Ce este o căciulă cu moț (fes cu moț / ciucure)? 

Tanara poarta o caciula cu mot (caciula cu ciucure) intr-o zi friguroasa de iarna

Găsiți accesoriile clasice pentru cap care vă țin de cald iarna în magazinele din vecinătate și online, precum New Era. Puteți cumpăra căciuli/fesuri cu moț lucrate manual sau înfrumusețate cu imprimeuri atractive variabile, în funcție de model sau producător.

Termenul bobble hat poate însemna:

  • O căciulă/fes din lână, cu un moț mic și rotund de lână cusut în vârful ei.
  • O căciulă  tricotată care are un moț (pom-pom) cusut în vârful ei.
  • O căciulă cu căptușeală izolantă care îmbină desenele decorative cu un moț sferic din puf cusut în vârful ei.

Aflați mai multe despre căciuli/fesuri – bobble hats – pe măsură ce citiți acest articol. Căciulile/fesurile (Bobble Hats) sunt purtate în aer liber pentru a ține cald și sunt la modă. Sunt numite și Bob Cap. Căciulile se vând într-o mare varietate iarna, pentru a proteja capul împotriva vremii friguroase pentru a ține de cald.

Verifică preț Căciulă cu ciucure (fes cu moț) pentru femei și bărbați AICI!

Căciula cu moț își are rădăcinile în armată. Deși căciulile cu moț nu sunt niciodată o modă în sine, ele au existat mereu într-o gamă largă de modele și culori. Căciulile cu moț sunt grozave pentru bărbați, femei și copii. Ele se poartă în ținute casual și informale.

Căciulile/fesurile cu moț sunt versatile și pot fi pliate și depozitate într-o poșetă sau pungă. Ele pot avea logo-uri și insigne brodate. Fă o declarație de modă cool, protejează-te de frigul groaznic al iernii sau chiar protejează-ți capul de soare.

Verifică preț Căciulă cu ciucure (fes cu moț) – diverse branduri & modele AICI!

Moda modernă în ceea ce privește căciulile cu moț

Fie că te lupți cu vremea rece sau mergi pe stradă, poți opta pentru o căciulă pe care să o porți. Sunt frumos tricotate și pot fi asortate cu ușurință cu aproape orice fel de îmbrăcăminte. În ultimii ani, căciulile au reapărut ca o modă clasică și populară. Se poarta pe tot parcursul anului în exterior pentru variațiile de vreme si ca accesoriu de modă pentru interior.

Protejați-vă capul cu stil. Căciulile pot fi modificate pentru a se potrivi cu tendințele modei moderne. Locuitorii din regiunile cu climă rece integrează căciulile ca parte a îmbrăcămintei care ține cald pentru activitățile lor zilnice în aer liber. Vedetele poartă aceste articole de acoperire pentru cap în ținutele lor de iarnă pentru căldură.

O căciulă perfect asortată este vitală pentru a obține o completare excelentă a unui look general superb în aer liber.

Verifică preț Căciulă cu ciucure (fes cu moț) – diverse branduri & modele AICI!

Materiale folosite la realizarea căciulilor

Țesătură de poliester

Sunt fibre sintetizate din produse pe bază de petrol. Căciulile din poliester sunt durabile, rezistente la întindere, intrare la apă și șifonare. Căciulile din poliester își păstrează forma și culoarea. În plus, se spală ușor și se usucă rapid.

Acril

Unele căciuli sunt confecționate dintr-un material ușor, subțire, moale, care este făcut pentru a imita lâna sau bumbacul. Este realizat un amestec cu alte fibre naturale. Căciulile realizate cu țesături acrilice sunt lavabile și au culoarea rezistentă.

Mătase

Țesătura este folosită pentru a țese articole pentru acoperirea capului confortabile pentru iarnă. Mătasea absoarbe umezeala și nu conduce căldura. Mătasea prezintă o țesătură naturală luxoasă care încorporează o textură moale și fină.

Lână

Fibrele moi de animale de la oile merinos sunt integrate pentru a crea căciuli rezistente. Căciulile din fibre de lână sunt rezistente la șifonare, rezistente la flacără, elimină umezeala şi sunt hipoalergenice. În plus, ele prezintă elemente de respirabilitate și proprietăți izolatoare care sunt vitale pentru în menținerea temperaturii și a vă ține cald.

Bumbac

Fesurile din bumbac sunt confortabil de purtat, respirabile, lavabile, hipoalergenice. Fibra de celuloză pufoasă este folosită adesea în amestec cu fibre naturale, cum ar fi poliesterul, pentru a realiza fesuri care se pot împacheta.

Verifică preț Căciulă cu ciucure (fes cu moț) – diverse materiale AICI!

Opțiuni alternative la căciuli/fesuri cu moț

Căciuli fără moț Watch Caps/Beanie Caps/ Stocking caps

Căciulile au primit aceste nume pentru că marinarii le purtau pentru a se încălzi în timp ce vegheau peste noapte. Ele sunt articole pentru cap acceptabile pentru garderoba de iarnă. Căciulile au câștigat popularitate în Franța și au migrat rapid în moda civilă. În mod ideal, căciula watch cap este o căciulă fără moț. Căciulile beanie îți mențin urechile calde.

Variații de căciuli cu moț

Căciuli cu moț fără manșete (Cuff-less Bobble hats)

Sunt cele mai frecvente căciuli cu moț pe care le găsim în magazinele de îmbrăcăminte. Căciulile cu moț și fără manșete au o lungime bine definită și fără lungimea suplimentară pentru realizarea manșetei, și deci fără grosimea aferentă în zona manșetei. Cum spuneam, nu implică o lungime suplimentară pentru manșetă. Astfel, marginea fiecărei căciulițe normale ajunge până la frunte. Este ideală pentru condiții meteorologice medii. Articolele de cap fără manșete îți la fel de cald tot timpul.

Căciuli cu moț cu manșete (Cuffed Bobble hats)

Aceasta este o căciulă cu moț care are o manșetă în jurul marginii sale. Manșeta vă acoperă complet fruntea și urechile, dublând materialul căciulii. Este căciula cea mai potrivită pentru iarnă atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Sunt țesute în principal din bumbac și lână, cu textură și imprimeuri grozave. Căciulile cu moț cu manșete integrează unele materiale suplimentare tricotate în partea lor interioară.

Materialul tricotat vă permite să îndoiți căciula cu moț în timp ce manșeta se poate plia pe cap, puțin deasupra urechilor și în jurul frunții. Aceste tipuri de căciuli cu moț sunt perfecte pentru a vă menține întregul cap cald pe timpul iernii. Este un accesoriu foarte versatil care este disponibil în diverse culori.

Verifică preț Căciulă cu ciucure (fes cu moț) – diverse branduri & modele AICI!

Cum să porți căciulile/fesurile

Purtați un stil mai strâmt, care să stea perfect pe cap pentru a evita extinderea înălțimii.

Metoda standard

Purtați-o ușor pe spate, în loc să o trageți în jos peste urechi. Acest mod de purtare ține cald. Partea din față ar trebui să se afle deasupra sprâncenelor.

Manșetă unică

Acesta este un stil grozav pentru mediile de birou casual și zilele proaste ale părului. Fă-i o manșetă căciulii și poartă-o pe vârful capului. Lăsați căciula să se odihnească la jumătatea urechilor.

Steve Zissou

Acesta este look-ul clasic al pescarului. Rulați/pliați căciula de două ori și purtați-o pe vârful capului. Dacă doriți să vă arătați părul de dedesubt, purtați căciula invers.

Stil High-top

Lasă căciula să se odihnească deasupra urechilor tale. Purtați căciula cât mai mult spre vârful capului. Păstrați căciula verticală și bine rotunjită.

David Beckham

Acoperiți-vă urechile și lăsați niște păr să se vadă în față. Acest stil prezintă un look cool în timp ce purtați căciula cât mai pe spate posibil. Lăsați materialul să se întindă în spate.

Verifică preț Căciulă cu ciucure (fes cu moț) – diverse branduri & modele AICI!

Avantaje asociate cu căciulile

  • Căciulile de lână sunt imperative pentru a oferi căldură în timpul iernii.
  • Sunt folosite ca parte a costumelor majoretelor la dansurile din liceu.
  • Ele au fost folosite în mod tradițional pentru a proteja capetele marinarilor atunci când se aplecau sub lucruri.
  • Sunt folosite în mod obișnuit să promoveze sau să facă publicitate diferitelor produse sau articole.
  • Căciulile cu moț de diferite culori au fost folosite pentru a semnala starea civilă.

Dezavantaje asociate cu căciulile

  • Nu sunt potrivite pentru condiții climatice extrem de calde.

Context istoric

Originea căciulii poate fi urmărită până în Scandinavia. O statuie a zeului viking Freyr descoperită în 1904 în Suedia îl înfățișează pe zeul Freyr purtând o căciulă.

În secolul al XVIII-lea, căciula tricotată, bine fixată pe cap, cu un moț în partea de sus, era un accesoriu extrem de comun pentru marinari, vânători și pescari. Căciulile au fost purtate în mod tradiţional acolo unde clima cerea o căciulă călduroasă.

În timpul secolului al XVIII-lea, armata husarilor purta o pălărie sapcă înaltă structurată (shako) ca parte a uniformelor lor. Diferite regimente își împodobeau vârfurile pălăriei cu pene sau ciucuri/moțuri. Regimente de luptă, precum armata lui Napoleon, purtau un ciucure/moț la pălărie. Infanteria lui Napoleon și regimentele scoțiene din Highland au integrat ciucurele/moțul la pălăriile lor pentru a face diferență între trupe.

Mai târziu, căciulile cu moț au câștigat o mare popularitate în timpul Marii Depresiuni din anii 1930 din Scoția. Ciucurii au fost folosiți ca parte a portului tradițional.

De unde vine căciula cu moț?

Căciula Bobble Hat este concepută în Scoția. Deși designerii din alte țări tricotează o gamă largă de căciuli cu moț, scoțienii poartă căciula în cele mai multe ținute.

De unde să cumpărați o căciulă cu moț?

Găsiți accesorii clasice pentru cap care să vă țină cald iarna în magazinele locale și online, precum New Era.

Verifică preț Căciulă cu ciucure (fes cu moț) – diverse branduri & modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care