasuri inteligente premium, cum ar fi Garmin Fenix 6 sau Suunto 7, primiți de fapt un sistem de antrenament adecvat.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Durata de viață a bateriei

Cu ceva timp în urmă, un prieten m-a întrebat ce smartwatch i-aș recomanda. Bateria lui Garmin avea o autonomie de trei zile. Ar fi trebuit să-i spun să ia Ticwatch GTH. Durează o săptămână dacă îl lăsați să ajungă până la zero.

Pe de altă parte, Apple Watch Series 6 este un pic mai tipic. Veți avea o autonomie de 36 de ore.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui ceas a cărui funcție principală este de a indica ora, atunci vă veți descurca foarte bine cu Ticwatch GTH. Ceasurile Apple sunt într-adevăr destinate să fie încărcate în același mod în care ați încărca un smartphone.

Verdict

Vă voi recomanda Apple Watch Series 6. Nu aveți cum să dați greș cu cel mai bun smartwatch pentru utilizatorii de Apple iPhone. Singurul moment în care ați greși este dacă nu aveți nevoie de toate funcțiile sofisticate.

Dacă vă doriți un ceas care poate face câteva trucuri, atunci s-ar putea să fiți mulțumit de ceea ce vă poate oferi Ticwatch GTH. Arată bine, durează mult și este într-adevăr mai mult un concurent pentru ceasurile de bază ale lui Fitbit, deși Fitbit a devenit cu totul nou acum că a trecut pe sistemul de operare Google Wear OS.

Verifică preț Smartwatch-uri Apple Watch 6 AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care