Fitbit Blaze: review – 6 aspecte impresionante

Fitbit Blaze

Am avut ceva probleme cu împerecherea lui Blaze cu smartphone-ul meu, dar odată împerecheat, îmi place acest ceas inteligent. Citiți ce-mi place și ce nu-mi place (numărul 3 vă va surprinde).

Pot spune cu siguranță că Fitbit a conceput un ceas inteligent de fitness împreună cu Blaze, colaborare care a adus pe piață smartwatch-ul Fitbit Blaze.  Acesta are o ramă din oțel în care se prinde componenta pătrată a ceasului.

În timp ce unii îl numesc un dispozitiv avansat de urmărire a activității fizice, eu îl calific ca fiind un smartwatch. Are un ceas și mai multe funcții inteligente. Din punctul meu de vedere, este mai mult decât un simplu urmăritor al activității fitness, deși este cu siguranță un smartwatch orientat spre fitness.

Un început dificil…

Mi-a fost greu să asociez Blaze la telefonul mobil. S-a dovedit că, și aceasta este o informație bună pentru dumneavoastră, atunci când îl împerecheați, ar trebui să fie la o distanță de cel puțin 5 metri de orice alt dispozitiv Bluetooth.  Având în vedere că am o multitudine de ceasuri inteligente împerecheate cu un telefon mobil, au existat probleme majore de conectare.

În aceasta privință Fitbit a fost uimitor. Ei au de fapt un chat live și asistență telefonică. Vorbim de uimitor cu privire la un articol de 250 de dolari. Suportul lor a fost uimitor. Mi-au sugerat imediat să mă separ de alte dispozitive Bluetooth și apoi să încerc conectarea.

Ar fi trebuit să contactez imediat serviciul de asistență pentru clienți.  În schimb, atunci când primul Blaze nu s-a împerecheat, am mers înapoi la Best Buy și l-am schimbat cu un nou Blaze, în timp ce tot timpul trebuia să pun o distanță de 25 de metri între Blaze și alte dispozitive Bluetooth atunci când îl împerecheam.

Ca o paranteză, mi se pare ciudat că Blaze nu a putut să se împerecheze cu alte dispozitive Bluetooth din apropiere… Nu am avut niciodată această problemă cu niciunul dintre multitudinea de ceasuri inteligente pe care le dețin.

Finisajul lui Blaze…

Odată ce am reușit să-l împerechez, am reușit să mă joc, să mă plimb, să fac exerciții și să mă joc cu Blaze, am știut că îmi place acest ceas ca ceas de fitness. Este destul de cool, foarte confortabil, durabil și are cel mai bun monitor de ritm cardiac dintre toate ceasurile inteligente pe care le-am folosit (care sunt multe, inclusiv Samsung Gear S3 și Apple S2).

Rămâne de văzut dacă este ceasul meu de fitness preferat, dar, în general, pot spune că nu veți fi dezamăgiți de Blaze.

Iată ratingul nostru general pentru Blaze. Vă rugăm să țineți cont de faptul că îl evaluăm ca pe un smartwatch de fitness. Abordarea noastră este de a face tot posibilul să evaluăm și să analizăm ceasurile în funcție de scopul lor.

Pe scurt, cele 2 caracteristici preferate ale mele sunt:

 • Monitorul de ritm cardiac uimitor de precis (mai bun decât Apple S2); și
 • Durata de viață a bateriei de 4 până la 5 zile la fiecare încărcare (rar pentru un smartwatch).

Verifică preț Smartwatch Fitbit Blaze AICI!

Acum să intrăm în detalii… cu siguranță sunt multe detalii de acoperit.

Ce primiți

Trebuie să spun că componentele acestui ceas sunt diferite. Există o suprafață de încărcare completă în care se pune carcasa pătrată a smartwatch-ului, care se îndepărtează de rama ceasului.

De fapt, îmi place designul, deoarece este un ceas robust și confortabil, care arată bine pentru un ceas de fitness, dar încă mă gândesc cum de Fitbit a venit cu acest concept.

Configurarea

Mi-a fost foarte greu să asociez Blaze la dispozitivul meu mobil. De asemenea, am avut probleme și cu Surge.

De fapt, nu am ajuns nicăieri în prima zi, așa că mi-am schimbat Blaze-ul, dar am avut probleme cu al doilea Blaze până când cei de la serviciul de asistență pentru clienți de la Fitbit m-au ajutat la telefon.

Problema era că trebuia să separ Blaze-ul de alte dispozitive Bluetooth la o distanță de cel puțin 25 de metri. Deoarece am nenumărate dispozitive Bluetooth asociate cu telefoanele mele mobile, acest lucru a cauzat o problemă de asociere. De îndată ce am separat Blaze-ul, nu am mai avut nici o problemă.

În afară de asta, împerecherea este floare la ureche. Ceasul dumneavoastră și aplicația Fitbit vă vor ghida pe parcursul procesului.

Pentru informarea dumneavoastră, am Blaze asociat atât la telefoanele mobile Apple S7 Plus, cât și la Samsung Galaxy S7 Edge. Funcționează cu ambele fără probleme, ceea ce este de foarte mare ajutor.

Design

Vom discuta opinia mea despre designul lui Blaze.

Există două aspecte ale designului pe care doresc să le discut.

Verifică preț Smartwatch Fitbit Blaze AICI!

Aspectul (hardware)

Aspectul este unic. Este ușor, de o mărime bună și se potrivește frumos și confortabil. Îmi dau seama că ar fi confortabil să lucrez la sală cu acesta.

Este unic, deoarece partea reală a „computerului” se detașează din cadru. Astfel, rezultă o ramă de oțel rezistentă care protejează componentele ceasului inteligent și ecranul. Este foarte interesant.

„Centrul” ceasului se fixează într-un mic încărcător care se încarcă prin intermediul unui port USB.  Fotografiile de mai sus ilustrează acest lucru.

Iată câteva fotografii care prezintă designul:

Deși este mai mare decât multe ceasuri inteligente de fitness, este ușor, pătrat și vine într-o varietate de culori. De asemenea, este destul de plat, cu margini netede, astfel încât să nu se agațe de haine. Chiar și butoanele au margini netede și rotunjite pentru a preveni agățarea de haine. Cu siguranță este un design bine gândit.

Cureaua de la ceasul Blaze

Am o relație de dragoste/ură cu această curea. Vedeți, are un mecanism de blocare care este grozav pentru a mă asigura că ceasul nu cade de pe încheietura mâinii, dar este o bătaie de cap să îl pun și să îl scot.

Este din silicon. Este flexibil, dar rămâne foarte bine pe încheietura mea. O caracteristică super de design a curelei pentru smartwatch este că există un mic buton de silicon care se potrivește în găurile curelei pentru a împiedica cureaua să se desprindă de pe încheietura mâinii. Dezavantajul acestei caracteristici a curelei este că o face mai greu de pus.

Cureaua este din cauciuc, dar cu linii diagonale pare a fi din material textil. Nu este la fel de plușată sau moale ca la Apple 2S, dar nu este rea. Îmi place și lățimea curelei.

Curea cu eliberare rapidă

La fel ca multe alte ceasuri inteligente, Blaze are un design de curea cu eliberare rapidă, astfel încât să puteți schimba rapid cureaua. Cu toate acestea, nu este la fel de ușor să eliberezi și să introduci o curea nouă ca la alte ceasuri inteligente, cum ar fi Fossil Q sau Samsung Gear S3.

Este un pic cam strâmt în zona în care se introduce capătul curelei, necesitând un pic de finețe pentru a reuși să introduceți corect cureaua.

Amestecă și combină

Fitbit vinde o mare varietate de curele pe care le puteți cumpăra și care pot îmbrăca Blaze-ul.  Există brățări din oțel și din piele, pe lângă numeroasele brățări din cauciuc din care puteți alege.  Cadrul simplu, din oțel, face de fapt posibil ca acest ceas să fie îmbrăcat puțin, deși selecția temelor de ceas nu este chiar atât de grozavă.

Butoanele

Blaze are 3 butoane.  Unul în stânga și două în dreapta.

Spre deosebire de Apple S2, aceste butoane nu fac prea multe.

Iată ce fac:

 • Butonul din stânga: Merge înapoi la un ecran. Este pentru navigare.
 • Butonul din dreapta sus: Pornește cronometrul. De asemenea, dacă îl țineți apăsat, se afișează setările pentru notificări, precum și controlul muzicii.
 • Butonul din dreapta jos: Controlează cronometrele/cronometrul. De asemenea, dacă țineți apăsat, afișează notificări noi, nevăzute. Prefer să glisez din partea de jos a ecranului pentru a afișa notificările.

Butoanele nu ies prea mult în evidență și nu vă încurcă.  Trebuie să le apăsați destul de tare pentru a le activa, dar în afară de asta nu am alte plângeri decât faptul că nu fac prea multe.

Potrivirea

Este un ceas confortabil, dar bănuiesc că ar putea fi prea mare pentru unele persoane.  Eu am 1.9 m și mi se potrivește foarte bine. Deși este un ecran lat (ceea ce îmi place), este destul de plat și foarte ușor. Nu se mișcă prea mult pe încheietura mea.

Verifică preț Smartwatch Fitbit Blaze AICI!

Proiectarea interfeței cu utilizatorul

Interfața cu utilizatorul și navigarea sunt extrem de limitate și simple. Acest ceas inteligent nu oferă o mulțime de funcții inteligente. Acest lucru este atât bun, cât și rău.

Este bine în sensul că nu vă distrageți și nu pierdeți timp încercând să găsiți ceea ce căutați. Este simplu ca bună ziua să navighezi în setul său limitat de funcții.

Este rău în sensul că te chinui să cauți cel mai bun smartwatch de fitness și, deși Blaze excelează cu unele dintre caracteristicile sale, cum ar fi durata de viață a bateriei și monitorizarea de ritm cardiac și de consum alimentar, îi lipsesc multe funcții pe care le oferă alte smartwatch-uri pe care le-ai putea dori.

De exemplu, primiți notificări, dar nu puteți răspunde. De asemenea, nu există recunoaștere vocală sau o interfață cu hărți. Nu există un calendar sau o capacitate de a face lucruri. Acestea sunt doar câteva funcții neincluse, care sunt destul de standard pe majoritatea celorlalte ceasuri inteligente.

Navigare pe ecran:

 • Trageți cu degetul spre stânga: Acest lucru vă duce la o serie de ecrane de fitness, ultimul ecran fiind cel de setări.
 • Glisați de sus până jos: Afișează notificările (mesaje text, e-mailuri și evenimente din calendar);
 • Glisați sus-jos: Setări pentru notificări (activați sau dezactivați) și controlul muzicii. De acolo, dacă apăsați butonul din dreapta jos, veți obține controlul volumului muzicii.

Caracteristici

Aceasta va fi o listă de caracteristici mai scurtă decât cea pe care o veți găsi în alte recenzii ale ceasurilor inteligente, deoarece Blaze nu are atât de multe caracteristici inteligente. Dar, cele pe care le are se comportă foarte bine.

De asemenea, prin intermediul aplicației puteți înregistra automat traseele de alergare, mers pe jos și ciclism. Și acest lucru este util dacă sunteți un pasionat al mersului pe jos, al alergării sau al ciclismului.

În afară de asta, este la fel ca și alte aplicații de sănătate. Recomand întotdeauna să te joci și să folosești aplicația care vine cu ceasul, dar verifică și alte aplicații compatibile cu aplicația implicită.  S-ar putea să găsești ceva mai potrivit pentru activitățile tale de fitness.

Verifică preț Smartwatch Fitbit Blaze AICI!

Cele mai importante 4 plângeri ale mele pentru acest ceas inteligent

 1. Aplicații/funcții foarte limitate: Deși îl clasific ca fiind un smartwatch, este într-adevăr limitat în ceea ce privește numărul și varietatea funcțiilor inteligente. Se concentrează într-adevăr pe a fi un smartwatch de fitness și cu siguranță nu este unul pe care l-ai lua pentru o funcționare la nivel superior, cum ar fi posibilitatea de a introduce date și de a avea comunicații externe.

De exemplu, nu puteți răspunde sau efectua apeluri telefonice, deoarece nu există microfon sau difuzor. Aceasta este doar una dintre multele funcții pe care nu le are și pe care multe alte ceasuri inteligente le au.

 1. Prea multă muncă pentru a-l pune în încărcător: Enumăr această plângere cu reticență, deoarece designul este atât de cool și o parte din acest design este cadrul solid din oțel. Cu toate acestea, ați putea menține designul fără a fi nevoie să scoateți calculatorul de urmărire și să-l introduceți într-o carcasă de încărcare.
 2. Ceasul nu se afișează la efectuarea unui gest: Acesta este un motiv de îngrijorare pentru mine. Cel puțin, ceasurile smartwatch-urilor ar trebui să fie foarte sensibile la gesturi și să afișeze rapid ora. Adesea, ceasul de la Blaze nu se afișează atunci când îmi rotesc încheietura mâinii spre față, iar când o face, există o ușoară întârziere.
 3. Nu este rezistent la apă: Cred că toate ceasurile inteligente ar trebui să fie complet impermeabile. Urăsc să fiu nevoit să scot un ceas atunci când există amenințarea unei defectări. Când vine vorba de ceasuri de fitness, este de două ori imperativ să fie rezistent la apă, astfel încât să poată fi folosit pentru sporturi și activități în apă. Mi se pare o nebunie ca acesta să nu fie complet rezistent la apă.

Pro și contra

Pro

 • Monitor de ritm cardiac uimitor. Cel mai bun pe care l-am folosit. Funcționează cu acuratețe chiar și în mișcare.
 • Design cool pentru un ceas de fitness.
 • Interfață de utilizare și navigare simplă.
 • Preț: Nu este extrem de scump în raport cu alte ceasuri inteligente.
 • Curea de ceas cu blocare.
 • GPS integrat prin intermediul dispozitivului mobil pentru urmărirea traseelor.
 • Aplicație uimitoare de urmărire a alimentației / nutriției.
 • Autonomie incredibilă a bateriei la fiecare încărcare (4 până la 5 zile).
 • Funcționează la fel de bine pe dispozitivele mobile iOS și Android.

Contra

 • Funcționalitate inteligentă foarte limitată: Primesc doar notificări însă nu pot răspunde.
 • Nu puteți primi sau efectua apeluri telefonice.
 • Nu este foarte sensibil la gesturi; ceasul nu se afișează întotdeauna atunci când rotesc încheietura mâinii spre față.
 • Aplicații compatibile foarte limitate.
 • Se poate spune că este un urmăritor a activității de fitness îmbunătățit.
 • Nu este rezistent la apă.

Verdict – Fitbit Blaze

În afară de procesul de încărcare, îmi place aspectul, greutatea, dimensiunea și senzația. Este un ceas inteligent spectaculos.

Dacă vă doriți un ceas inteligent pentru fitness și monitorizarea ritmului cardiac este importantă pentru dumneavoastră, acesta este ceasul pe care trebuie să-l achiziționați.

Dar, nu uitați că renunțați la multe dintre funcțiile „standard” pe care le aveți pe alte ceasuri inteligente.

Acest ceas este conceput cu adevărat pentru sala de gimnastică sau pentru activități de fitness exclusiv. Deși arată bine, nu cred că este cel mai bun design pentru birou (deși este puțin mai bun decât alte ceasuri de fitness).

Pe scurt, Blaze excelează la capitolul simplitate, monitorizare a ritmului cardiac și durata de viață a bateriei la fiecare încărcare. Dacă asta este ceea ce căutați, cumpărați acest ceas. Să nu uităm că nici prețul nu este rău în comparație cu multe alte ceasuri inteligente.

Verifică preț Smartwatch Fitbit Blaze AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care