11 tipuri de închizători pentru bijuterii (găsirea modelului potrivit)

Tipuri de închizători pentru bijuterii

Cu cât ştii mai multe despre aceste tipuri de închizători pentru bijuterii, cu atât vei putea identifica mai uşor bijuteria potrivită pentru evenimentul tău.

În trecut, se punea accent pe accesorizarea ţinutei, de aceea era necesar ca brățara să fie aleasă după modelul de închizătoare.

Închiderea bijuteriei este adesea trecută cu vederea, dar este o parte foarte importantă a bijuteriilor. Stilul clemei a fost, de asemenea, folosit pentru a identifica cât de veche este o bijuterie. Unele dintre cele mai vechi stiluri au fost folosite de-a lungul epocii victoriene.

Atunci când întreprindeți unele abilităţi meșteșugărești, este important să identificați tipurile potrivite de cleme. În informaţiile menţionate mai jos, veţi regăsi modele diferite și totodată vi se  va specifica modul în care pot fi utilizate fiecare.

Tipuri de închizători pentru bijuterii

 Încuietoare cu lanţ şi bilă

 Încuietoare cu lanţ şi bilă

Deși nu este folosită foarte des la realizarea bijuteriilor, aceasta este o clemă obișnuită cu lanț cu șiruri la un capăt și dispozitivul însuși la celălalt capăt.

Dacă ați închis vreodată un lanț mic, veți ști cum să puneți împreună aceste tipuri de închizători. Ele sunt, uneori, folosite pe brățări sau coliere care conțin un singur pandantiv, mărgele.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Închidere cu formă cilindrică

Închidere cu formă cilindrică

Închizătoarele cilindrice au două bucăți care sunt înșurubate pentru a închide bijuteria. Deoarece fiecare componentă arată ca un butoi, așa și-a luat numele.

Sunt cleme versatile și vin în numeroase finisaje și dimensiuni. Multe dintre ele sunt chiar decorative, deși de cele mai multe ori se găsesc fie din aur, fie din argint.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Închizătoare în formă de  pește

Clemele cu cârlig de denotă o eleganţă aparte, dar nu sunt la fel de populare ca alte tipuri de cleme. La un capăt este un cârlig metalic, iar la celălalt capăt este o cutie în formă ovală.

Pentru a închide bijuteriile, pur și simplu se fixează cârligul în interiorul cutiei, astfel încât atunci când este închis, este insesizabil. Uneori, aceste cleme se blochează deoarece există un mecanism cu arc în interiorul cutiei.

Mai bune pentru brățări decât coliere, aceste cleme sunt aproape imposibil de deschis și închis cu o singură mână, dar oferă adesea multă valoare estetică bijuteriilor.

Acest lucru se datorează faptului că pot fi împodobite cu diamante și alte pietre prețioase, făcându-le destul de fanteziste.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Închiderea homarului

Închiderea homarului

Închizătoarele de homar se numesc astfel pentru că arată ca o gheară de homar. Acest tip de clemă este cu arc și se închide automat. Dacă doriți să deschideți o clemă de homar, împingeți în jos maneta cu degetul mare, determinând „gheara” să se balanseze spre interior.

Dacă eliberați maneta, clema se va închide. Unul dintre lucrurile care fac ca aceste tipuri de cleme să fie atât de versatile este că acestea vin într-o mare varietate de stiluri și dimensiuni.

Există chiar și un tip pivotant care permite rotirea clemei la 360 de grade fără a o face incomodă atunci când este purtată. Acesta este motivul pentru care agrafe de homar se găsesc adesea pe brățări şi lanţuri.

Pentru bijuteriile cu greutate ușoară până la medie, clema de homar este perfectă, deși o agrafă mai grea este mai bună pentru bijuteriile mai grele.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Închizătoare cu magnet

Închizătoare cu magnet

După cum sugerează și numele, aceste cleme sunt realizate din două bucăți care conțin fiecare un magnet. Acesta este modul în care capetele se fixează, aducând un plus de siguranţă bijuteriilor.

Blocând capetele, nu există riscul de a pierde prin cădere.

Închizătoarele magnetice vin în toate formele, stilurile și dimensiunile. Pot fi mici, delicate și rotunde, sau mari și dreptunghiulare. De asemenea, pot fi texturate sau pot conține strasuri și alte decorațiuni pentru valoare estetică.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Închidere cu buton

Închidere cu buton

Dacă alegeţi o clemă cu buton, blocați pur și simplu o parte a clemei în cealaltă și aveţi siguranţa că bijuteria dumneavoastră nu se va deschide.

Dacă doriți să eliberați clema, trebuie să apăsați fie o manetă, fie un buton pentru a face acest lucru.

Închizătoarele cu buton pot fi aurii sau argintii, au diverse dimensiuni și stiluri, sunt unele dintre cele mai sigure tipuri de închizători.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Agrafa în formă de „S”

Clemele cu cârlig în formă de S sunt unul dintre cele mai vechi tipuri de cleme cunoscute de producătorii de bijuterii. Acestea sunt realizate într-o formă simplă de tip S.

Închideți bijuteria strecurând un inel mic pe partea în formă de S. Aceste cleme sunt și, de asemenea, conferă o notă elegantă bijuteriilor dumneavoastră.

Este necesar să vă asigurați că agrafa în sine este suficient de strânsă, astfel încât inelul să intre cu lejeritate.

De asemenea, forma cârligului trebuie să fie finuţă, astfel încât să nu se prindă de nimic, inclusiv de haine, prosoape sau alte obiecte. Aceasta înseamnă să vă asigurați că partea cârligului este netedă.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Agrafe de blocare

Agrafe de blocare

Acestea sunt aproape întotdeauna utilizate pe brățări și coliere cu mai multe fire, deoarece fiecare parte conține un şir lung cu inele pentru atașarea diferitelor tipuri de fire, inclusiv șnur, lanț sau sârmă.

Pentru a-l utiliza, nu faceți decât să introduceţi şirul în celălalt capăt și se se blochează inchizătoarea.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Clemă în formă de inel

Clemă în formă de inel

Această clemă este unul dintre cele mai comune tipuri de cleme și se găsește atât în piese de bijuterii, cât și în alte produse.

Este un inel metalic realizat cu un mecanism cu arc, care pur și simplu se trage pe o pârghie, care comprimă arcul şi astfel clema se închide automat.

Acest sistem de prindere este, de asemenea, foarte sigur, deoarece este practic imposibil să îl deschideți accidental în timp ce purtați colierul sau brățara.

Singurul dezavantaj al unei astfel de agrafe este că, de obicei, devine foarte dificil să pui o bijuterie cu o singură mână.

Dacă este foarte mic, poate fi, de asemenea, dificil de manevrat inelul, dar este totuși opțiunea perfectă pentru majoritatea bijuteriilor de zi cu zi, în principal pentru că este atât ieftină, cât și fiabilă.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!


Clema Toggle

Clema Toggle

Veți recunoaște întotdeauna o clemă Toggle datorită designului său unic. De fapt, constă din două piese foarte diferite, inclusiv o bară lungă sau o tijă „în formă de T” și o formă deschisă care este de obicei sub formă de cerc.

Pentru a închide bijuteriile, tot ce trebuie să faceți este să strecurați tija prin cerc și aceasta se blochează în poziție.

Închizătoarele Toggle sunt disponibile în multe dimensiuni diferite și pot fi fie simple, fie destul de decorative. De fapt, multe cleme Toggle sunt realizate pur și simplu în scopuri estetice și sunt uneori acolo doar ca accent decorativ.

Cele mai bune piese de bijuterii pentru clemele Toggle sunt cele cu o greutate mare, deoarece acest lucru înseamnă că tija nu va aluneca înapoi în timp ce o purtați.

De fapt, acesta este unul dintre puținele dezavantaje ale utilizării clemelor Toggle, deoarece acestea se vor desface din când în timpul purtării bijuteriilor.

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!

Tipul potrivit de cleme pentru tine

Închizătorile cilindrice

Cea mai potrivită pentru colierele  de zi cu zi

Închizătoarea Fishhook

Cea mai bună pentru colierele de zi cu zi și colierele formale

Clemele Lobster

Cele mai bune pentru coliere de zi cu zi, coliere grele, brățări de zi cu zi și brățări pentru gleznă

Închizătorile cu magnet

Cele mai bune închizători pentru colierele de zi cu zi, brățări de zi cu zi, brățări pentru gleznă și cele cu dexteritate limitată

Închizători glisante

Potrivite  pentru coliere cu mai multe șuvițe, brățări cu mai multe șuvițe și pentru cele cu dexteritate limitată

Cele mai bune pentru coliere de zi cu zi, coliere grele și brățări pentru gleznă

Închizătoarea Toggle

Potrivită pentru coliere grele, brățări de zi cu zi și brățări pentru gleznă

Verifică preț Bijuterii de calitate AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care