Ticwatch E3 și Ticwatch Pro 3

Ticwatch E3 vs Ticwatch Pro 3

Ticwatch E3 și Ticwatch Pro 3 oferă funcționalități similare și sunt ceasuri inteligente excelente. Ceea ce ați plătit aceea ați și primit, dar un concept important în economie este ideea de randament factorial descrescător. În cazul unui ceas inteligent, cu fiecare dolar în plus pe care îl cheltuiți pe un smartwatch, obțineți mai puține caracteristici suplimentare.

Acest lucru este valabil și în comparația dintre Ticwatch E3 și Ticwatch Pro 3.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Ticwatch E3 și Ticwatch Pro 3 – Cea mai importantă diferență

Mobvoi, producătorii seriei de ceasuri inteligente Ticwatch, au inclus întotdeauna un ecran cu două straturi pe toate ceasurile sale inteligente emblematice.

Prima mea achiziție a fost vechiul Ticwatch Pro.

A fost o realizare impresionantă și a promis o durată de viață a bateriei mult mai îndelungată. De asemenea, a fost foarte vizibil în lumina puternică a soarelui, când majoritatea ecranelor LED retroiluminate ar fi avut dificultăți în a-și mări luminozitatea pentru a contracara soarele. S-ar putea să aveți deja un indiciu cu privire la diferența dintre cele două ceasuri inteligente.

Ticwatch Pro 3, fiind un smartwatch emblematic, are un ecran cu două straturi. Este un ecran LCD suprapus peste un ecran LED. Cu alte cuvinte, un ecran monocrom suprapus peste un ecran color.

Primul este iluminat de lumina ambientală, în timp ce al doilea este iluminat de o lumină de fundal. În timp ce Ticwatch E3 este un smartwatch mai tradițional, cu un singur ecran LED retroiluminat color.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Care este diferența?

Să începem cu durata de viață a bateriei. Bateria smartphone-urilor se descarcă mai repede atunci când sunt folosite mult la soare. Acest lucru se datorează faptului că telefonul trebuie să mărească luminozitatea. Este aceeași logică atât cu Ticwatch E3, cât și cu Ticwatch Pro 3. Ticwatch Pro 3 are o durată de viață a bateriei lungă. Este ca un vehicul hibrid care are opțiuni pentru a crește eficiența.

Când purtați pur și simplu ceasul fără a avea nevoie de vreo funcționalitate specială, puteți vedea numărul de pași, ora și data pe ecranul LCD. Ecranul cu două straturi este capabil să afișeze și unele date sportive dacă folosiți programul de contorizare a exercițiilor fizice de la Mobvoi, TicExercise. Acest lucru îi conferă ceasului Ticwatch Pro 3 o durată de viață foarte impresionantă de trei până la patru zile, chiar și atunci când este purtat 24 de ore pe zi (pentru contorizarea orelor de somn).

Pe de altă parte, Ticwatch E3 are o autonomie foarte tipică pentru un smartwatch… maxim două zile. Înseamnă de fapt că trebuie să îl încărcați zilnic, dacă nu vreți să riscați ca ceasul să intre în modul esențial în a doua zi.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Modul esențial?

Practic, Essential Mode este modul în care Mobvoi numește modul lor de economisire a energiei.

În cele din urmă, este ceva ce au aproape toate ceasurile inteligente. La Ticwatch Pro 3, asta înseamnă că veți folosi doar ecranul LCD pentru a economisi foarte mult timp pentru baterie. Ecranul LCD rămâne aprins în permanență, astfel încât nu va fi nevoie să vă mișcați încheietura mâinii pentru a activa ecranul.

Pe de altă parte, Ticwatch E3 folosește ecranul LCD pe care îl are. Ecranul Always on va fi dezactivat, astfel încât va trebui să apăsați un buton sau să vă scuturați încheietura mâinii pentru a activa ecranul. La sfârșitul zilei, acestea afișează aceleași date: pași, oră, dată, dar ecranul pe care îl folosesc face diferența în durata lor de viață.

Nu există o diferență prea mare în ceea ce privește funcționalitatea, dar să trecem în revistă principalele aspecte.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Ticwatch E3 și Ticwatch Pro 3 – Funcționalitate

Apeluri

O mare diferență între smartwatch-urile entry level și smartwatch-urile premium este capacitatea acestora de a efectua și răspunde la apeluri. Acum, ca să fie clar, nu puteți folosi ceasul inteligent pentru a înlocui smartphone-ul, deoarece acesta va depinde de smartphone pentru a efectua apelul. Puține ceasuri inteligente au o antenă pentru telefon. Ambele ceasuri Ticwatch ale mele nu au. Cu toate acestea, atunci când primiți un apel, veți putea răspunde și vorbi pe Ticwatch E3 și Ticwatch Pro 3.

Calitatea sunetului este bună la ambele capete. Veți înțelege ce spune interlocutorul. Acesta va înțelege ce spuneți dumneavoastră. Dar nu este o alternativă la utilizarea unui telefon adevărat sau a căștilor. De asemenea, puteți efectua apeluri telefonice de ieșire. Eu nu fac acest lucru, deoarece prefer să folosesc telefonul meu.

În cele din urmă, această caracteristică este bună pentru confortul pe care îl aduce. Mi s-a părut deosebit de utilă în special atunci când făceam sport, când telefonul meu ar fi fost prea incomod de utilizat.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Mesaje, e-mail

Ambele ceasuri inteligente au capacitatea de a primi și de a răspunde la mesaje text și e-mailuri. Atunci când o notificare ajunge pe smartphone, aceasta este transmisă către ceasul inteligent. Apoi puteți decide dacă doriți să răspundeți. Partea bună a platformei Wear OS de la Google este că aveți o mulțime de opțiuni pentru a vă crea răspunsul.

Puteți utiliza o tastatură pe ecran, puteți trimite un răspuns rapid sau puteți utiliza sistemul de transcriere a vorbirii în text pentru a crea răspunsul dumneavoastră. Nu folosesc aproape niciodată altceva decât sistemul de conversie a vorbirii în text.

Din fericire, sistemul speech to text este în mare parte fiabil. Google vă înțelege de cele mai multe ori, iar acest lucru este minunat. Aveți parte de o punctuație automată bună, iar alegerea cuvintelor se bazează pe context.

Totuși, nu este infailibilă. Uneori nu reușește să genereze cuvântul potrivit și astfel se rupe întreaga propoziție. Atunci va trebui să scoateți telefonul.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Antrenament, sport

Ambele ceasuri inteligente pot fi utilizate în apă. Ambele ceasuri inteligente au, de asemenea, un GPS intern. Acest lucru este destul de util. Ambele ceasuri inteligente, de asemenea, pot urmări progresul dumneavoastră în ceea ce privește o serie mare de sporturi pe care le-ați putea practica.

În cazul Ticwatch Pro 3, pentru a utiliza ecranul cu două straturi pentru a afișa datele sportive (distanță, ritm cardiac etc.), trebuie să utilizați aplicația TicExercise. Ajută cu adevărat la economisirea bateriei atunci când utilizați ecranul cu două straturi.

Pe Ticwatch E3, aveți acces și la TicExercise, dar beneficiile utilizării acestei aplicații nu sunt la fel de evidente. Chestia este că, din moment ce ambele ceasuri inteligente sunt construite pe platforma Wear OS, veți avea întotdeauna acces la suita Google Fit de aplicații de urmărire a progresului antrenamentelor dumneavoastră.

Avantajul lui Google Fit este că are o mulțime de antrenamente din care poți alege. Deși, ca să fim corecți, nu există o diferență prea mare între unele opțiuni în ceea ce privește informațiile pe care le obțineți.

Deoarece TicExercise are mai puține opțiuni, uneori mă trezesc „pedalând” sau „mergând” pe apă atunci când fac sporturi nautice. Dar, în rest, atât Google Fit, cât și TicExercise sunt bune atunci când faceți exerciții fizice.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Aplicații de wellness

Ceasurile inteligente moderne au o mulțime de aplicații interesante pentru sănătate și wellness, iar ceasurile Ticwatch sunt în fruntea acestora. Ambele ceasuri Ticwatch pot urmări saturația de oxigen din sânge.

Veți ști pentru că, dacă întoarceți ceasul inteligent, veți vedea că matricea de LED-uri emite raze roșii. Acesta este menit să urmărească SpO2 (nivelul de oxigen din sânge).

Apoi, există și urmărirea nivelului de stres. Dacă vreți să știți dacă sunteți stresat(ă) sau nu, puteți folosi această aplicație și apoi puteți remedia situația cu ajutorul cronometrului de respirație TicBreathe. Există, de asemenea, TicHearing, care vă informează despre cât de tare este mediul în care vă aflați. Este o modalitate destul de bună de a vă proteja auzul.

Dar iată care este principala mea plângere în legătură cu aplicația pentru stres și nivelul zgomotului ambiental: faptul că acestea nu sunt dispozitive de urmărire pasivă. Ambele aplicații trebuie să fie activate pentru a obține o citire. Devine deosebit de enervant în special cu aplicația de urmărire a nivelului de stres TicZen. Durează atât de mult timp pentru a obține o citire și trebuie să stați nemișcat tot timpul. De obicei, renunț pur și simplu.

Stresul este monitorizat pasiv pe Garmin Fenix 6, iar nivelul de zgomot este monitorizat pasiv pe Apple Watch Series 6, așa că sunt de părere că poate fi implementat mai bine.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Verdict

Nu există într-adevăr o diferență prea mare între cele două ceasuri inteligente, în special în ceea ce privește partea de software. În ceea ce privește partea hardware, aș spune că cea mai mare diferență este ecranul cu două straturi de pe Ticwatch Pro 3.

Există, de asemenea, mici diferențe de design. Ticwatch Pro 3 arată mai „solid” și mai profesionist, dar aș spune că Ticwatch E3 nu este departe. Cu siguranță, diferența nu este la fel de evidentă ca la Ticwatch E2 și Ticwatch Pro original.

Ați fi fericit cu ambele ceasuri inteligente, așa că le recomand pe amândouă.

Verifică preț Smartwatch-uri TicWatch AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care