Apple Watch Series 6 și Fitbit Sense

Apple Watch Series 6 și Fitbit Sense

Dacă sunteți un utilizator de iPhone, aveți o singură alegere dacă doriți să atingeți perfecțiunea. Apple Watch Series 6 și Fitbit Sense sunt ambele ceasuri inteligente foarte bune și există multe asemănări între ele.

La suprafață, ați vedea asemănările dintre ele. Ambele sunt smartwatch-uri menite să arate jovial, extrovertit și modern. Carcasele ceasurilor lor sunt curbate pe margini și pe sticla display-ului, iar curelele lor sunt realizate din materiale confecționate de oameni.

Totuși, dincolo de perspectiva gregară a celor două ceasuri, există o mică diferență în ceea ce privește scopul celor două ceasuri.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Apple Watch Series 6 și Fitbit Sense: scop diferit

Dacă vă cumpărați un ceas inteligent, probabil că veți fi mai interesat de partea „inteligentă” decât de partea „ceas”.

Ambele ceasuri inteligente arată foarte bine ora, dar să ne concentrăm mai întâi asupra părții „ceas”. Acestea au o mulțime de teme de ceas foarte frumoase care vă vor spune ora și alte detalii pe care ați putea dori să le știți, cum ar fi pașii pe care îi faceți.

Când vine vorba de temele de ceas, puteți descărca teme de ceas personalizate pe Fitbit, care sunt destul de interesante. Ceea ce mi s-a părut cu adevărat special în magazinul de teme de ceas de la Fitbit este că poți obține gratuit teme de ceas care prezintă meme-uri. Este destul de amuzant și pune un pic de umor și glumă în Fitbit Sense.

Apple Watch Series 6 este mult mai „serios”. Ceea ce vreau să spun prin asta este că totul este foarte bine conceput, foarte bine controlat și funcționează întotdeauna foarte bine. Sistemul de operare al Apple Watch include o selecție destul de bună de teme de ceas analogice și digitale.

Apple Watch Series 6 poate oferi mai multă personalizare pe tema ceasului. Îmi place că puteți pune widget-uri care vă spun informații interesante, cum ar fi nivelul de zgomot și poziția soarelui.

În cele din urmă, Apple Watch Series 6 este mai bun pentru a vă oferi mai multe informații dintr-o privire, în comparație cu Fitbit Sense.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Fitbit suferă, Apple Watch câștigă

Celălalt lucru care mă supără cu adevărat este aplicația Fitbit. S-a îmbunătățit puțin, dar, în timp ce testam un alt fitness-tracker Fitbit, mi-am amintit că aplicația Fitbit poate fi destul de capricioasă, ca și cum ați porni un motor cu carburator iarna.

Îmi amintesc că atunci când am configurat ceasul inteligent pentru recenzia Fitbit Sense, acesta a continuat să aibă erori. Apoi mi-am dat seama că trebuia să țin ecranul deschis pentru ca procesul de configurare să se desfășoare.

Și nu se termină aici. Uneori, mici funcții, cum ar fi Google Assistant, nu vor funcționa pentru că aplicația Fitbit a pierdut legătura cu Fitbit Sense.

Întotdeauna este o nebunie cum se pierde conexiuea  – uneori, oprirea și pornirea Bluetooth funcționează, alteori funcționează o resetare completă, alteori sunt setările de economisire a energiei care afectează conexiunea.

În schimb, când vine vorba de Apple Watch Series 6, totul este perfect. Pentru a împerechea Apple Watch Series 6 cu iPhone, va trebui doar să îl apropiați de telefon. Conexiunea dintre Apple Watch Series 6 și iPhone este întotdeauna solidă.

Rareori, dacă nu chiar niciodată, va trebui să vă confruntați cu problemele de conectare care vin cu Fitbit Sense.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Durata de viață a bateriei

Dacă sunteți genul de persoană care urăște să își încarce ceasul inteligent, atunci Fitbit Sense este mai bun. Aceste ceasuri pot fi purtate 24 de ore din 24, 7 zile din 7, datorită funcției de monitorizare a orelor de somn, dar iată care este problema: Apple Watch Series 6 nu poate depăși 36 de ore.

Ceea ce înseamnă că, pentru a trece de a doua zi, va trebui să găsiți o oră sau două pentru a încărca Apple Watch.

Fitbit Sense are nevoie de o încărcare doar o dată la câteva zile. Acest lucru este FOARTE convenabil.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Utilitate

Ambele ceasuri inteligente sunt foarte utile pentru a vă ajuta să îndepliniți anumite sarcini. Apple Watch Series 6 este doar mai bun în acest sens, deoarece este mai bine integrat.

Să vorbim despre mesaje și e-mailuri. Apple Watch Series 6 poate accesa mesajele și e-mailurile de pe iPhone, dar Fitbit Sense nu poate. Puteți răspunde la mesaje și e-mailuri pe ambele ceasuri inteligente atunci când acestea apar ca notificări, dar în cazul Fitbit Sense, acest lucru este posibil doar pe Android.

Ambele ceasuri inteligente au, de asemenea, un asistent vocal. Apple Watch Series 6 folosește Siri, în timp ce Fitbit Sense folosește fie Google Assistant, fie Alexa de la Amazon. Am trecut la Google Assistant și am constatat că este mult mai bun decât Alexa.

Atât Google Assistant, cât și Siri sunt destul de competente în a înțelege ceea ce doriți să faceți și este cel mai util atunci când trebuie să setați cronometre. Cu toate acestea, Siri este mai bună decât Google Assistant datorită integrării mai bune dintre iPhone și Siri.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Caracteristici de sănătate

Dacă vă uitați la Fitbit Sense și la Apple Watch Series 6, atunci s-ar putea să vă intereseze funcțiile lor de sănătate și de antrenament.

Fitbit Sense are anumite caracteristici pe care Apple Watch Series 6 nu le are. De exemplu, marginea de-a lungul carcasei ceasului este conductivă, astfel încât, atunci când efectuați o scanare a răspunsului EDA (activitate electrodermică), Fitbit Sense vă poate spune cum răspunde corpul dumneavoastră la un exercițiu de respirație.

Fitbit Sense are, de asemenea, un senzor de temperatură a pielii care vă poate spune dacă temperatura corpului dumneavoastră este mai mare decât de obicei.

Ambele ceasuri inteligente au cel mai popular indicator de sănătate din acest an: urmărirea saturației oxigenului din sânge (cunoscut și ca Blood O2 sau SpO2). Pe partea din spate a ambelor ceasuri se află LED-uri roșii care sunt folosite ca senzor SpO2.

Când vine vorba de monitorizarea exercițiilor, am constatat că Fitbit Sense are o gamă de antrenamente puțin cam redusă. Există ciclismul, mersul pe jos, alergarea și înotul standard, dar dacă practicați un sport mai puțin obișnuit, va trebui să folosiți modul generic „Antrenament”.

Apple Watch Series 6 este doar un pic mai bun. În aplicația de antrenament a sistemului de operare Watch OS, există mai multe exerciții din care puteți alege, iar acesta este un lucru bun.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Încurajarea de a face exerciții fizice

Ambele ceasuri vă facilitează urmărirea progreselor înregistrate în activitatea zilnică. Pe Apple Watch Series 6, progresul dumneavoastră în atingerea obiectivelor de activitate este prezentat cu trei pictograme roz, verde și cyan care reprezintă, respectiv, obiectivele de mișcare, minutele active și frecvența de stat în picioare.

Puteți pune aceste pictograme în centrul atenției folosind o temă de ceas care să le prezinte.

Pe Fitbit Sense, tema implicită a ceasului urmărește pașii, iar dacă trageți cu degetul în sus, veți vedea un rezumat care include pașii, etajele urcate, distanța și caloriile arse.

Ambele ceasuri inteligente au, de asemenea, un sistem de recompensă care vă anunță când v-ați atins obiectivele sau ați atins o nouă etapă. Este bine dacă acestea vă stimulează.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Verdict

Fitbit Sense este un smartwatch excelent, care cred că poate oferi o valoare mare pentru oricine îl cumpără. Este cu siguranță un pic mai mult orientat spre un ceas inteligent care ajută oamenii să adopte un stil de viață mai sănătos.

Cu toate acestea, Apple Watch Series 6 este la fel de bun, dar este un ceas „inteligent” mai bun, în general, datorită capacității sale de a gestiona diferite aspecte care vă fac viața puțin mai ușoară.

Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți utilizator de iPhone, ceea ce anulează capacitatea Fitbit Sense de a efectua sarcini precum răspunsul la mesaje. Dacă citiți această recenzie, probabil că sunteți utilizator de iPhone și cred că ați fi mai fericit cu iPhone-ul asociat cu Apple Watch Series 6.

Verifică preț Smartwatch Apple Watch Series 6 AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care