Care este marja de profit la ceasurile de lux?

Ceasurile de lux Rolex

Dacă vă gândiți să începeți o afacere cu ceasuri de lux, trebuie să cunoașteți în profunzime costurile asociate și marjele de profit. Iată un ghid cu privire la prețurile de vânzare cu amănuntul și cu ridicata, împreună cu afacerea din spatele vânzării de ceasuri de lux.

Nimic nu emană succes și încredere ca un ceas de lux. Un ceas frumos este un accesoriu perfect pentru un costum de afaceri sau o ținută pentru a ieși în oraș. Acesta este motivul pentru care piața ceasurilor de lux este pe cale să crească și să ajungă la o valoare potențială de peste 30 de miliarde de dolari până în 2025.

Vânzarea de ceasuri de lux poate fi o afacere profitabilă, dar trebuie să înțelegeți costurile asociate și marjele de profit pentru a avea succes. Iată o privire asupra afacerii din spatele vânzării ceasurilor de lux.

Care este prețul de vânzare cu amănuntul al ceasurilor de lux?

Termenul de lux poate fi un pic subiectiv. Ceea ce poate fi considerat un lux pentru unii, poate fi destul de obișnuit pentru alții. De exemplu, cheltuirea a 500 de dolari pe un ceas poate fi considerată de lux pentru mulți. Dar pentru cunoscătorii sofisticați, luxul poate însemna ceva mai mult de 50.000 de dolari.

Prețul ceasurilor variază de la câțiva dolari la câteva sute de mii de dolari. Prețul depinde, de asemenea, foarte mult de marcă și de raritatea piesei.

De exemplu, prețul unui Rolex nou începe în jurul valorii de 5.000 de dolari și se încadrează de obicei în intervalul 8.000 – 12.000 de dolari. În timp ce un ceas de la Patek Phillipe vă poate costa între 12.500 și peste 2 milioane de dolari.

Iată o privire asupra prețului mediu de vânzare cu amănuntul pentru cele mai importante 5 companii de ceasuri de lux în anii trecuți:

  • Richard Millie: 141.171,18 dolari
  • Patek Phillipe: $54,132
  • Audemars Piguet: 50.781 $.
  • Rolex: 12.390 dolari
  • Longines: $6,296

Piața ceasurilor de lux a explodat, iar ceasornicarii renumiți continuă să creeze noi produse pentru a răspunde cererii. Dacă reușiți să vă impuneți ca o marcă de renume în acest domeniu, puteți face mulți bani. Dar este nevoie de mult timp și de multe investiții în publicitate pentru a ajunge în acest punct.

Care este prețul cu ridicata al ceasurilor de lux?

Mulți comercianți aleg să nu-și fabrice propriile ceasuri și, în schimb, le cumpără cu ridicata pentru a le vinde clienților la un preț mai mare. Unele mărci, cum ar fi Rolex, lucrează numai cu dealeri autorizați. Dar altele nu sunt la fel de stricte.

Marja medie de profit a dealerilor la un ceas de lux este de aproximativ 27%, dar această cifră poate varia foarte mult în funcție de marcă. Unele ajung până la 13%, iar altele până la 44%.

Așadar, totul depinde de popularitatea ceasului și de cunoștințele dealerului. Ceasurile de lux sunt adesea create în loturi mici, cu o cerere limitată. Așadar, comerciantul trebuie să înțeleagă bine piața pentru a ști cum să stabilească prețul piesei.

Costurile de fabricare/producție a ceasurilor de lux

De asemenea, este important să analizați toate costurile asociate cu fabricarea unui ceas de lux. Cele mai cunoscute mărci de lux își fabrică propriile piese în interiorul fabricii. În acest fel, pot controla întregul proces și pot menține calitatea limitată și cererea ridicată.

Costul de fabricare a unui anumit ceas variază în funcție de marcă și de fiecare model în parte. Dar, de obicei, este o fracțiune din ceea ce va plăti utilizatorul final pentru a-l cumpăra.

Ceasornicarii vor trebui să plătească pentru producția de oțel inoxidabil sau de metal prețios și pentru toate mecanismele interne, cum ar fi limbile ceasului și cadranul.

Producătorii de ceasuri de lux sunt cunoscuți pentru secretul lor în ceea ce privește costurile asociate producției. Dar se estimează că fabricarea unui ceas mediu de lux, cum ar fi un Rolex sau un Patek, poate costa între câteva sute și câteva mii de dolari.

Nu este neobișnuit ca angrosistul să dubleze prețul, doar pentru ca retailer-ul să facă același lucru atunci când îl vinde consumatorului. În momentul în care ajunge la încheietura dumneavoastră, este posibil să fie de 4-5 ori mai mare decât costul de fabricație.

Astfel, un ceas care costă 3.000 de dolari la fabricare se poate vinde cu 12.000 – 15.000 de dolari în magazin.

Dar o mare parte din această marjă nu este luată ca profit, ci este investită înapoi în publicitate. Succesul unui producător de ceasuri de lux nu constă doar în capacitatea sa de a produce ceasuri deosebite. Acesta se bazează pe capacitatea sa de a anticipa și comercializa un anumit stil de viață, pe care consumatorul dorește să îl experimenteze.

Așadar, pentru a rămâne relevante și pentru a rămâne în atenția consumatorilor, mărcile de ceasuri de lux investesc sume masive de bani în publicitate. În 2019, Rolex a cheltuit aproximativ 56 de milioane de dolari în publicitate.

Având în vedere că Rolex a câștigat, de asemenea, 5,4 miliarde de dolari în 2019, strategia a funcționat. Pe lângă Rolex, cel puțin alte 70 de mărci de ceasuri de lux au cheltuit peste 1 milion de dolari pe publicitate în același an.

În plus față de publicitate, mărcile de ceasuri de lux au o cantitate imensă de cheltuieli generale care includ forța de muncă, utilaje, cercetare și dezvoltare și design.

O altă parte a ceea ce face ca ceasurile de lux să fie atât de scumpe este faptul că acestea sunt adesea fabricate în cantități limitate și prezintă elemente speciale care le fac unice. Astfel, trebuie investit mult capital în cercetare și dezvoltare, precum și în forța de muncă necesară pentru a realiza aceste piese complexe.

Ca să nu mai vorbim de faptul că multe mărci se ocupă de producție în cadrul companiei. Rolex, de exemplu, își operează propria turnătorie pentru a alia direct tot aurul utilizat în ceasurile sale. Acest lucru le permite să își mențină reputația de calitate. Dar, de asemenea, exploatarea instalației costă foarte mult.

Verifică preț Ceasuri de lux pentru femei si bărbați AICI!

Care sunt marjele de profit la ceasurile de lux?

Pentru a începe o afacere cu ceasuri de lux este nevoie de multă răbdare și dedicare. Nu numai că trebuie să creați produse de excepție, dar trebuie, de asemenea, să vă comercializați eficient marca pentru a emana bogăție și statut în ochii publicului.

Dar toată munca grea poate fi răsplătită dacă reușiți să construiți un brand de renume. Marjele de profit pentru o afacere cu ceasuri de lux sunt destul de mari și variază între 40%-50%.

Aceste marje ridicate țin cont de toate costurile și de forța de muncă necesare pentru a crea aceste produse complexe și pentru a le comercializa către public. Dar, dacă se face în mod eficient, ceasornicarii de lux se pot descurca destul de bine dacă dezvoltă un public fidel pentru marca lor.

Verifică preț Ceasuri de lux pentru femei si bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care